Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 10: Κατά προτεραιότητα μετάταξη πολυτέκνων υπαλλήλων

Στο όγδοο εδάφιο της περίπτωσης 4 της υποπαραγράφου Ζ.1 της παρ. Ζ` του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 2 του άρθρου 91 του ν. 4172/2013 (Α` 167) μετά τις λέξεις «οι τρίτεκνοι υπάλληλοι» προστίθεται η φράση «καθώς και οι πολύτεκνοι υπάλληλοι, για τους οποίους δεν εφαρμόστηκε η υποπερίπτωση αα) της περίπτωσης Δ. της παραγράφου 2 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, εφόσον έχουν τρία τέκνα που συνοικούν με αυτούς και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,».

  • 8 Οκτωβρίου 2013, 18:03 | Μουζάκης Β.

    Κύριε Υπουργέ
    αφήνοντας στο περιθώριο κάθε συναισθηματικό, θρησκευτικό, ηθικό, κοινωνικό λόγο που μόνο οι πολύτεκνοι μπορούν να επικαλούνται ως δικαίωμα τους και κανείς άλλος ως επιχείρημα επιλογής τους, σας υπενθυμίζω ότι βάση της λογικής που μας καθορίζει τα όρια συνύπαρξης, τα κίνητρα υποστήριξης των πολυτέκνων όπως και η προστασία αυτών με διάφορα νομοθετήματα ήταν κατ’ ουσίαν προσυμφωνημένες δεσμεύσεις μεταξύ της πολιτείας και μιας μερίδας πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο αναμφίβολα σωματικά κοπιαστικό, ψυχικά απαιτητικό, χρονοβόρο και δαπανηρό κάλεσμα της πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το δημογραφικό μας πρόβλημα μιας και η πλειοψηφία των οικογενειών της κοινωνίας μας δεν ανταποκρινόταν στις απαιτούμενες γεννήσεις.
    Σαφής αν και μη συμφέρουσα συμφωνία, όπως αποδεικνύεται από τους κανόνες προσφοράς και ζήτησης της αγοράς, που τόσο πολύ σας αρέσει επιλεκτικά να επικαλείστε, μιας και δεν φαίνεται να είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα αύξησης γεννήσεων. Προφανώς μιας και τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα απ’ τα οικονομικά κίνητρα και τα υπόλοιπα κίνητρα εργασιακών – κοινωνικών – ασφαλιστικών διευκολύνσεων είναι μηδαμινά μπροστά στις απαιτήσεις της πολύτεκνης οικογένειας που θέλει με αξιοπρέπεια και όραμα να λάβει μέρος στην κοινωνία που η ίδια ουσιαστικά στηρίζει προσφέροντας της ισότιμα μέλη και όχι πολίτες δεύτερης κατηγορίας που εξέπεσαν λόγω του προσφερόμενου δυσβάσταχτου φορτίου. Προφανώς προτιμότερο είναι να χαίρεται κανείς την ανεμελιά και τις μειωμένες υποχρεώσεις του ανύπαντρου ή του γονέα με ένα τέκνο όσο κι αν κλαίγονται μερικοί απ’ αυτούς για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Οι πολύτεκνοι προφανώς πέρασαν πρώτα από αυτό το στάδιο και το γνωρίζουν. Αλλά τι να πεις σε κάποιον που δεν ξέρει αλλά προφανώς ούτε καν μπορεί να φανταστεί τα δυσκολότερα; Αξιοσημείωτο είναι ότι εξαίρεση στην συνεχώς πτωτική πορεία των γεννήσεων αποτελεί η περίοδος όπου ίσχυσε το ΚΙΝΗΤΡΟ-ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ του διορισμού των εκπαιδευτικών, μέγα «σφάλμα» της επικρατούσας τα τελευταία χρόνια, σίγουρα όχι Ελληνικής πολιτικής σκηνής, το οποίο γρήγορα «διορθώθηκε», με την κατάργηση του από την κυρία ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤ-οπούλου («η πολυτεκνομάχος»), όπως και με την κατάργηση πληθώρας άλλων κινήτρων στήριξης, δίνοντας το σήμα για την δίωξη των πολυτέκνων σε κάθε επίπεδο δημιουργώντας περίτρανα παραδείγματα κυβερνητικής αδιαφορίας, ανεφάρμοστης αναλογικότητας, διοικητικής αναλγησίας και συνεπώς δημιουργώντας το πέπλο της αδικίας και της εγκατάλειψης στην πολιτική σκηνή. Παρόλα αυτά είναι γνωστό το κάλεσμα της πολύτεκνης οικογένειας, προς όλους όσους νομίζουν ότι υπερβάλουμε και δεν ανήκουν στο ελάχιστο ποσοστό αυτών που δεν μπορούν εκ γενετής και αθεράπευτα να τεκνοποιήσουν, «γίνετε κι εσείς πολύτεκνοι να «σωθείτε»», αλλά δεν πείθονται. Γιατί άραγε; Γιατί κανένας δεν θέλει να πάρει την ισόβια έγνοια των τέκνων και μάλιστα πολλαπλασιασμένη επί τέσσερα, πέντε ή και παραπάνω πόσο μάλλον δε την δέσμευση που προφανώς υφίσταται στο να μην μπορεί να μεταναστεύσει προς αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο και να αδειάσει την Ελλάδα, όπως προφανώς οι περισσότεροι πολιτικοί μας θα επιθυμούσαν να συμβεί. Επίσης ούτε και να αφοσιωθεί σε μεταπτυχιακές σπουδές, κατά κανόνα όσο είναι τουλάχιστον πολλές οι απαιτήσεις των μικρών τέκνων ως προστατευόμενα μέλη σε οικονομικό και επίπεδο κόπων, ώστε να μπορεί να αναζητά διαφορετικά εργασιακά αντικείμενα εντός ή εκτός Ελλάδας.
    Αυτονόητο λοιπόν, είναι να θέλετε να είστε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας και στις δεσμεύσεις σας όχι μόνο απέναντι στους «αδελφούς» της ΤΡΟΪΚΑ αλλά και στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις σας προς την πολύτεκνη οικογένεια μιας και η συνέπεια δεν είναι μια αρχή που την έχει κανείς κατ’ επιλογή μιας και ή είσαι συνεπής ή όχι. Εξοργιστικότερο δε είναι το να συνειδητοποιεί κανείς ότι δεν τηρούνται τα συμφωνημένα με τους πολύτεκνους παρόλο που έχει προσφερθεί ήδη από μέρος των πολυτέκνων η συμφωνημένη παροχή δηλαδή τα τέκνα ενώ για τους «εταίρους» κυβερνώντες ανησυχούμε μη και δεν τηρήσουμε τα συμφωνημένα μπας και δεν μας προσφέρουν στο μέλλον τις υπηρεσίες τους.
    Κύριε υπουργέ
    η κυβέρνηση ως αξιόπιστη κυβέρνηση, που ξέρει τι κάνει όπως και που ήξερε τι έκανε όταν ζητούσε την ψήφο και την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, κι εσείς ως μέλος και υπουργός της γνωρίζετε ότι ΧΡΩΣΤΑΤΕ τα συμφωνηθέντα στην πολύτεκνη οικογένεια και οφείλετε να τα εξοφλήσετε. Ένα απ’ αυτά είναι η εξασφάλιση της εργασίας μέσω του διορισμού τους στο Δημόσιο. ΑΝΑΚΑΛΕΣΤΕ λοιπόν όλες τις διατάξεις – αποφάσεις περί διαθεσιμότητας των πολύτεκνων εκπαιδευτικών και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων που πιθανώς δρομολογείτε για το μέλλον αφού η συγκεκριμένη διμερής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς από εσάς μιας και τα τέκνα υπάρχουν από εμάς και αυτό δεν αλλάζει από μέρους μας. Τουλάχιστον με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα εκτός κι αν προτίθεστε να προβείτε σε κανένα παιδομάζομα πράγμα που δεν νομίζω αφού τα κορόιδα οι πολύτεκνοι της Ελλάδας μια χαρά σας αναθρέφουν στρατιώτες, εργαζόμενους, ψηφοφόρους ευρωπαίους πολίτες, σε μια ευρώπη που γερνάει, με πολύ λιγότερα ανταλλάγματα απ’ ότι πριμοδοτούνται οι πολύτεκνοι στην υπόλοιπη ευρώπη. Σε κάθε άλλη περίπτωση φοβάμαι ότι θα μείνετε στην ιστορία με τον χαρακτηρισμό : «ο πολυτεκνοκτόνος» ή «ο πολυτεκνοφάγος» και προφανώς ο τελευταίος και για τελευταία φορά εκλεγμένος των Μητσοτάκηδων.
    Με τα τιμής διατελώ ελπίζοντας να διαβάσετε αυτή την ανοιχτή επιστολή, αν και δεν νομίζω να σας την εμφανίσουν οι αλλοεθνής γραμματείς και σύμβουλοί σας. Διατηρώντας το δικαίωμα να την δημοσιεύσω όπου θεωρώ ότι θα συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο όπως και σε κάθε μελλοντική διεκδίκηση ευθυνών και δικαίωση απαιτήσεων.
    Μουζάκης Βασίλειος
    πολύτεκνος εκπαιδευτικός που περιμένει να μείνει με τρία προστατευόμενα τέκνα σύμφωνα με το Κώδικα Φορολογικού Εισοδήματος για να βγει στη διαθεσιμότητα ως καλοστημένη λεμονόκουπα.
    Υ.Γ.: Μπααααα…… δεν νομίζω !!! Δεν ταιριάζει στους Έλληνες να προσκυνούν. Η πολύτεκνη οικογένεια απαριθμεί 1.000.000 Έλληνες στους κόλπους της που με συνέπεια και υπερηφάνεια καθημερινά προσφέρουν τις δυνάμεις τους στο μέγιστο έργο της ανατροφής των τέκνων της Ελλάδας που ήδη τα έχουμε φορτώσει με χρέη της πατρίδας μας. Δυσανάλογη προσφορά και εδώ εις βάρος της πολύτεκνης οικογένειας. Σιγά και μην δεν μεταφραστεί στην κάλπη αυτή η αδικία και η ασυνέπεια που συντελείτε εσκεμμένα εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μας.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 11:09 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ .

    Κύριε Υπουργέ

    Οι πολύτεκνοι ανεξαρτήτως προστατευομένων τέκνων πρέπει να κατωχυρώνουν την οργανικότητά τους , με προσωποπαγείς θέσεις και να μην υφίστανται ουδεμία δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή.

    Αυτό επιβάλλει η αρχή της αναλογικής ισότητας, αλλά κυρίως το Σύνταγμα, για την προστασία της πολύτεκνης οικογένειας και την αντιμετώπιση του οξυτάτου δημογρασφικού προβλήματος , που δυστυχώς για όλους μας δεν γνωρίζει …πρωτογενές πλεόνασμα !

    Είναι μεγάλη η πικρία των πολυτέκνων και όσων αγαπούν την Ελλάδα, ότι έχετε υποβαθμίσει το δημογραφικό πρόβλημα και δεν λάβατε ειδική μέριμνα για τους πολυτέκνους, όπως είχατε χρέος, αλλά κάνατε ημίμετρα και «μπαλώματα» για διορθώσετε μεγάλα λάθη των Κυβερνήσεών σας και για να εξασφαλίσετε τις εύκολες και αόριστες απαντήσεις στη Βουλή ότι ασχοληθήκατε με το δημογραφικό θέμα.
    Αποτέλεσμα : τώρα οι περισσότεροι πολύτεκνοι έχουμε πέσει σε δεινή κατάσταση, χειρότερη από αυτή των άλλων πολιτών.

    Απορώ, δεν σκέφτεσθε το μέλλον αυτού του τόπου ;

    Με ιδιαίτερη λύπη
    Ευστρατιάδης Χ. Ιωάννης

  • 5 Οκτωβρίου 2013, 19:02 | Nikos

    Κύριοι μη μας δουλεύετε άλλο, έλεος..

    Η Υπουργική απόφαση Μητσοτάκη ΦΕΚ 2208/6-9-2013 τ. Β για την πρόταξη των τριτέκνων δεν αναφέρει τίποτα για ΚΦΕ, οι δε ηλικίες των τέκνων με ανεργία πηγαίνουν μέχρι τα 27 έτη (Μπράβο του και καλά κάνει)….
    Για τους πολύτεκνους που έχουν 3 μόνο προστατευόμενα τέκνα(αφού έστω τώρα κατάλαβαν τη γκάφα τους.. οι φωστήρες του υπουργείου), γιατί αναφέρει για ΚΦΕ και όπως ισχύει;;; Και ο πολύτεκνος των 10 παιδιών με 2 προστατευόμενα και τα άλλα ας είναι άνεργα κλπ στον… Καιάδα!!!

    Όλα αυτά είναι προχειρότητες, που θα είχαν αποφευχθεί,
    εάν βεβαίως είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΑΣΠΕ που έγκαιρα και πριν την ψήφιση του νόμου 4172/2013, σας είχε αποσταλεί για τα άρθρα 80,81, 82 και 90 που ήταν:
    «…ή πολύτεκνος βάσει του νόμου 1910/1944, όπως αυτός τροποποιήθηκε, με τις διατάξεις του Ν. 860/1979 και του Ν. 3454/2006 και ισχύει σήμερα, καθώς και οι πολύτεκνοι (γονείς και παιδιά) που διορίσθηκαν με τις προστατευτικές διατάξεις των Νόμων 1648/1986, 2643/1998», όλα αυτά τα προβλήματα δεν θα εδημιουργούντο.
    Τι πρόβλημα δημιούργησε η Υ.Α Μητσοτάκη; Δείτε το παράλογο της Υ.Α με το παράδειγμα:
    Πολύτεκνος με 10 παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα 3 του παιδιά είναι πλέον προστατευόμενα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 που απαιτεί να συνοικούν τα παιδιά με αυτόν και να ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε…, αυτός δυστυχώς δεν εξαιρείται της Διαθεσιμότητας γιατί δεν έχει πλέον 4 εξαρτώμενα και βγαίνει στην Κινητικότητα.
    Και λέγαμε: Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον αυτός ο υπάλληλος να έχει την ίδια μοίρα στην Κινητικότητα, με αυτόν που έχει μόλις 3 παιδιά;;;

    Για αυτό η ΑΣΠΕ ζητάει να εξαιρούνται την Διαθεσιμότητας, όλοι όσοι έχουν την Πολυτεκνική ιδιότητα…

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 22:53 | ΘΕΟΛΟΓΟΣ

    ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 50% (ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΑΜΕΑ).

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 16:27 | ΕΛΙΑ

    ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ μέτρο η πρόταξη των πολυτέκνων για μετάταξη.
    ΣΩΣΤΟ γιατί οι ανάγκες της πολύτεκνης οικογένειας και το συμφέρον της είναι συμφέρον του ιδίου του έθνους.
    ΔΙΚΑΙΟ γιατί δίνουν περισσότερα, κοπιάζουν περισσότερο, κουράζονται περισσότερο και επομένως δικαιούνται αν μη τι άλλο περισσότερα.
    ΙΣΗ ΟΜΩΣ και όχι ίδια μεταχείριση με τους τρίτεκνους.
    Όπως δεν υπολογίζεται το ΚΦΕ στους τρίτεκνους, να μην υπολογίζεται και στους πολύτεκνους.
    ΖΗΤΩ ΕΠΕΚΤΑΚΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 13:54 | Ε.Παππά

    Η «κινητικότητα», «διαθεσιμότητα» ή όπως άλλως βαφτίσετε την απόλυση, είναι τόσο παράλογη επινόηση, ώστε παρέλκει κάθε προσπάθεια αξιολόγησης των επί μέρους ρυθμίσεων. Και ο πολύτεκνος έχει δίκιο και ο τρίτεκνος, αλλά θα είχε δίκιο και κάποιος με άρρωστους γονείς και κάποιος που είναι μόνος του, χωρίς άλλο εισόδημα και αν τον απολύσετε κυριολεκτικά θα πεθάνει.
    Αντιθέτως, υπάρχουν άνθρωποι στο δημόσιο, που έχουν και δεύτερη δουλειά και οι προϊστάμενοι τους καλύπτουν, που τεμπελιάζουν όλη μέρα και οι προϊστάμενοι τους καλύπτουν, που εξαφανίζονται στα ενδιάμεσα και οι προϊστάμενοι τους καλύπτουν, που όχι απλώς δεν δουλεύουν, αλλά δεν γνωρίζουν καν το αντικείμενο της δουλειάς τους και οι προϊστάμενοι τους καλύπτουν, που παίρνουν παραπάνω άδειες από αυτές που δικαιούνται και οι προϊστάμενοι τους καλύπτουν, που παίρνουν ψεύτικες αναρρωτικές και οι προϊστάμενοι τους καλύπτουν, και, και, και….
    Αυτούς μπορείτε να τους ξεφορτωθείτε και να αφήσετε ήσυχους τους εργατικούς και ευσυνείδητους πολύτεκνους, τρίτεκνους, άτεκνους, ανύπαντρους, με μεταπτυχιακό ή χωρίς, με αγγλικά ή χωρίς κλπ.
    Τί να το κάνω εγώ να ξέρει το good morning και να το λέει σταυροπόδι, περιγελώντας μας; Έχετε καθόλου ιδέα τί συμβαίνει πραγματικά στο δημόσιο;

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 12:03 | Νίκος

    Κ. Υπουργέ,για διευκρινήστε μου γιατί εγώ είμαι Δ.Υ 55 ετών, με 8 παιδιά!

    Εκ των οποίων όμως:

    1 Μαθητή 17 ετών

    2 Φοιτητές(δίδυμοι) 25 ετών

    1 Μεταπτυχιακό φοιτητή 26 ετών και άνεργο

    1 Διδακτορικό φοιτητή Ιατρικής 27 ετών χωρίς εισόδημα…

    2 Στρατιώτες 28 και 29 ετών με διδακτορικά και άνεργους…

    Για να δείτε λοιπόν πως νομοθετούν οι σύμβουλοι σας.. απαντήστε μου τελικά εγώ εξαιρούμαι της Διαθεσιμότητας; της Κινητικότητας;

    Είμαι πολύτεκνος; μήπως τρίτεκνος κατά εσάς; Μήπως κάτι άλλο;;;

    Εγώ πάντως έχω ταυτότητα που λέει ότι διατηρώ ισοβίως την ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ…

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 11:06 | Αργύρης

    Καλή η διευκρίνηση κυριε Υπουργέ, αλλά ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ εξακολουθείς να είσαι ακόμη κι αν τα παιδιά σου , ξεπεράσουν το δεκαοκτώ τους χρόνια ή ολοκλήρωσουν τις σπουδές τους.Οι υποχεώσεις και τα έξοδα δεν γνωρίζουν απο ηλικιακά όρια….

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 09:55 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    θα επαναλάβω για πολλοστή φορά:κύριοι γιατί δεν εφαρμόζετε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ περί οικογένειας,μητρότητας,πολυτεκνίας;και όχι μόνον,έπρεπε για να αντιμετωπισθεί το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ να δώσετε περισσότερα κίνητρα για να μπορέσουν να το εκμεταλλευθούν περισσότεροι συνάνθρωποι μας .ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ;αφου δεν δίνετε χρήματα τη στιγμή που ρημάξατε τον τόπο (δείτε τι χρήματα λαμβάνουν οι οικογενειάρχες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες) δώστε τουλάχιστον τα θεσμικά και αφήστε τους άλλους να φωνάζουν….εσεις περικόψατε – πάτε να καταργήσετε και τα θεσμικά…..και το κυριότερο εξισώσατε τους ΑΓΑΜΟΥΣ με τους ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!!η πολυτεκνία υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και οι εκάστοτε ειδικοί νόμοι που θεσπίζονται υπέρ των πολυτέκνων υπερισχύουν των γενικών προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος (αυτά τα λένε τα δικαστήρια δεν τα λέω εγω και οπως με συμφέρει.το εχω πει κατ’επαναληψη:όποιος θέλει να έλθει στον <> κόσμο των πολυτέκνων δεν έχει παρά να το επιχειρήσει.θα εκπλαγεί….ολοι εχουν στραφει κατα των πολυτεκνων και αυτο εγινε με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων(υπάρχουν και οι εξαιρέσεις)που δεν προστάτευσαν την πολύτεκνη οικογένεια σύμφωνα με αυτα που αναφερει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ο κάθε υπουργος τώρα ερμηνεύει αυτο όπως αυτος επιθυμει.Ενα παράδειγμα:ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΡΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ;η Επιστημονικη επιτροπη της Βουλής συνεχεια το υπενθυμιζει αυτο ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ αλλά οι πολιτικοι ….το χαβά τους!!!

    Και βέβαια κατά προτεραιότητα στη μετάταξη πολυτέκνων υπαλλήλων γιατι απλα ειμαστε απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ προστατευόμενη κοινωνικη ομάδα.Απλα θα θυμίσω οτι η τιμητική ισόβια συνταξη των 102€ που δοθηκε απο τον Μητσοτάκη αλλα τωρα κοπηκε απο τους φωστηρες του ΥΠΟΙΚ δεν ηταν πιο πολυ για τα χρηματα αλλα για να απονειμει ενα ευχαριστω στην πολυτεκνη μητερα που εδωσε στο κρατος 4 και πανω παιδια!!!ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΑ ΑΡΑΓΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;

    Παναγιώτης Γκουντελάκης
    γραμμ.συλλ.πολυτ.Λάρισας

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 08:54 | Παναγιώτα

    Όταν ένας υπαλληλος είναι αποσπασμένος σε άλλη υπηρεσία και έχει αποσπασθεί κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων προς αντιμετώπιση επειγουσών και έκτακτων αναγκών, να μετατάσεται απευθείας στο Φορέα υποδοχής,εφόσον καταργείται ο κλάδος του ή συγχωνεύεται ο Φορέας που ανήκει οργανικά.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 07:27 | Χρήστος

    Δε βλέπω καμία προστασία για τα τέκνα των τριτέκνων που υπηρετούν στο Δημόσιο… στον καιάδα αυτά;

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 22:37 | STEFANOS

    Έχετε ξεχάσει το άρθρο 21 του συντάγματος περί προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας;
    Και παύω να είμαι πολύτεκνος επειδή έχω τώρα μόνο 3 παιδιά κάτω των 23 ετών;

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 21:56 | ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ ΕΛΕΝΗ

    Καλή η διευκρίνηση κυριε Υπουργέ, αλλά ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ εξακολουθείς να είσαι ακόμη κι αν τα παιδιά σου , ξεπεράσουν το δεκαοκτώ τους χρόνια ή ολοκλήρωσουν τις σπουδές τους.Οι υποχεώσεις και τα έξοδα δεν γνωρίζουν απο ηλικιακά όρια….
    Με εκτίμηση

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 17:11 | Θανάσης Αποστόλου

    Φυσικά στις πρόσφατες Υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών, η τριτεκνία γράφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων, καμμία προτεραιότητα… Κύριοι αφού μπορείτε ανά πάσα στιγμή να το παρακάμψετε, δουλέψατε τους τρίτεκνους, τώρα θέλετε να δουλεύετε και τους πολύτεκνους;
    Εχετε διαλύσει χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών, κάνατε κουρέλι το άρθρο 21 του συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, ποιόν δουλεύετε;

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 17:03 | INS

    Διαθεσιμότητα – κινητικότητα με κοινωνικά κριτήρια?

    Αν θέλει το κράτος, ναι, ας εφαρμόσει κοινωνική πολιτική.
    Ξέρετε, το δημόσιο θέλει τεχνογνωσία, αποτελέσματα και λοιπές ικανότητες-δεξιότητες που και 25 παιδιά να έχει ο άλλος δεν τα εξασφαλίζει…

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 16:55 | ΑΜΕΑ

    ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ Ν 3979/11 ΑΡΘΡΟ 53 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΑ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 14:23 | Χρήστος Στεργίου

    Και υπαλλήλων με ανήλικα τέκνα, δίδυμα, τρίδυμα κλπ

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 14:02 | Παναγιώτα

    Κατά προτεραιότητα μετάταξη υπαλλήλου όταν δεν εργάζεται ο/η σύζυγος,ή όταν ο/η σύζυγος δεν είναι ούτε εργαζόμενος ούτε άνεργος, όπως για παράδειγμα παρεκτροπής εργασία.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 14:36 | Λέκκας Νίκος

    Κύριοι γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν την Πολυτεκνική ιδιότητα; Αυτός που έχει μικρά παιδιά και έχει και δυο μεγαλύτερα τα οποία είναι άνεργα γιατί να μην θεωρείται Πολύτεκνος; Πως θα συντηρήσει την πολυμελή οικογένειά του αν δεν το προστατεύεται με την διαθεσιμότητα; πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά του αν γυρίζει από δω και από κει;
    Δείτε θετικά το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 12:17 | Χρυσόγελος Μ

    Κύριοι μη μας δουλεύετε άλλο, έλεος..

    Η Υπουργική απόφαση Μητσοτάκη ΦΕΚ 2208/6-9-2013 τ. Β για την πρόταξη των τριτέκνων δεν αναφέρει τίποτα για ΚΦΕ, οι δε ηλικίες των τέκνων με ανεργία πηγαίνουν μέχρι τα 27 έτη (Μπράβο του και καλά κάνει)….
    Για τους πολύτεκνους που έχουν 3 μόνο προστατευόμενα τέκνα(αφού έστω τώρα κατάλαβαν τη γκάφα τους.. οι φωστήρες του υπουργείου), γιατί αναφέρει για ΚΦΕ και όπως ισχύει;;; Και ο πολύτεκνος των 10 παιδιών με 2 προστατευόμενα και τα άλλα ας είναι άνεργα κλπ στον… Καιάδα!!!

    Όλα αυτά είναι προχειρότητες, που θα είχαν αποφευχθεί,
    εάν βεβαίως είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΑΣΠΕ που έγκαιρα και πριν την ψήφιση του νόμου 4172/2013, σας είχε αποσταλεί για τα άρθρα 80,81, 82 και 90 που ήταν:
    «…ή πολύτεκνος βάσει του νόμου 1910/1944, όπως αυτός τροποποιήθηκε, με τις διατάξεις του Ν. 860/1979 και του Ν. 3454/2006 και ισχύει σήμερα, καθώς και οι πολύτεκνοι (γονείς και παιδιά) που διορίσθηκαν με τις προστατευτικές διατάξεις των Νόμων 1648/1986, 2643/1998», όλα αυτά τα προβλήματα δεν θα εδημιουργούντο.
    Τι πρόβλημα δημιούργησε η Υ.Α Μητσοτάκη; Δείτε το παράλογο της Υ.Α με το παράδειγμα:
    Πολύτεκνος με 10 παιδιά, εκ των οποίων μόνο τα 3 του παιδιά είναι πλέον προστατευόμενα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2013 που απαιτεί να συνοικούν τα παιδιά με αυτόν και να ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε…, αυτός δυστυχώς δεν εξαιρείται της Διαθεσιμότητας γιατί δεν έχει πλέον 4 εξαρτώμενα και βγαίνει στην Κινητικότητα.
    Και λέγαμε: Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον αυτός ο υπάλληλος να έχει την ίδια μοίρα στην Κινητικότητα, με αυτόν που έχει μόλις 3 παιδιά;;;

    Για αυτό η ΑΣΠΕ ζητάει να εξαιρούνται την Διαθεσιμότητας, όλοι όσοι έχουν την Πολυτεκνική ιδιότητα…

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 10:37 | mpala

    Εύγε
    Πολύ καλά
    είμαστε ενθουσιασμένοι..

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 10:34 | Vassilios

    Πολύ καλές οι αλλαγές.
    Να είναι καλά ο υπουργός μας,,,

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 08:28 | ΑΚ

    ΑΡΘΡΟ 10 – ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΕΑ?