Άρθρο 36 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

  1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης καθορίζεται το έτος έναρξης καθολικής εφαρμογής του Προγράμματος «Κυψέλη» σε όλους τους σταθμούς της χώρας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος μέχρι την έναρξη της καθολικής εφαρμογής, και κάθε άλλο ειδικό, τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος και για την αξιολόγηση αυτού, συμπεριλαμβανομένων της επιλογής των σταθμών, του αναλυτικού προγράμματος, της οργάνωσης και υλοποίησης της επιμόρφωσης του προσωπικού, καθώς και των προσώπων που θα αναλάβουν την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης, εξειδικεύεται το περιεχόμενο του ενιαίου εφαρμοζόμενου προγράμματος ανά ηλικιακή ομάδα και ιδίως ορίζονται το ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα απασχόλησης των βρεφών και των νηπίων, ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις καθημερινές δραστηριότητες, οδηγίες για τη διατροφή, τον ύπνο και για τη σχέση των επαγγελματιών με τα βρέφη και τα νήπια και με την οικογένειά τους, καθώς και κάθε άλλο ειδικό, τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του προγράμματος.
  3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης, καθορίζονται ο τρόπος διενέργειας της υποχρεωτικής τακτικής παρακολούθησης του άρθρου 13, η συχνότητα, τα υπεύθυνα πρόσωπα και η εκπαίδευση αυτών, τα εργαλεία παρακολούθησης, ο τρόπος χορήγησης αυτών, η καταγραφή, συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων, η διαδικασία παραπομπής για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και κάθε άλλο ειδικό, τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του άρθρου 13.
  4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης, καθορίζονται τα ακριβή καθήκοντα των μεντόρων του άρθρου 18, οι όροι της σύμβασής τους, καθώς και ο τρόπος και ο φορέας απασχόλησής τους, καθώς και κάθε άλλο ειδικό, τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα αναφορικά με τον ρόλο τους και την απασχόλησή τους.