Άρθρο 15. Απόδοση ΑΜΚΑ από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για την χορήγηση του πιστοποιητικού γέννησης του νεογέννητου

Η «Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ» αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο, ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για την χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης του νεογέννητου, τον Α.Μ.Κ.Α. του.

  • Η ουσιαστικότερη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση θα ήταν ΑΠΟ 1-1-2014 με τη γέννηση ενός παιδιού ένας αριθμός που θα προέκυπτε από συγκεκριμένα στοιχεία-δεδομένα να γίνεται ο απόλυτος και ιδανικός αριθμός-κωδικός ταυτοπροσωπίας του που θα το συνοδεύει σε όλη του τη ζωή για όποια συναλλαγή με το δημόσιο! Για παράδειγμα παιδί γεννημένο (01/05/14) στη Θεσσαλονίκη (2310), και η σειρά γέννησης του στο μαιευτήριο (3ο), στον οποίο θα προστίθεται το πρωτόκολλο δήλωσής του στο ληξιαρχείο (ας βάλουμε ΑΠ 8445), εδώ «01052014-2310-3-8445». Αυτός ο αριθμός θα αποτελέσει σε όλη τη ζωή του το ΑΜΚΑ-ΑΦΜ-ΑΡ. ΤΑΥΤΌΤΗΤΑΣ-ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ότι άλλο!!! Τολμήστε και διευκολύνετε πολίτες και υπηρεσίες! Χτυπήστε τη γραφειοκρατία!