- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

Άρθρο 84

Στο π.δ. 8/2019 προστίθεται άρθρο 29Θ ως εξής:
«Άρθρο 29Θ
Γ’ Διεύθυνση Εφάπαξ Παροχών

1. Η Γ’ Διεύθυνση Εφάπαξ Παροχών επιμελείται των θεμάτων ασφάλισης και εφάπαξ παροχών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.) με τους Τομείς του:
α. Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
β. Πρόνοιας Υγειονομικών.
γ. Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών.
δ. Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών.
ε. Πρόνοιας Συμβολαιογράφων.
στ. Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
2. Η Γ’’ Διεύθυνση Εφάπαξ Παροχών διαρθρώνεται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες:
α) Τμήμα Ασφάλισης Εσόδων
β) Α΄ Τμήμα Απονομής Εφάπαξ
γ) Β΄ Τμήμα Απονομής Εφάπαξ
δ) Γ΄ Τμήμα Απονομής Εφάπαξ
3. Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων της Γ’ Διεύθυνσης Εφάπαξ Παροχών κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων της ως εξής:
α) Τμήμα Ασφάλισης Εσόδων
αα) Η μέριμνα για την υπαγωγή στην ασφάλιση κάθε ασφαλιζομένου σύμφωνα με τον νόμο.
αβ) Η μέριμνα για την είσπραξη των εσόδων της Διεύθυνσης. Η λήψη κάθε αναγκαστικού μέτρου για την είσπραξη των καθυστερούμενων εισφορών και λοιπών συναφών απαιτήσεων. Η διαβίβαση στο Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Οικονομικού και Πληρωμών όλων των απαιτούμενων στοιχείων για την εφαρμογή του ΚΕΔΕ.
αγ) Ο υπολογισμός και η επιβολή πρόσθετων τελών λόγω καθυστέρησης καταβολής των εισφορών.
αδ) Η τήρηση, ο έλεγχος και η εκκαθάριση του μητρώου ασφαλισμένων και εργοδοτών.
αε) Η ενημέρωση των ατομικών μερίδων των ασφαλισμένων με τις ασφαλιστικές εισφορές.
αστ) Η σύνταξη στατιστικών πινάκων και μελετών σχετικά με τον αριθμό των ασφαλισμένων.
αζ) Ο έλεγχος των εργοδοτών για την εξακρίβωση της έγκαιρης και πλήρους καταβολής των εισφορών εκ μέρους τους.
β) Α΄ Τμήμα Απονομής Εφάπαξ (ασφαλισμένων των Τομέων: α. Πρόνοιας Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και β. Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του κλάδου πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.))
βα) Η έκδοση αποφάσεων απονομής παροχών εφάπαξ βοηθήματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ύστερα από έλεγχο των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
ββ) Η τήρηση και ενημέρωση του Μητρώου και των ατομικών φακέλων των βοηθηματούχων.
βγ) Ο χειρισμός όλων των θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων περί διαδοχικής ασφάλισης, αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας και εξαγοράς στρατιωτικής θητείας.
βδ) Η επιμέλεια για την διαβίβαση των ανωτέρω αποφάσεων στο Τμήμα Ελέγχου και Εκκαθάρισης Δαπανών της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης αυτοτελών κλάδων Επικουρικής και Εφάπαξ
γ) Β’ Τμήμα Απονομής Εφάπαξ (ασφαλισμένων του Τομέα Πρόνοιας Υγειονομικών του κλάδου πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.))
γα) Η έκδοση αποφάσεων απονομής παροχών εφάπαξ βοηθήματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ύστερα από έλεγχο των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
γβ) Η τήρηση και ενημέρωση του Μητρώου και των ατομικών φακέλων των βοηθηματούχων.
γγ) Ο χειρισμός όλων των θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων περί διαδοχικής ασφάλισης, αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας και εξαγοράς στρατιωτικής θητείας.
γδ) Η επιμέλεια για την διαβίβαση των ανωτέρω αποφάσεων στο Τμήμα Ελέγχου και Εκκαθάρισης Δαπανών της Διεύθυνσης Οικονομικ ής Διαχείρισης αυτοτελών κλάδων Επικουρικής και Εφάπαξ
δ) Γ’ Τμήμα Απονομής Εφάπαξ (ασφαλισμένων των Τομέων: α. Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών. β. Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών και γ. Πρόνοιας Συμβολαιογράφων του κλάδου πρόνοιας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.).
δα) Η έκδοση αποφάσεων απονομής παροχών εφάπαξ βοηθήματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ύστερα από έλεγχο των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών.
δβ) Η τήρηση και ενημέρωση του Μητρώου και των ατομικών φακέλων των βοηθηματούχων.
δγ) Ο χειρισμός όλων των θεμάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή των διατάξεων περί διαδοχικής ασφάλισης, αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας και εξαγοράς στρατιωτικής θητείας.
δδ) Η επιμέλεια για την διαβίβαση των ανωτέρω αποφάσεων στο Τμήμα Ελέγχου και Εκκαθάρισης Δαπανών της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης αυτοτελών κλάδων Επικουρικής και Εφάπαξ.»