Άρθρο 03: Απαγόρευση της απασχόλησης παράνομα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών (Άρθρο 3 της Οδηγίας)

1. Απαγορεύεται η απασχόληση παράνομα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών.

2. Η παράβαση αυτής της απαγόρευσης υπόκειται στις κυρώσεις και τα μέτρα που ορίζονται στις διατάξεις του  παρόντος νόμου.

3. Οι παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, η επιστροφή των οποίων έχει ανασταλεί, μπορούν να απασχολούνται μόνο εφόσον τους επιτραπεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς της διάταξης της παραγράφου 5 του άρθρου 37 του ν. 3907/2011 (Α’ 7).

  • 2 Νοεμβρίου 2011, 19:35 | ΠΕΤΡΟΣ Μ ΓΡΥΛΛΟΣ

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ … ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ … ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ , ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ Η ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΛΠ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .. ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ … ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ . ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΘΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ … ΟΛΟ ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ -ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ … ΑΠΛΑ ΕΠΑΦΙΕΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ..ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΟΥΝ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ … ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ..ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ … ΓΙΑΥΤΟ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΚΛΠ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Π Μ ΓΡΥΛΛΟΣ

  • 1 Νοεμβρίου 2011, 12:46 | ΜΙΧΑΛΗΣ Ι

    KAUOLIKH APAGOREYSH APASXOLHSHS LAUROMETANASTΟN
    Απαγορεύεται πάσα απασχόληση λαθρομεταναστη υπό οποιεσδηποτε συνθήκες στην ελληνικη επικράτεια.
    Eργοδότης που παράνομα απασχολεί εργαζόμενο χωρις νόμιμη παραμονή στην χώρα τιμωρείται με φυλάκιση TOYΛAXIΣTON 1 ετους
    το αδίκημα είναι αυτόφωρο και διαρκές.

  • 1 Νοεμβρίου 2011, 11:59 | A.K.

    ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

  • 31 Οκτωβρίου 2011, 22:11 | ΕΛΕΝΗ Γ

    KATA THN ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ KOINH ΓΝΩΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΕΤΡΕΤΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΤΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ

  • 31 Οκτωβρίου 2011, 19:10 | Θεόδωρος Κωνσταντινου

    Φυσικά κινείται προς την σωστή κατεύθυνση το Ν/Σ. Είναι αυτονόητο ότι οι παράνομοι δεν μπορούν καν να είναι εδώ, όχι να δουλεύουν κιόλας σε βάρος των Ελλήνων κατ’αρχή.ΟΙ εργοδότες (όχι όλοι) κανουν τα πάντα για να αποφύγουν τις εισφορές. Το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο κρατικός μηχανισμός να τους ελέγχει συνεχώς και φυσικά να τιμωρεί τους παράνομους. Επιτρέψτε μου μόνο μια επισήμανση: Το κράτος πότε θα επιστρέψει αυτά που οφείλει?

  • 31 Οκτωβρίου 2011, 18:10 | Ηλιας Κεφαλωνιτης

    Οριστικο κλεισιμο της επιχειρισης σε περιπτωση λαθραιου αποσχολουμενου και 5 χρονια προσωποκρατηση ανευ εξαγορας.
    Η προσωποκρατηση αποτελει απαραίτητη προϋπόθεση γιατι αλιως απλως η επιχειρηση θα αλαζει χερια αποπατερα σε συζυγο παιδι κ.λ.π, κατι δηλαδη σαν το κολπο με την πτώχευση των επιχειρησεων.