Άρθρο 2 – Πεδίο εφαρμογής

1.         Οι ρυθμίσεις του παρόντος νόμου εφαρμόζονται σε όλους τους Φορείς  και Κλάδους Υγείας της Κοινωνικής Ασφάλισης.

2.         Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  εκδίδει απόφαση με την οποία διαπιστώνει τη συνδρομή των οργανωτικών και τεχνικών προϋποθέσεων για την ηλεκτρονική καταχώριση και εκτέλεση συνταγών και ορίζει την ημερομηνία έναρξης της εφαρμογής του παρόντος για τον εκάστοτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Εφόσον πρόκειται για Φορέα εποπτευόμενο από άλλο Υπουργείο, η απόφαση συνυπογράφεται από τον οικείο Υπουργό και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • 13 Σεπτεμβρίου 2010, 21:47 | Ντάβος Παναγιώτης

    «απόφαση με την οποία διαπιστώνει τη συνδρομή των οργανωτικών και τεχνικών προϋποθέσεων «: το εν λόγω φραστικό προτείνω να αλλαχθεί και να μετατραπεί σε «απόφαση με την οποία ορίζονται οι οργανωτικές και τεχνικές προϋποθέσεις».

    Δεν καταλαβαίνω γιατί ο υπουργός θα πρέπει να διαπιστώνει. Τι να διαπιστώνει? Άλλοι κάνουν και εκ των υστέρων διαπιστώνει το υπουργείο τι γίνεται?

    «Εφόσον πρόκειται για Φορέα εποπτευόμενο από άλλο Υπουργείο,…» ενοποιήστε τη διαδικασία των αποφάσεων να είναι υπεύθυνο ένας και μοναδικός φορέας και υπουργείο για αυτές. Είναι τραγικό να επιβάλλετε σε διαφορετικές υπηρεσίες να αποκτούν την ίδια εμπειρία από την αρχή όταν μπορείτε να εξειδικεύσετε μια υπηρεσία στο Εργασίας να τα κάνει όλα. Έτσι μια ομάδα 10-20 ανθρώπων θα εξειδικευτεί στον τομέα αυτό και όχι από 3-4 υπουργεία 10-20 διαφορετικοί άνθρωποι δηλαδή 30 με 80 στελέχη να πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και να επενδύσουν όλοι στο ίδιο αντικείμενο.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 17:41 | Kostas Chalkidis

    Par. 2 tou parontos arthrou prepei na anaferetai xroniko diastima entos tou opoiou o upourgos tha ekdosei tin apofasi, oste na mi minei sto xronontoulapo tis istorias opos tosa kai tosa sxedia nomou!