Άρθρο 02: Προϋποθέσεις

1. Για τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα.

2. Δεν επιτρέπεται η σύναψη συμφώνου συμβίωσης α) αν υπάρχει γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης των ενδιαφερόμενων προσώπων ή του ενός από αυτά, β) μεταξύ συγγενών εξ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριόριστα και εκ πλαγίου μέχρι και τον τέταρτο βαθμό, καθώς και μεταξύ συγγενών εξ αγχιστείας σε ευθεία γραμμή απεριόριστα, και γ) μεταξύ εκείνου που υιοθέτησε και αυτού που υιοθετήθηκε.

3. Η παράβαση των διατάξεων του παρόντος άρθρου συνεπάγεται την ακυρότητα του συμφώνου συμβίωσης. Ακυρότητα συνεπάγεται και η εικονικότητα του συμφώνου.

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 10:49 | Κόλλια Κωνσταντίνα

    Διαφωνώ με το Σύμφωνο συμβίωσης κάθετα

  • 23 Νοεμβρίου 2015, 08:46 | Δέσποινα Ξ.

    Ο θεσμός της οικογένειας είναι κάτι πολύ υψηλό και ιερό.Ο όρος «οικογένεια» δεν μπορεί να ισχύσει για άτομα του ιδίου φύλου. Κάτι που δεν είναι φυσικό δεν μπορούμε να το νομιμοποιούμε.
    Προσωπικά θα ήθελα οι βουλευτές μας να στηρίξουν περισσότερο τον υγιή θεσμό της οικογένειας, να κάνουν ό,τι μπορούν (στην αγωγή των παιδιών, …) για να αποφεύγονται τα διαζύγια, να διευκολύνουν τις πολύτεκνες οικογένειες από κάθε άποψη και όλη την οικογένεια γενικότερα και όχι να πειραματίζονται με τέτοιου είδους νομοσχέδια. Στα τόσα θέματα πού έχει η Ελλάδα, γιατί να προστεθεί άλλο ένα;Τι αξίες θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;
    Η άρνηση στο σύμφωνο συμβίωσης δε σημαίνει σε καμία περίπτωση μίσος ή αντιπάθεια για τους ανθρώπους αυτούς.
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ. Καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, υποδαυλίζει πάθη, τορπιλίζει το θεσμό της οικογένειας, αντιβαίνει στο νόμο της φύσης, είναι αντίθετο με το Νόμο του Θεού.

  • 22 Νοεμβρίου 2015, 21:19 | Χρύσα

    Διαφωνώ απόλυτα με το σύμφωνο συμβίωσης γιατί αντιβαίνει στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες.

  • 22 Νοεμβρίου 2015, 21:41 | Παντελής

    Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα σημάνει την καταστροφή της πατρίδας μας.
    Επίσης, η απόφαση αυτή θα προκαλέσει την οργή του Θεού καθώς δε συμφωνεί με το θέλημα Του.
    Ας μην ξεχνάμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Εκεί θέλετε να μας οδηγήσετε;
    Παρακαλώ όλους σας να απόρριψετε την ψήφιση αυτού του καταραμένου νομοσχεδίου.

  • 22 Νοεμβρίου 2015, 21:30 | Χρύσα

    Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης γιατί αντιβαίνει στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες
    Όχι, λοιπόν, σε αυτό το άθλιο νομοσχέδιο.

  • 21 Νοεμβρίου 2015, 17:55 | Γρηγόριος Γιάκας μέλος Ν.Σ.Κ.

    H φράση «1. Για τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα» θα πρέπει να αναδιατυπωθεί ως εξής : «Για τη δικαιοπρακτική ικανότητα των μερών που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης έχει ανάλογα εφαρμογή η διάταξη που ισχύει για το γάμο».
    Δεν υπάρχει περιθώριο επικύρωσης από το νομοθέτη της ανισότητας μεταξύ ομόφυλου και ετερόφυλου συναινετικού σεξ, τη στιγμή που το ΕΔΔΑ έχει επανειλημμένα κρίνει ότι η διαφορετική ηλικία συναίνεσης στο σεξ μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών και ετεροφύλων αποτελεί απαγορευμένη διάκριση αντίθετη με τη διάταξη του άρθρου 8 και 14 της ΕΣΔΑ (βλ. τη σχετική καταδίκη της Κύπρου στη σχετική απόφαση Modinos vs Cyprus κλπ.). Η δε διάταξη του άρθρου 347 ΠΚ πρέπει να καταργηθεί με ρητή διάταξη, ώστε να αποφευχθεί νέα καταδίκη της χώρας από το ΕΔΔΑ σχετικά με τη διάκριση που καθιερώνεται στο θέμα της ηλικίας συναίνεσης μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 23:25 | Augusto

    στη Πορτογαλία η ισότητα στον γάμο είναι μια πραγματικότητα από το 2010, αν και με κάποιους περιορισμούς. Δηλαδή μέχρι το 2013, στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε η δυνατότητα για ζευγάρια του ίδιου φύλου (αν και κανονικά παντρεμένοι) να παιδοθετήσουν το παιδί του/της συντρόφου τους
    Σήμερα, ωστόσο, η χώρα έχει εξαλείψει κάθε μορφή διάκρισης απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια και έτσι θα μπορούν να παιδοθετούν. Με τον τρόπο αυτό, οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι απολύτως ισότιμοι με τους γάμους των ετεροφυλόφιλων.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 13:01 | Μαρία

    Δηλώνω την αντίθεσή μου στο προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επέκταση του «Συμφώνου συμβίωσης» και στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο νόμος αυτός αποτελεί κατάφωρη παράβαση του νόμου του Θεού και θα στιγματίσει την πατρίδα μας μεταβάλλοντάς τη σε σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα. Παρακαλώ οι Βουλευτές που θα κληθούν να το ψηφίσουν, να το καταψηφίσουν

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 11:31 | Παναγιώτης Ζαμάνης

    Διευκρίνιση σε προηγούμενο σημερινό σχόλιό μου:
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ υποστηρικτές του Σχεδίου Νόμου, η άρνησή μου στην αποδοχή του αιτήματός σας να αλλαχθεί ή λέξη «Πατρότητα» με τη λέξη «Γοενεïκότητα» δεν σημαίνει ότι αρνούμαι το δικαίωμά σας να ζητάτε κάτι τέτοιο επικαλούμενοι τα «ανθρώπινα δικαιώματα», χωρίς όμως να αναγνωρίζετε ότι στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν και «υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να αποδεχθώ ως ορθό αυτό το αίτημά σας, γιατί τότε θα δεχόμουνα ότι και η ανθρώπινη κοινωνία δεν διαφέρει σε τίποτα με την κοινωνία των Ζώων στην οποία δεν υπάρχουν και υποχρεώσεις. Δεν δέχομαι τον υποβιβασμό της ανθρώπινης «λογικής» στη λογική των «ζώων».

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 11:10 | ΑΝΝΑ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ!!!
    ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 11:31 | Παπαστεργίου Στ.

    Διαφωνώ ριζικά με το συγκεκριμένο σύμφωνο γιατί κανείς δεν ξέρει πως τελικά θα καταλήξει η όλη κατάσταση.Ας προσπαθήσει το κράτος να στηρίξει την οικογένεια και το ήθος της χωρίς να την υποβιβάζει, γιατί μόνο αυτή στήριζε ανέκαθεν και θα στηρίξει στο μέλλον την χώρα μας σε όλη αυτόν τον οικονομικό πόλεμο και όχι μόνο που αντιμετωπίζει!!! Σε λίγο καιρό ίσως ζητήσουν να υιοθετήσουν και παιδιά για να ολοκληρώσουν τη δική τους «μορφή»» οικογένειας. Αλλίμονο στις αθώες αυτές ψυχούλες!!!! Κανείς άλλοστε δεν τους κατακρίνει για τον τρόπο που θέλουν να ζήσουν, αλλά μην φτάνουμε και στα «άκρα» γιατί η κατάσταση μετά αρχίζει να γίνεται ανεξέλενκτη.Οφείλουμε επιτέλους να υπερασπίσουμε τη θρησκεία μας, τον λόγο του Θεού,το ήθος μας, την οικογένεια. Αυτά δηλάδη που μόνο μας έχουν μείνει για να στηριζόμαστε.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 10:41 | Παναγιώτης Ζαμάνης

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ υποστηρικτές του Σχεδίου Νόμου. Διαβάζοντας τα επιχειρήματά σας που προβάλλετε για να υποστηρίξετε τη θέση σας, βλέπω να καταλήγετε στο ότι πρέπει να καταργήσουμε από το λεξιλόγιό μας την λέξη «ΠΑΤΕΡΑΣ» γιατί αυτή η δεν στέκει χωρίς να υπονοείται η λέξη «ΜΗΤΕΡΑ» και κατ΄ επέκταση η λέξη «ΤΕΚΝΟ» ή «ΠΑΙΔΙ» Να υπάρχει μόνο η λέξη «ΓΟΝΙΟΣ».
    Αυτό δεν σημαίνει όταν ζητάτε να αλλαχθεί ή λέξη «ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ» με τη λέξη «ΓΟΝΕÏΚΟΤΗΤΑ»; Μια τέτοια θέση τη συναντάμε στην αρχαία ελληνική – και όχι μόνο- θεογονία, όπου π.χ ο Δίας γεννά την Αθηνά. Αυτό που πίστευαν «οι αρχαίοι ημών πρόγονοι», εσείς, επικαλούμενοι την «προοδευτική» Ευρώπη ως και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» (υποχρεώσεις μάλλον για σας δεν υπάρχουν έναντι των συνανθρώπων), ΘΕΛΕΤΕ, ως συντεταγμένη Πολιτεία, ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ.
    Αληθινά δυσκολεύομαι στο πώς να χαρακτηρίσω μια ενδεχόμενη αποδοχή του αιτήματός σας από τον κ. Υπουργό και την αντίστοιχη πρότασή του προς αποδοχή του από τη Βουλή των Ελλήνων.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 08:43 | Τζαμουράνης Δημήτρης

    Το να είναι και οι δυο ενήλικοι είναι σωστό. Μακάρι να υπήρχε και για το γάμο! Το άρθρο 347 του ΠΚ είναι ένα νομικό απολίθωμα και είναι να απορεί κανείς γιατί συντηρείται. Καμια συναινετική επαφή μεταξύ ενηλίκων δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται προσβλητικά ως «ασελγής» διότι αυτό υποβαθμίζει την προσωπικότητα των μετεχόντων. Επί τη ευκαιρία και η έναντι οικονομικής συναλλαγής επαφή δεν πρέπει να ποινικοποιείται. Τώρα, παράλογα ποινικοποιείται μόνο μεταξύ αρρένων. Πορνεία είναι όχι η συνουσία εκτός γάμου, αλλά η έναντι χρηματικού ανταλλάγματος εκχώρηση της συναίνεσης σε σεξουαλική πράξη. Προσοχή, να υπάρχει συναίνεση. Ο εξαναγκασμός είναι φρικτό έγκλημα και πρέπει να διώκεται αυστηρά. Πέραν αυτού, κάθε συναινετική πράξη με συναλλαγή έπρεπε να είναι νόμιμη και να φορολογείται. Δισεκατομμύρια διαλάθουν αφορολόγητα και ψάχνουμε ισοδύναμα.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 07:55 | Ανδρέας Ξερουδάκης

    ΝΑΙ στο Σύμφωνο Συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου. Η ελευθερία κάθε ατόμου πρέπει να διασφαλίζεται.

  • 20 Νοεμβρίου 2015, 01:23 | Π.Β

    Οχι σε αυτό το νόμο

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 23:39 | βρουτος

    Αναγετε σε δημοσια αγαθα τις ιδιωτικες υποθεσεις και θα θερισετε ανεμους.Προοδος η σταδιακη καταργηση των νομων.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 22:27 | Augusto

    Στην Ελλάδα, παρότι η ομοφυλοφιλία από το 1951 δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα, εξακολουθούν να υπάρχουν ποικίλες κοινωνικές, οικονομικές και θεσμικές διακρίσεις απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφί, Τρανς, Κουήρ) άτομα. Αυτές με τη σειρά τους τροφοδοτούν συχνά το ρατσισμό, τη βία, το στίγμα και τους αποκλεισμούς ενάντια σε αυτά τα άτομα. Ένας από τους κύριους λόγους, είναι το γεγονός ότι εδώ και χρόνια η ελληνική πολιτεία εθελοτυφλούσε σε αυτές τις διακρίσεις, όχι μόνο λόγω των ομοφοβικών και τρανσφοβικών αντιλήψεων και προκαταλήψεων των ίδιων των ανθρώπων που επί χρόνια βρίσκονταν στην εξουσία, αλλά παράλληλα και λόγω των πιέσεων που η ίδια δεχόταν στους κόλπους της, τόσο από ανθρώπους του στενού της περιβάλλοντος, όσο και από του ευρύτερου της κύκλου.
    Παράλληλα, η ανυπαρξία βούλησης από πλευράς ελληνικής πολιτείας να προστατέψει και να καλύψει νομικά (μέσω του Συντάγματος) αυτά τα άτομα, είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές να μην τα κάνει καν ορατά, παρόλο που σε όλες τους τις υποχρεώσεις προς το κράτος ως πολίτες, ήταν καθόλα όμοιοι/ες με τους λοιπούς πολίτες της χώρας. Ως γνωστόν, για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, η ορατότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι μέσω αυτής μπορούν να δηλώσουν την ύπαρξη τους μέσα στην κοινωνία και να διεκδικήσουν έτσι το χώρο που τους ανήκει στην κοινωνική τους εκπροσώπηση, αλλά και σε όλες τις κοινωνικές εκφράσεις. Τα ανθρώπινα άλλωστε δικαιώματα, είναι οικουμενικά και αδιαίρετα και οφείλουν να εφαρμόζονται εξίσου σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου τους.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 22:05 | Διονυσία Παππά

    Οι άνθρωποι με ομόφυλη σεξουαλικότητα χρειάζονται συμπαράσταση και βοήθεια να αναγνωρίσουν και συνειδητοποιήσουν ποια βιώματα και δυσκολίες τους οδήγησαν σε αυτή την θέση. Η κλινική εμπειρία πολλών ειδικών ψυχικής υγείας μας επιβεβαιώνει πως συνήθως ο γονέας του ίδιου φύλλου δεν είναι κατάλληλο πρότυπο για ταύτιση. Τραυματικές εμπειρίες και παθολογία είναι το έδαφος που αναπτύσσεται η ομοφυλοφιλία. Σε αυτά αρμόζει συμπάθεια και όχι μισαλλοδοξία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και να αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτές. Ως ψυχολόγος εκφράζω την συμπάθειά μου προς κάθε ομοφυλόφιλο. Αλλά ως συνειδητό μέλος της ορθόδοξης εκκλησίας διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και κυρίως με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η φύση πάντα μας εκδικείται όταν την παραβιάζουμε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτά τα παιδιά είναι με βεβαιότητα οι αυριανοί θεραπευόμενοί μας.

    Διονυσία Παππά
    ψυχολόγος

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 18:51 | iceage

    η ανοιχτη διαβουλευση στο συγκεκριμενο νομοσχεδιο κατηντησε γραφικη.
    μπαινουν 10 ατομα καθε φορα και με διαφορετικα ονοματα γραφουν συνολικα 100 φορες σχολια τυπου «οχι δεν συμφωνω» γιατι νομιζουν οτι ειναι δημοσκοπηση και τα πιο πολλα οχι ή ναι κερδιζουν.δεν μπαινουν καν στον κοπο να γραψουν ενα επιχειρημα.
    δυστυχως για αυτους το νομοσχεδιο θα περασει…………

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 16:30 | ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΛΕΜΟΝΙΑ

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΝΟΜΟ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 16:57 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΪΛΕΚΤΣΟΓΛΟΥ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 16:35 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΪΛΕΚΤΣΟΓΛΟΥ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

  • OXI

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 14:03 | Δόλγυρας Χαρ.

    ΟΧΙ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 11:27 | Ειρηνη

    Ο ετερόφυλος γάμος «μεταξύ συγγενών εξ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριόριστα και εκ πλαγίου μέχρι και τον τέταρτο βαθμό, καθώς και μεταξύ συγγενών εξ αγχιστείας σε ευθεία γραμμή απεριόριστα» απαγορεύεται και ο πρωταρχικός λόγος ήταν για να αποφευχθούν οι κληρονομικές ασθένειες στα παιδιά. Μου φαίνεται αστείο να απαγορεύεται και σε ένα σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Εκτός αν πρέπει να κρατάμε τα προσχήματα… Τα οποία στην ουσία έχουμε διαλύσει…
    Νομίζω ότι αν θέλουν οι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας να κανονίζουν τα «κληρονομικά» τους υπάρχουν πολλοί τρόποι (π.χ. δωρεα), δε χρειάζεται να γίνει το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το οποίο δε βλέπω γιατί να μας αφορά τους υπόλοιπους, τη στιγμή που τόσα άλλα φλέγοντα θέματα χάνονται. Και τη στιγμή που θα έχει τόσο τεράστιο αντίκτυπο σε καίριες αξίες της ελληνικής κοινωνίας.
    Όσο για τον ευθυγραμμισμό μας με τις «διαταγές» της Ευρώπης, ας προσπαθήσουμε καλύτερα (όλοι) να αγαπήσουμε αυτή τη γη των πατέρων μας και με σκληρή δουλειά να φέρουμε ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας, νομίζω αυτό είναι που έχουμε ανάγκη περισσότερο για να λεγόμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Το να πιθηκίζουμε συμπεριφορές δε μας κάνει «ανώτερους» και «προοδευτικούς».

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 11:54 | Ισμήνη

    Δεν συμφωνώ

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 11:04 | Αλεξία

    Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ.
    Επιπλέον, να αναγνωριστούν τα επιδόματα γάμου που ισχύουν για τους θρησκευτικούς και πολιτικούς γάμους.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 10:07 | ΧαράλαμποςΠ.

    Κε/Κα Gm κάποιος με προδιάθεση ομοφ/λιας μπορεί να είναι και πιστός και να γίνει και Άγιος αν πραγματικά το θέλει. Ένας υπερήφανος gay, όχι. Το πρόβλημα είναι στο pride όχι στο gay. Αντιλαμβάνεστε τώρα την διαφορά; Είναι ελεύθερος να επιλέξει αλλά να ξέρει τι επιλέγει και τι αφήνει.
    Δεύτερον το θέμα μας εδώ είναι με την θεσμοθέτηση του κρεβατιού και όχι με αυτό καθ εαυτό το κρεβάτι. Από το 1951 νομίζω δεν υπάρχει ποινικοποίηση του κρεβατιού άρα μην ωρύεστε.

    Κε ΙΩΑΚΕΙΜ ναι, παιδιά έχουμε γιαυτό προβληματιζόμαστε για τον κόσμο που θα μεγαλώσουν και για το εαν στο αναγνωστικό τους μπουν τέσσερις ισότιμοι τύποι οικογενειών σαν πρότυπο, στο όνομα των δικαιωμάτων των μειονοτήτων. Επίσης για να τελειώνουμε με την καραμέλα σας,
    σας ΡΩΤΩ: «Επιφυλλάσομαι και ΑΜΦΙΒΑΛΩ π.χ. για το εάν το ζευγάρι ενός άντρα που έγινε γυναίκα(τρανσ-) και ενός άντρα που ντύνεται μόνιμα σαν γυναίκα (δεν θυμάμαι πως λέγεται η περίπτωση του δεύτερου συγνώμη…) μπορεί να θεσμοθετήσει την περίπτωση του, να αναγνωριστεί ο γάμος του ως ισότιμος με τον παραδοσιακό, και ΚΥΡΙΩΣ να υιοθετήσουν παιδι» ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ;
    Πέστε μου να το ξέρω να πάω σε ψυχολόγο και να ακολουθήσω την ανάλογη θεραπεία προσαρμογής (λοβοτομή;) στα νέα ήθη…
    Πέστε όμως οτι και εσείς συμφωνείτε πλήρως με τα δικαιώματα τους για να ξέρουμε με ποιόν μιλάμε και για τί μιλάμε (και μην πείτε το κλασικό επιχείρημα των παιδιών περί αγάπης και στοργής -δεν είναι αρκουδάκια- δε περνάει, υπάρχει και ο ψυχισμός και οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις)… Και πείτε ότι το εν λόγω σύμφωνο είναι η αρχή μόνον. Τουλάχιστον εμείς είμαστε ξεκάθαροι…

    Κυρίες και Κύριοι
    Τζαμουράνη Δημήτρη
    Augusto (Ευχαριστούμε που μας αποκάλυψες τι ακολουθεί, στην ιστοσελίδα του τόξου),
    Στέλα, και λοιποί, εμείς εν έτη 2015 μιλάμε για θεό (θέλει τόλμη) και δεν κρυβόμαστε. Εσείς πείτε ευθέως τι απαντάτε στο παράδειγμα της ¨οικογένειας¨ που έθεσα; Πείτε ότι θέλετε μία κοινωνία άφυλη για να μιλάμε σταράτα.

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 09:33 | ΙΟΥΛΙΑ

    ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!!!
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 09:46 | ΤΑΣΟΥΛΑ

    ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!!!
    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

  • 19 Νοεμβρίου 2015, 00:35 | Δήμητρα Πανούση

    Αξιώτιμε Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης

    Εν σχέσει με το Σύμφωνο Συμβίωσης των Ομοφυλοφίλων θα είθελα να σας
    γνωστοποιήσω ότι διαφωνώ και απορρίπτω οποιαδήποτε προσπάθεια θα είθελε να επεκτείνει το <> και στους ομοφυλόφυλους
    Παρακαλώ πολύ να λάβετε υπόψιν σας τό γνωστό σε όλους μας εδάφιο της Παλαιάς Διαθήκης εν σχέσει με την απάντηση του Δικαιοκρίτη Θεού στα Σόδομα και Γόμορρα.
    Παρακαλώ πολύ λυπηθείτε την Ελληνική οικογένεια.
    Ο Θεός μαζί μας

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 22:49 | παπαδοπουλος γιωργος

    εχουν ξεφτιλισει τα παντα τωρα βαζουν χερι και στα προσωπικα να φυγουν αυτοι οι αθεοι και να μην ξαναγυρισουν!!!!

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 21:17 | ΝΙΚΟΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΥΡΙΟ ΤΙ? ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑ..!ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 19:53 | Δοκιμος Πολιτης

    Συμφωνο σθμβιωσης αν ενα ατομο ειναι ανηλικο θα επιτρεπετα…?αν καποιος εχει τελεση γαμο στην αλλοδαπη ήσθμφωνο συμβιωσης πως διασφαλιζεται οτι δεν το αποκρυπτει…?θακανει καποια υπευθυνη δηλωση?Αν καποιοι ιδιου φυλλουεχουν τελεσει γαμο στο εξωτερικοθα πρεπει υποχρεωτικα να κανουν συμφωνο συμβοωσης αν θελουν τα ευεγερτηματα του?Ομοιως αν εχουν τελεση συμφωνο συμβιωσης στο εξωτερικο θα αναγνωριζεται αυτοματα?

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:15 | Λ. Αθαν.

    Δεν με βρίσκει σύμφωνη ένας τέτοιος νόμος

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:58 | Αδαμ. Μ.

    Διαφωνώ ριζικά με το νόμο διότι είναι ασέβεια προς το Θεό.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:47 | Μ. Παντ.

    Δεν συμφωνώ με το νόμο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:51 | Σταυρ.Αγλ.

    Είναι απαράδεκτο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:59 | Β.Διον.

    Διαφωνώ και είναι θέμα αρχών

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:28 | Γ. Ε.

    Απαράδεκτος νόμος.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:10 | Ζ. Ε.

    Διαφωνώ με τον αντίθεο νόμο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:15 | Α.Π.

    Διαφωνώ ριζικά με το νόμο.

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:20 | Γαρυφαλιά Τσιάτση

    Δεν συμφωνώ με το νόμο που γκρεμίζει τα πάντα

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 18:50 | ΤΑΣΟΣ

    Γεια σας!! Επιτέλους το σύμφωνο συμβίωσης είναι γεγονός.Αρκετές καταδικες είχαμε σαν χώρα και αρκετά χρήματα πληρώσαμε στο ανωτατο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Αρκετα διασυρθήκαμε σαν χώρα.Επιτέλους απο τον Μεσσαίωνα κάνουμε άλμα στο 2015.Προτείνω 1.στα ομοφυλα ζευγάρια να μπορεί αν θέλει ο ενας απο τους δυο να αναγράφεται και το επιθετο του συντροφου αν το επιθυμει οπως γίνεται με τα ετεροφυλα 2.να υπάρχει στα γυμνασια,λυκεια και πανεπιστημια μαθημα σεξουαλικου προσανατολισμου να αναφερει τα παντα γυρω απο το σεξ πχ ετεροφυλους,την ομοφυλοφιλια,την ομοφοβια,τον ρατσισμο,τον αυνανισμο,τον ερωτα και την ομοφυλοφιλια στην αρχαια Ελλαδα,τις αφροδισιες ασθένεις,το γεννητικο συστημα του αντρα και της γυναικας,δικαιωματα κτλ να μαθαίνουν οι μαθητες για να μην μισούν ομοφυλοφιλα ατομα και να μαθαινουν τα παντα και απο το σχολείο να μεγαλώνουν αποδέχωντας τους ομοφυλοφιλους με αγαπη 3.Ειδικοι συμβουλοι,κοινωνιολόγοι ή ψυχολόγοι να ενημερωνουν γονείς ομοφυλόφιλων ή ομοφιλόφιλους που δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία τους 4.ενημερωτικές εκπομπες για γκει,λεσβίες και γονείς 5.αυτεπάγγελτες Ποινικες διωξεις σε οποιονδηποτε μιλήσει χυδαία σε ομοφυλόφιλους ή λεσβίες στα μμε και σε ομοφοβικα ατομα πχ ιερεις,πλευρη κτλ 5.αυτεπαγγελτες ποινικές διωξεις για ατομα που εκμεταλλευονται,βρίζουν,χτυπούν ή δολοφονούν ομοφυλοφιλους,σε ρατσιστες και ομοφοβικά ατομα με επισκεψη τους σε εισαγγελέα ακροάσεων ή σε δικηγόρο ή στην αστυνομία ή με καταγγελία σε λοατ συλλογους ή τηλ.γραμμές 5.αυστηρές ποινές σε αντρες που παρενοχλουν λεσβίες 6.αυστηρές ποινες και πρόστιμα σε εργοδοτες που απολύουν ομοφυλοφιλους ή λεσβίες ή σε αστυνομικούς που καταδιώκουν και χτυπούν ομοφυλόφιλους 7.Να μην έχουν νομικές επιπτώσεις,διωξεις,πειθαρχικά,απολυσεις ομοφυλόφιλοι εισαγγελεις,δικαστές,δικηγόροι,καθηγητές,ιερείς,γιατροί,στρατιωτικοί,αστυνομικοί.8.να υπαρχουν εκπομπες στην τηλεοραση,σε ραδιόφωνα και στο διαδύκτιο για ομοφυλοφιλους ακόμα και τηλεοπτικά κανάλια,σποτ υπερ ομοφυλοφιλιας και ραδιοσταθμοι ακόμα και στο διαδύκτιο χωρίς προστιμα απο ΕΣΡ.9.Να γυρίζονται ταινίες πορνο,ντοκυμαντερ και απο ομοφυλόφιλους στην Ελλάδα και να προβαλλονται και εδω πχ καναλια σε νοβα η οτε tv,σινεμα,διαδύκτιο με ελληνικο και ξένο γκει πορνο,ελληνικο γκει πορνό σε ιστοσελίδες στο διαδύκτιο απο ελληνες 10.εφημερίδες αποκλειστικά για γκει,λεσβίες,τρανς 11.προστασία σε ομοφυλοφιλους και τρανς και ισα δικαιωματα και συμφωνο συμβίωσης και σε τρανς 12.ποινικες διωξεις αυτεπάγγελτα σε γονείς που δεν αποδέχονται ή πετούν στο δρόμο ομοφυλόφιλους,τρανς,λεσβίες 13.οδηγίες ή απαγόρευση σε ιερεις που παρερμηνευουν το ευαγγέλιο και επικαλουνται διαφορα με μίσος κατα της ομοφυλοφιλιας να ΜΗΝ λενε οτι είναι αμαρτία κτλ στην εκκλησια ή στα ΜΜΕ Ή να μην λένε τιποτα 14.gay pride σε ολες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας 15.οικοι ανοχής για ομοφυλόφιλους και λεσβίες 16.Οταν προχωρουν σε σύμφωνο συμβιωσης ομόφυλα ζευγάρια να έχουν ισα δικαιωματα με ετεροφυλους οπως και οι τρανς και να μπορουν να χωρίσουν σε συμβολαιογραφεία ή αστυνομίκά τμήματα.17.ΟΧΙ συμφωνο συμβίωσης σε άτομα παντρεμένα που θέλουν ταυτοχρονα να συναψουν με ομοφυλόφιλους,συγγενεις πρωτου και δευτέρου βαθμού,υιοθετημένους με πατριο,διαζευγμένοι ναι 18.Συμφωνο συμβίωσης μόνο σε ενήλικες 19.κατάργηση του νόμων περι παραφύσιν ασέλγιας,προσβολής γεννετήσιας αξιοπρεπειας σε αμφισεξουαλικους,ομοφυλόφιλους,τρανς 18χρ και άνω,οι συγκεκριμενοι νομοι να ισχύουν μονο σε παιδόφιλους-παιδεραστές 20.να προστατευονται τα περιουσιακά στοιχεία ομοφιλοφίλών που συναπτουν συμφωνο συμβίωσης ή χωρίζουν γιατι στην Ελλαδα εκμεταλλεύονται η εξαπατούν ομοφυλόφιλους,μόνο να κανουν διαθηκη οσοι κανουν συμφωνο συβίωσης και ειναι αρκετα χρόνια μαζί 21.ειδικά θέτρα με παραστάσεις για γκει ατόμα και κινηματογράφοι με ταινίες οχι πορνο,γκει ταινίες και σειρες οχι πορνο σε τηλεοπτικα κανάλια οχι τα μεσάνυχτα και στο διαδύκτιο 22.ΟΧΙ ακαταλληλο,απαγορευμένο και απαξιωμένο το πεος σε τηλεοπτικα καναλια.περιοδικα,διαδύκτιο.Στο φεηςμπουκ παρεξηγουν την ομοφυλοφιλία και απαγορευουν αντρικα γεννητικα οργανα διαγραφωντας τα,διαγραφωντας τετοιες ομαδες ή προφιλ.23.να γινει γνωστη η γιορτη των ομοφυλοφίλων 17 Μαιου η οποια να εορτάζεται,να προβαλλονται ταινιες,ντοκυμαντερ,αφιερώματα στα τηλεοπτικά κανάλια και στο διαδύκτιο 24.Να γράφονται Τραγουδια για ομοφυλόφιλους και βιντεοκλιπ με γκει η λεσβίες πχ φιλια,αγκαλιές κτλ 25.ΟΧΙ καψόνια,στρατοδικεία,χαρτι Ι5 ή απολυση ομοφυλόφιλων φαντάρων απο τον Στρατό,26 ΟΧΙ εγκλησμοι σε ψυχιατρεία σε ομοφιλόφιλους ή λεσβίες με νομο και εγκυκλίους που θα σταλούν σε ψυχιατρεια,σεμινάρια ενημέρωσης σε ρατσιστες ψυχιατρους,ενημερωση γονέων που τα παιδιά τους είναι γκει,λεσβίες ή τρανς με απαγόρευση να τα κλείσουν σε ιδρυματα ή ψυχιατρεία γιατι η ομοφυλοφιλία δεν ειναι ασθένεια,αντιθέτως η ομοφοβία είναι.27.Να καθιερωθει με νομο και ο πολιτικός γάμος για ομοφυλοφιλα ζευγάρια.28.δικαιωμα σε εργασια και σε τρανς ατομα και ισα δικαιωματα και για τρανς.29.ενας αντρας που γίνεται τρανς και με τον νομο να μπορεί να αποκτά γυναικείο ονομα και στην ταυτοτητα και να αντιμετωπιζεται ως γυναίκα.30.Είμαι υπερ της υιοθεσίας παιδιών απο ομοφυλα ζευγάρια ή μεμονομένα ομόφυλα άτομα (ενήλικα).

  • 18 Νοεμβρίου 2015, 16:26 | E. Riza

    Διαφωνώ με το σύμφωνο γιατί προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση. Καλό είναι να μεριμνήσετε και να σεβαστείτε πρώτα την Ελληνική οικογένεια που έχει καταρρακωθεί από τα μέτρα που της επιβάλλετε και να φροντίσετε να μειωθούν οι εκεί ανισότητες.