Άρθρο 28 Ψηφιακός μετασχηματισμός διαδικασίας απονομής σύνταξης ΑΤΛΑΣ και εφάπαξ παροχής

 

Στην παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 4670/2020 (Α΄ 43) προστίθενται στο πρώτο εδάφιο, στον έκτο στίχο, οι λέξεις «και της αίτησης απονομής εφάπαξ παροχής». Στον έκτο στίχο αντικαθίσταται η λέξη «της» με τη λέξη «τους». Στο τρίτο εδάφιο στον πέμπτο στίχο προστίθενται οι λέξεις «και απόφασης εφάπαξ παροχής.». Μετά από τις τροποποιήσεις αυτές η παρ. 3 του άρθρου 17 του ν. 4670/2020 διαμορφώνεται ως εξής:
«3. Σε περίπτωση ασφαλισμένου του Δημοσίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ο.Τ.Α., συμπληρώνεται το Δελτίο Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική παραλαβή της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης απονομής εφάπαξ παροχής και την έναρξη της επεξεργασίας τους.
Το ΔΑΥΚ συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας από την οποία αποχωρεί ο ασφαλισμένος, ο οποίος συγκεντρώνει και καταχωρεί στο ΔΑΥΚ και τα στοιχεία προϋπηρεσίας σε άλλους φορείς του Δημοσίου.
Το ΔΑΥΚ οριστικοποιείται από τον κατά περίπτωση προϊστάμενο του αρμόδιου υπαλλήλου. Κατόπιν οριστικοποίησης του ΔΑΥΚ, δεν απαιτείται καμία επιπλέον επιβεβαίωση των δεδομένων από φυσικά παραστατικά για την έκδοση συνταξιοδοτικής απόφασης και απόφασης εφάπαξ παροχής.».

  • 17 Οκτωβρίου 2020, 18:14 | Παναγιώτης Αρβανίτης

    Προτείνεται η συμπλήρωση όπως παρακάτω:

    «3……..
    Το ΔΑΥΚ συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας από την οποία αποχωρεί ο ασφαλισμένος, ο οποίος συγκεντρώνει και καταχωρεί στο ΔΑΥΚ και τα στοιχεία προϋπηρεσίας σε άλλους φορείς του Δημοσίου καθώς και τα στοιχεία τυχόν παράλληλης ασφάλισης του ασφαλισμένου κατά το χρόνο της υπηρεσίας του στο Δημόσιο και της προϋπηρεσίας του σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

  • 17 Οκτωβρίου 2020, 09:10 | ΕΛΕΝΗ ΠΑΙΖΗ

    Ασφαλισμένοι δημοσίου παρακαλώ να διευκρινιστεί και για τους ασφαλισμένους που εργάζονται στα ΝΠΔΔ.