- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

Άρθρο 06 – Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων και Ειδικά Μητρώα Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων

1. Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τηρεί Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων στο οποίο καταχωρούνται όλοι οι εγγεγραμμένοι στα επί μέρους Ειδικά Μητρώα Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων των φορέων εποπτείας της αναδοχής του άρ.13 παρ.1.

2. Ο εκάστοτε αρμόδιος φορέας εποπτείας της αναδοχής τηρεί Ειδικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων. Για την εγγραφή στα Ειδικά Μητρώα είναι απαραίτητα τα ακόλουθα:

α. Υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος και λοιπών δικαιολογητικών, όπως ορίζονται στο αρ. 9 παρ.1α, ενώπιον του εκάστοτε αρμόδιου φορέα εποπτείας του άρ.13 παρ.1 που επιθυμούν και έλεγχος των τυπικών προϋποθέσεων καταλληλότητας που αναφέρονται στο άρ. 8 παρ. 2 στοιχείο β. έως δ. του παρόντος .Για τα ανωτέρω εκδίδεται βεβαίωση προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και βεβαίωση έγκρισης των τυπικών προϋποθέσεων καταλληλότητας από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα εποπτείας της αναδοχής.
β. Βεβαίωση ολοκλήρωσης και θετικής έκβασης της κοινωνικής έρευνας για τον έλεγχο καταλληλότητας από την κοινωνική υπηρεσία του φορέα εποπτείας

3. Την ευθύνη εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο φέρει ο εκάστοτε αρμόδιος φορέας εποπτείας της αναδοχής. Ειδικότερα, στο Εθνικό Μητρώο αποστέλλονται οι βεβαιώσεις της παρ.2 περιπτώσεις α. και β. καθώς και πιστοποίηση του αρμόδιου φορέα εποπτείας περί ολοκλήρωσης του εγκεκριμένου προγράμματος επιμόρφωσης του άρ.14.