- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 6

Κατά την έναρξη λειτουργίας των οριστικών δομών των κτηματολογικών γραφείων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2664/1998 (Α΄ 275), ισχύουν τα εξής:

α) Οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία που μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της  εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν. Η τοποθέτηση στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του άρθρου 21 του ν. 2812/2000.

β) Οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων τοποθετούνται σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσαν ή στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και κλάδου στον οποίο ανήκουν. Η τοποθέτηση στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας διενεργείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του άρθρου 21 του ν. 2812/2000. Η τοποθέτηση στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων διενεργείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.