- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

Άρθρο 37: Αναγνώριση Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου

1. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων συμμετέχει με εκπρόσωπό του σε όλα τα συλλογικά όργανα και τις εκπροσωπήσεις της χώρας στο εσωτερικό και εξωτερικό όπου προβλέπεται συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.
2. Στις περιπτώσεις που η εκπροσώπηση των κοινωνικών εταίρων δεν προβλέπεται να γίνεται από κοινού, προστίθεται αντιστοίχως, ένας εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ και ένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ. Στις περιπτώσεις αυτές, η τρέχουσα δαπάνη λειτουργίας του οικείου συλλογικού οργάνου παραμένει ως έχει επιμεριζόμενου του συνολικού ποσού αποζημίωσης των μελών του και στους προστιθέμενους ως άνω εκπροσώπους.
3. Για τη διεύρυνση των συλλογικών οργάνων σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 απαιτείται η προηγούμενη έκδοση απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.
4. Μέχρι την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 3 και όχι για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος, το συλλογικό όργανο συνεχίζει να λειτουργεί νόμιμα ως έχει.