Άρθρο 07: Άλλα Μέτρα (Άρθρο 7 της οδηγίας)

Στους εργοδότες που παραβαίνουν τις διατάξεις του άρθρου 3 επιβάλλονται σωρευτικά με τις λοιπές διοικητικές κυρώσεις:

Α. από την κατά περίπτωση αρμόδια Αρχή:

α) αποκλεισμός από όλες ή ορισμένες δημόσιες παροχές, ενισχύσεις ή επιδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για διάστημα που μπορεί να ανέλθει έως τα πέντε έτη.

β) αποκλεισμός από όλες τις δημόσιες συμβάσεις όπως ορίζονται στο άρθρο 1 της οδηγίας 2004/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 31ης Μαρτίου 2004, περί συντονισμού των διαδικασιών σύναψης δημόσιων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, για διάστημα που μπορεί να ανέλθει έως τα πέντε έτη.

γ) προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων στις οποίες έχει διαπραχθεί η παράβαση.  

 

Β. α) προσωρινή διακοπή της λειτουργίας συγκεκριμένης παραγωγικής διαδικασίας ή τμήματος ή τμημάτων ή του συνόλου της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης στις οποίες έχει διαπραχθεί η παράβαση για χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) ημέρες με αιτιολογημένη πράξη του Προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής  Διεύθυνσης Επιθεώρησης του Σ.ΕΠ.Ε.

β) προσωρινή άνω των τριών ημερών ή οριστική διακοπή της λειτουργίας συγκεκριμένης παραγωγικής διαδικασίας ή τμήματος ή τμημάτων ή του συνόλου της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης  στις οποίες έχει διαπραχθεί η παράβαση με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του αρμοδίου Επιθεωρητή Εργασίας ή του Προϊσταμένου της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του Σ.ΕΠ.Ε.

  • 2 Νοεμβρίου 2011, 13:54 | Μ.Ζ

    Λοιπα μέτρα αντιμετώπισης :
    1) Εμβασματα εξωτερικου απο λαθρομεταναστες, σε τριτες χωρες, να απαγορευτουν ή εστω να φορολογηθουν με 50% ,αν δεν υπάρχει φορολογικη ενημεροτητα ! Που βρεθηκαν τα λεφτα??? Ειτε ειναι προιον μαυρης εργασιας, ειτε ειναι προιον εγκληματος! Και για να μην βρεθει κανενας εξυπνος να τα στελνει ολα αυτος, θα τα μαζευει ως δικο του εισοδημα, και θα αυξανεται η φορολογια του.
    2) Αυξηση της φορολογιας των επιχειρησεων που απασχολουν παρανομους μεταναστες.Εχουν σιγουρα περισσοτερα κερδη απο τους υπολοιπους, αφου δεν πληρωνουν εισφορες!