- Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - http://www.opengov.gr/minlab -

Άρθρο 07 Υποβολή δεδομένων στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.)

  1. Για την αποτελεσματική άσκηση της πολιτικής πρόληψης και αντιμετώπισης της κακοποίησης ανηλίκων, ο Υπεύθυνος Προστασίας Ανηλίκων υποχρεούται στην υποβολή, σε ετήσια βάση, των αναφορών του άρθρου 2, υπό τη μορφή ανωνυμοποιημένων δεδομένων, στο Εθνικό Σύστημα Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών που λειτουργεί στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.).
  2. Για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Καταγραφής και Παρακολούθησης Αναφορών, το Ε.Κ.Κ.Α. λειτουργεί και διαχειρίζεται πληροφοριακό σύστημα, στο οποίο ειδικώς εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοί του και οι Υπεύθυνοι Προστασίας Ανηλίκων των Φορέων Παιδικής Προστασίας καταχωρούν δεδομένα, αναφορές περιστατικών κακοποίησης και στατιστικά στοιχεία, που αφορούν σε πολιτικές αντιμετώπισης της κακοποίησης ανηλίκων, με σκοπό τη δημιουργία βάσης δεδομένων, την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων, την παρακολούθηση της εφαρμογής των σχετικών πολιτικών και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των συναφών παρεμβάσεων. Στη βάση των στοιχείων αυτών, το Ε.Κ.Κ.Α. εκπονεί ετήσια έκθεση αξιολόγησης της εφαρμογής της ανωτέρω πολιτικής.
  3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθορίζονται η σύσταση, η λειτουργία και η εποπτεία του Εθνικού Συστήματος Καταγραφής και Παρακολούθησης των αναφορών του άρθρου 2, καθώς και του σχετικού πληροφοριακού συστήματος, υπό την επιφύλαξη της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και κάθε άλλο ειδικό, τεχνικό ή λεπτομερειακό θέμα.