- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

Άρθρο 19 – Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Θετών Γονέων και Ειδικά Μητρώα Υποψηφίων Θετών Γονέων

1. Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τηρεί Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Θετών Γονέων στο οποίο καταχωρίζονται όλοι οι εγγεγραμμένοι στα επί μέρους Ειδικά Μητρώα Υποψηφίων Θετών Γονέων των αναφερόμενων στο αρ. 22 αρμόδιων υπηρεσιών για τη διεξαγωγή της κοινωνικής έρευνας, εφόσον ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα επιμόρφωσης του αρ. 24.

2. Οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως ορίζονται στο άρ.22 τηρεί Ειδικά Μητρώα Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων. Για την εγγραφή στα Ειδικά Μητρώα είναι απαραίτητα τα ακόλουθα:
α. Υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών του άρ.22.
β. Το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου θετού γονέα, το επάγγελμα, η κατοικία και τα πλήρη δημογραφικά στοιχεία αυτού (ημερομηνία γέννησης, φύλο, ιθαγένεια, ληξιαρχική πράξη γάμου και γέννησης τέκνων), καθώς και η κατάσταση υγείας του.
γ. Η κοινωνική έκθεση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας, όπου βεβαιώνεται η καταλληλότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Την ευθύνη εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο φέρει η εκάστοτε αρμόδια για τη διεξαγωγή της κοινωνικής έρευνας κοινωνική υπηρεσία. Ειδικότερα στο Εθνικό Μητρώο αποστέλλονται τα υπό στοιχεία α. έως γ. της παραγράφου 1 δικαιολογητικά καθώς και η πιστοποίηση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας περί ολοκλήρωσης του εγκεκριμένου προγράμματος επιμόρφωσης του αρ. 24.