Άρθρο 03 – Διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου – Προϋποθέσεις

1. Σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του, ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική του εικόνα.
2. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα.
3. Προϋπόθεση για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου είναι το πρόσωπο που αιτείται τη διόρθωση να μην είναι έγγαμο.
4. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

  • 9 Ιουνίου 2017, 08:58 | Φώτης Α.

    Αναφορικά με την «θεματική εβδομάδα για τις έμφυλες ταυτότητες», που πολύ σωστά προτάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας.
    ——————————————————————————————
    Ενδιαφέρον θα είχε κάποιος να ειδοποιήσει την εκκλησία και τους «πιστούς» (πραγματικούς ή μη) ότι η οποιαδηποτε μη συμβατικη έμφυλη μορφή δεν είναι κάτι «άρρωστο», αλλά απλά ένας διαφορετικός (επι)γενετικός φαινότυπος.

    Ορθό θα είναι τα παιδιά από το σχολείο κιόλας να μην έχουν τέτοιες προκαταλήψεις, ώστε όταν λέμε «τα δικαιώματα του ανθρώπου» να μην χρειάζεται στο (απώτερο έστω) μέλλον ειδική ξεχωριστή αναφορά σε δικαιώματα έμφυλων ατόμων (όπως σήμερα στα δικαιώματα των γυναικών κτλ).

    Οι παπάδες καλά θα κανουν να αποδεχτούν τους ανθρώπους ως έχουν και να σταματησουν να παριστάνουν ότι δεν υπαρχουν ΚΑΙ trans/intersex παιδιά!

    Οι νέοι ΔΕΝ θα γίνουν LGBTQI/ΛΟΑΤΚΙ επειδή το «διδάχτηκαν» στα σχολεία, τουλάχιστον ας βοηθηθούν με τον νέο αυτό νόμο και την «θεματική εβδομάδα» όσοι νιωθουν διαφορετικοί απο μικρότερη ηλικια, για να προστατευτούν από τις διακρίσεις και να αισθανθούν επιτέλους οτι ανήκουν στην ίδια κοινωνία με τους υπόλοιπους.

  • 9 Ιουνίου 2017, 01:50 | ΧΑΡΑ-ΑΝΔΡΙΑΝΑ

    ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΑ ‘ΠΡΩΤΑΚΙΑ’ ΟΛΟ ΧΑΡΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑΣ, ΤΟΠΙ, ΜΗΛΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΓΟΜΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΣΥΛΛΑΒΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΠΟΛΎ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΤΕ ΠΕΡΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ‘ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ’ ΦΥΛΟΥ (ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ) Η ΓΟΜΑ ΕΙΝΑΙ MUST, ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΡΗΣΙΜΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗς ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΣΟΦΙΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΕΣ ΄ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ’ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ. ΓΙΑΤΊ ΠΡΟΣΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΩΦΘΑΛΜΟ ΑΥΤΟ ΨΕΜΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΌΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗς ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑς. ΤΑ ΦΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ, ΚΥΡΙΕ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ. ΤΩΡΑ ΒΑΛΘΗΚΑΤΕ ΣΕΙΣ ΝΑ ‘ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ΄ ΜΕ ΤΙ ΦΟΝΤΑ; ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΤΩΥ ΠΙΟ ΑΘΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ‘ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΥΤΗ Η ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ – Η ΑΝΟΗΤΗ ΛΗΘΗ- ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΧΡΥΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΠΟΙΑ ΠΛΑΝΗ. ΤΟ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΣΤΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΆ ΤΟ ΦΤΙΑΣΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗς ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΡΩΤΑ ΧΑΡΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗς ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΓΩΣΟΥΝ ΑΘΩΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΝΕΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΚΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΘΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗΜ, ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ. ΤΟ PRIDE ΤΗΣ ΄ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ’ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΜΑ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΊΝΑΙ Α΄ΒΑΘΜΟΥ, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙς ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ,
    ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΣΙΠΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΠΌ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΤΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ LIVE ΟΧΙ ΣΙΚΕ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΠΩς ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΣ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΙ ΕΚΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

  • 9 Ιουνίου 2017, 00:47 | Στυλιανός Ν

    Ως αρχαιολόγος ξέρω ότι οι κοινωνίες πάντα δομήθηκαν γύρω από την γυναίκα και τον άνδρα. Και αυτό όχι κατά δήλωση αλλά κατά απόδειξη. Απόδειξη φυσική. Ο βιασμός της φύσης που επιχειρείται εν προκειμένω δεν υπερασπίζεται το παιδί αλλά θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες. Ελπίζω να επικρατήσει η λογική και να μην προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο.

  • 8 Ιουνίου 2017, 19:39 | Στράτος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Είναι αλήθεια ότι οι επιλογές του καθενός πρέπει να είναι σεβαστές καθώς κάθε άτομο αποτελεί ελεύθερη ύπαρξη, ωστόσο δεν πρέπει αυτόματα να θεωρούνται και κοινώς βάσιμες και αποδεκτές ασχέτως της φυσης τους.Όλα τα πρόσφατα νομοσχέδια που ψηφίζονται υπέρ των ομοφυλοφίλων αφενώς δείχνουν σεβασμό απέναντι στις επιλογές αυτών των ανθρώπων αφετέρου όμως ενθαρρύνουν την παρά φύση πράξη της ομοφυλοφιλίας. Δηλαδή, ο ομοφυλόφιλος πρέπει να είναι σεβαστός ως πρόσωπο αλλά δεν είναι δυνατόν οι παρά φύσει επιλογές του να θεωρούνται φυσικές. Δεν είναι δυνατόν οι νόμοι του κράτους να αντιβαίνουν τους νόμους της φύσης, όπως δεν είναι δυνατόν να γεννηθεί παιδί από ομόφυλο ζευγάρι με αναπαραγωγικά φυσιολογικό τρόπο. Κυρίως κοινωνικοί παράγοντες οδηγούν τον άνθρωπο να αποκτήσει ομοφιλοφυλικές αντιλήψεις καθότι γενετικές ανωμαλίες, ευθύνονται με βάση τα δεδομένα της ιατρικής, πολύ σπάνια. Κοινωνικοί παράγοντες όπως το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, τα ΜΜΕ και δυστυχώς σήμερα και οι νόμοι της πολιτείας.

  • 8 Ιουνίου 2017, 19:48 | ΘΒ

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο.Η αλλαγή φύλου θα εξαφανίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όσοι το ζητούν είναι μια πολύ μικρή ομάδα και είναι δυνατόν να θέλουν το επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο.

  • 8 Ιουνίου 2017, 14:30 | Φάνης Κωνσταντίνου

    Η Χ.Σ είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παντρεμένη με επιχειρηματία με τον οποίο έχουν δύο κόρες. Μια 22χρονη φοιτήτρια και μία 17χρονη μαθήτρια που γεννήθηκε αγόρι. Στηρίζει το παιδί της απόλυτα στην διαδικασία επαναπροσδιορισμού του φύλου του. Ο λόγος που δεν αποκαλύπτει τα δικά της στοιχεία είναι γιατί, όπως λέει, «Κανένα παιδί δεν θέλει η μαμά του να μιλάει για εκείνο δημόσια.» Ωστόσο, μοιράζεται την ιστορία της για να ευαισθητοποιήσει και άλλους ανθρώπους γύρω από τα θέματα των διεμφυλικών ατόμων. Η Χ.Σ συμμετέχει στην οργάνωση «Υπερήφανοι Γονείς» που δημιουργήθηκε πριν ενάμιση χρόνο από γονείς με ΛΟΑΤΚΙ (LGBTQI **) παιδιά με συντονίστρια την ψυχολόγο Εύα Σπίνου.

    Σήμερα τα νέα παιδιά διεκδικούν την ζωή τους διαφορετικά. Ειδικά όταν έχουν κοντά τους την οικογένεια τους. Πέρσι στο Pride Festival είδα δέκα μαθητές μου. Τους είδα από μακριά να σκουντιούνται και να με δείχνουν και πήγα κοντά τους και τους αγκάλιασα και τους φίλησα. Παιδιά που είναι ανοικτά γκέι χωρίς να χρειάζεται και να το πουν κιόλας.

    Ο μεγαλύτερος φόβος για το παιδί μου ήταν μήπως αναγκαστεί να ζήσει στο περιθώριο. Η συμμετοχή μου στους «Υπερήφανους Γονείς» με βοήθησε να καταπολεμήσω αυτόν τον φόβο. Η ομάδα με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα το παιδί μου και τον εαυτό μου. Με έκανε να νιώσω ότι δεν ήμουν μόνη σε όλο αυτό και ότι ούτε το παιδί μου είναι το μοναδικό στον κόσμο που αισθάνεται έτσι. Στην ομάδα μας όλα τα τρανς παιδιά σπουδάζουν.

    Οι τρανς είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα και θα πρέπει να έχουν και τις ίδιες ευκαιρίες. Ελπίζω να απλουστευτεί η διαδικασία και να ψηφιστεί τελικά ο νόμος που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους όπως οι ίδιοι θέλουν και όχι κατ’ ανάγκην όπως αυτό προκύπτει με την ληξιαρχική πράξη γέννησης τους.

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/lifestyle/article/348148/o-gios-mou-einai-koritsi/#ixzz4jPUvU0l2

  • 8 Ιουνίου 2017, 11:52 | Ουρανία Κ.

    Διαφωνώ πλήρως με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, διότι με αυτό παραβιάζεται η ανθρώπινη φύση με ολέθριες συνέπειες για τα άτομα και την κοινωνία εν γένει. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της χώρας μας, αλλά και των όσων πρεσβεύει η ορθόδοξη χριστιανική μας πίστη. Ντροπή σε όσους επιδιώκουν να επιβάλουν νομοθετικά τέτοιου είδους στάσεις και απόψεις που στην τελική δεν εκφράζουν την πλειονότητα του ελληνικού λαού.

  • 8 Ιουνίου 2017, 11:49 | Χρήστος Κ.

    Ως Έλλην Ορθόδοξος Χριστιανός διαφωνώ με το σύνολο του συγκεκριμένου σχέδιου νόμου που προωθείται από την κυβέρνηση και την γενικότερη προώθηση και προσπάθεια αποδοχής μη ιδεατών προτύπων σεξουαλικότητας καθώς και οικογένειας σε μιά χώρα σαν την Ελλάδα με υπογεννητικότητα με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,ειδικα σε μιά περίοδο που τα δικαιώματα της πλεοψηφίας καταπατούνται συστηματικά και από την σημερινή κυβέρνηση.Η υποκρισία έχει και τα όρια της!

  • 8 Ιουνίου 2017, 09:19 | Φώτης Α.

    Προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβαστούν κι οι εξής γνώμες, η μια νέου Έλληνα πολιτικού κι η δεύτερη ενός Άγγλου μεγαλύτερης ηλικίας πολιτικού, που διατέλεσε και πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου:
    …………………………………………………………………………………………………………
    Κώστας Μπακογιάννης: Υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια!

    Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο περιοδικό «Κ» της Καθημερινής της Κυριακής κλήθηκε να απαντήσει στο αν είναι υπέρ στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και στο αν θα ψήφιζε νόμο που θα έδινε τη δυνατότητα αυτή στα ομόφυλα ζευγάρια.

    «Ναι! Καταλαβαίνω πως σε αρκετούς μπορεί αυτό να φανεί ξένο, ειδικά στους μεγαλύτερους, αλλά η ζωή προχωράει. Το έχω σκεφτεί αρκετά, δεν ήμουν σίγουρος για αρκετό καιρό. Αλλά ξέρετε τι; Νόμος είναι η αγάπη. Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετά παιδιά ομόφυλων οικογενειών που μεγαλώνουν εξίσου καλά με τα δικά μου. Με την ίδια, αν όχι περισσότερη, τρυφερότητα, φροντίδα, και συνέπεια. Με το ίδιο, αν όχι περισσότερο, νοιάξιμο και ενθουσιασμό. Όπως αντίστοιχα, έχω δει παιδιά ετερόφυλών οικογενειών που δυστυχώς βιώνουν την ασυνέπεια, την αδιαφορία και την απόρριψη. Με το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα δεν κερδίζουμε τίποτα.» απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης.

    …………………………………………………………………………………………………..
    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώπιον του Βρετανικού κοινοβουλίου και μετά την ψήφιση του νόμου, χαιρέτισε τους πρώτους γάμους ομοφυλοφίλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι ο γάμος δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απαγορεύσεις σε κανέναν λόγω της σεξουαλικότητάς του.

    «Για πρώτη φορά, τα ζευγάρια που παντρεύονται δεν θα είναι άνδρες με γυναίκες, αλλά και άνδρες με άνδρες και γυναίκες με γυναίκες », δήλωσε ο κύριος Κάμερον σε ανακοίνωσή του.

  • 8 Ιουνίου 2017, 09:31 | Φώτης Α.

    Πραγματικά ΓΕΛΑΣΑ με τα περί «σατανικού νομοσχεδίου».
    Ατάκες για επιθεώρηση, που δείχνουν ότι απέχουμε αρκετά ακόμα στην Ελλάδα από ψύχραιμες θεωρήσεις των σημαντικών κι αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

    Ευτυχώς σύντομα τελειώνει αυτή η διαβούλευση και θα μπορέσουμε όλοι οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου απλά να χαρούμε με την ψήφισή του, δίχως να χρειάζεται πια να αντιλέγουμε σε τέτοιου είδους υπερβολικά σχόλια, τι άλλωστε να αντιτάξει ένας λογικός άνθρωπος σε παραληρήματα για τον «σατανά»;

  • 8 Ιουνίου 2017, 09:19 | Σοφία Ε.

    Ως μητέρα γκέι παιδιού είμαι υπέρ του νομοσχεδίου!
    Ελπίζω να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη βουλή μας!

    Κατά τη γνώμη μου, πολλά ξεκινούν από την λάθος δομή της κοινωνίας.
    Η διαπλοκή πολλαπλών μορφών διακρίσεων απαντάται στη βιβλιογραφία ως μελέτη της διαπλοκής ταυτοτικών χαρακτηριστικών (intersectionality ή «διαθεματικότητα»), η οποία επιχειρεί να σκιαγραφήσει την καταπίεση ως πολυδιάστατο κοινωνικό φαινόμενο.
    Η θεωρία της διαπλοκής ταυτοτικών χαρακτηριστικών υποστηρίζει ότι οι εκφάνσεις της καταπίεσης σε μια κοινωνία (όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία κ.λπ.) δεν λειτουργούν ανεξάρτητα αλλά αλληλοσυνδέονται και διαμορφώνονται συνεχώς η μια βάσει της άλλης.
    Η κατανόηση της διαπλοκής αυτής είναι σημαντική, καθώς μας δείχνει γιατί ενδεχομένως να μην αρκεί μόνο η καταπολέμηση του ρατσισμού.
    Αντιθέτως, πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε όλες τις μορφές καταπίεσης στην κοινωνία.

    Ο ρατσισμός είναι η άποψη ότι τα μέλη κάθε φυλής διαθέτουν χαρακτηριστικά ή ικανότητες που αποδίδονται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη φυλή, μια πεποίθηση που συντελεί στη λανθασμένη ιεράρχηση ων φυλών, θεωρώντας κάποιες «κατώτερες» και κάποιες «ανώτερες» σε σχέση με τις άλλες. Με αυτόν τον τρόπο, ο ρατσισμός λειτουργεί ως θεσμική εξουσία που ευνοεί τη λευκή φυλή.

    Η πατριαρχία δημιουργεί μια παρόμοια θεσμική εξουσία. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η φυλή αλλά το φύλο που μετατρέπεται σε εργαλείο καταπίεσης – δημιουργώντας την επονομαζόμενη «ανωτερότητα του ανδρικού φύλου». Τόσο ο φεμινισμός όσο και ο αντιρατσισμός μάχονται για την κατάργηση των άδικων προνομίων που δημιουργούνται μέσα από τις εξουσιαστικές δομές της κοινωνίας.

  • 7 Ιουνίου 2017, 23:32 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κυριοι,
    Τα φυλα τα ορισε ο Θεος.
    Αυτο δεν μπορει να σβησει με το μελανι μιας υπογραφης

  • 7 Ιουνίου 2017, 22:40 | Δημήτριος Λάσκος

    Αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται σχέδιο Νόμου είναι σκέτος παραλογισμός αφού:
    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση του στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλει τα Χρηστά ήθη.
    2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη , όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων !
    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.
    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.
    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;
    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.
    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!
    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.
    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων .
    10.Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.
    11.Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.
    12.Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα , ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.
    13.Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.
    14.Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
    15.Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;
    16.Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.
    17.Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.
    18.Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.
    19.Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.
    20.Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.

  • 7 Ιουνίου 2017, 18:35 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟΣΥΡΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, ΑΥΘΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ.

  • 7 Ιουνίου 2017, 17:36 | Νικόλαος Μήλας

    Επιθυμώ να εκφράσω την αντίθεσή μου στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο με μια απλή δήλωση ενώπιον της δικαστικής αρχής, είναι δυνατό να αναγνωρίζεται από το κράτος και την κοινωνία ο άνδρας ως γυναίκα και η γυναίκα ως άνδρας. Χωρίς ψυχιατρική εξέταση, χωρίς χειρουργική επέμβαση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη καθόλου το βιολογικό φύλλο, αλλά αποκλειστικώς και μόνο το “πώς αισθάνεται” κάθε άτομο.

    Αν λ.χ το παιδί μας είναι κορίτσι, αλλά αισθάνεται δυναμικό σαν αγόρι, αντί να ενισχυθούν τα χαρίσματά του μέσα από το φύλο του, το νομοσχέδιο δίνει τη διάστροφη λύση να δηλωθεί ότι είναι αγόρι!

    Το νομοσχέδιο εγείρει πολλά σοβαρά ζητήματα που δεν είναι δυνατόν να αντιπαρέλθουμε:

    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ.

    2. Παραβιάζεται η ανθρώπινη φύση! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη, όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων!

    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.

    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.

    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές: Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη;

    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.

    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!

    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.

    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων.

    10. Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.

    11. Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.

    12. Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα, ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.

    13. Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.

    14. Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

    15. Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;

    16. Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.

    17. Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

    18. Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

    19. Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.

    20. Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.

    Με βάση τα παραπάνω, ζητώ από την Κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο αυτό.

  • 7 Ιουνίου 2017, 16:44 | Ελένη Χ.

    Τέτοιο νομοσχέδιο σε υγιή πνευματικά χώρα , δε θάπρεπε καν να συζητείται.
    Ως ορθόδοξη χριστιανή πολύτεκνη μάνα που νοιάζομαι για το μέλλον του τόπου μου , ζητώ την απόσυρσή του , ως καθαρά σατανικό.

  • 7 Ιουνίου 2017, 16:57 | Αθανασιος Φ.

    Είναι το μόνο που απέμεινε για να ολοκληρωθεί το καταστρεπτικό έργο που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια.
    Ως ορθόδοξος χριστιανός και ως Έλληνας , ζητώ την απόσυρσή του.

  • 7 Ιουνίου 2017, 13:55 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ…
    ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΝ. ΓΑΡΔΙΚΑ (ΝΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ).

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΝΟΜΙΚΟΣ)

  • 7 Ιουνίου 2017, 11:13 | Λεωνίδας

    Με την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου, θεωρώ πως σταματά αυτόματα η φυσιολογικότητα του ατόμου διότι τα φυσιολογικά φύλα είναι δύο:αγόρι και κορίτσι. Επομένως με την δυνατότητα διόρθωσης, διαστρεβλώνεται η ανθρώπινη φύση και είναι αισχρό να προωθείται η ανωμαλία, μία κατάσταση που οδηγεί στην ύπαρξη μη φυσιολογικής κοινωνίας καθώς τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούν την κοινωνία.

  • 7 Ιουνίου 2017, 11:59 | Ἀναστασία Ἰωσηφίδου

    Μέχρι πρότινος σχολιάζαμε εἰρωνικά ὅτι «στήν Ἑλλάδα εἶσαι ὅ,τι δηλώσεις», ἐπισημαίνοντας ἔτσι ὅ,τι ἀρνητικό στή λειτουργία τῆς κοινωνίας μας καί τοῦ κράτους. Δυστυχῶς σήμερα αὐτό ἔρχεται τό ἴδιο τό κράτος νά τό κάνει νόμο.
    Χωρίς νά ὑπεισέλθω στήν οὐσία τοῦ θέματος τῆς ὀμοφυλοφιλίας, τρανσέξουαλ κ.λ.π. ἐπισημαίνω πολύ σύντομα 3 πράγματα πού ἀφοροῦν μόνο τήν πολιτική-νομική διάσταση τοῦ θέματος, πού καλούμαστε ἐδῶ νά σχολιάσουμε.
    Ἀπό ἐπιστημονική ἄποψη: Εἰσάγεται ἕνα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο χωρίς καμία ἐπιστημονική κατοχύρωση (ἔρευνα-πιστοποίηση).Μιλᾶμε γιά «προσωπική βίωση» καί «αἴσθηση» χωρίς καμία ἰατρική γνωμάτευση.Χωρίς νά λαμβάνονται ὑπόψιν καί νά ἀπαιτοῦνται ἰατρικά πορίσματα καί γνωματεύσεις π.χ. τῆς νευροφυσιολογίας, ψυχιατρικῆς, ψυχολογίας κ.λ.π.
    Ἀπό νομική ἄποψη: Δημιουργεῖται σοβαρότατο πρόβλημα ταυτοποίησης τοῦ προσώπου. Σέ μιά ἐποχή πού τά κρατικά ὄργανα παγκοσμίως μέ τό πρόσχημα τῆς διαφθορᾶς, τῆς ἐγκληματικότητας καί τῆς τρομοκρατίας προχωροῦν σέ ἀντιδημοκρατικές μεθόδους περιστολῆς τῶν ἀτομικῶν ἐλευθεριῶν καί τῆς παρακολούθησης τῶν πάντων, στό συγκεκριμένο νομοσχέδιο δημιουργοῦνται τεράστια κενά πού εὐνοοῦν τήν «ἀσφαλῆ» δραστηριοποίηση προσώπων σέ παράνομες καί ἀντικοινωνικές ἐνέργειες.
    Ἀπό πολιτική ἄποψη: Ἕνα ἀπό τά πάρα πολλά ἐρωτηματικά πού δημιουργοῦνται εἶναι ἡ σπουδή τῆς κυβέρνησης νά προωθήσει ὄχι μόνο αἰτήματα ἐλάχιστων ἀριθμητικά κοινωνικῶν μειοψηφιῶν -τή στιγμή πού ἀδιαφορεῖ προκλητικά γιά τά δικαιώματα πολυπληθῶν κοινωνικῶν ὁμάδων- καί συγχρόνως νά προσαρμοσθεῖ στά προστάγματα ἑνός παγκόσμιου, ὅπως φαίνεται, καί ἰσχυρότατου λόμπυ (ὑποκύπτοντας ἄραγε σέ οἰκονομικές πιέσεις ἤ συμφωνώντας ἰδεολογικῶς καί προωθώντας εὐπειθῶς τά προστάγματα τῆς Παγκόσμιας Νέας Τάξης;)
    Τελικά ὑπάρχει ἕνα πρόσχημα καί μία ἀλήθεια.
    Τό πρόσχημα εἶναι «τό δικαίωμα τοῦ προσώπου» καί «ὁ σεβασμός τῆς προσωπικότητας» ὅπως ἀναφέρεται στό νομοσχέδιο.
    Ἡ ἀλήθεια εἶναι ἡ ὑποδούλωση τοῦ προσώπου καί ἡ ἐξουδένωση τῆς προσωπικότητας, γιατί ἄνθρωπος χωρίς ταυτότητα ἤ μέ ἀσαφῆ ταυτότητα δέν μπορεῖ νά ἀντισταθεῖ σέ τίποτε, δέν μπορεῖ νά διεκδικήσει τίποτε!
    Καί αὐτό ἐπιδιώκουν οἱ παγκόσμιοι καί ἐγχώριοι φορεῖς ἐξουσίας.

  • 7 Ιουνίου 2017, 01:39 | Φάνης Κωνσταντίνου

    Υποστηρίζω ένθερμα το νομοσχέδιο αυτό.
    Έχω εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή μου στους γκέι και τρανς συμπολίτες, που έχουν γράψει τις προσωπικές τους ιστορίες στην διαβούλευση αυτή.

    Επανέρχομαι, επειδή βλέπω την επιμονή κάποιων στην «θεωρία των 2 φύλων» και παραθέτω το παρακάτω link:

    http://bipartisanreport.com/2017/04/02/before-european-christians-forced-gender-roles-native-americans-acknowledged-5-genders/

    Before European Christians Forced Gender Roles, Native Americans Acknowledged 5 Genders!

    Από ότι φαίνεται από την ιστορική αυτή αναδρομή, αρκετοί αρχαίοι λαοί, γνωστοί για την σοφία τους καθώς και την αρμονική τους σχέση με το περιβάλλον, υπήρξαν πολύ προοδευτικοί στο ζήτημα της ταυτότητας φύλου.

  • 7 Ιουνίου 2017, 01:06 | Γιαννόπουλος Σπυρίδων

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο περί ταυτότητας φύλου. Ειδικά όταν αναφέρεται σε εφηβικές ψυχές και ζωές που πάτε να καταστρέψετε. Τα φύλα είναι δύο: ή άντρας ή γυναίκα, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν διαστροφή και ανωμαλία.

  • 6 Ιουνίου 2017, 14:18 | Φώτης Α.

    «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό ‘antivirus magazine’ που κυκλοφορεί σήμερα, με το εξώφυλλο του αφιερωμένο στον Αλ. Τσίπρα.

    «Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ φαντάζει ως πολυτέλεια την εποχή της κρίσης, όχι μόνο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είναι εκ των ουκ άνευ. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια για τον καιρό της κρίσης», τονίζει και αναφέρεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετά την ψήφιση του νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, λέγοντας:

    «Ομόφυλα ζευγάρια περπατάνε μαζί στο δρόμο γιατί νιώθουν πως είναι πια αποδεκτοί και αποδεκτές, πως έχουν περάσει από το σκοτάδι στο φως και δεν θα δεχτούν να γυρίσουν ποτέ πίσω. Οι θεσμικές αλλαγές δημιουργούν μακροπρόθεσμα και κοινωνική νοοτροπία. Και έπειτα απ’ τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αυτό θα είναι ακόμη πιο έντονο. Και ξέρετε, αυτές είναι μεταρρυθμίσεις που ήρθαν για να μείνουν. Δεν μπορούν να ανατραπούν».

    http://www.thetoc.gr/politiki/article/prwtoselidi-sunenteuksi-tou-aleksi-tsipra-se-lgbtq-periodiko

  • 6 Ιουνίου 2017, 12:56 | Διονυσία Παππά

    Διαφωνώ με την δυνατότητα που προτείνει το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου χωρίς προηγούμενη ψυχιατρική αξιολόγηση. Θεωρώ πως το άτομο που δηλώνει πως θέλει να αλλάξει το βιολογικό του φύλο θα πρέπει να περνάει από αξιολόγηση από ανεξάρτητη διεπιστημονική ομάδα ειδικών ψυχικής υγείας (ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, ψυχολόγος)η οποία θα σέβεται το απόρρητο και θα τηρεί τους υπόλοιπους όρους δεοντολογίας.
    Επίσης νομίζω πως το άτομο θα πρέπει να υποχρεούται να περάσει από ψυχοθεραπευτική διαδικασία για ένα τουλάχιστον έτος ώστε, από τη μια να διασφαλίζεται πως η απόφασή του δεν είναι βεβιασμένη και γίνεται υπό πίεση, και από την άλλη να προετοιμάζεται ώστε να διαχειριστεί τις κοινωνικές, ψυχολογικές και σωματικές δυσκολίες που θα επιφέρει η αλλαγή του βιολογικού του φύλου. Η ευκολία με την οποία προτείνει το νομοσχέδιο να γίνεται η αλλαγή φύλου φανερώνουν επιστημονική άγνοια, προχειρότητα και ανευθυνότητα.

  • 6 Ιουνίου 2017, 12:54 | Orestis

    Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

    Εξαιρετική ρύθμιση, επικροτώ ως νέος άνθρωπος και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων!

  • 6 Ιουνίου 2017, 11:31 | Χάρης

    Τι ζητούν οι τρανς πρώτον από τους διπλανούς τους και δεύτερον από την πολιτική εξουσία ή τη νομοθεσία;

    Κυρίως αυτό που ζητούν είναι σεβασμό και συνειδητότητα ότι είμαστε άνθρωποι, όπως όλοι οι άνθρωποι. Άνθρωποι που πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες με όλους τους συνανθρώπους μας, παντού: στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην υγεία, σε όλους τους τομείς της ιδιωτικής και κοινωνικής ζωής. Στην νομοθεσία το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να ψηφιστεί νομοθεσία για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που θα δίνει τη δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων, χωρίς προϋποθέσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, αλλά θα είναι με μία απλή, σύντομη και πλήρως προσβάσιμη διαδικασία, χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις ή γνωματεύσεις, αλλά με βάση τον αυτοπροσδιορισμό σε σχέση με το φύλο, όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, και όπως έχει καλέσει το Συμβούλιο της Ευρώπης τα κράτη μέλη να πράξουν, ακριβώς επειδή όπως σας είπα ένα μεγάλο μέρος των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι, οφείλονται σε αυτήν την αναντιστοιχία.
    http://t-zine.gr/marina-galanou-h-diaforetikotita-ine-ploutos-ochi-provlima/

  • 6 Ιουνίου 2017, 09:37 | Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ.

    Οι προσωπικές λυπητερές ιστορίες των ανθρώπων, σαν αυτές που γράφουν ή σαν αυτές που δίνουν με λινκ κάποιοι σχολιαστές της διαβούλευσης, δεν φτιάχνουν νόμους. Ούτε, βεβαίως, φτιάχνονται νόμοι αν κάποιοι …παραπλεύρως ωφελούμενοι παρεμβαίνουν με σεντόνια σε διαβουλεύσεις. Δίπλα μας, παραδίπλα μας και απέναντι και παραπέρα, διαδραματίζονται καθημερινώς χιλιάδες λυπητερές ιστορίες ωστόσο δεν είδα να σκαρώνονται νόμοι γι αυτές. Πολύ περισσότερο δεν σκαρώνονται νόμοι για την προσωπική αίσθηση που έχει ο καθένας μας για την ηλικία, για το χρώμα, για το φύλο του.

    Κάπου ένα φρένο, εκτός κι αν το νομοσχέδιο που λύνει όλα τα μελλοντικά προβλήματα και θέματα που η ψήφισή του συνεπάγεται.

    Για παράδειγμα: με δεδομένο το απόρρητο της κατά δήλωση αλλαγής φύλου, και μιας και ο κ. Κοντονής υπήρξε υφυπουργός Αθλητισμού, τι προβλέπεται για τις περιπτώσεις που μία κατά δήλωση -σύμφωνα με το νομοσχέδιό- γυναίκα συμμετέχει σε γυναικεία αθλήματα και με άνισους όρους ανταγωνίζεται σε αθλητικές διοργανώσεις τις αθλήτριες; Εκεί είναι οκέυ με την ανισότητα που λένε ότι το νομοσχέδιο αυτό καταδικάζει; Θα μετατεθεί η ευθύνη στους αθλητικούς συλλόγους, αυτοί θα βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα; Και αν τολμήσουν να διατυπώσουν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις, πόσες μηνύσεις θα φάνε περί εκδηλώσεων ρατσισμού»;

    Τόση προχειρότητα και τόση σπουδή, για ποιο λόγο;

  • 6 Ιουνίου 2017, 08:59 | Φώτης Α.

    Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του φανατικού θρησκόληπτου ανθρώπου είναι ότι ενώ αρνείται τα δικαιώματα στους συνανθρώπους του, την ίδια στιγμή παραπονιέται ότι του αρνούνται εκείνου τα δικαιώματά του.

    Ενώ καταδιώκει συμπολίτες του ισχυρίζεται ότι καταδιώκεται ο ίδιος.

    Την ώρα που συμπεριφέρεται εξαιρετικά προσβλητικά, νομίζει ότι είναι εκείνος ο προσβεβλημένος.

    Salman Rushdie

    Υ.Γ. Σε «παράκρουση» πια μερικοί θρησκόληπτοι εδώ μέσα, όλο κεφαλαία γράμματα πάλι, λες και βγάζουν διάγγελμα. ΑΝ τα σχόλια αυτά δεν ήταν επικίνδυνα, θα ήταν σχεδόν αστεία!

    Υ.Γ.2 Τολμούν (ελάχιστοι ευτυχώς προς το παρόν) και γράφουν σε ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση ότι «καταπιέζονται», που δεν μπορούν να βρίζουν δημοσίως τους ΛΟΑΤ και κατακρίνουν μάλιστα και τον αντιρατσιστικό νόμο, που τους εμποδίζει να κάνουν έκνομες ενέργειες εναντίον των διαφορετικών συμπολιτών τους.
    Καμαρώστε το θράσος τους σε ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση, φαντάζομαι πως φέρονται στους ανθρώπους που δεν τους αρέσουν στην προσωπική τους ζωή!

    Υ.Γ.3 Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή προς τους διαχειριστές, δυστυχώς άρχισαν να εμφανίζονται στην διαβούλευση ΠΟΛΥ εμπαθείς άνθρωποι, που ΕΜΦΑΝΩΣ πια ΔΕΝ θέλουν να εφαρμόζουν τους αντιρατσιστικούς νόμους του ελληνικού κράτους και το ομολογούν κιόλας ανερυθρίαστα.

  • 6 Ιουνίου 2017, 08:33 | Aναστασία

    Να αποσυρθεί άμεσα το μίασμα νομοσχέδιο.

  • 5 Ιουνίου 2017, 22:58 | Αλέξανδρος Α

    Καιρός ήταν επιτέλους να έρθει αυτός ο νόμος και να επιτρέψει στα τρανς άτομα να αλλάξουν τα έγγραφα τους χωρίς να χρειάζεται πρώτα να έχουν κάνει χηρουργικη επέμβαση στα γενετικά τους όργανα

  • 5 Ιουνίου 2017, 21:12 | Γιάννης

    Βάσει τίνος έχει αυτό το δικαίωμα; Με ποιές γνώσεις και ποιά ικανότητα μπορεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα του φύλου του; Με το έτσι θέλω;
    Καταργείται η ιατρική επιστήμη;
    Αν είναι έτσι, τότε το πρόσωπο να έχει δικαίωμα και πάνω σε άλλες ιατρικές γνωματεύσεις που το αφορούν.

    Με αυτά τα «δικαιώματα» υπονομεύεται καίρια η δομή της ύπαρξής μας ως άνθρωποι.

  • 5 Ιουνίου 2017, 17:30 | Καλλιόπη Ι.

    Απαράδεκτη η προωθούμενη επέμβαση στην ανθρώπινη προσωπικότητα.Έγκλημα η χειραγώγηση της ελευθερίας του ανθρώπου και μάλιστα του παιδιού. Αρνούμαι να υιοθετήσω την «ύβρη» αυτή που λέγεται κοινωνικό φύλο.

  • 5 Ιουνίου 2017, 17:04 | Παναγιώτης

    Αυτό που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ειναι εντελώς άρρωστο, γιατι θα το εφαρμόσει κι ας ειναι αντίθετος ο λαός, αυτη ειναι η δημοκρατία μας άλλωστε. Ειναι άρρωστο να επιτρέπεις στον οποιονδήποτε, χωρίς να υπάρχει κάποιο βιολογικό πρόβλημα η να εχει προηγηθεί κάποια επέμβαση, να αλλάζει φύλο! Πόση αλλοίωση του γένους μας και του λαού μας πια; Είστε ντροπή για τη χώρα, το ξέρετε και εσείς άλλωστε απλά ειναι πολύ καλά τα λεφτά για να σταματήσετε να είστε ρεζιλιδες!

  • 5 Ιουνίου 2017, 15:10 | Χάρης

    Θερμή παράκληση: ενημερωθείτε!!

    http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/04ion2017-i-thematiki-evdomada-sta-scholia-ethismos-ke-exartisis/

  • 5 Ιουνίου 2017, 13:35 | Αναστασία Τ.

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο.

    Αυτό που ουσιαστικά προσπαθούν να κάνουν είναι πλύση εγκεφάλου στα παιδιά μας, ώστε να νιώθουν ανασφάλεια με το φύλο τους (γυναίκα εκ γενετής ή άνδρας εκ γενετής).Τους γίνεται ψυχολογικός εκβιασμός με την πρόφαση ενός δημιουργημένου από το πουθενά υποτιθέμενου ρατσισμού, ότι είναι «ελεύθερα» να σκεφτούν αν θέλουν να αλλάξουν φύλο χωρίς να φοβούνται να το πουν, αλλά στην ουσία εισάγουν βιαίως στην ψυχολογία τους, με αυτόν τον δόλιο τρόπο την αμφισβήτηση της βιολογικής τους ταυτότητας και αυτό εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω. Εν ολίγοις, το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στην ελεύθερη επιλογή των παιδιών για το φύλο τους, αλλά στην ανελεύθερη αμφισβήτηση του φύλου τους. Και εν κατακλείδι, από πότε προέκυψε αυτό το ζήτημα της βιολογικής ταυτότητας; Τι άλλο θα προκύψει στην πορεία;

  • 4 Ιουνίου 2017, 21:50 | Μπούμη Ελένη

    Το παρόν νομοσχέδιο δεν αντιπροσωπεύει πάρα μικρή ομάδα πολιτών που θέλει να επιβάλλει ως φυσιολογικό το ανώμαλο .Είναι βιασμός της κοινωνίας και της οικογένειας !

  • 4 Ιουνίου 2017, 20:19 | Χιονία

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο, διότι επιχειρείται κάτι αντίθετο με τη φύση του ανθρώπου και η φύση…εκδικείται, όταν την παραβιάζεις. Ο Θεός δύο φύλα έπλασε.Θα πάμε κόντρα στη Δημιουργία;Έτσι θα δημιουργούμε όλο και περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα, αντί να τα λύνουμε.
    Προτείνω να αποσυρθεί το ταχύτερο, πριν να είναι αργά.

  • 4 Ιουνίου 2017, 19:18 | ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

    Τὸ νομοσχέδιο τροφοδοτεῖ μιὰ καλοστημένη βιομηχανία ἀλλαγῆς φύλλου μὲ νομικὲς καὶ ἰατρικὲς εἰδικότητες κυρίως, ποὺ πίσω της ὑπάρχει ἕνας τεράστιος οἰκονομικὸς τζίρος. Διότι ὁποῖος δηλώσει ἀλλαγὴ φύλλου χωρὶς ἐπέμβαση, ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ θελήσει νὰ φαίνεται ἡ ἀλλαγὴ αὐτὴ καὶ ἐξωτερικά. Θὰ διώκεται μὲ τὶς διατάξεις τοῦ “ἀντιρατσιστικοῦ νόμου” (ν. 4285/2014), ὅποιος τολμᾶ νὰ ἰσχυριστεῖ ὅτι τέτοιου εἴδους συμπεριφορὲς δὲν συμφωνοῦν μὲ ὅσα ἡ πλειοψηφία τῆς κοινωνίας θεωρεῖ χρηστὰ ἤθη. Ἡ ἀθέμιτη ἐπιβολὴ τῆς θεωρίας τοῦ κοινωνικοῦ φύλλου ποὺ ἤδη παράνομα ἔγινε φέτος στὴν ἐκπαίδευση καὶ μάλιστα χωρὶς συγκατάθεση τῶν γονέων , συνιστᾶ βιασμὸ τῆς παιδικῆς προσωπικότητας καὶ πρέπει νὰ ἀσκηθοῦν διώξεις κατὰ παντὸς ὑπευθύνου. Μὲ βάση τὶς Διεθνεῖς Συμβάσεις ἡ κάθε οἰκογένεια εἶναι ὑπεύθυνη γιὰ τὴν ἀνατροφὴ τῶν παιδιῶν της καὶ τὴν διαμόρφωση τῶν πεποιθήσεών τους καὶ ὄχι τὸ Κράτος, ὅπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε. Ἡ ἔνταξη στὸ ἴδιο Ν/Σ διατάξεων γιὰ τὸν “Ἐθνικὸ Μηχανισμὸ Παρακολούθησης καὶ Ἀξιολόγησης τοῦ Σχεδίου Δράσης γιὰ τὰ Δικαιώματα τοῦ Παιδιοὺ” μήπως κρύβει πίσω ἀπὸ τὸν πομπώδη τίτλο, ἕναν ὀργουελικὸ μηχανισμὸ ποὺ θὰ “τιμωρεὶ” τὶς οἰκογένειες καὶ θὰ τοὺς ἀφαιρεῖ τὴν ἐπιμέλεια τῶν παιδιῶν τοὺς ἂν θέλουν νὰ τὰ ἀναθρέψουν μὲ τὶς παραδοσιακὲς ἀξίες τῆς οἰκογένειας ποὺ ἀποτελεῖται ἀπὸ ἕναν ἄνδρα, μιὰ γυναίκα καὶ τὰ παιδιά τους; Μὲ τὸ σχέδιο νόμου ἐνῶ δὲν μπορεῖ νὰ ἀλλάξει φύλο ἔγγαμος, μπορεῖ νὰ τὸ πράξει ἄτομο ποὺ ἔχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ἄρα εἰσάγεται ἐμμέσως: α) ἡ δυνατότητα συνάψεως γάμου ὁμοφυλοφίλων καὶ κατ’ ἐπέκταση β) ἀνατροφῆς τέκνων ἀπὸ ὁμόφυλα ζευγάρια, γ) στὸ ἀμέσως ἑπόμενο στάδιο, ἐφαρμόζοντας τὴ νομικὴ ἀρχὴ τῆς ἴσης μεταχείρισης καὶ τῆς ἀναλογικότητας, θὰ θεσπιστεῖ ΚΑΙ ἡ υἱοθεσία παιδιῶν ἀπὸ ὁμόφυλα ζευγάρια. Μὲ τὸ νομικὸ θεμέλιο ποὺ τίθεται (“πῶς αἰσθάνεται τὸ ἄτομο”), θὰ προστεθοῦν ὡς “φύλα” στὸ ἀμέσως προσεχὲς μέλλον ἀρκετὲς δεκάδες “τύποι φύλων”, μὲ ἀνάλογα δικαιώματα , ἀκόμη καὶ μὲ ζωώδεις ἢ παιδοφίλες κλπ. ὀρέξεις καὶ προσανατολισμούς. Ἀναπόφευκτα καθίσταται προβληματικὸς ὁ περιορισμὸς τοῦ ἀριθμοῦ τῶν ἀλλαγῶν φύλου, ἀφοῦ τὴν 2η φορὰ (καὶ ἐξαπατώντας τὴν 3η φορὰ) ποὺ θὰ ἐμφανιστεῖ ἐνώπιόν τοῦ δικαστηρίου ὁ/ἡ ἐνδιαφερόμενος/ἡ θὰ προσκομίσει ληξιαρχικὴ πράξη γέννησης, στὴν ὁποία δὲν θὰ ἀναγράφεται τὸ ἱστορικό τῶν προηγούμενων διορθώσεων φύλου. Ἡ προτεινόμενη μυστικότητα τῆς διαδικασίας θὰ ὁδηγήσει σὲ σχέσεις κατὰ τὶς ὁποῖες ἕνας ἄνδρας θὰ νομίζει ὅτι ἐπέλεξε μιὰ γυναίκα, ἐνῶ βιολογικὰ εἶναι ἄνδρας καὶ τὸ ἀντίστροφο. Ποιὸν πᾶνε νὰ κοροϊδέψουν μὲ τὸ δῆθεν ἀπόρρητό της ἀλλαγῆς φύλου , ὅταν θὰ παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ καὶ τὸ ΑΦΜ ; Ὅλοι ποὺ τὰ χειρίζονται (ἰδιῶτες καὶ Δημόσιο) θὰ βλέπουν τὴν ἀναντιστοιχία προσώπου καὶ στοιχείων. Οἱ γυναῖκες περαιτέρω ποὺ δηλώνονται ὡς ἄνδρες, θὰ ἐγγράφονται στοὺς στρατολογικοὺς καταλόγους ἀλλὰ δὲν θὰ εἶναι σὲ θέση νὰ ὑπηρετήσουν τὴ θητεία τους. Αὐτὸ ἄλλωστε ἀποτελεῖ προφανῆ παράβαση τοῦ ἄρθ. 4 πάρ. 6 τοῦ Συντάγματος. Καταλύεται τὸ ἐπιστρατευτικὸ σύστημα τῆς Χώρας :.Σὲ περίπτωση ἐπιστράτευσης ἢ ἀσκήσεων πῶς θὰ κληθοῦν οἱ ἄνδρες ποὺ ἔχουν ἀλλάξει φύλο καὶ σὲ τί θὰ μποροῦν συνεισφέρουν στὴν ἄμυνα τῆς Χώρας; Φανταστεῖτε τίς (τους) νὰ ἀμύνονται μπροστὰ στοὺς ἐξαγριωμένους ἐπιτιθεμένους ἀπὸ τὰ ἐχθρικὰ ἀποβατικὰ ἐξ΄ ἀνατολῶν! Μὲ μιὰ ἁπλὴ δήλωση, μὲ δυνατότητα μεταγενέστερης ἀνάκλησης, θὰ μποροῦν οἱ νέοι νὰ ἀποφύγουν τὴ στράτευση. Καταλύεται ἡ ἀσφάλεια στὶς συναλλαγὲς : Τὸ Ἐθνικὸ Ποινικὸ Μητρῶο, Ἐθνικὸ Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελεῖς Ὀργανισμοὶ κλπ πῶς θὰ γνωρίζουν γιὰ τὸν “νέο συναλλασσόμενο” ἀφοῦ ἡ ἀλλαγὴ φύλου ὑποτίθεται ὅτι εἶναι ἀπόρρητη ; Κακοποιὰ στοιχεῖα μποροῦν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὴν ἀλλαγὴ φύλου γιὰ ἔκνομες ἐνέργειες, τρομοκρατικοὺς σκοπούς, παραπλάνηση τῶν συναλλαγῶν, δεδομένου ὅτι θὰ ἀργεῖ ἡ διασταύρωση τῶν στοιχείων τους στοὺς ἐλέγχους. Κινδυνεύει ἡ Δημόσια καὶ Κρατικὴ Ἀσφάλεια: Δὲν θὰ παρακολουθοῦνται ἀπὸ τὶς ἁρμόδιες Ἀρχὲς μὲ τὴν ἴδια ταχύτητα καὶ ἀποτελεσματικότητα ὅσοι τελοῦν ὑπὸ καθεστὼς ἐπιτήρησης λόγω ἀσύλου, ἀπέλασης ἢ ποινικῶν ἐκκρεμοτήτων. Ὁ Ἀμπτούλαχ γίνεται Μαρία, γιὰ ὅσο διάστημα χρειάζεται νὰ δράσει μὲ φονταμενταλιστικοὺς πυρῆνες στὴ Χώρα μας. Παραβιάζει τὴ ἀνθρώπινη φύση ! Κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ ἀναλάβει τὴν εὐθύνη γιὰ τὶς μακροχρόνιες ἐπιπλοκὲς στὴν σωματικὴ καὶ ψυχικὴ ὑγεία τῶν ἀτόμων ποὺ θὰ ἀλλάξουν φύλο καὶ εἰδικὰ στὴ μετεφηβικὴ ἡλικία. Ὅταν αὐτὲς οἱ ἀσθένειες θὰ ἐκδηλωθοῦν, οἱ ὑποστηρίζοντες τὸ παρὸν Ν/Σ, θὰ ἀποποιοῦνται ὁποιαδήποτε ἀστικὴ καὶ ποινικὴ εὐθύνη , ὅπως ἔγινε καὶ μὲ σωρεία ἄλλων ἀντισυνταγματικῶν νόμων ! Τὸ Σύνταγμα τῆς Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικὰ φύλλα στὰ ἄρθρα 4 πάρ. 1 καὶ 116 πάρ. 2 Σ. Ἄλλη μιὰ χυδαία Συνταγματικὴ καταπάτησή του στὰ χρόνια τῶν… Μνημονίων ποὺ προσβάλει τὰ Χρηστὰ ἤθη. Προσβάλλεται βάναυσα ὁ θεσμὸς τῆς οἰκογένειας. Ἀπαξιώνεται τὸ βιολογικὸ φύλο, ποὺ ἀπὸ τὴ φύση ἔχει τὸν ἀπαραίτητο ρόλο στὴ δημιουργία οἰκογένειας καὶ τὴν γέννηση παιδιῶν. Καταγγέλλεται ἡ σπουδὴ τῆς Κυβέρνησης, ποὺ κάνει πρόθυμη ἐκστρατεία νὰ προσφέρει “ἀποτελεσματικὴ” κάλυψη σὲ μιὰ πολὺ μικρὴ μερίδα συμπαθῶν συνανθρώπων μας. Ἀγνοεῖ ὅμως τὴ Συνταγματική της ὑποχρέωση νὰ ἀντιμετωπίσει τὴν Δημογραφικὴ Καταστροφὴ ὅλης τῆς Ἑλλάδας μὲ ἄμεσα μέτρα καὶ μὲ ἐνημερωτικὴ καμπάνια γιὰ τὴν ἐνίσχυση τῆς ἑλληνικῆς οἰκογένειας. Γιὰ αὐτὸ καλούμαστε ὅλοι νὰ ἀντισταθοῦμε στὴ διάλυση τῆς Χώρας μας ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΜΙΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ !!!

  • 4 Ιουνίου 2017, 17:01 | Σταυρούλα Γεωργ.

    Η φύση ξελογιάστηκε
    της έστριψαν οι βιδες
    εβγήκαν έξω στη στεριά
    οι γόπες κι οι μαρίδες…

    Αυτοί οι στίχοι του Σουρή μου έρχονται στο νου κάθε που παρακολουθώ τα σχέδιά σας.

  • 4 Ιουνίου 2017, 16:26 | Δημήτρης

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο.

  • 4 Ιουνίου 2017, 16:28 | Δημήτρης

    Με ορθάνοικτο μυαλό και πολύ ζεστή καρδιά, όπως ζητούν να πράξουμε κάποιοι αγαπητοί νεοταξίτες αμφιβόλου φύλου πολίτες, ζητώ την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του νομοσχεδίου, χωρίς αιτιολογίες (ιατρικές, θρησκευτικές,…)

  • 4 Ιουνίου 2017, 15:47 | Φωτεινή Χατζηπαπά

    Διαφωνώ πλήρως. Διόρθωση και ανακατεύθυνση πορείας της ζωής χρειάζεται πρώτα.
    Με τόση πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί μέσω της τηλεόρασης από μικρά παιδιά και μια Παιδεία πλέον που δέχεται τα πάντα ισοπεδωτικά και άκριτα, είναι λογικό ότι πολλοί άνθρωποι θα βρίσκονται σε σύγχυση ταυτότητας φύλου και γενικότερα σύγχυση ζωής.
    Χρειάζεται κριτήριο με το οποίο θα μετριούνται και θα κρίνονται όλα για να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις.Το κριτήριο αυτό είναι για μένα είναι ο Νόμος του Θεού που βρίσκεται πάνω από κάθε τι ανθρώπινο. Αφού πλέον δεν το λαμβάνει υπόψη της η Πολιτεία λογικό είναι να και ο νομοθέτης να άγεται και να φέρεται από το πως αισθάνεται ή συμπεριφέρεται ο καθένας.

  • 4 Ιουνίου 2017, 12:05 | Μαρία Ξ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο γιατί το θεωρώ παράλογο καθως και για τους παρακατω λόγους

    http://tideon.org/index.php/2012-02-03-08-08-55/2012-02-28-20-15-23/10437-12-2017

  • 3 Ιουνίου 2017, 21:53 | ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Δεν είναι δυνατόν να παραγνωρίζεται η βιολογική διαφοροποίηση αρσενικού – θηλυκού. Το φύλο έχει πρώτιστα βιολογική διάσταση.
    Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο άμεσα
    Οχι στο βιασμό και την κακοποίηση της φύσης

  • 3 Ιουνίου 2017, 19:08 | Παναγιωτης Β.

    Ας αλλαξουν πρωτα φυλλο οι κυβερνωντες Πρωθυπουργος, υπουργοι και οσοι θελουν να νομιμοποιησουν την ανωμαλια και μετα να ερθουν να το ψηφισουν αυτο το νομοσχεδιο. Θα σας πω εγω μετα ποσα απιδια χωραει ο σακος.
    Καταλαβατε κυριοι της κυβερνησης λιγα ειναι τα ψωμια σας.
    Και μη νομιζετε κυριοι οτι οταν Αμαρτανουμε ειτε μετο χερι μας ειτε με τη γλωσσα μας ειτε με ολο μας το σωμα και βλεπουμε οτι δεν γινεται τιποτα, σημαινει οτι δεν υπαρχει ΘΕΟΣ ή αν υπαρχει ΘΕΟΣ δε δυναται; Σας πληροφορω ΚΑΙ YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΘΕΟΣ. Αλλα μακροθυμει δηλ. ειναι μακρια του θυμου. ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ; Αυτο το «πότε;» Εξαρταται απο εσας
    αν θα ψηφιζεται Αντιχριστους και Ανθελληνικους νομους.
    Ειμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ και ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ.

  • 3 Ιουνίου 2017, 19:14 | Αρσινόη

    Διαμαρτύρομαι,
    διότι η αλλαγή φύλλου θα οδηγήσει στην εξαφάνιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση αυτοκτονιών.

  • 3 Ιουνίου 2017, 18:28 | Φωτιάδης Κυριάκος

    Πιστεύω πως η ταυτότητα του φύλου κάθε ανθρώπου είναι το βιολογικό του φύλο και δεν μπορεί να αλλάξει επειδή έτσι είναι πλασμένος από τον Άγιο Τριαδικό Θεό και οφείλουμε να το σεβαστούμε.

  • 3 Ιουνίου 2017, 14:03 | Savvas

    Ντροπη στους αθεους που διαστρέφουν μέ νομοσχέδια την ανθρωπινη οντολογία. Εχουμε παραφρονήσεις τελείως; Η σχιζοφρένεια σ’ ολο της το μεγαλειο. Τα φύλα ειναι προσδιορισμενα οντολογικα απο τον Θεό.
    Καλή μετάνοια. Ειθε κανενας να μην παει στην κολαση που ειναι ετοιμασμενη για το διαβολο. Τα αντιχριστα νομοσχεδια ειναι ρατσισμος και φασισμος κατα των Χριστιανων. Οδηγουν στην αιωνια κολαση και οσους τα συντασσουν, προωθουν και ψηφιζουν

  • 3 Ιουνίου 2017, 11:23 | Στάθης Αδαμόπουλος

    Η Ημερίδα : «Ταυτότητα φύλου – Μια διεπιστημονική προσέγγιση» έγινε στο κατάμεστο από χιλιάδες κόσμου Πολεμικό Μουσείο την Κυριακή 28/5/2017.

    http://enromiosini.gr/optikoakoustiko-yliko/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%E1%BC%90%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%E1%BF%86%CF%82-%E1%BC%A1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%85/

    Εισηγήσεις Ημερίδας:
    1. Ο καθορισμός υπό του εγκεφάλου των ψυχικών και σωματικών χαρακτήρων του φύλου – Σταύρος Μπαλογιάννης – Ομ Καθηγητής Νευρολογίας
    2. Διαταραχές ως προ την ταυτότητα φύλου – Καλλιόπη Προκοπάκη – Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων
    3. Φύλο και έννομες σχέσεις – Καλλιρόη Παντελίδου – Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΔΠΘ
    4. «Εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον … άρσεν και θήλυ» – Απόστολος Νικολαϊδης – Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και Κοινωνικής Ηθικής.

  • 3 Ιουνίου 2017, 11:30 | Στάθης Αδαμόπουλος

    Θα ήθελα απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα στις 8 Μαΐου στην παρούσα διαβούλευση κι ακόμη δεν έχω πάρει απαντήσεις:

    Άνδρας που δηλώνει γυναίκα:
    – θα μπορεί να συμμετέχει σε γυναικείους αθλητικούς αγώνες;
    – θα πηγαίνει σε γυναικείους θαλάμους στα νοσοκομεία;
    – θα πηγαίνει στις γυναικείες τουαλέτες;
    – θα φυλακίζεται στις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών;
    – θα απαλλάσσεται της στρατιωτικής θητείας;

    Επιμένω σε αυτές τις ερωτήσεις γιατί, από τις απαντήσεις που θα δοθούν, θα μπορέσουμε να φανταστούμε λίγο (γιατί η πραγματικότητα δυστυχώς αποδεικνύεται πάντοτε χειρότερη από την φαντασία μας) το που θα πάει η κοινωνία με αυτό το νομοσχέδιο…

    Επίσης οι ετεροφοβικοί και οι φοβικοί της παραδοσιακής μορφής οικογένειας (φαμιλοφοβικοί) σημαντικό θα ήταν να δουν τις εισηγήσεις της Ημερίδας «Ταυτότητα φύλου – Μια διεπιστημονική προσέγγιση» που έγινε στο κατάμεστο από χιλιάδες κόσμου Πολεμικό Μουσείο την Κυριακή 28/5/2017.