Άρθρο 01 – Δικαιώματα του προσώπου

1. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
2. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

  • 11 Ιουνίου 2017, 22:51 | Νίκος Θεοτοκάτος

    Η «ταυτότητα φύλου» δεν έχει καμία ανάγκη περαιτέρω συνταγματικής προστασίας, αφ’ ης στιγμής προστατεύεται συνταγματικά η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας ανεξαρτήτως διακρίσεων φύλου. Για τον ίδιο λόγο είναι περιττή η προστασία της προσωπικότητας «με βάση τα χαρακτηριστικά του φύλου». Κάτι τέτοιο υπονοεί το άτομο, ότι μέχρι σήμερα δεν προστατευόταν η προσωπικότητα ανεξαρτήτως φύλου. Το πρόσθετο νομοθέτημα, με πρόφαση τις συγκεκριμένες περιττές ρυθμίσεις, απλώς εισάγει άλλες νέες ρυθμίσεις σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών αλλαγής φύλου, οι οποίες όμως, λόγω της προχειρότητάς τους εν ονόματι της υπεράσπισης δικαιωμάτων, ελλοχεύουν πολλαπλούς κινδύνους για την ασφάλεια του δικαίου. Για το λόγο αυτό, το νομοθέτημα δεν πρέπει να προχωρήσει.

  • 11 Ιουνίου 2017, 22:45 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΦΑΚ

    ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ.Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΠΛΑΣΕ:ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΗΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΘΗΚΙΝΑ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΜΑΣ!!

  • 11 Ιουνίου 2017, 22:54 | ΣΠΥΡΟΣ

    Εκφράζω την ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση μου με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί μια βάναυση προσβολή των ελληνορθόδοξων αρχών και παραδόσεών μας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 21:00 | Δημήτρης Ζ.

    Τα πράγματα είναι απλά, το φύλο ΔΕΝ το επιλέγουμε εμείς, καθορίζεται από τα γονίδιά μας τη στιγμή της σύλληψης, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει. Ασφαλώς και αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητας του καθενός και πρέπει να τυγχάνει σεβασμού, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ όμως από αυτόν που το φέρει.

  • 11 Ιουνίου 2017, 21:54 | ΕΥΗ ΧΟΠΤΗΡΗ

    Διαφωνώ με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τους κάτωθι λόγους:

    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλλει τα Χρηστά ήθη.
    2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση!
    Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία.
    Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη, όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων!
    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια:
    Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.
    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.
    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές:
    Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη;
    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.
    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας:
    Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ Ανατολών!
    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους.
    Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.
    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου, όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ;
    Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων.
    10. Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.
    11. Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.
    12. Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα, ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.
    13. Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας.
    Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.
    14. Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως:
    α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση
    β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια,
    γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
    15. Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;
    16. Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.
    17. Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου, που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.
    18. Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.
    19. Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι όποιος δηλώσει αλλαγή φύλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.
    20. Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη. […]

  • 11 Ιουνίου 2017, 19:47 | Ανεζινα Φωτεινου

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχεδιο που θελουν να περασουν. Χτυπούν άμεσα και απροκαλυπτα στο ονομα του σεβασμου και της ελευθεριας του ατομου την οικογενεια όπως είναι και πρέπει να είναι, στη παραδοσιακή μορφή της. Νομιμοποιουν προσωπικές επιλογές που ειναι παρα φύσει.

  • 11 Ιουνίου 2017, 19:21 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο και όλα τα άρθρα του. Σε όλη την πλάση υπάρχει μόνο αρσενικό και θηλυκό, κανένα άλλο φύλλο εκτός από το βιολογικό φύλλο. Το νομοσχέδιο είναι «αφύσικο», είναι παρά φύση, προσβάλει το ανθρώπινο πρόσωπο, κατακεραυνώνει την ανθρώπινη προσωπικότητα. Επίσης το νομοσχέδιο είναι αντίθετο με το Σύνταγμα της Ελλάδας και για το λόγο αυτό πρέπει πάραυτα να αποσυρθεί. Είναι αντίθετο και με το νόμο του Θεού, όπου αναφέρεται στο Βιβλίο της Γενέσεως (Κεφάλαιο 5, στίχος 2), στη δημιουργία του κόσμου ότι ο Θεός «ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτοὺς καὶ εὐλόγησεν αὐτούς», δηλαδή «Απ’ αρχής άνδρα και γυναίκα εδημιούργησεν ο Θεός, τους οποίους και ευλόγησε». Ο Θεός ευλόγησε αρσενικό και θηλυκό. Τίποτε άλλο δεν είναι ευλογημένο, τίποτε άλλο δεν είναι νόμιμο, τίποτε άλλο δεν είναι επιτρεπτό. Παρακαλώ να αποσυρθεί το άρθρο και όλο το νομοσχέδιο. Δεν χρησιμεύει σε τίποτε, δεν θα προσφέρει στον άνθρωπο και στον ανθρωπισμό τίποτε. Καταρρακώνει μόνο το ανθρώπινο πρόσωπο, προσβάλει τα ιερά και όσια της φυλής μας και τις αρχές και αξίες της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:13 | Νεκταριος Μηνας

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο και πιστευω οτι προσβαλλει την ανθρωπινη φυση.Ενθαρρυνει διεστραμμενες συμπεριφορες και ειναι ευκολο να καταλαβει καποιος, οτι η Νεα Εποχη πολεμα την Ελληνικη Ορθοδοξη παραδοσιακη οικογενεια.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:14 | Κουτσιώρας Λάμπρος

    Αυτά τα νομοσχέδια δεν εχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό μας και με το είναι του λαού μας. Κάποιοι θέλουν με βία να περάσουν τέτοιου είδους σχέδια στην ελληνική κοινωνία που είναι και παράλογα και έρχονται σε αντίθεση με την ορθόδοξη πίστη του λαού της χώρας. Αφού λοιπόν εχουμε δημοκρατία γιατί προσπαθείτε να επιβάλετε νόμοσχεδια που ερχονται σε αντίθεση με την πίστη των πολλών,την ορθοδοξια;Ως πολίτης αυτής της χώρας και στο όνομα της δημοκρατίας,της ορθόδοξης πίστης, της ιερής μας πατρίδας,ΑΠΑΙΤΩ, από τη δικαιοσύνη να υπερασπιστεί το δίκαιο των πολλών και να σεβαστεί τις αξίες που διέπουν τον λαό μας. Διαφωνώ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:15 | ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΦΙΛΙΑ

    Στό ἄρθο αὐτό ὑπάρχει ἕνα πρόσχημα καί μία ἀλήθεια.
    Τό πρόσχημα εἶναι «τό δικαίωμα τοῦ προσώπου» καί «ὁ σεβασμός τῆς προσωπικότητας» ὅπως ἀναφέρεται.
    Ἡ ἀλήθεια εἶναι ἡ ὑποδούλωση τοῦ προσώπου καί ἡ ἐξουδένωση τῆς προσωπικότητας, γιατί ἄνθρωπος χωρίς ταυτότητα ἤ μέ ἀσαφή ταυτότητα δέν μπορεῖ νά ἀντισταθεῖ σέ τίποτε, δέν μπορεῖ νά διεκδικήσει τίποτε!
    Καί αὐτό ἐπιδιώκουν οἱ παγκόσμιοι καί ἐγχώριοι φορεῖς ἐξουσίας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:12 | Παναγιώτα Χ.Τ.

    Εάν εγώ έφτιαξα με τη φαντασία, τη σκέψη και τα συναισθήματά μου έναν εαυτό που μόνη μου τον αισθάνομαι,τον τρέφω, τον υποστηρίζω,ενώ οι γύρω μου βλέπουν κάτι άλλο σε μένα,για πιό λόγο πρέπει να θεωρηθεί σωστό το μυαλό μου κι όχι αυτό που μαρτυρούν τα αντικειμένικά δεδομένα;
    Όλα δηλαδή νομίζω πως είναι λάθος πάνω μου.Λάθος τα χρωμοσώματα σε κάθε μου κύτταρο,λάθος τα γεννητικά μου όργανα,,λάθος και δυσλειτουργικοί οι αδένες μου,λάθος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φύσης μου(όσο τα έχω) και σωστό μόνο αυτό που μου λέει ο νούς μου.Κι άν είναι κι αυτός όμως λάθος; και άν κάνω κάτι τώρα που θα το πληρώσω ακριβά σε 5,10,30,χρόνια,πώς θα το ξέρω;
    Αν η ορμονοθεραπεία αποβεί καρκινογόνος ή μου φέρει οστεοπώρωση ή ή θρομβοεμβολικά επεισόδεια ή σάκχαρο;Αν μου πέσουν τα μαλλιά από τα ανδρογόνα ή κάνω καρδιακή ανεπάρκεια στη φάση του ορμονικού αποκλεισμού;Αν στη φάση που κάνω ψυχοθεραπεία για να ενταχθώ καλύτερα συνειδητοποιήσω πως τα πράγματα δεν ήταν όπως τα φανταζόταν το μυαλό των 15 χρόνων μου;Αν συνειδητοποήσω πως δεν έπρεπε και ως γονιός να βιαστώ, γιατί με τα χρόνια έρχεται η ωριμότητα στον άνθρωπο-παιδί μου- και δεν κατακλύζεται πλέον ο νέος από τη σεξουαλικότητά του αλλά η προσωπικότητά του ολοκληρώνεται και βρίσκει αναγνωριση με πολλούς και ποικίλους τρόπους;Πώς θα γυρίσω πίσω;
    Είναι βέβαιο οτι σε ένα παιδί που για κάποιο λόγο υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ αυτού που είναι πραγματικά και αυτού που αισθάνεται υπάρχει θέμα προς αντιμετώπιση.Η αντιμετώπιση όμως δεν μπορεί να είναι αυτό που σκωπτικά λέγεται «είπε ο γιατρός να λέμε σε όλα ναι» ,μόνο και μόνο για να του κάνουμε τα χατήρια και να μή γκρινιάζει.¨Οπως έχει ανάγκη βοηθείας αυτός που έχει λανθασμένη αντίληψη για τη κοινωνική πραγματικότητα,για την υγεία του,για τη διατροφή του κτλπ, και τον βοηθούμε να αντιληφθεί την αλήθεια των πραγμάτων, έτσι πρέπει με διάθεση αγάπης, κατανόησης να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες όσο γίνεται να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση ανάμεσα στις σκέψεις και τα αισθήματα που έχουν και στην πραγματικότητα.Είναι βασικό στοχείο ωριμότητας στον άνθρωπο να μή χαλιναγωγείται από τις παρορμήσεις του όποιου τύπου κι άν είναι.
    Οι άλλοι όποιοι χειρισμοί του θέματος έχουν θολά κίνητρα.Στο όνομα της αγάπης και της αποδοχής θα γίνουν ακρωτηριαστικές επεμβάσεις,μακροχρόνιες ψυχοθεραπείες από κάποιους που θα επαγγέλονται τους σωτήρες.Θα γίνουν ορμονοθεραπείες ,προσθετικές επεμβάσεις ,πλαστικά χειρουργεία,από αυτούς που ανήκουν στα κυκλώματα που φτιαχνουν ψεύτικους ανθρώπους, με σοβαρές απώτερες συνέπειες υγείας,ενώ τέλος η περιπόθητη,αγάπη,αποδοχή,αναγνωριση, δεν θα έλθει γιατί άν ήταν να ερχόταν με τους νόμους και τις αναγνωρίσεις,τόσοι νόμοι και διατάξεις που αφορούν τη κοινωνία μας θα εξασφάλιζαν την ευτυχία μας.
    Θα πάρουν κάποιοι ψήφους,πολιτική αναγνώριση,θα χαρακτηρισθουν άνθρωποι σύγχρονοι πουλώντας ψεύτικες βεβαιώσεις άντρα,γυναίκας,γονιού,καταπατώντας και βεβηλώνοντας τις πιό λατρευτές και όμορφες λέξεις, μάνα και πατέρας,παλλικαριού και κοπέλλας και θα επιτρέψουν πλάσματα πονεμένα που μεγαλώνουν σε ένα απρόσωπο ίδρυμα αφημένα από τους φυσικούς τους γονείς,να δοκιμαστούν άλλη μιά φορά με την «γονεική φροντίδα» ανθρώπων που ενώ προσπαθούν να χτίσουν οι ίδιοι τη ταυτότητα και τη προσωπικότητά τους από την αρχή, φιλοδοξούν να αυτοεπιβεβαιωθουν ως συζυγοι και γονείς.
    Το αντίστοιχο νομοσχέδιο θα δημιουργήσει πάρα πολλά και απρόβλεπτα προβλήματα.Η βουλή σκέπτεται σαν το γονιό που το παιδί του μέσα στη νεανική του παρόρμηση του ζητά πράγματα τρελλά που ούτε και το ωφελούν,κι αυτός του κάνει το χατήρι για να μήν του προκαλέσει τάχα ψυχολογικά προβλήματα.Στο τέλος όμως το καταστρέφει και κλαίει κι ο ιδιος.

  • 11 Ιουνίου 2017, 18:02 | Αλέξανδρος Βαγιωνάς

    Απίστευτο! Πλέον νομοθετείται το παράλογο. Ρε παμπόνηροι, είναι δυνατόν να ρωτάτε τη γνώμη μας σε κάτι τέτοιο; Είναι υποκειμενικό το θέμα;

    Η χώρα μας συναγωνίζεται επάξια τον Καναδά του Trudeau όπου δε δίστασαν να αλλάξουν τον νόμο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και τον ποινικό κώδικα(!!) ώστε να ενσωματώσουν τη διεστραμμένη θεωρία της ταυτότητας φύλου.

    (ο σχετικός νόμος, Bill C-16, βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο και είναι σε τελικό στάδιο πριν την οριστική έγκριση του)

    https://openparliament.ca/bills/42-1/C-16/?page=1

  • 11 Ιουνίου 2017, 17:49 | Κωνσταντίνος Κ.

    Οι τρανς είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα και θα πρέπει να έχουν και τις ίδιες ευκαιρίες. Ετσι θα πρέπει να απλουστευτεί η διαδικασία, που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αυτοπροσδιορίζονται ως προς το φύλο τους.

  • 11 Ιουνίου 2017, 16:05 | Κωστας

    Αγαπητοί κύριοι,ες
    Γιατί έχουμε βάλει στόχο να διαλύσουμε τα νέα παιδάκια?
    Μιλάτε διάφοροι για τα δικαιώματα που έχουν άνθρωποι με προσωπικές επιλογές αντίθετες από τις συνηθισμένες υποκειμενικά αλλά και αντικειμενικά, χωρίς να σέβεστε την ευαισθησία των μικρών ψυχών που προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα χάος που κάποιοι δημιουργείτε. Λυσσωδώς προσπαθούν κάποιοι να βγάλουν το άσπρο μαύρο και να βαφτίσουν το κρέας κρεμμύδι, απλά για να νιώθουν λιγότερες ενοχές. όπως εγώ αντιλαμβάνομαι το δικαίωμα να κάνει την ζωή του ότι θέλει ακόμα και να την καταστρέψει, έτσι και κάποιοι πρέπει να δεχτούν το φυσικό ως κάτι ασύμβατο με τις επιλογές τους και να μην κάνουν ιερό πόλεμο σε ότι δεν ευθυγραμμίζεται με τα θέλω τους. Τέλος οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζουν τον εαυτό τους «ανώμαλο» (αυτές τις ταμπέλες κουβαλούν στα πάρτι τους) με υποχρεώνουν με τον πιο φασιστικό ακραίο και ναζιστικό τρόπο να τους αποδεχτώ. Να ξέρετε ότι οποίος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
    Καλή δύναμη και καλά μυαλά σε όλους μας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 16:31 | Βασίλης

    Πρόκειται για ένα απίστευτο σε σκοπιμότητα, αιτιολόγηση και επιπολαιότητα γραφής νομοσχέδιο, που προφανώς επιβάλλεται από ισχυρά λόμπι του εξωτερικού, αφού καμία Ελληνική κοινωνική ανάγκη δεν το προκάλεσε. Μέχρι που θα φθάσουν οι υποχωρήσεις μας;
    Τι να πρωτοπεί κανείς: ότι ερχόμαστε σε σύγκρουση με την ίδια την φύση μας; Εδώ δεν απειλείται κάποια ποικιλία χελώνας αλλά το ανθρώπινο είδος! πού είναι αυτοί οι λαλίστατοι οικολόγοι; Μπορούμε ατιμωρητί να παραβιάζουμε την φύση; Έπειτα καταργούμε με μια μονοκοντυλιά ηθικές αξίες και παραδόσεις χιλιετιών. Άραγε οι νομοθετούντες αναλογίζονται τις τεράστιες ηθικές ευθύνες τους απέναντι του Έθνους και των νέων παιδιών;
    Είμαι πλήρως αντίθετος με το νομοσχέδιο.

  • 11 Ιουνίου 2017, 15:55 | ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ .ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΔΙΧΩΣ ΦΡΕΝΑ. ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

  • 11 Ιουνίου 2017, 15:17 | ΣΧΙΖΑΣ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΣ

    ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 13:09 | Αντώνης

    ΤΑ ΦΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ, ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.
    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΥΛΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ:
    1. ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    2. ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΠΑΝΩ.
    3. ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΛΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΤΗ
    4. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΧΡΩΜΑ
    5. ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΤΡΑ
    6. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΗ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ….

    ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….!!!!

    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, (ΟΠΩΣ Π.Χ. ΕΝΑΣ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΣ, Ή ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΑΡΑΤΗ ΝΟΣΟ), ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ, ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΚΛΠ.
    Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΑΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΠΝΟΙ.

    ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕ Η ΦΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, Ή ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

    ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ…!!!

  • 11 Ιουνίου 2017, 12:37 | Βασίλειος Λιάκος

    Στήν αὐστηρῶς προσωπικήν του ζωήν, ὁ καθένας ἔχει τό δικαίωμα νά κάνῃ ὅ,τι θέλει, μέ τήν προϋπόθεσιν βεβαίως ὅτι δέν βλάπτει κανένα συνάνθρωπόν του. Σ’ αὐτήν τήν περίπτωσιν, οὐδείς ἔχει τό δικαίωμα νά τόν κατακρίνῃ. Ὅμως, τό νά θεωροῦμε φυσιολογική καί νά νομιμοποιοῦμε τήν ἀνωμαλία ἀπό τήν ὁποίαν πάσχει κάποιος μᾶς καθιστᾶ ΕΝΟΧΟΥΣ γιά τόν πολλαπλασιασμόν καί τήν ἐξάπλωσιν τῆς ἀνωμαλίας. Ταυτότης φύλου γίνεται ἅπαξ, ὅταν γεννιέται ὁ ἄνθρωπος, ἐκτός ἀπό κάποιες σπάνιες ἐξαιρέσεις, γιά τίς ὁποῖες τόν λὀγον ἔχει ἡ Ἰατρική Ἐπιστήμη καί ὄχι ἡ πολιτική. Ἡ ἔννοια τοῦ «κοινωνικοῦ φύλου» εἶναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 12:38 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΟΥΝΑΡΗ

    Για την συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων αυτά είναι δεδομένα, όπως και τα άλλα σωματικά γνωρίσματα του ανθρώπου. Για τους ελάχιστους διαφορετικούς, με προβλήματα φυσιολογίας πρέπει να απαιτούνται αντικειμενικές ιατρικές βεβαιώσεις ώστε να προστατεύεται το πρόσωπο από επιβαλλόμενες πλάνες.

    Αν το σχόλιο φαίνεται διπλό έδειχνε ότι δεν το πήρε

  • 11 Ιουνίου 2017, 11:25 | π. Νικόλαος Γουργουρίνης

    Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
    Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια σας παρακαλώ να πείσετε την Κυβέρνηση να εξετάσει προσεκτικά το νομοσχέδιο το σχετικό με τις έμφυλες ταυτότητες και τις συνέπειες που θα έχει στην κοινωνία.
    Σας επισυνάπτω, χωρίς να γίνομαι κουραστικός, 20 σκέψεις σχετικές με αυτό.

    1. Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση του στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλει τα Χρηστά ήθη.

    2. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη , όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων !

    3. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.

    4. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.

    5. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;

    6. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.

    7. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!

    8. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.

    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων .

    10.Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.

    11.Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά (και εξαπατώντας την 3η φορά) που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.

    12.Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται (“πώς αισθάνεται το άτομο”), θα προστεθούν ως “φύλα” στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες “τύποι φύλων”, με ανάλογα δικαιώματα , ακόμη και με ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. ορέξεις και προσανατολισμούς.

    13.Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.

    14.Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

    15.Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα “τιμωρεί” τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;

    16.Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.

    17.Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.

    18.Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

    19.Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.

    20.Θα διώκεται με τις διατάξεις του “αντιρατσιστικού νόμου” (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.

    Σας ευχαριστώ πολύ και Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και υγεία.

    Μετά τιμής.

  • 11 Ιουνίου 2017, 11:52 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 11:57 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.

  • 11 Ιουνίου 2017, 04:10 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ (ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ). ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ (ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΤΟΥΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΑΓΝΟΥΣ).ΤΟ «ΕΘΝΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΝΤΡΑΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ «ΓΥΝΑΙΚΑ» (Η «ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ»).ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

  • «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις» με λίγα λόγια είναι η φιλοσοφία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που εισάγει το χάος θεσμικά ή την πλήρη σχετικοποίηση των πάντων μέσα στην κοινωνία. Δυστυχώς το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, που με την αντίδρασή μας σπεύδουμε να προασπιστούμε. Γιατί η ελληνική κοινωνία χρειάζεται να στηρίξει την οικογένεια, την κατ’ οίκον εκκλησία και περισσότερο τους πολύτεκνους και πρέπει να δωθούν κίνητρα σε όλες τις ελληνικές οικογένειες να έχουν τέσσερα παιδιά (και πάνω) και να στηρίζονται από την πολιτεία οι γονείς στον αγώνα τους να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους από τα οποία μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον η πατρίδα μας.

  • 11 Ιουνίου 2017, 00:38 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Διαφωνώ ρητά και κατηγορηματικά με την ψήφιση του εν λόγω Νομοσχεδίου.

    Ο συντονισμένος πόλεμος ενάντια στο «ΦΥΣΙΚΌ» από το «ΑΦΎΣΙΚΟ» συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ούτε στο ζωικό βασίλειο, από τα «άλογα» ζώα, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Υπάρχει μια απόλυτη ισορροπία από το δημιουργό μας. Εμείς δεν την αποδεχόμαστε και ψάχνουμε κάτι άλλο. Κάτι καινούριο, εγωιστικό και βρώμικο.

    Όλοι μας ανεξαιρέτως θα υποστούμε τις συνέπειες μιας τέτοιας αποδοχής. Και το καταστροφικό είναι ότι θα την αντιμετωπίσουν και τα παιδιά μας. Τα παιδιά τα οποία ισχυριζόμαστε ότι τα «ΑΓΑΠΟΎΜΕ». Τρέχουμε μέρα νύχτα γι’ αυτά να μην τους λείψει τίποτα. Τρέχουμε σε αθλήματα, ξένες γλώσσες, πάρτι, λούνα παρκ, παιδότοπους. Τρέχουμε και αγωνιούμε να τους προσφέρουμε τα πάντα εκτός από ένα. Την Ηθική Αξία. Δεν τους μάθαμε να συγχωρούν, να αγαπούν, να θυσιάζονται. Τους μαθαίνουμε με τις επιλογές μας ή με την σιωπή μας ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Ότι είναι φυσικότατο ένας άνδρας να ενώνεται με έναν άλλον άνδρα και να υιοθετούν και ένα παιδί.

    Σε αυτή την ορθόδοξη χώρα των Ηρώων και των Αγίων είναι ανεπίτρεπτο ο σύγχρονος Έλληνας να αποδεχθεί μια τέτοια κατάσταση.

    «ΌΛΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΩ ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΦΈΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΩ».

    Θα έρθει η ώρα που θα συνάξουμε τους καρπούς που σπείραμε…

  • 10 Ιουνίου 2017, 23:43 | Λάμπρος Σιμάτος

    Πολλοί από εμάς έχουμε συνθλιβεί κάτω απ το βάρος των συνεχών εξελίξεων-αλλαγών σε θέματα που μέχρι τώρα ήταν αυτονόητα. Παληά αγωνιζόμασταν για 1 , 2 θέματα. Τώρα κάθε μέρα αναφύονται καινούργιες ανωμάλου χαρακτήρα καταστάσεις, που ζητούν τη νομιμοποίησή τους. Το ένα φέρνει το άλλο. Τώρα άκουσα, ζητούν κάποιοι νομιμοποίηση, ώστε να έχουν δικαίωμα στον κανιβαλισμό. Ωραία!. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αν δεν κάνω λάθος τα έχει δει σε ανύποπτο χρόνο όλα αυτά βέβαια με τα μάτια της ενόρασης- αν χρησιμοποιώ τον σωστό ορισμό. Και ο Κάφκα, στον ΄΄Πύργο» μου φαίνεται, λέει πως οι συνέπειες έλκονται απ αυτούς που τις προκαλούν. Ας προσέχουν λοιπόν, έστω κι από φόβο όλοι, παραβατικοί και νομοθέτες. Εμείς βέβαια τους αγαπάμε σαν συνανθρώπους και στενοχωρούμαστε με το κατάντημα. Αλλά δεν μπορούμε να μη αγωνιστούμε σθεναρότατα ενάντια σ αυτό το κατάντημα, συνεχίζοντας παράλληλα να αγαπάμε το πρόσωπο. Πως να επιχειρηματολογήσουμε, τι να πούμε ξανά και ξανά τα ίδια; ¨Εστω με λίγα λόγια και σε γενικούς όρους, ό,τι δηλαδή οι ψυχοσωματικές ασθένειες που φέρουν κάποιοι άνθρωποι και που εκδηλώνονται στο περιβάλον ποικιλοτρόπως, θα πρέπει αντί να ενθαρύνονται να νομιμοποιηθούν, να ενθαρύνονται να αναγνωρισθούν και στη συνέχεια να γίνει αγώνας να θεραπευτούν; Θεέ και Κύριε δηλαδή, αν είναι δυνατόν!

  • 10 Ιουνίου 2017, 22:27 | Δημήτριος Χατζηνικολάου

    Στήν αὐστηρῶς προσωπικήν του ζωήν, ὁ καθένας ἔχει τό δικαίωμα νά κάνῃ ὅ,τι θέλει, μέ τήν προϋπόθεσιν βεβαίως ὅτι δέν βλάπτει κανένα συνάνθρωπόν του. Σ’ αὐτήν τήν περίπτωσιν, οὐδείς ἔχει τό δικαίωμα νά τόν κατακρίνῃ. Ὅμως, τό νά θεωροῦμε φυσιολογική καί νά νομιμοποιοῦμε τήν ἀνωμαλία ἀπό τήν ὁποίαν πάσχει κάποιος μᾶς καθιστᾶ ΕΝΟΧΟΥΣ γιά τόν πολλαπλασιασμόν καί τήν ἐξάπλωσιν τῆς ἀνωμαλίας. Ταυτότης φύλου γίνεται ἅπαξ, ὅταν γεννιέται ὁ ἄνθρωπος, ἐκτός ἀπό κάποιες σπάνιες ἐξαιρέσεις, γιά τίς ὁποῖες τόν λὀγον ἔχει ἡ Ἰατρική Ἐπιστήμη καί ὄχι ἡ πολιτική. Ἡ ἔννοια τοῦ «κοινωνικοῦ φύλου» εἶναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.

  • 10 Ιουνίου 2017, 21:47 | Όλγα Ζίχναλη

    Αυτονόητο είναι ότι κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του. Επίσης αυτονόητο ήταν μέχρι πρότινος ότι το φύλο καθορίζεται από τα χρωμοσώματα του φύλου από την στιγμή της γονιμοποίησης και παραμένει αμετάβλητο σε όλη την διάρκεια της ζωής.
    Επίσης μέχρι πρότινος θεωρούσαμε αυτονόητο τον ορισμό του φύλου από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, που τώρα χρειάζεται να επικαλεστούμε: «Το φύλο αναφέρεται στα βιολογικά χαρακτηριστικά, που προσδιορίζουν τους ανθρώπους ως αρσενικό ή θηλυκό».
    Σύγχρονη επιστημονική έρευνα βεβαιώνει για τη διαφοροποίηση του εγκεφάλου σύμφωνα με το φύλο, ήδη από τα μέσα της κύησης. «Sex differences in the structural connectome of the human brain Ingalhalikar et al. PNAS 2014».

    Μπορεί να υπάρξουν βέβαια παθολογικές καταστάσεις και δυσλειτουργίες, που επηρεάζουν τα πρωτογενή και δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου, αλλά αυτές χρήζουν ιατρικής βοήθειας και θεραπείας και όχι απόρριψης ή νομιμοποίησης…

    Επομένως για ποιο λόγο να δημιουργείται τόσο μεγάλο θέμα για τον προσδιορισμό και την νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου; Δεν μας αρκεί πια η φύση με την ομορφιά και την ποικιλία των χαρισμάτων που προίκισε και τα δύο διαφορετικά, αλλά γι’ αυτό και αλληλοσυμπληρούμενα και εξίσου τιμημένα φύλα;
    Ποιον θέλει να διορθώσει ο νομοθέτης; Τι θέλει να νομοθετήσει; Μήπως να νομιμοποιήσει και μονιμοποιήσει τη διαταραχή και τη δυσλειτουργία όπου υπάρχει;

  • 10 Ιουνίου 2017, 21:21 | Κωνσταντίνος

    Τα φύλα ως ορίστικαν εκ Τoυ Δημιοyργού είναι δύο, Άρρεν και Θύλη. Ακόμα και για τους μη θρησκευόμενους, πάλι δύο ήταν είναι και θα είναι τα φύλλα. Είναι αδιανόητο η -σε σύγκριση με άλλες περιόδουες ιστορικές- παρακμιακή, απαίδευτη και αμόρφωτη σύγχρονη δυτική κοινωνία και ο καρκινοπολιτισμός της να αντιπροτείνουν ό,τιδήποτε διαφορετικό και αυτό να μην είναι ανυπόστατο, χυδαίο, προκλητικό. Μεγάλες μορφές του παρελθόντος αλλά και σύγχρονοί μας ΚΡΥΒΟΥΝ επιμελώς το πάθος τους αυτό (ομοφυλία) σεβόμενοι το κοινωνικό αντίκτυπο και το λάθος του παραδείγματος σε αντίθετη περίπτωση. Η τοποθέτηση της κυβερνήσεως είναι πλήρως αντισυνταγματική, καταλύει τα δημοκρατικά δικαιώματα των παραδοσιακών οικογενειών και ανοίγει έαν ακόμα κουτί της Πανδώρας με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πολύπαθη Ελληνική κοινωνία και οικογένεια.

  • 10 Ιουνίου 2017, 19:29 | Φώτης Α.

    Οι Βρετανοί ψηφοφόροι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της χώρας εξέλεξαν αριθμό ΡΕΚΟΡ βουλευτών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ανοικτά μέλη της κοινότητας LGBTQ.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, την Πέμπτη εξελέγησαν συνολικά 45 τέτοιοι βουλευτές- έξι περισσότεροι από την προηγούμενη Βουλή.

    Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP), που συγκέντρωσε 35 έδρες, έχει την μερίδα του λέοντος στα εκλεγμένα μέλη από την κοινότητα LGBTQ, με επτά από τους 35 βουλευτές του να έχουν δηλώσει ανοικτά την σεξουαλική τους ταυτότητα.

    Στην σχετική λίστα,περιλαμβάνονται επίσης 19 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος και άλλοι τόσοι από τους Εργατικούς.

    Σύμφωνα με τον Andrew Reynolds, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας, ο οποίος έκανε την σχετική ανάλυση, πρόκειται για «παγκόσμιο ρεκόρ».

    Την ίδια στιγμή, οι φετινές βρετανικές εκλογές κατέρριψαν ένα ακόμη ρεκόρ, αυτό του μεγαλύτερου αριθμού γυναικών βουλευτών που κατάφεραν να μπουν στην Βουλή. Συνολικά εξελέγησαν 200 γυναίκες, με τους Εργατικούς να καταγράφουν την καλύτερη επίδοση συγκριτικά με όλα τα κόμματα.

    Πηγή: lifo gr

  • 10 Ιουνίου 2017, 18:45 | Χριστίνα

    Προσθήκη το πρόσωπο και το κράτος έχει υποχρέωση του σεβασμού της ταυτότητας του φύλου του άλλου ατόμου: τυπικού, διεμφυλικού κλπ

  • 10 Ιουνίου 2017, 18:04 | Αντωνία

    Είναι απαράδεκτο οι ίδιοι οι γονείς αλλά και μία «αξιοπρεπής» Πολιτεία να ενθαρρύνει και να νομιμοποιεί καταστάσεις αφύσικες και συμπεριφορές παθήσεων που έχουν καταδικαστεί ακόμα κι από τον ιατρικό κόσμο, από επίσημα επιστημονικά χείλη.
    Κανείς δεν καταδικάζει κανένα άνθρωπο. Δεν κρίνονται συγκεκριμένα άτομα, αλλά κατανοούμε όλο και πιο πολύ την ανάγκη να τους βοηθήσουμε με την αγάπη μας. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποδέχεται νομιμοποίηση του ανήθικου κι αφύσικου, πόσο μάλλον όταν διακυβεύεται η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και η αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
    Πέρα από αυτά, ας αφήσουμε τα παιδιά μας ελεύθερα να σχηματίσουν γνώμη και άποψη όταν θα είναι σε ηλικία να κρίνουν και να φιλτράρουν ιδέες, φιλοσοφίες, πράξεις… Άστοχη κι ανεπιτυχής η επιβολή της θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια.
    Ας διδάξουμε πρώτα στα παιδιά μας τα σημαντικά κι απαραίτητα για την επιβίωσή τους σ’ αυτό τον αλλοπρόσαλλο κόσμο. Ας τους δώσουμε τα εφόδια για την ηθική τους τελειοποίηση και για την πραγματική ευτυχία στη ζωή τους. Κι ας μη ξεγελιόμαστε: αυτή την ευτυχία δε θα την βρει ΠΟΤΕ κανείς στις υλικές κι ηδονικές απολαύσεις!
    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 10 Ιουνίου 2017, 16:17 | Φώτης Α.

    Φέτος, το Athens Pride αποκτά απολύτως ορατή και δυναμική παρουσία, όχι απλά περνώντας μπροστά από το Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά φέρνοντας την ίδια τη διοργάνωση έξω από τις πόρτες του, στο κέντρο της πρωτεύουσας, μετά από σχετική απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
    Οπως κάθε χρόνο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί η παρέλαση υπερηφάνειας, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία.

    Το φετινό σύνθημα του Athens Pride «ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» «αναδεικνύει τις δυσκολίες κοινωνικής αποδοχής που αντιμετωπίζουν τα LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex) άτομα στην Ελλάδα. Ο όρος «παιδεία» εμπεριέχει, με την ευρύτερη του έννοια, τη σχολική εκπαίδευση, την αγωγή, τη δια βίου μάθηση και τον εκπαιδευτικό πολιτισμό μιας κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:

    «Οι χώρες μας στηρίζουν σαφώς τα δικαιώματα των LGBTQI ατόμων, εκφράζοντας έτσι την ευαισθητοποίηση τους για την προώθηση των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως το Athens Pride, έτσι κι εμείς επιθυμούμε έναν κόσμο, στον οποίο αξίες, όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, θα τυγχάνουν απόλυτου σεβασμού. Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων».

    Διπλωμάτες από 29 πρεσβείες στην Αθήνα συμμετέχουν και εκφράζουν την υποστήριξή τους στο Athens Pride, που θα γίνει το Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι θέλουν να αναδείξουν τη σημασία της παιδείας, για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική αποδοχή των ατόμων LGBTQI.

    «Οι διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Βενεζουέλας, της Βραζιλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Ελβετίας, της Εσθονίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, του Μεξικού, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Φινλανδίας, και της Χιλής στην Ελλάδα στηρίζουν και πάλι, με τη συμμετοχή τους, το Φεστιβάλ και την Παρέλαση Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride- που θα διεξαχθεί φέτος για πρώτη φορά στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της πόλης της Αθήνας» αναφέρει με ανακοίνωσή της η ολλανδική Πρεσβεία.

  • 10 Ιουνίου 2017, 13:12 | Κωνσταντίνος Κίκιλης

    Διαφωνώ κάθετα με όλο το άρθρο.

  • 10 Ιουνίου 2017, 13:05 | Κωνσταντίνος Κίκιλης

    Θεωρώ εντελώς λάθος την άποψη ότι ο σεβασμός στο πρόσωπο κάποιου προϋποθέτει να νομοθετήσει η πολιτεία την νομική κατοχύρωση του ψευδούς αυτοπροσδιορισμού του. Δηλαδή π.χ. το «δικαίωμα» στην ταυτότητα κάποιου να αναγράφεται ότι έχει τάδε χρώμα δέρμα, ενώ έχει διαφορετικό, αλλά αυτό να είναι δικαίωμά του και να γίνεται πιστευτό και αποδεκτό από την πολιτεία δια νόμου. Αυτό είναι ξεκάθαρη νομιμοποίηση της ψυχικής ασθένειας εκ μέρους της πολιτείας και όχι σεβασμός δικαιωμάτων. Επιπρόσθετα, δημιουργεί και τεράστια προβλήματα ασφάλειας η δήλωση εκ μέρους κάποιου και η αποδοχή εκ μέρους της πολιτείας, ψευδών στοιχείων.

  • 10 Ιουνίου 2017, 12:01 | Πέτρος

    Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2

    Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

  • 10 Ιουνίου 2017, 12:11 | Βασιλική Ο.

    To νομοσχέδιο αυτό αντίκειται στην φυσιολογία του ανθρώπου(πλασμένος με δύο φύλα που καθορίζονται γονιδιακά απο τα χρωμοσώματα) και στο σχέδιο του Τριαδικού Θεού.Είμαστε πλασμένοι άνδρας και γυναίκα απο τον Τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό.Αυτό το νομοσχέδιο είναι παραφροσύνη,γιατί θέλει να νομιμοποιήσει το αφύσικο.Διαλύετε την Ορθόδοξη Ελλάδα,παραβιάζοντας τους πνευματικούς νόμους.Οδηγείτε ανθρώπους στην απώλεια της ψυχής τους.
    Εν ονόματι των ανθρώπινων δικαιωμάτων ψηφίζετε εκτρώματα.
    Έχετε ακούσει μήπως απο τις χώρες του εξωτερικού τι ψυχολογικά προβλήματα δημιουργούνται στον άνθρωπο που προσπαθεί να αλλάξει το φύλο με το οποίο τον δημιούργησε ο Θεός.Ζούν μια ζωή αβίωτη πραγματικό ναυάγιο προσπαθώντας να πείσουν το εαυτό τους ότι είναι κάτι άλλο απο αυτό που γεννήθηκαν.
    Αυτό το νομοσχέδιο βλασφημεί τον Τριαδικό Θεό γιατί επιδιώκει να διορθώσει το έργο Του στη δημιουργία του ανθρώπου ως εικόνα Του.
    Ως Ορθόδοξη Ελληνίδα και μητέρα λυπούμαι για την κατάντια μας και την απομάκρυνση μας απο την Ορθοδοξία μας που γέννησε αγίους και μάρτυρες στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου.
    Εύχομαι ο νομοθέτης να ακυρώσει αυτό το νομοσχέδιο πριν οι συνέπειες είναι μη αναστρέψιμες.

  • 10 Ιουνίου 2017, 12:42 | Β.

    Αίσχος και ντροπή σε κάτι νομοσχέδια απάνθρωπα και άθεα που μόνο στόχο έχουν την ολοκληρωτική αποδόμηση της ελληνικής ψυχής επειδή δεν καταφέρατε να τη δαμάστε με τα μνημόνια σας. Και αν αυτό περάσει στα χαρτιά θα μείνει γιατί όσο υπάρχει Θεός υπάρχουν 2 μόνο φύλα, αυτά που ο ίδιος έπλασε και τίποτε άλλο…

  • 10 Ιουνίου 2017, 03:42 | Αθανάσιος Δ.

    Κύριε Υπουργέ,

    Η προτεινόμενη νομοθεσία σας είναι ευθέως ρατσιστική, καταπατεί το Σύνταγμα, τα δικαιώματά μου, τα δικαιώματα της οικογενείας μου, προσβάλλει την ταυτότητά μου, τη νοημοσύνη μου και δημιουργεί υψηλούς κινδύνους για την ασφάλειά μου. Πρόκειται για μία εξαιρετικά παράνομη και επικίνδυνη νομοθεσία και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου (όπως αυτό προκύπτει από την έννομη τάξη και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος) εναντίον υμών και όσων άλλων παρανόμως προωθούν την αντιδημοκρατική επιβολή της.

    1. Καταπατείτε ζωτικά μου δικαιώματα. Η προτεινόμενη νομοθεσία δεν διαφυλάσσει κανένα απολύτως δικαίωμα κανενός. Αντιθέτως καταπατεί με βάναυσο, αντισυνταγματικό και ρατσιστικό τρόπο το δικαίωμά μου ως Έλληνας Ορθόδοξος Γονέας να διαβιώ και να μεγαλώνω τα παιδιά μου με ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρέπειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την πολιτισμική μου ταυτότητα και όπως επικυρώνεται και από την επιστημονική κατανόηση της ανθρώπινης υπόστασης. Όπως είναι αδιανόητο να αφήνω τα παιδιά μου να επιλέξουν (κόντρα στη φύση τους) να τρώνε νυχθημερόν γλυκά μέχρι να σαπίσουν τα δόντια τους, ομοίως θα ήταν απαράδεκτο και εγκληματικό να αφήσω τα παιδιά μας αναποφάσιστα στο φυσικό τους μεγάλωμα κατά την βιολογική τους αλήθεια.

    2. Δεν υφίσταται καμμία σοβαρή, αξιόπιστη και αποδεδειγμένη επιστημονική στήριξη για τη νομοθεσία αυτή. Το να αντιμετωπίζεται η ό,ποια δυσφορία φύλου με «θεραπείες» είναι επιστημονικά αστήρικτο και επικίνδυνο.
    a. Μπορείτε εσείς προσωπικά ή άλλος από όλους τους πολιτικούς που προωθούν τέτοιες ιδέες να πάρετε την παραμικρή ευθύνη για τις αυτοκτονίες και τη δυστυχία όσων κάνουν με ελαφριά την καρδιά τέτοιες κατά δήλωση αλλαγές της βιολογικής τους αλήθειας;
    b. Ποιός άραγε είναι ο λόγος περιορισμού του αριθμού των αλλαγών φύλου; Ποιά επιστημονική έρευνα λέει ότι είναι άτρεπτο το πώς αισθάνεται ένα πρόσωπο για το φύλο του;

    3. Δεν αποτελεί δικαίωμα ή προνόμιο (δικό σας και εν γένει) των πολιτικών το να δογματίζουν και να αποφαίνονται ως γκουρού ή Πάπες για το τί είναι ηθικό, τί είναι χρηστά ήθη ή τι είναι επιστημονικό, ιδιαίτερα όταν το κάνουν ενάντια στις αξίες του Συντάγματος και του (υποτίθεται ανεξάρτητου) λαού. Είναι τόσο παράλογο όσο και ηθικά ανέντιμο οι πολιτικοί να απαιτούν από την επιστήμη να αλλάξει άποψη. Αυτό ακριβώς σήμερα κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αποσυρθεί η διάγνωση Διαταραχής Ταυτότητας Φύλου από το κεφάλαιο των ψυχικών διαταραχών και διαταραχών συμπεριφοράς. Η πίεση δεν έχει καμμία επιστημονική βάση, και όλα τα νεότερα δεδομένα (π.χ. από τη Φινλανδία) δείχνουν ότι οι άνθρωποι τραυματίζονται ακόμη περισσότερο στην ψυχική τους κατάσταση όταν νομίσουν ότι η δήλωση αλλαγής φύλου θα τους λύσει την όποια δυσφορία φύλου.

    4. Με εκθέτετε σε αυξημένο κίνδυνο της ζωής και της περιουσίας μου. Η νομοθετική ρύθμιση δημιουργεί συνθήκες άκρως επιβλαβείς για την δημόσια ασφάλεια, εκκολάπτει την ευρεία παρανομία και με αφήνει απροστάτευτο και εκτεθειμένο σε εγκληματικές ενέργειες με ατιμωρησία. Για παράδειγμα:
    a. Πώς θα διασφαλίζεται η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια όταν επικίνδυνα πρόσωπα αλλάζουν φύλο στα χαρτιά;
    b. Πώς θα συλληφθεί αποτελεσματικά ένας τρομοκράτης όταν θα κυκλοφορεί με χαρτιά ως «κυρά-Μαρία»;
    c. Πώς θα ευσταθεί ως αξιόπιστη οποιαδήποτε πραγματική μαρτυρία σε δικαστήριο όπου ο αυτόπτης θα λέει «είδα έναν άντρα να πετάει μολότωφ…» και επί τη βάσει τέτοιας μαρτυρίας θα μπορεί να καταδικασθεί ένας πραγματικός ένοχος που πλέον αποκαλείται επισήμως λ.χ. «Περιστέρα»;
    d. Πώς θα προστατεύονται από την εξαπάτηση άνθρωποι που θα επιθυμούν να συνάψουν σχέση με πλήρως βιολογικό άνδρα ή πλήρως βιολογική γυναίκα;

    5. Εκθέτετε σε αυξημένο κίνδυνο την έννομη τάξη και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας μου.
    a. Πώς θα στρατεύονται ή δεν θα στρατεύονται πρόσωπα όταν το κύριο κριτήριο του φύλου θα είναι έρμαιο προσωπικών γούστων; Τα σύνορα στον Έβρο θα φυλάσσονται από τη Σούλα επειδή θα έχει δηλώσει ότι νιώθει Σούλης; Παραβιάζεται το άρθρο 4 παράγραφος 6 του Συντάγματος.
    b. Πώς θα είναι λειτουργική και θα αποφύγει το χάος μία έκτακτη επιστράτευση;
    c. Ποιά απόρρητη αλλαγή φύλου μπορεί να ισχύει, όταν από την απλή εφορία έως την ασφάλεια ενός αεροδρομίου, θα πρέπει να πεισθούμε ότι ο υπό έλεγχο μουστακαλής φέρει χαρτιά με τα οποία λέγεται «Αφροδίτη», και αυτό θα είναι ταυτοπροσωπία;
    d. Είναι ανεδαφικός ο ισχυριζόμενος περιορισμός της αλλαγής φύλου όταν αυτό θα έχει αναδρομική και απόρρητη ισχύ από ημέρας ληξιαρχικής πράξης.

    6. Προσβάλλετε βάναυσα το θεσμό της οικογένειας, καθώς:
    a. Απαξιώνετε το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.
    b. Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως: α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

    7. Καταπατείτε την ελευθερία του λόγου, καθώς η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον “Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού” κρύβει έναν εκδικητικό μηχανισμό που θα τιμωρεί τις οικογένειες που θα επιθυμούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους. Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.

    8. Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων, συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας, δηλαδή μία ευθέως αξιόποινη πράξη. Πρόκειται δε για ευθέως ρατσιστική πράξη μίσους ιδιαιτέρως κατά των παιδιών που πιστεύουν στην Ορθόδοξη Πίστη.

    Παρακαλώ όπως σταματήσετε να απειλείτε τη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μου. Όπως πληρώνω τους φόρους μου και βεβαίως και το δικό σας μισθό, απαιτώ να σέβεστε το Σύνταγμα, τα δικαιώματά μου και όχι να με απειλείτε ρατσιστικά. Παρακαλώ όπως αποσύρετε την προτεινόμενη νομοθεσία και σας προτρέπω να ασχοληθείτε με τίποτε ουσιαστικότερο.

    Ευχαριστώ

  • 10 Ιουνίου 2017, 03:26 | Φώτης Α.

    Οι προειδοποιήσεις μερικών (και μάλιστα ενίοτε και σε σκαιό ύφος) προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής, τα οποία ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και θα ψηφίσουν και το νομοσχέδιο για τους trans/intersex συμπολίτες μας, ΑΠΛΑ θα πέσουν στο κενό !!

    Θυμίζω ότι το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομόφυλους ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2015 από 190+ (!) βουλευτές από ΟΛΑ τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι, αλλά και το 1/3 της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του αρχηγού της).

    Επιπλέον, ΑΛΛΟ «επικρατούσα θρησκεία», ΑΛΛΟ νομοθέτηση με βάση μια θρησκεία, το κράτος έχει ΤΟ Α-Π-Ο-Λ-Υ-Τ-Ο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

    Θεοκρατία ΔΕΝ έχουμε, οπότε άδικα γράφετε κάποιοι μονότονα «επιχειρήματα» για την νομοθέτηση με βάση την θρησκεία στην Ελλάδα, αυτά δεν περνάνε σε χώρα της Ε.Ε. και μάλιστα το 2017.

  • 9 Ιουνίου 2017, 22:43 | stathis

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων

  • 9 Ιουνίου 2017, 22:04 | stathis

    Αλλοίμονο εάν σε κάθε ιδιαιτερότητα ψηφίζαμε και ένα νομοσχέδιο. Το σχολιο μιλαει μονο του ,αν και ιδιαιτεροτητα δεν υπαρχει μη γελιομαστε και μη κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.Πριν λιγες ημερες υπηρξε ημεριδα ιατρων στο πολεμικο μουσειο για να ανατρεξουμε και να μαθουμε την αληθεια. Υπαρχουν σοβαροτερα θεματα να επιλυσουμε και ασχολιομαστε τοσο καιρο με τα φυλλα , οχι δεν εκανα ορθογραφικο λαθος.
    Το Αμερικανικό Κολλέγιο Παιδιάτρων προτρέπει τους επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτές και νομοθέτες να απορρίψουν όλες τις πολιτικές που προδιαθέτουν τα παιδιά να δεχτούν ως φυσιολογική μια ζωή χημικής και χειρουργικής πλαστοπροσωπίας του αντίθετου φύλου. Τα γεγονότα –και όχι η ιδεολογία- καθορίζουν την πραγματικότητα.

    ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΣΤΟ <>

  • 9 Ιουνίου 2017, 21:19 | papanikos

    Απορω γιατι γινεται αυτη η διαβουλευση,αφου ο,τι και να γραφτει,και το 90% να δηλωνε υπερ της μιας ή της αλλης προτασης η <> κυβερνηση μας,δεν θα το’δινε ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ σημασια.Βλεπε και Δημοψηφισμα του 15.Παρ’ολα αυτα ας πω και γω τη γνωμη μου,κιας παει στον βροντο…
    Βεβαιως και εχει το δικαιωμα ο καθενας να δηλωνει ο,τι θελει να ειναι.Δεν νομιζω να στερειται και τωρα αυτο το δικαιωμα…Απλως τωρα θα ειναι πιο ευκολο.Να μη… τους κουρασουμε τους ανθρωπους.Νομιζω λοιπον οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.Καθε μερα καταπατουνται καταφορα καποιοι νομοι.Αδικοι νομοι,κατασχεση περιουσιων,αδικη κατανομή μισθων,η περιουσια σου,το μαγαζι σου,το αυτοκινητο σου μπορει να καταστραφει και η πολιτεια ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ,ο μεταναστης εχει ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ π.χ.πέρνει περισσοτερους
    μηνες ταμειο ανεργιας κλπ…
    Κι εμεις καθωμαστε τωρα να συζηταμε για το δικαιωμα αυτοπροσδιορισμου του φυλλου.Νομιζω ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ..
    Και κατι ακομη.Υπαρχουν και καποιοι που εχουν ομοφυλικες τασεις που το βλεπουν ΩΣ ΚΑΤΙ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ,ΩΣ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΑΧΤΟΥΝ ΑΠ’ΑΥΤΟ.Ειναι λιγοι αλλα υπαρχουν.Ειμαι σιγουρος γιαυτο. Δεν θα πρεπει αυτους ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ????

  • 9 Ιουνίου 2017, 21:04 | Δημήτριος Βλάχος

    Διαμαρτύρομαι έντονα για το συγκεριμένο νομοσχέδιο! Θεσμοθετεί το παράλογο και το παρα φύσιν. Έρχεται σε αντίθεση με άρθρα του Συντάγματος.

  • 9 Ιουνίου 2017, 19:24 | GEO

    Το νομοσχέδιο αυτό είναι απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Ιατρική, τη Βιολογία κλπ., γιατί είναι αναμφισβήτητο ότι τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας του ανθρώπου διαμορφώνονται ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, όπως βεβαιώνουν οι υπέρηχοι και οι εξετάσεις που γίνονται και πιστοποιούν την ταυτότητα του παιδιού πολύ πριν αυτό γεννηθεί.

    Συνακόλουθα, η δήλωση αυτή δεν μπορεί να μεταβάλλει ούτε την ψυχοσύνθεση του άλλου φύλλου, που είχε αρχικά ο άνθρωπος, ούτε και τα χαρακτηριστικά του σώματος και συνεπώς τόσο το ίδιο το πρόσωπο, όσο και ο περίγυρός του θα αποκτήσουν πλείστα όσα προβλήματα, περισσότερα από όσα ενδεχομένως υπήρχαν πριν.

    Επίσης, θα μπορούσε να γίνει κατάχρηση της δυνατότητας αυτής από ένα άτομο για να αποκτήσει δικαιώματα που δεν θα είχε ως το αρχικό του φύλλο.

    Συνεπώς, το νομοσχέδιο δε λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά δημιουργεί πολλά περισσότερα και είναι περιττό.

  • 9 Ιουνίου 2017, 18:35 | Γκουρβέλος Παναγιώτης

    Το φύλο καθορίζεται βιολογικά, ήδη από τη γέννησή μας. Δεν είναι κοινωνική κατασκευή, όπως ανόητα πρεσβεύουν οι κονστρουκτιβιστές. Δηλαδή γεννιέσαι βιολογικά είτε άντρας είτε γυναίκα. Είναι λοιπόν βλακώδης ο νεολογισμός: «κοινωνικό φύλο». Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επομένως δεν αντιστρατεύεται μόνο την ηθική τάξη αλλά, στην κυριολεξία, αντιστρέφει ή μάλλον καταστρέφει και ανατρέπει πλήρως την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία, τις διαχρονικές δηλαδή ανθρωπολογικές σταθερές (τα χαρακτηριστικά που συνιστούν τον άνθρωπο ως άνθρωπο, όπως βεβαίως είναι το φύλο).
    Όσοι συνάνθρωποί μου επιμένουν πως η ομοφυλοφιλία είναι κατάσταση φυσιολογική και ηθικά σωστή και άμεμπτη, ας διαβάσουν το ποίημα του μεγάλου μας ποιητή Κ. Καβάφη: «Η σατραπεία», όπου αυτός σπαρακτικά θρηνεί για το βαρύ του παράπτωμα της ομοφυλοφιλίας.
    Ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δόθηκε από την Πολιτεία να συμμετάσχω στη διαβούλευση για το επίμαχο νομοσχέδιο και ζητώ την άμεση απόσυρσή του.

  • 9 Ιουνίου 2017, 16:26 | Διονύσιος

    Η, ΠΡΟΑΙΩΝΙΩΣ, ΣΟΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ-ΕΝΝΟΙΑ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΤΟ «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ», ΠΟΥ ΟΙ «ΛΟΑΤΚΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ «ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ», ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΔΥΤΙΚΕΣ» ΚΑΙ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ» ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Σ’ΑΥΤΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;).
    «ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟΣ», «ΚΙΝΑΙΔΟΣ» ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

    ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ «ΑΛΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΗΣ», ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΔΩΣ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ»ΛΟΑΤΚΙ». ΑΙΣΧΟΣ!

    Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΥΣΗ». Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΣ ΚΡΕΒΑΤΩΘΕΙ ΟΠΩΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ Ή/ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΧΟΝΤΑ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ, ΝΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΤΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ.

    ΩΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ, ΕΠΤΑΤΕΚΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΗΣ -ΑΠΟΛΥΤΩΣ- ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ, ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ, ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΩΝ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 9 Ιουνίου 2017, 15:49 | Διονύσιος

    Η, ΠΡΟΑΙΩΝΙΩΣ, ΣΟΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΕΡΙΚΛΕΙΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ-ΕΝΝΟΙΑ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΤΟ «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ», ΠΟΥ ΟΙ «ΛΟΑΤΚΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ «ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ», ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ «ΔΥΤΙΚΕΣ» ΚΑΙ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ» ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Σ’ΑΥΤΕΣ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;).
    «ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟΣ», «ΚΙΝΑΙΔΟΣ» ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

    ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ «ΑΛΜΑΤΑ ΛΟΓΙΚΗΣ», ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ, Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΔΩΣ. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ»ΛΟΑΤΚΙ». ΑΙΣΧΟΣ!

    Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΥΣΗ». Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΣ ΚΡΕΒΑΤΩΘΕΙ ΟΠΩΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ Ή/ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΧΟΝΤΑ ΣΩΑΣ ΤΑΣ ΦΡΕΝΑΣ, ΝΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΤΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ.

    ΩΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗΣ, ΕΠΤΑΤΕΚΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΗΣ -ΑΠΟΛΥΤΩΣ- ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ, ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ, ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΜΕΝΩΝ). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 9 Ιουνίου 2017, 14:22 | Kyriakos

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ Ν
    ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥ Κ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ?