Άρθρο 19 Διαδικασία ανάκλησης παραχωρητηρίου

 

1. Αν διαπιστώνεται ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του άρθρου 17, περί προϋποθέσεων παραχώρησης, ή ότι παραβιάζονται οι υποχρεώσεις του άρθρου 18, περί υποχρεώσεων μετά την παραχώρηση, ο φορέας διαχείρισης της παρ. 5 του άρθρου 14, περί διαδικασίας κατασκευής κατοικιών και περιβάλλοντος χώρου, προχωρά στην ανάκληση του παραχωρητηρίου με απόφαση που εκδίδεται μετά από ακρόαση του παραχωρησιούχου. Ο παραχωρησιούχος έχει δικαίωμα να ζητήσει την ακύρωση της ανακλητικής απόφασης εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίησή της, ασκώντας ένσταση. Με την ένσταση μπορούν να προβληθούν νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί. Η απόφαση επί της ένστασης προσβάλλεται με προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.

2. Η ανακλητική απόφαση, συνοδευόμενη από έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παρήλθε άπρακτη η προθεσμία για την άσκηση ένστασης ή προσφυγής ή ότι αυτές απορρίφθηκαν, αποτελεί εγγραπτέο τίτλο στο οικείο Κτηματολόγιο. Κατόπιν αυτής μπορεί να εκδοθεί πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής του άρθρου 2 του α.ν. 263/1968 (Α’ 12), προκειμένου να αποβληθούν ο παραχωρησιούχος και οποιοσδήποτε τρίτος από το ακίνητο.

3. Μετά την ανάκληση του παραχωρητηρίου το ακίνητο επανέρχεται στη διαχείριση του φορέα διαχείρισης της παρ. 5 του άρθρου 14.