Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 34

Στο άρθρο 20 του ν.3448/2006 (Α΄ 57), ως τροποποιήθηκε με το άρθρο 25 του ν.3536/2007 (Α΄42), προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:
«6. α. Η Επιτελική Μονάδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη (Αρχή Πιστοποίησης) είναι αρμόδια για την πιστοποίηση, τον καθορισμό των κατευθύνσεων και τον συντονισμό των Σωμάτων και Υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτό (Υποκείμενες Αρχές) και εκδίδουν ψηφιακά πιστοποιητικά για την παροχή υπηρεσιών, μέσω του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ή άλλων δημόσιων δικτύων επικοινωνιών.
β. Με απόφαση των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε.Τ.Τ., κυρώνεται Κανονισμός Πιστοποίησης της Αρχής Πιστοποίησης, με τον οποίο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή των υπηρεσιών πιστοποίησης. Στον Κανονισμό περιλαμβάνονται διατάξεις ιδίως για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι Υποκείμενες Αρχές, για την έκδοση, ανάκληση και τον έλεγχο των πιστοποιητικών, καθώς και διατάξεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τους μηχανισμούς ασφαλείας, την προστασία του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων και τις υποχρεώσεις των φορέων παροχής υπηρεσιών πιστοποίησης προς τους τελικούς χρήστες.
γ. Ο καθορισμός των Σωμάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ως Υποκείμενων Αρχών, γίνεται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».