Άρθρο 51 Αίτηση Συνταξιοδότησης χωρίς διακοπή Επαγγελματικής Δραστηριότητας

1. Η περίπτωση α) της παραγράφου 1 του άρθρου 30 του π.δ. 258/2005 αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Το δικαίωμα για σύνταξη αρχίζει:

α) Για σύνταξη λόγω γήρατος από την 1η του επόμενου μήνα από εκείνο, μέσα στον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση για απονομή της σύνταξης.

Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος του Ο.Α.Ε.Ε., ο οποίος έχει θεμελιώσει σύμφωνα με τη νομοθεσία του Οργανισμού συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος, επιθυμεί τη διατήρηση του επαγγέλματός του και μετά την αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, η σύνταξη καταβάλλεται από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου της υποβολής των δικαιολογητικών διακοπής του επαγγέλματος που προβλέπονται από το άρθρο 13 της αριθμ. Φ80000/7228/308/07.09.2006 Υ.Α. (ΦΕΚ 1397/τ.Β΄/14.09.2006) «Κανονισμός Ασφαλιστικής Λειτουργίας του Ο.Α.Ε.Ε.». Η διακοπή του επαγγέλματος δεν μπορεί να απέχει πάνω από δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συνταξιοδότηση.

Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται η νομοθεσία του Οργανισμού τόσο ως προς την καταβολή των προβλεπόμενων εισφορών όσο και ως προς τον υπολογισμό του συντάξιμου χρόνου και του ποσού της σύνταξης».

  • 6 Απριλίου 2011, 17:09 | δημ. γασπαρατος

    Kyrioi,
    εγω υπεβαλλα την αιτηση συνταξιοδοτησης τον Δεκεμβριο 2010 και ακομη τρεχω για χαρτια, αιτησεις, απο τα διαφορα γραφεια, κανεις δεν ξερει ποτε θα παρω απαντησεις, και που θα τις παω, και φθσικα ακομη ιχνος συνταξεως.
    Νομιζω, αυτα πρεπει να αυτοματοποιηθουν, ωστε σε 3 μερες απο την υποβολη της αιτησης, να ερχεται η συνταξις, οπως γινεται σε ολη την Ευρωπη και Αμερικη.
    Ευχαριστω, Δημ Γασπαρατος, Ηλεκτρολογος/Μηχανολογος