Άρθρο 18 Υποστήριξη εφαρμογής προγράμματος «Κυψέλη»

  1. Την επιμόρφωση και την υποστήριξη του προσωπικού των βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στην εφαρμογή του προγράμματος «Κυψέλη» αναλαμβάνουν εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους ένα συγκεκριμένο αριθμό σταθμών ανά περιοχή («μέντορες»).
  2. Οι μέντορες είναι επιστήμονες με τουλάχιστον πενταετή εμπειρία στον χώρο της προσχολικής αγωγής, οι οποίοι επιλέγονται ύστερα από ανοικτή πρόσκληση με βάση τα προσόντα και την εμπειρία τους. Η χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους των μεντόρων προέρχεται από ενωσιακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εθνικούς πόρους.
  3. Οι μέντορες υποχρεωτικά βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με το προσωπικό του σταθμού και επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του με σκοπό την υποστήριξη, τη συμβουλευτική και τη συλλογή στοιχείων αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Κυψέλη», καθώς και την εισήγηση των απαραίτητων προσαρμογών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σταθμού. Οι μέντορες αποστέλλουν στο Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης τριμηνιαίες εκθέσεις, στις οποίες καταγράφουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του προγράμματος.
  • 1 Σεπτεμβρίου 2021, 21:37 | ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

    Προτείνουμε την εξειδίκευση των προδιαγραφών ως προς το ρόλο, την εκπαίδευση και την υλοποίηση των δράσεων των μεντόρων στους σταθμούς στα πλαίσια του νομοσχεδίου προς διαβούλευση.