- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

Άρθρο 68 Υποβολή δήλωσης οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού

Η περ. δ΄ της παρ.1 του άρθρου 6 του ν.2972/2001 (ΦΕΚ Α΄ 291/27-12-2001) αντικαθίσταται ως εξής:

«δ. Να αναγγέλλουν στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μέσα σε οκτώ ημέρες κάθε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, πέραν των υποχρεώσεών τους, που απορρέουν από τις διατάξεις της νομοθεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., για αναγγελία πρόσληψης και καταγγελίας σύμβασης μισθωτού.

Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης αυτής και εφόσον η αποχώρηση του μισθωτού δεν αποδεικνύεται από κανένα επίσημο έγγραφο στοιχείο, επιβάλλονται πρόστιμα στον εργοδότη.

Με Υπουργική Απόφαση καθορίζεται το ύψος του προστίμου τόσο γι’ αυτούς που η αναγγελία έχει πραγματοποιηθεί μετά την πάροδο της 8ημερης προθεσμίας όσο και αυτούς που η αναγγελία έχει πραγματοποιηθεί μετά την πάροδο του επόμενου μήνα από αυτή που έλαβε χώρα ή δεν αναγγέλθηκε καθόλου.

Η είσπραξη του πιο πάνω προστίμου πραγματοποιείται από τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα και τις διαδικασίες που ορίζονται στην νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε περίπτωση αμφισβήτησης του επιλύεται κατά τις διατάξεις των άρθρων 119 και 120 του Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Κ.Α. – ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).»