Ολοκλήρωση δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Θάνου Πλεύρη με τίτλο «Εφαρμογή των διατάξεων της περ. β), παρ.3, του άρθρου 5 του ν. 3846/2010 (Α΄66), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 67 του ν. 4808/2021 (Α’ 101) περί παροχής εξ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου», οι Υπουργοί θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους για όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Όλα τα σχόλια και οι παρατηρήσεις θα εξετασθούν και θα αξιολογηθούν, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Αθανάσιος Πλεύρης

Υπουργός Υγείας

Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση επί του σχεδίου Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας με τίτλο «Εφαρμογή των διατάξεων της περ. β), παρ.3, του άρθρου 5 του ν. 3846/2010 (Α΄66), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 67 του ν.4808/2021 (Α’ 101) περί παροχής εξ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου»

Τίθεται από σήμερα 20 Ιουνίου 2022 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Υγείας Θάνου Πλεύρη με τίτλο «Εφαρμογή των διατάξεων της περ. β), παρ.3, του άρθρου 5 του ν. 3846/2010 (Α΄66), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 67 του ν. 4808/2021 (Α’ 101) περί παροχής εξ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου».
Σκοπός της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης είναι ο καθορισμός των παθήσεων, των νοσημάτων ή των αναπηριών εργαζομένων που μπορούν να τεκμηριώσουν κίνδυνο της υγείας τους, ο οποίος μπορεί να αποφευχθεί αν εργάζονται, για όσο χρόνο διαρκεί ο κίνδυνος αυτός, μέσω τηλεργασίας και όχι στις εγκαταστάσεις του εργοδότη.
Επίσης, καθορίζεται η σχετική διαδικασία προκειμένου οι εργαζόμενοι να υποβάλλουν αίτηση προς τον εργοδότη τους.
Καλούμε τους κοινωνικούς εταίρους και τους ενδιαφερόμενους πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς να συμμετάσχουν στη διαδικασία, καταθέτοντας τις προτάσεις τους.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 20ή Ιουλίου 2022.

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κωνσταντίνος Χατζηδάκης

Υπουργός Υγείας

Αθανάσιος Πλεύρης