- Υπουργείο Δικαιοσύνης - http://www.opengov.gr/ministryofjustice -

Δημόσια Διαβούλευση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την «Αναστολή προθεσμιών και εργασιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών»

Τίθεται από σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση, η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την ««Κύρωση της από 8 Ιανουαρίου 2011 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή προθεσμιών και εργασιών του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών» και άλλες διατάξεις»».

Την 30ή Δεκεμβρίου 2010 από την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημίες στα κτίρια του Διοικητικού Πρωτοδικείου και του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Έτσι, οι στεγαζόμενες σε αυτά δικαστικές υπηρεσίες υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους. Προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, των δικηγόρων και των πολιτών, που θα προσέφευγαν στις υπηρεσίες των Δικαστηρίων, αλλά και για να προστατευθούν όσοι επρόκειτο να επιχειρήσουν εμπρόθεσμα διαδικαστικές πράξεις κατά το διάστημα διακοπής της λειτουργίας τους, ασκώντας νόμιμα δικαιώματά τους, εκδόθηκε την 8η Ιανουαρίου 2011 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η Πράξη αυτή κυρώνεται με το πρώτο άρθρο του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 παρ. 1 του Συντάγματος.

Η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης, όπως και η συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των επιλογών της. Για αυτό, σας καλώ, να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Χάρης Καστανίδης

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας

&  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων