Άρθρο 03 – Διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου – Προϋποθέσεις

1. Σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του, ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική του εικόνα.
2. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα.
3. Προϋπόθεση για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου είναι το πρόσωπο που αιτείται τη διόρθωση να μην είναι έγγαμο.
4. Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία.

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:41 | Νικόλαος Αγγελίδης

    Στήν αὐστηρῶς προσωπικήν του ζωήν, ὁ καθένας ἔχει τό δικαίωμα νά κάνῃ ὅ,τι θέλει, μέ τήν προϋπόθεσιν βεβαίως ὅτι δέν βλάπτει κανένα συνάνθρωπόν του. Σ’ αὐτήν τήν περίπτωσιν, οὐδείς ἔχει τό δικαίωμα νά τόν κατακρίνῃ. Ὅμως, τό νά θεωροῦμε φυσιολογική καί νά νομιμοποιοῦμε τήν ἀνωμαλία ἀπό τήν ὁποίαν πάσχει κάποιος μᾶς καθιστᾶ ΕΝΟΧΟΥΣ γιά τόν πολλαπλασιασμόν καί τήν ἐξάπλωσιν τῆς ἀνωμαλίας. Ταυτότης φύλου γίνεται ἅπαξ, ὅταν γεννιέται ὁ ἄνθρωπος, ἐκτός ἀπό κάποιες σπάνιες ἐξαιρέσεις, γιά τίς ὁποῖες τόν λὀγον ἔχει ἡ Ἰατρική Ἐπιστήμη καί ὄχι ἡ πολιτική. Ἡ ἔννοια τοῦ «κοινωνικοῦ φύλου» εἶναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:55 | Νίκος Θεοτοκάτος

    Πώς είναι δυνατόν ένα εξωτερικό και αυταπόδεικτο στοιχείο του ανθρώπου, όπως το βιολογικό φύλο, να επιδέχεται αμφισβήτησης και αλλαγής στον τρόπο που δηλώνεται επισήμως, λόγω «ασυμφωνία» του με τον εσωτερικό τρόπο που το άτομο το βιώνει, ενώ άλλα στοιχεία επίσης αυταπόδεικτα, όπως το ύψος, η καταγωγή, η ιθαγένεια, το όνομα, είτε δεν επιδέχονται αλλαγών είτε ορίζεται διαδικασία πολύ πιο περίπλοκη από μια απλή δήλωση του εσωτερικού τρόπου βίωσής τους; (πρβλ. νομοθετικής ρυθμίσεις για αλλαγή ονόματος, ιθαγένειας κλπ., όπου απαιτούνται δικαστικές αποφάσεις, διαμονή στη χώρα για ορισμένα χρόνια κ.ά.). Το επιχείρημα ότι η ιθαγένεια εκφράζει νομικό δεσμό και δεν έχει σχέση με το φύλο δεν ισχύει, αφού και η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου νομικό δεσμό εκφράζει, αφού αποτυπώνεται το νέο φύλο σε δημόσια έγγραφα, όπως η ιθαγένεια κλπ.

    Η ευρωπαϊκή δε νομική πραγματικότητα, για την οποία έγινε λόγος, αναγνωρίζει τη σημασία της δυαδικότητας των φύλων ως θεμέλιο λίθο της κοινωνικής οργάνωσης (βλ. πρόσφατη απόφαση του Γαλλικού Concession d’ Etat, που απέρριψε αίτημα για αναγνώριση ουδέτερου φύλου). Μέσα από το παρόν νομοθέτημα, εφόσον δεν αναφέρεται πουθενά σε τι συνίσταται η «ταυτότητα φύλου» εκτός από άνδρα και γυναίκα, υπονοείται πρόθεση αναγνώριση και άλλων μορφών, πράγμα αντίθετο με την «ευρωπαϊκή νομική πραγματικότητα» για την οποία γίνεται συχνά λόγος.

    Κατά τα άλλα, η πρόβλεψη ότι το άτομο δεν πρέπει να είναι έγγαμο είναι θετική αλλά και αυτονόητη, αφού η αλλαγή φύλου σε έγγαμο άτομο θα οδηγούσε σε υφιστάμενο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ο οποίος όμως είναι ανυπόστατος, με βάση το δίκαιο της χώρας μας. Αυτονόητη επίσης και η ενηλικότητα, αφού δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτό ότι π.χ. ο ανήλικος 16χρονος δεν έχει την ωριμότητα να ψηφίσει, ενώ έχει την ωριμότητα να αποφασίσει ν’ αλλάξει το φύλο του.

  • Κριτικές παρατηρήσεις
    στο Σχέδιο Νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

    Γενικές παρατηρήσεις

    Κατά το ισχύον σύστημα, το φύλο καθορίζεται με βάση τα εξωτερικά γεννητικά όργανα και στη συνέχεια, η κατάταξη σε ανδρικό ή γυναικείο φύλο αναγράφεται στη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του νεογνού. Το φύλο, ως σημαντικό στοιχείο εξατομικεύσεως του ανθρώπου, διέπεται από την αρχή της μη ελεύθερης επιλογής, της σταθερότητας και της μη μεταβλητότητας. Για παράδειγμα, η επιλογή φύλου στην εξωσωματική γονιμοποίηση δεν επιτρέπεται παρά μόνον για να αποφευχθεί κληρονομική ασθένεια που συνδέεται με το φύλο (ΑΚ 1455 § 2). Έτσι το φύλο ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται ελεύθερα. Κατ’ εξαίρεση, το ελληνικό δίκαιο μνημονεύει τον όρο “αλλαγή φύλου” στο ν. 344/1976, άρθρ. 14 (Μεταβολαί στοιχείων ληξιαρχικών πράξεων) και στο άρθρ. 11 § 3 (ενημέρωση ασθενούς) ν. 3418/2005 που είναι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας. Για την αλλαγή δεν χρειαζόταν ποτέ κάποια δικαστική άδεια, αλλά το δικαστήριο εκαλείτο να κρίνει αν δικαιολογείται για πολύ σοβαρούς λόγους η μεταβολή της ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως. Ούτε επιβάλλεται οπωσδήποτε να προηγηθεί κάποια χειρουργική επέμβαση ή ιατρική θεραπεία. Επομένως δεν φαίνεται απαραίτητο ένα νέο νομοθέτημα.

    Ειδικές παρατηρήσεις

    Το άρθρο 1 του Σχεδίου Νόμου (στο εξής: ΣχΝ), αναγορεύει την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου σε στοιχείο της προσωπικότητας του προσώπου και προβλέπει ότι το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά του φύλου του. Το άρθρο 2 περιέχει στην § 1 ορισμό της ταυτότητας φύλου και τονίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το άτομο βιώνει το φύλο του μπορεί να είναι διαφορετικός από το βιολογικό (καταχωρισμένο) φύλο. Στην § 2 του ίδιου άρθρου περιγράφονται τα χαρακτηριστικά φύλου με βάση σωματικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή το άτομο που έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όπως την αισθάνεται και είναι ανεξάρτητη από το βιολογικό φύλο, έχει δικαίωμα σεβασμού της προσωπικότητάς του με βάση χαρακτηριστικά φύλου που συνδέονται με πρωτογενή και δευτερογενή σωματικά χαρακτηριστικά. Αυτό προξενεί σύγχυση, διότι αναφέρεται και πάλι στο βιολογικό φύλο. Αφενός υπάρχει δικαίωμα αναγνώρισης μιας ταυτότητας, κατά βούληση και αφετέρου τα χαρακτηριστικά φύλου που δικαιολογούν τον σεβασμό είναι μόνον βιολογικά. Είναι φανερό ότι φύλο χωρίς αναφορά σε βιολογικά γνωρίσματα δεν υπάρχει.
    Από το άρθρο 3 προκύπτει ότι στην ουσία δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την αλλαγή ή διόρθωση του φύλου, εκτός από το να είναι το άτομο ενήλικο (ορθώς) και άγαμο. Πρέπει βεβαίως να συντρέχει ασυμφωνία ταυτότητας και καταχωρισμένου φύλου, ώστε αυτό να συμφωνεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική εικόνα, που δεν αποκλείεται όμως να βρίσκονται σε διάσταση και μεταξύ τους. Δεν απαιτείται ούτε ψυχιατρική εξέταση ούτε πάροδος ορισμένου χρόνου ασυμφωνίας. Από το ένα άκρο, να απαιτείται οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί ιατρική επέμβαση, φθάνουμε στο άλλο άκρο, να μην απαιτείται τίποτε. Ας σημειωθεί ότι και το ΕΔΔΑ δέχεται ως νόμιμη την προϋπόθεση ιατρικής διάγνωσης.
    Ως προς το γάμο, ορθώς απαιτείται να μην υφίσταται, διότι και αν υφίστατο, θα εθεωρείτο ανυπόστατος μετά την μεταβολή, αφού θα επρόκειτο για γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου. Έγγαμος δεν μπορεί να ζητήσει διόρθωση φύλου. Δεν απαγορεύεται όμως να συνάψει γάμο ο άγαμος, εάν διορθώσει το φύλο του. Αυτό οδηγεί στην ουσία στη σύναψη γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, δηλ. στην καταστρατήγηση των προϋποθέσεων του γάμου. Εκτός των άλλων δημιουργεί δισεπίλυτα προβλήματα ως προς την απόκτηση τέκνων.
    Στο άρθρο 4 ΣχΝ, προβλέπεται ότι η διόρθωση γίνεται με δικαστική απόφαση κατά την εκούσια δικαιοδοσία. Είναι θετικό ότι ακολουθείται η δικαστική οδός, αυτό όμως αναιρείται στην ουσία, επειδή ο δικαστής περιορίζεται στο να δέχεται τη δήλωση του ανθρώπου που επιθυμεί να μεταβάλει φύλο, χωρίς να ελέγχει αν είναι δικαιολογημένη η αλλαγή ή έστω σοβαρή η απόφαση του αιτούντος. Με τη δικαστική απόφαση η οποία έχει άμεση ισχύ, θα διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, χωρίς να μνημονεύεται η δικαστική απόφαση και θα συμμορφώνονται οι υπηρεσίες στις οποίες θα χρησιμοποιείται, χωρίς αντιρρήσεις. Αυτό είναι επικίνδυνο, διότι πλήττεται η ασφάλεια δικαίου και η βεβαιότητα ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Είναι αυτονόητο ότι μια υπηρεσία πρέπει να ελέγχει μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος ή πρόκειται για άλλο πρόσωπο.
    Στο άρθρο 4 § 4, προβλέπεται η μεταβολή μόνον μια φορά. Δηλαδή το ίδιο δικαστήριο θα έλθει και θα αποφανθεί ότι το πρόσωπο αισθάνεται πάλι όπως το φύλο που εγκατέλειψε και στο οποίο θέλει να επανέλθει. Αυτό πλήττει την αξιοπιστία του προσώπου, αλλά και το κύρος του δικαστηρίου. Αφού όμως στη νέα ληξιαρχική πράξη δεν επιτρέπεται να καταγραφεί η μεταβολή, το δικαστήριο δεν θα μπορεί να ελέγχει ότι έχει γίνει ήδη μεταβολή και πιθανόν να πιστεύει ότι η αιτούμενη μεταβολή είναι η μεταβολή για πρώτη φορά.
    Κατά το άρθρο 5, η διόρθωση του φύλου ισχύει έναντι όλων από την καταχώριση στο ληξιαρχείο. Εξακολουθούν να υφίστανται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί πριν από την αλλαγή. Επίσης κατά το επόμενο άρθρο 6, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να τηρηθεί η μυστικότητα. Η μυστικότητα όμως αυτή δεν είναι δυνατή, διότι θα χρειασθεί να επιβεβαιώνεται κάθε φορά η ταυτοπροσωπία του προσώπου. Εκτός των άλλων θα δημιουργούνται κίνδυνοι αποφυγής εκπληρώσεως των υποχρεώσεων ή διαφυγής και τραυματίζεται πάλι η ασφάλεια των συναλλαγών.
    Κατά το άρθρο 5 § 2, αν ο φορέας έχει τέκνα, δεν επηρεάζονται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις από τη γονική μέριμνα και δεν επέρχεται μεταβολή στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των τέκνων. Δηλαδή θα εξακολουθεί να γράφεται το ίδιο πρόσωπο ως πατέρας ή ως μητέρα. Άρα το πρόσωπο θα εγγράφεται αλλιώς στη δική του ληξιαρχική πράξη, δηλ. με το διορθωμένο φύλο, και αλλιώς στη ληξιαρχική πράξη του τέκνου, όπου θα διατηρείται το καταχωρισμένο φύλο. Αυτό θα δημιουργεί σύγχυση και φανερώνει ένα από τα πολλά αδιέξοδα στα οποία οδηγεί το ΣχΝ, διότι ούτε και το αντίθετο ενδείκνυται, δηλ. να μεταβληθεί και η ληξιαρχική πράξη του τέκνου. Ακόμη, η μη μεταβολή στη γονική μέριμνα, σημαίνει ότι το τέκνο θα εξακολουθεί να διαβιώνει ή να επικοινωνεί με πρόσωπο το οποίο μετέβαλε φύλο, αλλά εξακολουθεί απέναντι στο τέκνο να επιτελεί το πριν από τη μεταβολή γονεϊκό πρότυπο. Και τα δύο παραδείγματα δεν συνάδουν με το συμφέρον του τέκνου.
    Κατά το άρθρο 7 § 1 ΣχΝ, η απόφαση διορθώσεως φύλου αρκεί να είναι οριστική και τροποποιείται ο νόμος των ληξιαρχικών πράξεων, κατά τον οποίο (ν. 344/1976, άρθρ. 13 § 1), απαιτείται τελεσίδικη δικαστική απόφαση για μια μεταβολή. Εάν το φύλο μεταβάλλεται με απλώς οριστική απόφαση, στην ουσία ακυρώνονται τα ένδικα μέσα εναντίον μιας τόσο σοβαρής αποφάσεως.

    Συγκριτικό Δίκαιο

    «Στην Αγγλία ο Νόμος του 2004 προβλέπει ότι ένας ειδικός γιατρός ή ένας ειδικός ψυχολόγος, όπως επίσης και ένας δεύτερος γιατρός, οφείλουν να βεβαιώσουν την ύπαρξη μιας «επίμονης δυσφορίας φύλου». Εν συνεχεία μια Επιτροπή Ειδικών, αποτελούμενη από γιατρούς και νομικούς αποφασίζει αν θα επιτρέψει την αλλαγή της προσωπικής καταστάσεως μετά από μελέτη του φακέλου.
    Στην Ισπανία ο Νόμος του 2007 προβλέπει ότι ο γιατρός πρέπει να βεβαιώσει ότι ο αιτών/ η αιτούσα έχει  ψυχιατρική παρακολούθηση για δύο έτη και έχει υποβληθεί σε ορμονολογική θεραπεία.
    Σχετικοί Νόμοι υπάρχουν στην Πορτογαλία, στο Καντόνι της Ζυρίχης  και στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας από το 2011. Ο προηγούμενος Γερμανικός Νόμος του 1980 προϋπέθετε εγχείρηση για την διαδικασία αλλαγής φύλου. Η σχετική διάταξη κρίθηκε ως αντισυνταγματική, δηλαδή ως αντικείμενη στην αρχή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην αρχή της ελεύθερης ανάπτυξης προσωπικότητας».

    Συμπέρασμα

    Το ΣχΝ αναγνωρίζει τη μεταβολή φύλου με βάση τη βούληση του προσώπου και ανεξάρτητα από το βιολογικό του φύλο, στην ουσία χωρίς προϋποθέσεις. Με βάση τις γενικές και ειδικές παρατηρήσεις που προηγήθηκαν, δεν μπορεί να γίνει δεκτό.

    † ῾Ο Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς Νικόλαος
    Πρόεδρος τῆς Ἐπιτροπῆς Βιοηθικῆς

  • 12 Ιουνίου 2017, 00:21 | Αντώνιος Κ.

    Είμαι επαγγελματίας υγείας.
    Η αλλαγή φίλου στις Σκανδιναβικές χώρες γίνεται με την εξέταση από διεπιστημονική επιτροπή που αποτελείται από ενδοκρινολόγο, ψυχίατρο, ψυχολόγο, πλαστικό χειρουργό, δικηγόρο, δικαστή, κοινωνικό λειτουργό, επισκέπτη υγείας, που εξετάζουν την βούληση και την κατάσταση του ατόμου, εγκρίνουν ή απορρίπτουν το αίτημα και μετά δικαστήριο επικυρώνει απλά την απόφαση. Μετά ακολουθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις του Πλαστικου χειρουργού για την σωματοποίηση της απόφασης νόμιμα πια.
    Αν δεν τηρηθεί αυτή η σειρά οι αλλαγές φύλου θα γίνουν ανεξέλεγκτα και καταχρηστικά.
    Όταν υπάρχει πετυχημένη νομοθεσία σε άλλο κράτος της ευρωπαϊκής ένωσης διαβάστε την νομοθεσία πριν καταθέσετε σχέδιο νόμου.
    Ευχαριστώ

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:59 | Κατάρα Μαρία

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:57 | Γκάγκας Βασίλειος

    Διαφωνώ κάθετα με αυτό το νομοσχέδιο.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:25 | Κατσαρέας Παναγιώτης

    Αρνούμαστε κάθε προσπάθεια αποχριστιανοποίησης της πατρίδας μας και κάθε απόπειρα εκφυλισμού του ανθρωπίνου προσώπου ,το καθ’εικόνα και καθ’ομοίωση ,του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού .

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:33 | Ελένη Τ.

    Παρακαλώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο αυτό που καταπατά τον ηθικό και χριστιανικό μας χαρακτήρα σαν Έλληνες και σαν άνθρωποι.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:51 | Κατάρα Ειρήνη

    Λέμε όχι σε όλα τα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:23 | Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας

    Αναφορικά με το εδάφιο 2:
    Ο περιορισμός της πλήρους δικαιοπρακτικής ικανότητας καταπατά το συνταγματικό δικαίωμα των ανήλικων διαφυλικών ατόμων για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Προτείνεται τα ανήλικα διαυλικά άτομα που έχουν περιορισμένη δικαιοπρακτική ικανότητα να μπορούν να επωφεληθούν της διαδικασίας με τη συγκατάθεση των ατόμων που ασκούν τη γονική μέριμνα, όπως ορίζει ο αστικός κώδικας.

    Αναφορικά με το εδάφιο 3:
    Εξαναγκάζει το άτομο να επιλέξει ανάμεσα στο δικαίωμα για την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και στο δικαίωμα στο γάμο. Με τον τρόπο αυτό, οποιαδήποτε επιλογή οδηγεί στην καταπάτηση του έτερου δικαιώματος. Προτείνεται η απαλοιφή του εδαφίου.

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:51 | Μηνάς Προκόπιος

    Στους δαιμονικής έμπνευσης και υπαγόρευσης νόμους του τελευταίου διαστήματος που μας φέρνουν οι κυβερνώντες προστίθεται και ο παραπάνω . ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 11 Ιουνίου 2017, 23:32 | Κατσαρέα Πηγή

    Τα φύλλα εις τους αιώνας των αιώνων ήταν δύο καθώς έτσι σχεδιάστηκαν να είναι .Σε ένα από τα κτίσματα που ο Θεός δημιούργησε, ονόμασε άνθρωπο και χώρισε σε δύο φύλλα ,οποιαδήποτε παρά φύσιν αλλαγή είναι τραγική . Όποιος θέλει είναι ελεύθερος να το κάνει δεν σημαίνει όμως ότι η ανικανότητα του κάθε ένα να συνυπάρξει με τον πραγματικό του εαυτό χρειάζεται να γίνει νόμος του κράτους .

  • 11 Ιουνίου 2017, 22:23 | ΓΙΩΡΓΟΣ Β.

    ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΓΑΜΟ
    – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
    ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ
    – ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΟΡΙΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ, ΟΤΕ ΕΠΟΙΗΣΕ ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ.
    – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
    ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ,ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟ «ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΦΥΛΟΥ». ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟΝ «ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ» ,Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΪΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ,Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΓΑΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΕΓΚΥΜΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ,ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
    – ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ
    ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΩΔΗ ΦΩΝΗ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 21:08 | Αθηνά Ρ.

    Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι κυβερνήσεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποδουλωθεί ο άνθρωπος στα πάθη και τις αδυναμίες του. Ειδικά όταν οι τελευταίες αντιβαίνουν στο νόμο του Θεού τότε επικρατεί πνευματικός και πολιτισμικός σκοταδισμός.
    Ζητώ την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
    Η Υπεραγία Θεοτόκος και πάντες οι Άγιοι να είναι στο πλευρό μας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 19:16 | ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για τους παρακάτω λόγους:
    1. Τὸ Σύνταγμα τῆς Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικὰ φύλλα στὰ ἄρθρα 4 πάρ. 1 καὶ 116 πάρ. 2 Σ. Ἄλλη μιὰ χυδαία Συνταγματικὴ καταπάτησή του στὰ χρόνια τῶν…
    Μνημονίων ποὺ προσβάλει τὰ Χρηστὰ ἤθη.
    2. Παραβιάζει τὴ ἀνθρώπινη φύση ! Κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ ἀναλάβει τὴν εὐθύνη γιὰ τὶς μακροχρόνιες ἐπιπλοκὲς στὴν σωματικὴ καὶ ψυχικὴ ὑγεία τῶν ἀτόμων ποὺ θὰ ἀλλάξουν φύλο καὶ εἰδικὰ στὴ μετεφηβικὴ ἡλικία. Ὅταν αὐτὲς οἱ ἀσθένειες θὰ ἐκδηλωθοῦν, οἱ ὑποστηρίζοντες τὸ παρὸν Ν/Σ, θὰ ἀποποιοῦνται ὁποιαδήποτε ἀστικὴ καὶ ποινικὴ εὐθύνη , ὅπως ἔγινε καὶ μὲ σωρεία ἄλλων ἀντισυνταγματικῶν νόμων !
    3. Κινδυνεύει ἡ Δημόσια καὶ Κρατικὴ Ἀσφάλεια: Δὲν θὰ παρακολουθοῦνται ἀπὸ τὶς ἁρμόδιες Ἀρχὲς μὲ τὴν ἴδια ταχύτητα καὶ ἀποτελεσματικότητα ὅσοι τελοῦν ὑπὸ καθεστὼς ἐπιτήρησης λόγω ἀσύλου, ἀπέλασης ἢ ποινικῶν ἐκκρεμοτήτων. Ὁ Ἀμπτούλαχ γίνεται Μαρία, γιὰ ὅσο διάστημα χρειάζεται νὰ δράσει μὲ φονταμενταλιστικοὺς πυρῆνες στὴ Χώρα μας.
    4. Κακοποιὰ στοιχεῖα μποροῦν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὴν ἀλλαγὴ φύλου γιὰ ἔκνομες ἐνέργειες, τρομοκρατικοὺς σκοπούς, παραπλάνηση τῶν συναλλαγῶν, δεδομένου ὅτι θὰ ἀργεῖ ἡ διασταύρωση τῶν στοιχείων τους στοὺς ἐλέγχους.
    5. Καταλύεται ἡ ἀσφάλεια στὶς συναλλαγὲς : Τὸ Ἐθνικὸ Ποινικὸ Μητρῶο, Ἐθνικὸ Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελεῖς Ὀργανισμοὶ κλπ πῶς θὰ γνωρίζουν γιὰ τὸν “νέο συναλλασσόμενο” ἀφοῦ ἡ ἀλλαγὴ φύλου ὑποτίθεται ὅτι εἶναι ἀπόρρητη ;
    6. Μὲ μιὰ ἁπλὴ δήλωση, μὲ δυνατότητα μεταγενέστερης ἀνάκλησης, θὰ μποροῦν οἱ νέοι νὰ ἀποφύγουν τὴ στράτευση.
    7. Καταλύεται τὸ ἐπιστρατευτικὸ σύστημα τῆς Χώρας :.Σὲ περίπτωση ἐπιστράτευσης ἢ ἀσκήσεων πῶς θὰ κληθοῦν οἱ ἄνδρες ποὺ ἔχουν ἀλλάξει φύλο καὶ σὲ τί θὰ μποροῦν συνεισφέρουν στὴν ἄμυνα τῆς Χώρας; Φανταστεῖτε τίς (τους) νὰ ἀμύνονται μπροστὰ στοὺς ἐξαγριωμένους ἐπιτιθεμένους ἀπὸ τὰ ἐχθρικὰ ἀποβατικὰ ἐξ΄ ἀνατολῶν!
    8. Οἱ γυναῖκες περαιτέρω ποὺ δηλώνονται ὡς ἄνδρες, θὰ ἐγγράφονται στοὺς στρατολογικοὺς καταλόγους ἀλλὰ δὲν θὰ εἶναι σὲ θέση νὰ ὑπηρετήσουν τὴ θητεία τους. Αὐτὸ ἄλλωστε ἀποτελεῖ προφανῆ παράβαση τοῦ ἄρθ. 4 πάρ. 6 τοῦ Συντάγματος.
    9. Ποιὸν πᾶνε νὰ κοροϊδέψουν μὲ τὸ δῆθεν ἀπόρρητό της ἀλλαγῆς φύλου , ὅταν θὰ παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ καὶ τὸ ΑΦΜ ; Ὅλοι ποὺ τὰ χειρίζονται (ἰδιῶτες καὶ Δημόσιο) θὰ βλέπουν τὴν ἀναντιστοιχία προσώπου καὶ στοιχείων .
    10. Ἡ προτεινόμενη μυστικότητα τῆς διαδικασίας θὰ ὁδηγήσει σὲ σχέσεις κατὰ τὶς ὁποῖες ἕνας ἄνδρας θὰ νομίζει ὅτι ἐπέλεξε μιὰ γυναίκα, ἐνῶ βιολογικὰ εἶναι ἄνδρας καὶ τὸ ἀντίστροφο.

  • 11 Ιουνίου 2017, 19:17 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:
    1. Τὸ Σύνταγμα τῆς Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικὰ φύλλα στὰ ἄρθρα 4 πάρ. 1 καὶ 116 πάρ. 2 Σ. Ἄλλη μιὰ χυδαία Συνταγματικὴ καταπάτησή του στὰ χρόνια τῶν…
    Μνημονίων ποὺ προσβάλει τὰ Χρηστὰ ἤθη.
    2. Παραβιάζει τὴ ἀνθρώπινη φύση ! Κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ ἀναλάβει τὴν εὐθύνη γιὰ τὶς μακροχρόνιες ἐπιπλοκὲς στὴν σωματικὴ καὶ ψυχικὴ ὑγεία τῶν ἀτόμων ποὺ θὰ ἀλλάξουν φύλο καὶ εἰδικὰ στὴ μετεφηβικὴ ἡλικία. Ὅταν αὐτὲς οἱ ἀσθένειες θὰ ἐκδηλωθοῦν, οἱ ὑποστηρίζοντες τὸ παρὸν Ν/Σ, θὰ ἀποποιοῦνται ὁποιαδήποτε ἀστικὴ καὶ ποινικὴ εὐθύνη , ὅπως ἔγινε καὶ μὲ σωρεία ἄλλων ἀντισυνταγματικῶν νόμων !
    3. Κινδυνεύει ἡ Δημόσια καὶ Κρατικὴ Ἀσφάλεια: Δὲν θὰ παρακολουθοῦνται ἀπὸ τὶς ἁρμόδιες Ἀρχὲς μὲ τὴν ἴδια ταχύτητα καὶ ἀποτελεσματικότητα ὅσοι τελοῦν ὑπὸ καθεστὼς ἐπιτήρησης λόγω ἀσύλου, ἀπέλασης ἢ ποινικῶν ἐκκρεμοτήτων. Ὁ Ἀμπτούλαχ γίνεται Μαρία, γιὰ ὅσο διάστημα χρειάζεται νὰ δράσει μὲ φονταμενταλιστικοὺς πυρῆνες στὴ Χώρα μας.
    4. Κακοποιὰ στοιχεῖα μποροῦν νὰ ἐκμεταλλευτοῦν τὴν ἀλλαγὴ φύλου γιὰ ἔκνομες ἐνέργειες, τρομοκρατικοὺς σκοπούς, παραπλάνηση τῶν συναλλαγῶν, δεδομένου ὅτι θὰ ἀργεῖ ἡ διασταύρωση τῶν στοιχείων τους στοὺς ἐλέγχους.
    5. Καταλύεται ἡ ἀσφάλεια στὶς συναλλαγὲς : Τὸ Ἐθνικὸ Ποινικὸ Μητρῶο, Ἐθνικὸ Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελεῖς Ὀργανισμοὶ κλπ πῶς θὰ γνωρίζουν γιὰ τὸν “νέο συναλλασσόμενο” ἀφοῦ ἡ ἀλλαγὴ φύλου ὑποτίθεται ὅτι εἶναι ἀπόρρητη ;
    6. Μὲ μιὰ ἁπλὴ δήλωση, μὲ δυνατότητα μεταγενέστερης ἀνάκλησης, θὰ μποροῦν οἱ νέοι νὰ ἀποφύγουν τὴ στράτευση.
    7. Καταλύεται τὸ ἐπιστρατευτικὸ σύστημα τῆς Χώρας :.Σὲ περίπτωση ἐπιστράτευσης ἢ ἀσκήσεων πῶς θὰ κληθοῦν οἱ ἄνδρες ποὺ ἔχουν ἀλλάξει φύλο καὶ σὲ τί θὰ μποροῦν συνεισφέρουν στὴν ἄμυνα τῆς Χώρας; Φανταστεῖτε τίς (τους) νὰ ἀμύνονται μπροστὰ στοὺς ἐξαγριωμένους ἐπιτιθεμένους ἀπὸ τὰ ἐχθρικὰ ἀποβατικὰ ἐξ΄ ἀνατολῶν!
    8. Οἱ γυναῖκες περαιτέρω ποὺ δηλώνονται ὡς ἄνδρες, θὰ ἐγγράφονται στοὺς στρατολογικοὺς καταλόγους ἀλλὰ δὲν θὰ εἶναι σὲ θέση νὰ ὑπηρετήσουν τὴ θητεία τους. Αὐτὸ ἄλλωστε ἀποτελεῖ προφανῆ παράβαση τοῦ ἄρθ. 4 πάρ. 6 τοῦ Συντάγματος.
    9. Ποιὸν πᾶνε νὰ κοροϊδέψουν μὲ τὸ δῆθεν ἀπόρρητό της ἀλλαγῆς φύλου , ὅταν θὰ παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ καὶ τὸ ΑΦΜ ; Ὅλοι ποὺ τὰ χειρίζονται (ἰδιῶτες καὶ Δημόσιο) θὰ βλέπουν τὴν ἀναντιστοιχία προσώπου καὶ στοιχείων .
    10. Ἡ προτεινόμενη μυστικότητα τῆς διαδικασίας θὰ ὁδηγήσει σὲ σχέσεις κατὰ τὶς ὁποῖες ἕνας ἄνδρας θὰ νομίζει ὅτι ἐπέλεξε μιὰ γυναίκα, ἐνῶ βιολογικὰ εἶναι ἄνδρας καὶ τὸ ἀντίστροφο.
    11. Ἀναπόφευκτα καθίσταται προβληματικὸς ὁ περιορισμὸς τοῦ ἀριθμοῦ τῶν ἀλλαγῶν φύλου, ἀφοῦ τὴν 2η φορὰ (καὶ ἐξαπατώντας τὴν 3η φορὰ) ποὺ θὰ ἐμφανιστεῖ ἐνώπιόν τοῦ δικαστηρίου ὁ/ἡ ἐνδιαφερόμενος/ἡ θὰ προσκομίσει ληξιαρχικὴ πράξη γέννησης, στὴν ὁποία δὲν θὰ ἀναγράφεται τὸ ἱστορικό τῶν προηγούμενων διορθώσεων φύλου.
    12. Μὲ τὸ νομικὸ θεμέλιο ποὺ τίθεται (“πῶς αἰσθάνεται τὸ ἄτομο”), θὰ προστεθοῦν ὡς “φύλα” στὸ ἀμέσως προσεχὲς μέλλον ἀρκετὲς δεκάδες “τύποι φύλων”, μὲ ἀνάλογα δικαιώματα , ἀκόμη καὶ μὲ ζωώδεις ἢ παιδοφίλες κλπ. ὀρέξεις καὶ προσανατολισμούς.
    13. Προσβάλλεται βάναυσα ὁ θεσμὸς τῆς οἰκογένειας. Ἀπαξιώνεται τὸ βιολογικὸ φύλο, ποὺ ἀπὸ τὴ φύση ἔχει τὸν ἀπαραίτητο ρόλο στὴ δημιουργία οἰκογένειας καὶ τὴν γέννηση παιδιῶν.
    14. Μὲ τὸ σχέδιο νόμου ἐνῶ δὲν μπορεῖ νὰ ἀλλάξει φύλο ἔγγαμος, μπορεῖ νὰ τὸ πράξει ἄτομο ποὺ ἔχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ἄρα εἰσάγεται ἐμμέσως: α) ἡ δυνατότητα συνάψεως γάμου ὁμοφυλοφίλων καὶ κατ’ ἐπέκταση β) ἀνατροφῆς τέκνων ἀπὸ ὁμόφυλα ζευγάρια, γ) στὸ ἀμέσως ἑπόμενο στάδιο, ἐφαρμόζοντας τὴ νομικὴ ἀρχὴ τῆς ἴσης μεταχείρισης καὶ τῆς ἀναλογικότητας, θὰ θεσπιστεῖ ΚΑΙ ἡ υἱοθεσία παιδιῶν ἀπὸ ὁμόφυλα ζευγάρια.
    15. Ἡ ἔνταξη στὸ ἴδιο Ν/Σ διατάξεων γιὰ τὸν “Ἐθνικὸ Μηχανισμὸ Παρακολούθησης καὶ Ἀξιολόγησης τοῦ Σχεδίου Δράσης γιὰ τὰ Δικαιώματα τοῦ Παιδιοὺ” μήπως κρύβει πίσω ἀπὸ τὸν πομπώδη τίτλο, ἕναν ὀργουελικὸ μηχανισμὸ ποὺ θὰ “τιμωρεὶ” τὶς οἰκογένειες καὶ θὰ τοὺς ἀφαιρεῖ τὴν ἐπιμέλεια τῶν παιδιῶν τοὺς ἂν θέλουν νὰ τὰ ἀναθρέψουν μὲ τὶς παραδοσιακὲς ἀξίες τῆς οἰκογένειας ποὺ ἀποτελεῖται ἀπὸ ἕναν ἄνδρα, μιὰ γυναίκα καὶ τὰ παιδιά τους;
    16. Μὲ βάση τὶς Διεθνεῖς Συμβάσεις ἡ κάθε οἰκογένεια εἶναι ὑπεύθυνη γιὰ τὴν ἀνατροφὴ τῶν παιδιῶν της καὶ τὴν διαμόρφωση τῶν πεποιθήσεών τους καὶ ὄχι τὸ Κράτος, ὅπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.
    17. Ἡ ἀθέμιτη ἐπιβολὴ τῆς θεωρίας τοῦ κοινωνικοῦ φύλλου ποὺ ἤδη παράνομα ἔγινε φέτος στὴν ἐκπαίδευση καὶ μάλιστα χωρὶς συγκατάθεση τῶν γονέων , συνιστᾶ βιασμὸ τῆς παιδικῆς προσωπικότητας καὶ πρέπει νὰ ἀσκηθοῦν διώξεις κατὰ παντὸς ὑπευθύνου.
    18. Καταγγέλλεται ἡ σπουδὴ τῆς Κυβέρνησης, ποὺ κάνει πρόθυμη ἐκστρατεία νὰ προσφέρει “ἀποτελεσματικὴ” κάλυψη σὲ μιὰ πολὺ μικρὴ μερίδα συμπαθῶν συνανθρώπων μας. Ἀγνοεῖ ὅμως τὴ Συνταγματική της ὑποχρέωση νὰ ἀντιμετωπίσει τὴν Δημογραφικὴ Καταστροφὴ ὅλης τῆς Ἑλλάδας μὲ ἄμεσα μέτρα καὶ μὲ ἐνημερωτικὴ καμπάνια γιὰ τὴν ἐνίσχυση τῆς ἑλληνικῆς οἰκογένειας.
    19. Τὸ νομοσχέδιο τροφοδοτεῖ μιὰ καλοστημένη βιομηχανία ἀλλαγῆς φύλλου μὲ νομικὲς καὶ ἰατρικὲς εἰδικότητες κυρίως, ποὺ πίσω της ὑπάρχει ἕνας τεράστιος οἰκονομικὸς τζίρος. Διότι ὁποῖος δηλώσει ἀλλαγὴ φύλλου χωρὶς ἐπέμβαση, ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ θελήσει νὰ φαίνεται ἡ ἀλλαγὴ αὐτὴ καὶ ἐξωτερικά.
    20. Θὰ διώκεται μὲ τὶς διατάξεις τοῦ “ἀντιρατσιστικοῦ νόμου” (ν. 4285/2014), ὅποιος τολμᾶ νὰ ἰσχυριστεῖ ὅτι τέτοιου εἴδους συμπεριφορὲς δὲν συμφωνοῦν μὲ ὅσα ἡ πλειοψηφία τῆς κοινωνίας θεωρεῖ χρηστὰ ἤθη.

  • 11 Ιουνίου 2017, 19:27 | ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΦΙΛΙΑ

    Ἀπό ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ἄποψη: Εἰσάγεται ἕνα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο χωρίς καμία ἐπιστημονική κατοχύρωση (ἔρευνα-πιστοποίηση).Μιλᾶμε γιά «προσωπική βίωση» καί «αἴσθηση» χωρίς καμία ἰατρική γνωμάτευση.Χωρίς νά λαμβάνονται ὑπόψιν καί νά ἀπαιτοῦνται ἰατρικά πορίσματα καί γνωματεύσεις π.χ. τῆς νευροφυσιολογίας, ψυχιατρικῆς, ψυχολογίας κ.λ.π.
    Ἀπό ΝΟΜΙΚΗ ἄποψη: Δημιουργεῖται σοβαρότατο πρόβλημα ταυτοποίησης τοῦ προσώπου. Σέ μιά ἐποχή πού τά κρατικά ὄργανα παγκοσμίως μέ τό πρόσχημα τῆς διαφθορᾶς, τῆς ἐγκληματικότητας καί τῆς τρομοκρατίας προχωροῦν σέ ἀντιδημοκρατικές μεθόδους περιστολῆς τῶν ἀτομικῶν ἐλευθεριῶν καί τῆς παρακολούθησης τῶν πάντων, στό συγκεκριμένο νομοσχέδιο δημιουργοῦνται τεράστια κενά πού εὐνοοῦν τήν «ἀσφαλῆ» δραστηριοποίηση προσώπων σέ παράνομες καί ἀντικοινωνικές ἐνέργειες.
    Ἀπό ΠΟΛΙΤΙΚΗ ἄποψη: Ἕνα ἀπό τά πάρα πολλά ἐρωτηματικά πού δημιουργοῦνται εἶναι ἡ σπουδή τῆς κυβέρνησης νά προωθήσει αἰτήματα ἐλάχιστων ἀριθμητικά κοινωνικῶν μειοψηφιῶν -τή στιγμή πού ἀδιαφορεῖ προκλητικά γιά τά δικαιώματα πολυπληθῶν κοινωνικῶν ὁμάδων- καί συγχρόνως νά προσαρμοσθεῖ στά προστάγματα ἑνός παγκόσμιου, ὅπως φαίνεται, καί ἰσχυρότατου λόμπυ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:19 | Ιωάννης

    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ, ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ, ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΘΑΝΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΚΡΙΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΗΛΥ

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:12 | Μπονατη Αικατερινη

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο και ταυτόχρονα λυπάμαι βαθύτατα γιατί Ορθόδοξοι Έλληνες, που εμείς όλοι ψηφίσαμε, προσπαθούν να κάνουν νόμο του κράτους κάτι τέτοιο.Τα φύλα είναι δύο, αρσενικό και θηλυκό απο δημιουργίας του κόσμου. Γεννιέσαι άντρας ή γυναίκα και αυτό δεν αλλάζει
    όσους νόμους και αν ψηφίσετε. Είναι κρίμα, για μια μικρή μειοψηφεία, να προσπαθείτε να επιβάλετε το αφύσικο ως φυσιολογικό. Ντροπή σας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:26 | Γεωργόπουλος Σ.

    Δέν συμφωνώ

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:08 | ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΜΜΑ

    Από επιστημονική άποψη ξέρουμε ότι η κατασκευή του εγκεφάλου είναι διαφορετική (με απίστευτα πολλές διαφορές) ανάμεσα στα δύο φύλα. Εάν θελήσει κάποιος μεταβολή φύλου σημαίνει δύο πράγματα: α) ότι κοροϊδεύει τον εαυτό του διότι όσες αλλαγές εξωτερικές και να επιφέρει δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του. β) διαταράσσεται η ισορροπία της προσωπικότητάς του εφόσον άλλο πραγματικά είναι και άλλο επιδιώκει να είναι.
    Από νομική άποψη ένας εγκληματίας άνετα μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε πράξη του κάτω από τόσο εύκολες διαδικασίες αλλαγής ταυτότητας.
    Άνετα μπορούμε να διερωτηθούμε: πού τελικά θα οδηγηθούμε ως άτομα και ως κοινωνία;;;

  • 11 Ιουνίου 2017, 15:40 | ΣΧΙΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ

    Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • 11 Ιουνίου 2017, 15:57 | ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΠΑΡΑΛΟΓΟ…

    ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 14:27 | Διονύσιος

    Δεν είναι δυνατόν να γκρεμιστεί η Φυσική Τάξη κατ΄αυτόν τον ΑΤΙΜΩΤΙΚΟ τρόπο
    http://www.mumdadandkids.eu/news/mum-dad-kids-has-collected-more-than-one-million-signatures

  • 11 Ιουνίου 2017, 12:16 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ

    Η προσωπική αίσθηση δεν είναι σταθερή.
    Χρειάζεται επί πλέον βοήθεια

  • 11 Ιουνίου 2017, 12:28 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ

    Η προσωπική αίσθηση δεν είναι σταθερή.

  • 11 Ιουνίου 2017, 12:03 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ

    Δυστυχώς όλα πρόχειρα. Σε πρόσωπα με τόσο σοβαρά προβλήματα και να μην ζητείται άλλη βοήθεια και συμβουλή πλην των αισθημάτων του προσώπου που αλλάζουν.

  • 11 Ιουνίου 2017, 08:01 | Σωτήρης

    Ως νομικός (δικηγόρος) αντιλαμβάνομαι ότι το σχέδιο Νόμου είναι αποτέλεσμα μιας βεβιασμένης πολιτικής κίνησης να παρουσιάσουμε κάτι. Η κίνηση αυτή ωστόσο, όταν δεν εκπορεύεται από αντίστοιχη νομική επεξεργασία και κοινωνική έρευνα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειές της, θα οδηγήσει με μεγάλη βεβαιότητα σε πρακτικά προβλήματα, αναστάτωση και απρόβλεπτες εξελίξεις που και πάλι ο Νόμος θα προσπαθεί να προλάβει, διότι στην φάση αυτή είναι αδύνατον να προβλεφθούν. Σε άλλο σχόλιο διάβασα τα εξής, στα οποία συμφωνώ απολύτως.

    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση του στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλει τα Χρηστά ήθη.
    2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη , όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων !
    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.
    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.
    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;
    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.
    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!
    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.
    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων .
    10.Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.
    11.Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.
    12.Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα , ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.
    13.Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.
    14.Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
    15.Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;
    16.Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.
    17.Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.
    18.Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.
    19.Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.
    20.Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.

  • 11 Ιουνίου 2017, 00:59 | Αντώνιος

    Πρόκειται για έναν νόμο έκτρωμα.
    Η κυβέρνηση (και γενικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις) αδιαφορώντας για τα ιεραρχικά τεράστια προβλήματα που προξένησε στον Ελληνικό λαό: φτώχεια, μετανάστευση, κλίμα απαισιοδοξίας, αυτοκτονίες, εξευτελισμός του έθνους μας ασχολείται με τα δήθεν δικαιώματα μιας μειονότητας.
    Ο εν λόγω νόμος για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου βάλλει ευθέως κατά της Θεοσύστατης ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. Από που αντλεί το δικαίωμα η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση να νομοθετεί υπέρ μιας τέτοιας διαστροφής της ανθρώπινης οντολογίας.
    Στη διαβούλευση τα περισσότερα σχόλια είναι αρνητικά άρα δημοκρατικά δεν θα πρέπει να ψηφιστεί ο εν λόγω νόμος. Θα σεβαστεί τον λαό η κυβέρνηση;
    Τα νέα παιδιά θα είναι αυτά που θα ελέγξουν όσους προωθούν αυτή την διαστροφή της ανθρώπινης οντολογίας διότι έχουν προσωπικότητα και μπορεί μεν πρόσκαιρα να παρασυρθούν (κάποια ελάχιστα από αυτά) αλλά στο τέλος καταλαβαίνουν ποιοι τα αγαπούν και ποιοι τοποθετούν το σωστό.
    Επιτέλους οι κυβερνήσεις πρέπει να σεβαστούν το Σύνταγμα και το ότι νομοθετούν για έναν λαό που στο 98% είναι ορθόδοξος. Ζήτησαν την ψήφο του και εν μέρη την έλαβαν για να υπηρετήσουν τα αιτήματα αυτού του ορθόδοξου λαού και όχι ό,τι επιβάλλει η νέα τάξη πραγμάτων.

  • 10 Ιουνίου 2017, 23:07 | ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΡΑΣΤΑΣ

    Σχετικά με το εν λόγω θέμα αναφέρω περιληπτικά την ἰατρικὴ ἔκθεση τοῦ «Ἀμερικανικοῦ Κολλεγίου Παιδιάτρων» (ἐθνικῆς ὀργανώσεως μὲ μέλη σὲ 47 Πολιτεῖες τῆς Ἀμερικῆς μὲ σκοπὸ τὴν προώθηση τῆς ὑγείας καὶ εὐημερίας τῶν παιδιῶν) σχετικὰ μὲ τὶς «Ἔμφυλες Ταυτότητες» καὶ τὸ λεγόμενο «Κοινωνικὸ Φύλο» η οποία διαλύει ὅλες τὶς ἀρρωστημένες ἐκφυλιστικὲς πεποιθήσεις περὶ ἀποδομήσεως τῶν ἔμφυλων στερεοτύπων;
    Ὁ τίτλος τῆς σχετικῆς ἐκθέσεως εἶναι: «Ἡ ἰδεολογία τῶν φύλων βλάπτει τὰ παιδιά». Σ᾿ αὐτὴν διαλαμβάνονται καὶ τὰ ἑξῆς (ἐπιλεκτικά):
    «Τὸ Ἀμερικανικὸ Κολλέγιο Παιδιάτρων προτρέπει τοὺς ἐπαγγελματίες ὑγείας, ἐκπαιδευτικοὺς καὶ νομοθέτες νὰ ἀπορρίψουν ὅλες τὶς πολιτικὲς ποὺ προδιαθέτουν τὰ παιδιὰ νὰ δεχθοῦν ὡς φυσιολογικὴ μιὰ ζωὴ χημικῆς καὶ χειρουργικῆς πλαστοπροσωπίας τοῦ ἀντίθετου φύλου. Τὰ γεγονότα καὶ ὄχι ἡ ἰδεολογία καθορίζουν τὴν πραγματικότητα.
    1. Ἡ ἀνθρώπινη σεξουαλικότητα εἶναι ἕνα ἀντικειμενικὸ βιολογικὸ δυαδικὸ γνώρισμα: Τὰ χρωμοσώματα ΧΥ καὶ ΧΧ εἶναι γενετικοὶ δεῖκτες τοῦ ἀρσενικοῦ καὶ θηλυκοῦ ἀντιστοίχως καὶ ὄχι γενετικοὶ δεῖκτες κάποιας δια¬ταραχῆς. Οἱ ἐξαιρετικὰ σπάνιες διαταραχὲς ἀνάπτυξης φύλου (DSD) εἶναι ὅλες ἰατρικῶς ἀναγνωρίσιμες ἀποκλίσεις ἀπὸ τὸ σεξουαλικὸ δυαδικὸ πρότυπο καὶ ὀρθῶς ἔχουν χαρακτηριστεῖ ὡς διαταραχὲς τοῦ ἀνθρώπινου σχεδιασμοῦ. Τὰ ἄτομα μὲ διᬬταραχὲς ἀνάπτυξης φύλου (συχνὰ ἀποκαλούμενα ὡς “διαφυλικά”) δὲν ἀποτελοῦν τρίτο φύλο.
    2. Κανεὶς δὲν γεννιέται μὲ κοινωνικὸ φύλο (gender). Ὅλοι γεννιοῦνται μὲ ἕνα βιολογικὸ φύλο. Τὸ κοινωνικὸ φύλο (ἐπίγνωση καὶ αἴσθηση τοῦ ἑαυτοῦ μας ὡς ἀρσενικοῦ ἢ θηλυκοῦ) εἶναι μία κοινωνιολογικὴ καὶ ψυχολογικὴ ἔννοια· ὄχι ἀντικειμενικὴ βιολογικὴ ἔννοια. Οἱ ἄνθρωποι ποὺ “αἰσθάνονται σὰν τὸ ἀντίθετο φύλο” ἢ “κάπου ἐνδιάμεσα” δὲν ἀποτελοῦν τὸ τρίτο φύλο. Παραμένουν βιολογικὰ ἄνδρες ἢ βιολογικὰ γυναῖκες.
    3. Ἡ πεποίθηση ἑνὸς ἀτόμου ὅτι αὐτὸς ἢ αὐτὴ εἶναι κάτι ποὺ δὲν εἶναι, στὴν καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζεται ὡς σημάδι συγχυσμένης σκέψεως. Ἡ δυσφορία γένους (GD), ἀναφερόμενη παλαιότερα ὡς διαταραχὴ ταυτότητας φύλου (GID), εἶναι μιὰ ἀναγνωρισμένη ψυχικὴ διαταραχὴ κατὰ τὴν πιὸ πρόσφατη ἔκδοση τοῦ Διαγνωστικοῦ καὶ Στατιστικοῦ Ἐγχειριδίου τῆς Ἀμερικανικῆς Ψυχιατρικῆς Ἕνωσης (DSM-V). (…)
    4. Σύμφωνα μὲ τὸ DSM-V τὸ 98% τῶν ἀγοριῶν μὲ διαταραχὴ ταυτότητας φύλου καὶ τὸ 88% τῶν κοριτσιῶν μὲ διαταραχὴ ταυτότητας φύλου τελικὰ ἀποδέχονται τὸ βιολογικό τους φύλο, ἀφοῦ περάσουν μὲ φυσιολογικὸ τρόπο τὴν ἐφηβεία.
    5. Τὰ παιδιὰ προεφηβικῆς ἡλικίας ποὺ χρησιμοποιοῦν ὁρμόνες, ποὺ μπλοκάρουν τὴν ἐφηβεία προκειμένου νὰ ὑποδυθοῦν τὸ ἀντίθετο φύλο, θὰ χρειαστοῦν ὁρμόνες “δια-σταύρωσης φύλου” σὲ προχωρημένη ἐ¬φη¬βεία. Ὁ συνδυασμὸς αὐτὸς ὁδηγεῖ σὲ μόνιμη στειρότητα. Τὰ παιδιὰ αὐτὰ δὲν θὰ μπορέσουν ποτὲ νὰ συλλάβουν γενετικῶς δικά τους παιδιὰ οὔτε καὶ μέσῳ τεχνητῆς γονιμοποίησης. Ἐπιπλέον, οἱ ὁρμόνες διασταύρωσης φύλου (τεστοστερόνη καὶ οἰστρογόνα) συνδέονται μὲ κινδύνους καρδιακῶν παθήσεων, ὑψηλῆς ἀρτηριακῆς πιέσεως, θρόμβων τοῦ αἵματος, ἐγκεφαλικοῦ, σακχαρώδους διαβήτου καὶ καρκίνου.
    6. Τὰ ποσοστὰ αὐτοκτονιῶν εἶναι 20 φορὲς ὑψηλότερα σὲ ἐφήβους ποὺ χρησιμοποιοῦν ὁρμόνες διασταύρωσης φύλου καὶ ὑποβάλλονται σὲ ἐγχείρηση ἀλλαγῆς φύλου.
    7. Τὸ νὰ κάνεις τὰ παιδιὰ νὰ πιστεύουν ὅτι μία ζωὴ χημικῆς καὶ χειρουργικῆς μίμησης τοῦ ἀντίθετου φύλου εἶναι φυσιολογικὴ καὶ ὑγιὴς συνιστᾶ κακοποίηση τοῦ παιδιοῦ».

  • 10 Ιουνίου 2017, 23:10 | Κώστας Αγγελάκης

    Διαφωνώ με το πνεύμα του νομοθέτη.
    Το κοινωνικό φύλο είναι μια θεωρία, η οποία δεν είναι καθολικά αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.
    Θα έπρεπε να βρεθούν άλλοι τρόποι για να προστατευτούν οι «διαφορετικοί» συμπολίτες μας από την περιθωριοποίηση. Ειδάλλως σύντομα θα είναι αναγκαία η η προστασία της πλειοψηφίας από την ‘δικτατορία’ της όποιας διαφορετικότητας.

    Καλή φώτιση!

  • 10 Ιουνίου 2017, 23:36 | Όλγα Ζίχναλη

    Μα πόσο παντοδύναμη μπορεί να είναι αυτή η βούληση του προσώπου, ώστε να μπορεί να «διορθώνει» και αυτή τη φυσική του υπόσταση;
    Με ποια λογική το φύλο αποχωρίζεται από τη φυσιολογία του; Και μήπως χωρίς συνέπειες; Στη μακραίωνη ανθρώπινη ιστορία τα βιολογικά χαρακτηριστικά του φύλου βεβαίωναν το άτομο και το σύνολο για την ταυτότητά του.
    Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με ένα βιολογικό φύλο. Οι επιλογές, ή διαταραχές που θα εκδηλωθούν στη συνέχεια, θεμιτό είναι όχι μόνο να γίνουν σεβαστές, αλλά και να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά.
    Όσον αφορά την διαταραχές φύλου στην παιδική ηλικία, μία θεραπευτική προσέγγιση είναι η μείωση των άτυπων συμπεριφορών φύλου και η βοήθεια προς το παιδί να νοιώσει πιο άνετα με την ταυτότητα που ταιριάζει στο βιολογικό του φύλο.

  • 10 Ιουνίου 2017, 22:48 | Τάσος Κ.

    Κι αυτοί που αντιδρούν έχουν τα δίκια τους. Αρκεί να μην υφίστανται υποκρισίες.

  • 10 Ιουνίου 2017, 22:21 | Βενιζέλος Κ. Δημήτρης

    Το νομοσχέδιο αποτελεί θεσμοθέτηση της διαστροφής.

  • 10 Ιουνίου 2017, 21:10 | Κωνσταντίνος

    Ποιος ορίζει όλα αυτά; Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, γκουρού, σαμάνοι, υπουργοί, δήμαρχοι;
    Δηλαδή, ο κάθε ένας που νομίζει ό,τι είναι θεός στη θέση Του Θεού -που στη περίπτωσή του έκανε λάθος- απο ποιον θα ελέγχεται; Τα κίνητρά των ατόμων αυτών ποιος θα τα ελέγχει;
    Όταν θα εκδηλωθούν οι πραγματικές διαθέσεις των ατόμων αυτών ποιος θα λογοδοτήσει;
    Απαλλαγή στράτευσης σας λέει κάτι; Προσπαθώ με κόπο να διαβάσω ξανά και ξανά μήπως κα΄τι μου διαφεύγει. Αλλά μάταια.
    Σας παρακαλώ αγαπητοί νομοθέτες, διαβάστε το και εσείς ξανά και ξανά. Αυτό είναι εχέγγυο πλήρους διαστροφής της κοινωνίας μας και των δομών της.

  • 10 Ιουνίου 2017, 18:24 | Χριστίνα

    Μέχρι πόσες φόρες μπορεί να αλλάξει κάποιος φύλο;
    Γιατί δε μπορεί αν είναι έγγαμος; Σωστό είναι να δηλώνεται το βιολογικό φύλο του ατόμου, όπως δηλαδή γεννιέται ως τυπικό φύλο και να σημειώνονται οι μεταβολές στο κοινωνικό του φύλο, εφόσον το επιθυμεί. Θα έλυνε πολλά προβλήματα. Το κράτος έχει υποχρέωση να σέβεται την κοινωνική επιλογή ενός ατόμου, είναι όμως προβληματικό να απαλείφεται τελείως η φυσική ταυτότητα. Είναι πιο ήπια λύση και καταλληλότερη να κατοχυρώνονται νομικά δύο είδη φύλων, τα οποία μπορεί να ταυτιζονται, μπορεί και να διαφοροποιούνται κατ’επιλογή του ατόμου. Μάλιστα στο κοινωνικό φύλο μπορούν προστίθενται περισσότερες επιλογές αντί του άνδρας ή γυναίκα. Είναι προσφορότερο μέτρο

  • 10 Ιουνίου 2017, 17:58 | Φώτης Α.

    Φέτος, το Athens Pride αποκτά απολύτως ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω από τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας, μετά από σχετική απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
    Οπως κάθε χρόνο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία.

    Το φετινό σύνθημα του Athens Pride «ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex) άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος «παιδεία» εμπεριέχει, με την ευρύτερη του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:

    «Οι χώρες μας στηρίζουν σαφώς τα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων, εκφράζοντας έτσι την ευαισθητοποίηση τους για την προώθηση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως το Athens Pride, έτσι κι εμείς επιθυμούμε έναν κόσμο, στον οποίο αξίες, όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων».

    Διπλωμάτες από 29 πρεσβείες στην Αθήνα συμμετέχουν και εκφράζουν την υποστήριξή τους στο Athens Pride, που θα γίνει το Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι θέλουν να αναδείξουν τη σημασία της παιδείας, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική αποδοχή των ατόμων LGBTQI.

    «Οι διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, και της Χιλής στην Ελλάδα στηρίζουν και πάλι, με τη συμμετοχή τους, το Φεστιβάλ και την Παρέλαση Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride- που θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της πόλης της Αθήνας» αναφέρει με ανακοίνωσή της η ολλανδική Πρεσβεία.

  • 10 Ιουνίου 2017, 14:25 | Ευθαλία Γούναρη

    Κάθε παρέκκλιση από τους όρους της Δημιουργίας πλήττει τον άνθρωπο όχι μόνον ηθικά, αλλά και οντολογικά.
    Ας προσέξουμε τον αλάνθαστο λόγο του Θεού: όσοι «μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ… παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας, αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν, ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες» (Ρωμ. α΄25-27).
    «Φοβερόν τό ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος» (Εβρ. ι΄ 31).
    Ας μας διδάξουν τουλάχιστον τα ιστορικά γεγονότα που επιβεβαιώνουν τον Θεῖο λόγο.

  • 10 Ιουνίου 2017, 13:21 | Σουλτάνα Λευκοπούλου

    • Το νομοσχέδιο καταπατεί το Σύνταγμα της Χώρας μας το οποίο γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. ενώ συγχρόνως παραβιάζει την ανθρώπινη φύση.
    • Εισάγοντας έναν ανθρώπινο “εαυτό” ανεξάρτητο απὸ το σώμα οδηγεί, όπως εύστοχα έχει γραφεί σε «παρωχημένο δυϊσμό ενδεδυμένο με σύγχρονη ευτέλεια».
    • Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη γέννηση παιδιών. Και ενώ πρόθυμα προσφέρεται κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας, αγνοείται η Συνταγματική υποχρέωση να αντιμετωπιστεί η Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.
    • Εξάλλου, όπως έχει γραφεί, το φύλο «ανήκει στις σταθερές που καταρχάς δὲν μεταβάλλονται και ακολουθούν το άτομο σε όλη τη ζωή του. Αποφεύγεται έτσι ὁ κίνδυνος συγχύσεως με άλλο πρόσωπο, η διαφυγή ενός προσώπου που βαρύνεται με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ἢ που έχει δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις. Το φύλο, όπως και τα άλλα στοιχεία εξατομικεύσεως, διέπονται από την αρχή της μη ελεύθερης επιλογής, της σταθερότητας και όχι της μεταβλητότητας. Ὁ κανόνας είναι ότι η κατάταξη σε φύλο δεν απόκειται στην ελεύθερη επιλογή του προσώπου».

  • 10 Ιουνίου 2017, 13:45 | Χρήστος Ζ.

    Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση (έμφυλες ταυτότητες – σχ. εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας) και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων (κατά παράβαση του πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α.), συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

  • 10 Ιουνίου 2017, 12:24 | Πέτρος

    Επιχειρείται να θεσμοθετηθεί μια παράλογη και παρά φύση κατάσταση, τη λεγόμενη “Ταυτότητα Φύλου”. Δηλαδή με μια απλή δήλωση ενώπιον της δικαστικής αρχής, να αναγνωρίζεται από το κράτος και την κοινωνία: ο άνδρας ως γυναίκα και η γυναίκα ως άνδρας. Χωρίς ψυχιατρική εξέταση, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου το βιολογικό φύλο, αλλά αποκλειστικώς και μόνο το “πως αισθάνεται” κάθε άτομο.

    Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

    Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.

    Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.

    Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.

    Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

    Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος.

    Να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ το όλο νομοσχέδιο.

  • 10 Ιουνίου 2017, 11:55 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο !!!!!!!

  • 10 Ιουνίου 2017, 10:51 | Ανδρέας

    Αίσχος και διαστροφή. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερα. Όσοι είναι υπέρ αυτής της παράνοιας, είθε τα παιδιά τους να καταλήξουν έτσι για να δείτε τη γλύκα. Α και μιας και θα το ψηφίσετε, καλά τρεξίματα μετά σε παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους, μπας και τους γλυτώσετε από την αυτοκτονία έπειτα από τόσο δούλεμα που θα έχουν φάει….Αλλά όπως στρώνουν κάποιοι, έτσι και θα κοιμηθούνε….

  • Οι προτάσεις της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας ως προς το Άρθρο 3:

    Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του Άρθρου, το νέο καταχωρισμένο φύλο θα πρέπει “να αντιστοιχεί στη βούληση, στην προσωπική αίσθηση του σώματος και στην εξωτερική του εικόνα”. Θεωρούμε ιδιαίτερα λανθασμένο το να τίθεται ως κριτήριο της διαδικασίας η εξωτερική εικόνα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα καθαρά υποκειμενικό κριτήριο βασισμένο σε στερεότυπα. Ταυτόχρονα, η χρήση του συνδέσμου “και” παραπέμπει σε σωρευτική συνδρομή προϋποθέσεων. Ζητάμε την αναδιατύπωση της παραγράφου ως εξής:

    Άρθρο 3, Παράγραφος 1: “Σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του, ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση ή στην προσωπική αίσθηση του σώματος ενός προσώπου ανεξαρτήτως από το αν αυτή εκφράζεται εξωτερικά.”

    Σε ενίσχυση του προηγουμένου, προτείνουμε την αναδιατύπωση της παραγράφου 4 ως εξής:

    Άρθρο 3, Παράγραφος 4: “Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου δεν απαιτείται να βεβαιώνεται ότι το πρόσωπο έχει υποβληθεί σε οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική επέμβαση. Δεν απαιτείται επίσης η οποιαδήποτε προηγούμενη εξέταση ή ιατρική/φαρμακολογική αγωγή που σχετίζεται με τη σωματική ή ψυχική του υγεία. Επιπλέον, δεν εξετάζεται η εξωτερική του εμφάνιση.”

    Στην παράγραφο 2, αναφέρεται πως “Για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου απαιτείται πλήρης δικαιοπρακτική ικανότητα”. Πέρα από το ότι η συγκεκριμένη παράγραφος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ουσιαστικά στερείται από τα ανήλικα τρανς άτομα το δικαίωμά τους στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ως οργάνωση νέων θεωρούμε τη συγκεκριμένη προϋπόθεση απαράδεκτη, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για μια πλήρως αναστρέψιμη διοικητική διαδικασία και όχι για μη αναστρέψιμες ιατρικές επεμβάσεις.

    Ιδιαίτερα όσον αφορά τα νέα άτομα άνω των 15 ετών, αυτά μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας αλλά και να παντρεύονται με τη συγκατάθεση των γονέων τους. Δεν συντρέχει κανένας λόγος αποκλεισμού της ομάδας αυτής από τη διαδικασία. Προτείνουμε την αναδιατύπωση της παραγράφου 2 του Άρθρου 3 σε:

    Άρθρο 3, Παράγραφος 2: “Για πρόσωπο που έχει ηλικία κάτω των 18 ετών, απαιτείται η συγκατάθεση των ατόμων που ασκούν τη γονική μέριμνα. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ των ατόμων που ασκούν τη γονική μέριμνα ισχύουν οι αντίστοιχες διατάξεις του αστικού κώδικα.”

    Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του Άρθρου, το άτομο που θέλει να αναγνωρίσει την ταυτότητα του φύλου του θα πρέπει να μην είναι έγγαμο. Αυτό σημαίνει, πως ένα παντρεμένο άτομο που θέλει να μείνει συνδεδεμένο με τον/ην σύντροφό του και να διορθώσει το καταχωρισμένο του φύλο, πέρα από τη σημαντική διατάραξη της οικογενειακής του ζωής, θα πρέπει να μπει σε διαδικασία διαζυγίου (με όποιο οικονομικό ή/και συναισθηματικό κόστος αυτό μπορεί να επιφέρει), να προσλάβει δικηγόρο για τη σύνταξη συμφώνου συμβίωσης και να πληρώσει το κόστος για τον συμβολαιογράφο που θα το αναλάβει και όλο αυτό πριν καν αρχίσει η κοστοβόρα διαδικασία της Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου που προτείνει αυτό το σχέδιο νόμου.

    Τα παραπάνω σημαίνουν πως, πέρα από την ίδια την παρέμβαση στην προσωπική ζωή του ανθρώπου που επιβάλλει το σχέδιο νόμου, επιβαρύνεται οικονομικά με δυσβάσταχτο τρόπο το τρανς έγγαμο άτομο που θέλει να προχωρήσει με τη διαδικασία της Νομικής Αναγνώρισης.

    Είναι σαφές πως η πρότασή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από τη θεσμοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με πλήρη δικαιώματα.

    Προτείνουμε την κατάργηση της Παραγράφου 3 του Άρθρου 3.

    Εκ μέρους της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας,
    Φίλιππος Παγάνης, Πρόεδρος

  • 9 Ιουνίου 2017, 23:41 | eleni

    Για άλλη μια φορά οι δυτικοευρωπαίοι αισθάνονται έντονη δυσφορία με την φύση.Θα την διαλύσουν για άλλη μια φορά και μετά θα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ανεπανόρθωτη καταστροφή της φύσης των φύλων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μία φορά ως τραγέλαφος.(προηγήθηκε η καταστροφή των φυλών(Ινδιάνοι), της φύσης (βιομηχανική επανάσταση),βιοτεχνολογία, μεταλλαγμένα,κλωνοποίηση κ. ά.

  • 9 Ιουνίου 2017, 21:44 | Δημήτριος Βλάχος

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 9 Ιουνίου 2017, 11:47 | ΧαράλαμποςΠ.

    Επανέρχομαι, για να εκθέσω το επιστημονικό link στο οποίο παραπέμπει το πολύ χρήσιμο σχόλιο της Ψυχιάτρου Κας Καλλιόπης Προκοπάκη (Στο άρθρο 3 / 2-06-2017 21:05), το οποίο παραθέτει με επιστημονικούς όρους την διχογνωμία των Ψυχιάτρων επί του θέματος (έχει πολύ ενδιαφέρον η πρόσφατη πορεία του και θέση του στο DSM), δηλωτικό στοιχείο της αναγκαιότητας ψυχιατρικής/ιατρικής γνωμάτευσης για το καλό πρώτα των ίδιων των αιτούντων αλλαγής ταυτότητος φύλου και κατόπιν όλων ημών. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2844928/Ενδείκτικά, παραθέτω απειροελάχιστο τμήμα του: «…clinical evidence indicates that there are individuals with great uncertainties about their gender, individuals who waver back and forth between their desired and their natal gender, individuals for whom the pursuit of gender change appears to be a way out of other (non-gender based) problems, and individuals where GIV is just secondary to a psychotic process…» (Δηλωτικό επίσης και της προχειρότητος του νομοθέτου…)θα ήθελα να δημοσιευθεί. Ευχαριστώ.

  • 9 Ιουνίου 2017, 10:49 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΗΣ

    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
    ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΙΣ ΑΦΥΣΙΚΕΣ & ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ (ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..)
    ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΙΘΑΝΟΥ ΝΟΜΟΥ,
    ΟΜΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΖΕΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ=ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

  • 9 Ιουνίου 2017, 10:10 | Φώτης Α.

    ΠΟΛΛΕΣ φορές έχει απαντηθεί εδώ μέσα ότι η ιθαγένεια εκφράζει ΝΟΜΙΚΟ ΔΕΣΜΟ του πολίτη με το κράτος, οπότε ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με το φύλο!
    Κι ότι η ηλικία αντιμετωπίζεται διαφορετικά νομικά από το φύλο, επίσης.

    Θα επιμείνω: η επιμονή σε τέτοια ΠΑΡΑΛΟΓΑ νομικά επιχειρήματα δείχνει απλά την άγνοια κάποιων για την ευρωπαϊκή νομική πραγματικότητα.

  • 9 Ιουνίου 2017, 09:55 | Βασίλης Τ.

    Είμαι έγγαμος, άντρας και Έλληνας. Εφόσον αισθανθώ Ιάπωνας, γυναίκα και 10 ετών απαιτώ να μπορώ να αποκτήσω ιαπωνική ιθαγένεια, γυναικείο όνομα και να γραφτώ στο δημοτικό σχολείο ξανά. Εάν δεν μπορώ να το κάνω τότε πρόκεται περί κατάφορου ρατσισμού. Γιατί να μπορώ να αλλάξω μόνο το φύλο μου και όχι και την ηλικία και την ιθαγένεια, αν το αισθάνομαι; Βιασμός της προσωπικότητάς μου. Και να κάνω παρέα με άλλα παιδάκια 10 ετών…
    Καταλαβαίνετε πού πάμε;
    Ο παραλογισμός και η διαστροφή δεν έχουν όρια.