- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 7 Μεταβατικές Διατάξεις

1. Οι ολομέλειες των δικαστηρίων και εισαγγελιών, που αναφέρονται στα άρθρα 15 και 16 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, όπως αυτά αντικαταστάθηκαν με τον παρόντα νόμο, συνέρχονται αυτοδικαίως την 11η πρωϊνή ώρα του τέταρτου μετά την δημοσίευση του παρόντος νόμου Σαββάτου για να εκλέξουν τα μέλη των νέων συμβουλίων και τους διευθύνοντες τις εισαγγελίες. Αν κατά τη συνεδρίαση αυτή δεν υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία, οι ολομέλειες συνέρχονται αυτοδικαίως την ίδια ώρα του επόμενου Σαββάτου και τα κατ’ αυτές παρόντα μέλη εκλέγουν τα μέλη των συμβουλίων και τους διευθύνοντες.

2. Τα εκλεγμένα μέλη των νέων συμβουλίων των άνω δικαστηρίων και οι εκλεγμένοι διευθύνοντες τις εισαγγελίες, αναλαμβάνουν αμέσως τα καθήκοντά τους, οπότε και λήγει η θητεία α) των τριμελών συμβουλίων που διευθύνουν τα πολιτικά εφετεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, το διοικητικό εφετείο Αθηνών, τα πρωτοδικεία πολιτικά και διοικητικά Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και τα ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης και β) των διευθυνόντων τις εισαγγελίες εφετών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τις εισαγγελίες πρωτοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι οποίοι επανέρχονται αυτοδικαίως στις θέσεις τους.

3. Η θητεία των μελών των νέων συμβουλίων των δικαστηρίων και των διευθυνόντων τις εισαγγελίες λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.