Άρθρο 30 – Προσαύξηση σύνταξης όσων κατέβαλλαν αυξημένες εισφορές

1. Στην περίπτωση ασφαλισμένων οι οποίοι, υπό την ισχύ του προϊσχύοντος νομοθετικού καθεστώτος κατέβαλλαν εισφορές ανώτερες από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως και στην περίπτωση ασφαλισμένων που θα καταβάλλουν εθελοντικά εισφορές ανώτερες από τις προβλεπόμενες στο νόμο αυτό, η σύνταξη προσαυξάνεται κατά ποσοστό που θα ορισθεί με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από εισήγηση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, βάσει σχετικής οικονομικής αναλογιστικής μελέτης. Στην εν λόγω μελέτη για τον προσδιορισμό του ποσοστού προσαύξησης θα ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των ομάδων και κυρίως οι παράμετροι: εισφορές, χρόνος ασφάλισης κατά τον οποίον οι εισφορές ήταν ανώτερες από αυτές του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έτη καταβολής της σύνταξης.
2. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού εφαρμόζονται σε όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος.

  • 21 Απριλίου 2016, 02:50 | κατερινα

    Οφείλει να ισχύει για όλα τα ταμεία ανάλογη προσαύξηση σύνταξης.

  • 19 Απριλίου 2016, 23:36 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗ

    η προσαύξηση να μην ισχύει σε περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης παρά μόνο σε συνταξιοδοτήσεις με 40 χρόνια πραγματικης εργασίας χωρίς εξαγορές πλασματικών ετών