- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 9

1. Η περ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 11 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. Δύο καθηγητές Νομικού Τμήματος που διδάσκουν συνταγματικό, διοικητικό ή δημοσιονομικό δίκαιο».

2. Η περ. δ΄ της παρ. 3 του άρθρου 11 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. Δύο καθηγητές Νομικού Τμήματος, εκ των οποίων  ο ένας του αστικού και ο άλλος του ποινικού δικαίου».

3. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 11 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«Τα μέλη με στοιχείο δ’ ορίζονται, με τους αναπληρωτές τους, ύστερα από κλήρωση που διενεργείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Σχολής, μεταξύ όλων των καθηγητών των τριών Τμημάτων Νομικής της χώρας που διδάσκουν τα απαιτούμενα μαθήματα. Το μέλος των ως άνω επιτροπών με στοιχείο ε΄ ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του από  τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας».

4. Η παρ. 5 του άρθρου 11 του νόμου 3689/2008 αντικαθίσταται ως εξής:

«Εκτός των μελών της Επιτροπής, διορίζονται επίσης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οκτώ εξεταστές ξένων γλωσσών, μαζί με τους αναπληρωτές τους, για την εξέταση των τεσσάρων ξένων γλωσσών που προβλέπονται στο άρθρο 12 παρ. 2 του παρόντος. Ως εξεταστές διορίζονται μέλη ΔΕΠ των τριών Τμημάτων Νομικής από τη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή και άνω ή διδάσκαλοι ξένων γλωσσών των ιδίων Τμημάτων, μετά από κλήρωση, από κατάλογο τον οποίο αποστέλλουν τα τρία Νομικά Τμήματα και ισχύει για τρία έτη, εφόσον δεν τροποποιηθεί με νεότερη απόφαση των Τμημάτων. Ο διορισμός γίνεται για την εξέταση κάθε ξένης γλώσσας ξεχωριστά».

5. Προστίθεται παρ. 6 στο άρθρο 11 του νόμου 3689/2008, που έχει ως εξής:

«6. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο γραμματέας κάθε επιτροπής και ο αναπληρωτής του. Καθήκοντα γραμματέα ανατίθενται σε υπάλληλο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών».