- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Άρθρο 3 – Μεταφορά προσωπικού στα υποθηκοφυλακεία, δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας

  1. Οι άμισθοι υποθηκοφύλακες και το προσωπικό των άμισθων υποθηκοφυλακείων, που μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος υπηρετεί  σε αυτά και προσελήφθη με βάση τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες κατά το χρόνο της πρόσληψης διατάξεις, τοποθετούνται, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων της παρ. 6 του άρθρου 2, αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους. Με την ίδια απόφαση το προσωπικό κατατάσσεται στους βαθμούς της κατηγορίας στην οποία ανήκουν σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 66 του ν. 2812/2000, και στα μισθολογικά κλιμάκια σύμφωνα με το άρθρου 4 του παρόντος.
  2. Οι υπάλληλοι τοποθετούνται, με κριτήριο τα έτη υπηρεσίας, στο υποθηκοφυλακείο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται, σύμφωνα με το άρθρο 1 του παρόντος νόμου, το υποθηκοφυλακείο στο οποίο υπηρετούσαν.
  3. Τυχόν πλεονάζον προσωπικό τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσε. Οι τοποθετήσεις διενεργούνται με απόφαση του Υπουργού  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του άρθρου 21 του ν. 2812/2000.
  4. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του παρόντος νόμου, το προσωπικό των προηγούμενων παραγράφων υπάγεται στις διατάξεις του ν. 2812/2000. Ειδικώς για το προσωπικό της παρ. 1 του παρόντος εφαρμόζεται και η παρ. 9 του άρθρου 9  του ν. 2993/2002 (Α΄ 58).