- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 11

1. Στο εδάφιο α΄ της παρ. 2 του άρθρου 13 του νόμου 3689/2008 διαγράφεται η φράση «ή ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι ορίζονται από την επιτροπή».

2. H  περ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 13 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«β. Ο μέσος όρος των βαθμών των δύο βαθμολογητών αποτελεί το βαθμό του υποψηφίου στο γραπτό δοκίμιο, εφόσον η διαφορά τους δεν είναι μεγαλύτερη των τριών μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση, τα γραπτά δοκίμια βαθμολογούνται από άλλους δύο βαθμολογητές, οι οποίοι ορίζονται από την επιτροπή μεταξύ των μελών της που δε συμμετείχαν στην πρώτη διόρθωση και οι οποίοι διορθώνουν με καλυμμένους τους βαθμούς των δύο πρώτων εξεταστών. Στην περίπτωση αυτή, βαθμός του γραπτού δοκιμίου είναι ο μέσος όρος των βαθμών των τεσσάρων βαθμολογητών».

3. Η παρ. 4 του άρθρου 13 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«4.α. Ο τελικός βαθμός επιτυχίας κάθε υποψηφίου προκύπτει από το άθροισμα του μέσου όρου της γραπτής δοκιμασίας, με ποσοστό αξιολόγησης 70% και του μέσου όρου της προφορικής δοκιμασίας, με ποσοστό αξιολόγησης 30%.

β. Ο τελικός βαθμός προσαυξάνεται κατά ένα δέκατο (1/10) της μονάδας για κάθε προαιρετικά εξεταζόμενη ξένη γλώσσα, εφόσον ο βαθμός επίδοσης στην ξένη αυτή γλώσσα είναι τουλάχιστον δέκα, κατά τρία δέκατα (3/10) της μονάδας για το μεταπτυχιακό δίπλωμα που πιθανόν κατέχουν και κατά πέντε δέκατα (5/10) της μονάδας για το διδακτορικό δίπλωμα».