Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης

H δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» ολοκληρώθηκε.

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που συμμετείχαν. To Υπουργείο προχωρά στην επεξεργασία των σχολίων και την ολοκλήρωση του σχεδίου νόμου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»

Τίθεται από σήμερα 16 Μαρτίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «για τη Θεσμοθέτηση της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η ανάπτυξη και στη χώρα μας εναλλακτικών μορφών επιχειρηματικής δράσης σε δραστηριότητες συλλογικού και κοινωνικού  σκοπού, για την προαγωγή της βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, την ενίσχυση της απασχόλησης και ένταξης ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, την προαγωγή κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών και την ενίσχυση συμμετοχικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένου ότι η διαφάνεια και η συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 28 Μαρτίου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Λούκα Τ. Κατσέλη

Υπουργός Εργασίας και

Κοινωνικής Ασφάλισης