Άρθρο 21 Κατάργηση πίνακα επιλαχόντων κληρούχων κατοικιών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

 

1. Αν παραμένουν αδιάθετες κατοικίες σε οικισμούς του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (π. Ο.Ε.Κ.) μετά από την παρέλευση είκοσι πέντε (25) ετών από τη διενέργεια της κλήρωσης για την επιλογή των παραχωρησιούχων οικιστών, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) εκδίδει δημόσια πρόσκληση προς τους επιλαχόντες κληρούχους των άνω οικισμών και τους αναζητεί, προκειμένου να τους παραχωρήσει τις αδιάθετες κατοικίες κατά τη σειρά της κλήρωσης.
2. Μετά από την πάροδο έξι (6) μηνών από την παραπάνω πρόσκληση, αποσβήνεται το δικαίωμα των επιλαχόντων κληρούχων που δεν έχουν προσέλθει για παραχώρηση αδιάθετης κατοικίας του αντίστοιχου οικισμού και ο σχετικός πίνακας επιλαχόντων κληρούχων παύει να ισχύει με την έκδοση διαπιστωτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.ΥΠ.Α..
3. Μετά από τη λήξη ισχύος των πινάκων επιλαχόντων κατά την παρ. 2, τα ακίνητα που απομένουν αδιάθετα επιτρέπεται να αξιοποιηθούν από τη Δ.ΥΠ.Α. σύμφωνα με το άρθρο 62 του ν. 4756/2020 (Α’ 235), περί των εξαιρετικών περιπτώσεων παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον πρώην Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (π. Ο.Α.Ε.Δ. και ήδη Δ.ΥΠ.Α.), ή με κάθε άλλο τρόπο σύμφωνο με τους σκοπούς της Δ.ΥΠ.Α..

  • Σχετικά με τα αναφερόμενα στην παρ. 3 να διευκρινισθεί ότι περί των εξαιρετικών περιπτώσεων παραχώρησης αδιάθετων και κενών κατοικιών από τον πρώην Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (π. Ο.Α.Ε.Δ. και ήδη Δ.ΥΠ.Α, να ορισθεί , με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ., ως έντονη κοινωνική και οικονομική ανάγκη κατά προτεραιότητα η ύπαρξη πολυτεκνίας.

  • 1 Δεκεμβρίου 2022, 11:13 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΝΙΑΣ

    ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ