- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ – Ψηφιακή Διαδικασία Απονομής Σύνταξης – Άρθρο 16 – Πιστοποίηση Ψηφιακά Διαθέσιμου Ασφαλιστικού Χρόνου

1. Tο σύνολο των δεδομένων και ατομικών στοιχείων που βρίσκεται στα πληροφοριακά συστήματα των πρώην Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και αφορά στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, την απονομή συντάξεων και τη μεταβίβαση συντάξεων αιτία θανάτου συγκεντρώνεται έως 30.04.2020 στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» του άρθρου 8 του ν.4237/2014.
2. Οι Υπηρεσίες μισθοδοσίας του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα αποστέλλουν στην εταιρεία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) έως 31.7.2020 ,αρχείο με τα στοιχεία αποδοχών των υπαλλήλων τους από 1.1.2002 ή από την ημερομηνία έναρξης της μηχανογράφησης, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει η ΗΔΙΚΑ Α.Ε.
3. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών αποστέλλει στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε έως 31.7.2020 αρχείο με τα στοιχεία αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων από την ημερομηνία λειτουργίας της, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζονται από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.
4. Κατόπιν ελέγχου πιστοποιείται η ακρίβεια και η ορθότητα των δεδομένων και των ατομικών στοιχείων.
Τα πιστοποιημένα δεδομένα θεωρούνται έγκυρα και δεν απαιτείται καμία περαιτέρω επιβεβαίωση βάσει φυσικών παραστατικών για τη χρήση τους στη διαδικασία απονομής και μεταβίβασης σύνταξης.
5. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται οι διαδικασίες συγκέντρωσης, ελέγχου και πιστοποίησης των δεδομένων σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα αποδεκτά ποσοστά αποκλίσεων για την πιστοποίηση της ακρίβειας και της ορθότητας του, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.