Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 06: Γονικές άδειες στο δημόσιο τομέα

1. Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 53 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός.»

2.Το εδάφιο γ΄της παραγράφου 3 του άρθρου 53 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών και Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007), καθώς και το εδάφιο γ΄της παραγράφου 3 το άρθρου 60 του ν. 3584/2007 καταργούνται.

  • 7 Οκτωβρίου 2013, 11:26 | BBK

    Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας όπως και η γυναίκα μου, έχουμε 2 παιδιά πόσες μέρες άδεια δικαιούμαστε;;;
    Μήπως πρέπει να δουλεύουμε και περισσότερο για τι τα έξοδα αυξάνουν;
    Oλα για τους δημόσιους υπάλληλους;
    Oι γονείς που δεν είναι δημόσιοι τι δικαιούμαστε; Ποια είναι η μέριμνα γι αυτούς; Δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στην ανατροφή των παϊδιών τους;
    Nα πάρουν και αυτοί 9 μισθούς, αυτό είναι δικαιοσύνη
    Επιτέλους να παίρνονται αποφάσεις για όλους τους Έλληνες.

  • 6 Οκτωβρίου 2013, 03:47 | χρηστος

    θεωρω οτι θα πρεπει να αυξηθει ο αριθμος των γονικων αδειων απο 5 ημερες που ειναι σημερα για γονεις με δυο παιδια.αυτο γιατι μια οικογενεια με 1 παιδι δικαιουται σημερα 4 ημερες.δηλαδη το επιπλεον παιδι δινει μονο 1 μερα.θεωρω λοιπον οτι εδω υπαρχει μια αδικια αποτελεσμα της οποιας ειναι η μη σωστη παρακολουθηση της σχολικης προοδου των παιδιων.ευχαριστω.

  • 5 Οκτωβρίου 2013, 12:12 | kappaS

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ…ΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΠΑΛΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

  • 5 Οκτωβρίου 2013, 10:15 | Παναγιώτης Δ.

    Με βρίσκει σύμφωνο η απόφαση να χορηγείται και στον πατέρα γονική άδεια.
    Υπάρχει μια μικρή ένσταση στις περιπτώσεις όπου η μητέρα εργάζεται ως αναπληρώτρια, ή ωρομίσθια εκπαιδευτικός ή και ωρομίσθια σε ιδιωτικό φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και δε δικαιούται γονική άδεια, σε αυτή την περίπτωση ο πατέρας δε μπορεί να κάνει χρήση της γονικής διότι η μητέρα δεν εμφανίζεται ως άνεργη αλλά εργαζόμενη. Δηλαδή στις περιπτώσεις όπου η μητέρα εργάζεται αλλά δε δικαιούται γονική άδεια ο πατέρας γιατί να χάνει το δικαίωμα, ενώ να το δικαιούται μόνο όταν είναι άνεργη.
    Μήπως πρέπει να δοθεί λύση και σε αυτή την περίπτωση??

  • 5 Οκτωβρίου 2013, 01:10 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

    Πολύ σωστή η απόφαση να παίρνει την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου και ο εργαζόμενος πατέρας!!!

    Όσο για κάποιες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από κάποιους/ες ως προς αυτό, πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει κατηγορία γυναικών-μητέρων Δημοσίων Υπαλλήλων που δεν δικαιούνται την άδεια ανατροφής, όπως οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές καθηγητές στη δημόσια εκπαίδευση. Δηλαδή, εν ώρα εργασίας-υπηρεσίας για το χρονικό διάστημα των 7-8 μηνών περίπου, που εργάζεται μια μητέρα ωρομίσθια ή αναπληρώτρια, δεν δικαιούται την 9μηνη άδεια ανατροφής, όπως οι μόνιμοι συνάδελφοί της (κάτι που πρέπει επιτέλους να αλλάξει).

    Γιατί λοιπόν να μην πάρει την άδεια ανατροφής ο πατέρας (εφόσον είναι κι αυτός μόνιμος Δημόσιος Υπάλληλος),εκτός του χρονικού εύρους των 7-8 μηνών περίπου, που εργάζεται στο σχολείο η μητέρα;
    Δηλαδή στη ιδιάζουσα αυτή περίπτωση τι λύση θα βρεθεί στην οικογένεια, αφού με τις σημερινές διατάξεις δεν παίρνει άδεια ανατροφής η ωρομίσθια-αναπληρώτρια μητέρα;
    Θα πρέπει να μείνει εσχεμμένα άνεργη για να μεγαλώσει το παιδί της;

    Ας μην είμαστε γενικά τόσο κυνικοί και ζηλόφθονες με αυτούς που εργάζονται, πόσο μάλλον με τους ωρομίσθιους-αναπληρωτές δημοσίους υπαλλήλους-λειτουργούς…

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 22:14 | ΘΕΟΛΟΓΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΖΕΥΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 21:27 | Κ.Ανδρεάδου

    Οι 3 μήνες επιπλέον για κάθε τέκνο πέραν του ενός σε πολύδυμη κύηση θα πρέπει να δοθούν σε όσες, -ους έχουν δίδυμα, τρίδυμα κτλ που δεν έχουν κλείσει τα 4 έτη, όπως ισχύει γενικά μέχρι τώρα για την άδεια ανατροφής. Επίσης οι 3 μήνες είναι μάλλον λίγοι. Θα μπορούσε να ήταν τουλάχιστον 4 ή 5.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 17:28 | IΩΑΝΝΑ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 50 ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ 22 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 16:42 | ΕΛΙΑ

    ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ.
    Για πάνω από 3 παιδιά να δίδονται οι γονικές άδειες με το μέτρο της αναλογικότητας. Δεν νοείται γονέας με 1 παιδί να παίρνει τον ίδιο αριθμό αδειών με ένα που έχει 3,4,7 παιδιά.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ πίσω στην εργασία:
    Κύριες και κύριοι, εσείς που λέτε ότι εργάζεστε τώρα και οι τεμπέληδες κάθονται στο σπίτι τους. ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ. Μεγαλώνουν εκείνους που ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ. ¨Οχι μονά ζυγά δικά σας.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 16:00 | ΣΟΣΤΗΜ Ζ.

    Μπράβο και στο βουλευτή Σαμπαζιώτη που το έφερε στη Βουλή και στον Υπουργό που το έκανε δεκτό, Προσωπικά, έχω δίδυμα από τον Ιούνιο ,στην Αθήνα δεν υπάρχουν ούτε παππούδες ούτε θείες για να βοηθήσουν και η γυναίκα μου τα φέρνει πολύ δύσκολα πέρα.Τόσο πολύ που έχω σκεφτεί να κάνω χρήση της άδειας άνευ αποδοχών!Αλλά τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν.Σκέψη για να ψάξει η γυναίκα μου εργασία ,ούτε λόγος. Επίσης καλά είναι να σκεφτούν και άλλες παροχές για τα νέα ζευγάρια γιατί με τέτοιο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα μόνο προβλήματα θα έχει η Ελληνική οικονομία στο μέλλον.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 14:29 | Εργαζομενη μητερα

    Παρακαλώ να λάβετε υπόψη να χορηγείται η γονική άδεια και σε γονείς με παιδιά που πηγαίνουν στον Παιδικό Σταθμό (όχι μόνο για τους γονείς που έχουν παιδιά στο νηπιαγωγείο). Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες αρρωσταίνουν πολύ συχνά και για τους γονείς που δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά κάπου, σημαίνει ότι οι περισσότερες ημέρες αδείας χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό. Ευχαριστώ.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 11:06 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

    Πιο ορθό θα ήταν ο γονέας να μπορεί να πάρει την άδεια και »σπασμένη» διότι την περίοδο του καλοκαιριού θα μπορούσε το παιδί να μείνει με τους παππούδες στο εξοχικό και έτσι ο γονιός να μπορεί να πάει και στη δουλειά του. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να πάρει μέσα στην τετραετία την άδεια ανατροφής για τα διαστήματα που μπορεί να έχει διευκόλυνση με το παιδί αλλά και να μην απουσιάζει επί μακρόν απο την εργασία του.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 11:08 | ΣΟΦΙΑ Ε.

    ΣΆΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ..;;ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ;;Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ..ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ..ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ..ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ..ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ!!!

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 10:16 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Επιτέλους ΜΠΡΑΒΟ για την πρωτοβουλία αυτή κύριε Μητσοτάκη
    Αποκαθίσταται ισονομία και ισοτιμία.Αποτελεί μεγάλη ανακούφιση διότι η γυναίκα μου γέννησε το τρίτο παιδί και θα έπρεπε να μετακομίσω σε δυσπρόσιτη περιοχή μαζί με όλη την οικογένειά μου αφού η σύζυγος είναι άνεργη.Ακόμη και στη περίπτωση που έπιανε δουλειά εάν την απολύανε θα έπρεπε να μετακομίσουμε με οτι αυτό συνεπάγεται για μία τρίτεκνη οικογένεια.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 09:38 | Ε.Παππά

    Δηλαδή, σύμφωνα με την λογική του Υπουργείου, εάν και οι δύο γονείς εργάζονται θα παίρνει την άδεια ο ένας, ενώ αν εργάζεται μόνο ο σύζυγος, θα κάθονται και οι δύο. Και στην συνέχεια, πάλι για λόγους «ισότητας» θα αναγκαστείτε να δώσετε άδεια σε όλους, σε βάρος των κορόιδων που θα πρέπει να βγάλουν δουλειά για άλλους δέκα. Και επειδή δεν θα βγαίνει, θα πρέπει να κάνετε προσλήψεις και πάει λέγοντας. Μπράβο, ωραία κατάσταση. Το παιδί χρειάζεται την μάνα του στο πρώτο έτος της ζωής του και είναι λογικό να παίρνουν την άδεια. Η άδεια θεσμοθετήθηκε και για τους άντρες, όταν η σύζυγος δουλεύει, για να υπάρχει καποιος να κρατάει το παιδί, όχι γιατί μπορεί να υποκατασταθεί πραγματικά η μάνα. Η λογική της διάταξης ήταν να μένει ΕΝΑΣ γονέας στο σπίτι. Είναι γελοίο να κάθονται και οι δύο, η μία λόγω ανεργίας και ο άλλος λόγω τεμπελιάς. Όσο για τους «αδικημένους», που δεν τα βγάζουν πέρα, υπάρχουν άντρες (και γυναίκες) που δουλεύουν όλην την μέρα στον ιδιωτικό τομέα και τα καταφέρνουν μια χαρά. Το δημόσιο δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα για τεμπελχανάδες.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 02:53 | Β.Πρεβελάκης

    Πρέπει να σταματήσετε να φτιάχνετε διατάξεις που να ευνοούν συγκεκριμένες ομάδες.

    Αν θέλετε να βοηθήσετε τους νέους γονείς να το βάλετε στην εργατική νομοθεσία ώστε να ευνοούνται όλοι οι γονείς και όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 01:20 | ΚΩΣΤΑΣ

    Συγχαρητήρια γιατί αίρετε μια αδικία ετών .

    Για τους πατέρες που αδικηθήκαμε ή αδικούμαστε πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει παράταση των 4 ετών κατα 2 ετη ώστε να προλάβουμε να κάνουμε χρήση της άδειας.

    Όσο για τις γυναίκες που αντιδρούν παραπάνω:
    α)θεωρούν άσχετους την ΕΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη
    β)δεν βλέπω να αγανακτούν για τις γυναίκες που κάνουν χρήση ενώ ο άντρας τους δεν δουλεύει (τα ίσα δικαιώματα τα θυμάστε μόνο όταν σαν συμφέρουν????)
    γ)δεν πρεπει να εχουν τη δυνατοτητα και οι ανεργες μητερες να ψαξουν για δουλεια ? σε εποχη οικονομικης κρισης ζουμε.

    Και πάλι συγχαρητήρια στον Κ.Μητσοτάκη. Το σωστό να λέγεται και να γράφεται.

  • 4 Οκτωβρίου 2013, 01:36 | ΚΩΣΤΑΣ

    Συγχαρητήρια γιατί αίρετε μια αδικία ετών .

    Για τους πατέρες που αδικηθήκαμε ή αδικούμαστε πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει παράταση των 4 ετών κατα 2 ετη ώστε να προλάβουμε να κάνουμε χρήση της άδειας.

    Όσο για τις γυναίκες που αντιδρούν παραπάνω:
    α)θεωρούν άσχετους την ΕΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη
    β)δεν βλέπω να αγανακτούν για τις γυναίκες που κάνουν χρήση ενώ ο άντρας τους δεν δουλεύει (τα ίσα δικαιώματα τα θυμάστε μόνο όταν σαν συμφέρουν????)
    γ)δεν πρεπει να εχουν τη δυνατοτητα και οι ανεργες μητερες να ψαξουν για δουλεια ? σε εποχη οικονομικης κρισης ζουμε.

    Και πάλι συγχαρητήρια στον Κ.Μητσοτάκη (και το γράφω αυτό εγώ που ήμουν το καλοκαίρι σε διαδηλώσεις κάτω από το γραφείο του για τις διαθεσιμότητες). Το σωστό να λέγεται και να γράφεται.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 22:30 | Μαρία Λ.

    Συγχαρητήρια σε αυτόν που έφερε το θέμα στην επιφάνεια και στον Υπουργο που το έκανε δεκτο. Στην περίπτωση μου ειναι μεγάλη βοήθεια, μολις αποκτήσαμε δίδυμα και εγώ ειμαι άνεργη,δεν έχουμε καμμία βοήθεια από γονείς γιατι μενουν μακριά, όπότε η παρουσία του συζύγου μου είναι αναγκαία.Εννοείται πως δεν υπάρχουν χρήματα για να προσλαβουμε κάποια κοπέλα για τα μωρά.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 22:58 | ΑΝΔΡΕΑΣ Μ

    ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, 2 ΕΤΩΝ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΔΥΜΑ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ 9 ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΤΑ 54 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ (ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 1,70)….
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ 9ΜΗΝΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΘΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ή ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ? ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ?ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΤΑΝΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ….
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΗ … ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ….
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ. ΣΚΕΦΘΗΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ….
    Η ΑΔΕΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΙΜΗ Η ΖΩΗ. ΑΛΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ….

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 21:18 | Τσακόγιας Κωνσταντίνος

    Επιτέλους τέλος στην αδικία …!
    Είμαι στρατιωτικός στην Πολεμική Αεροπορία και σε λίγες ημέρες περιμένουμε με την έγκυος σύζυγό μου, δύο αγοράκια (δίδυμα)…
    Είμασταν ίσως η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν είχαμε τις συγκεκριμένες «παροχές» και καλούμαστε πλέον να εναρμονιστούμε με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες – νομοθεσίες!
    Πιστεύω το συγκεκριμένο θέμα που αφορά πολλούς και πολλές από όλους εμάς, να ψηφιστεί το συντομότερο και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή!

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 18:26 | ΜΠΙΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣΤΕΡΗ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ:»ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΑΔΕΙΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, Η ΚΑΤΟΠΙΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ» Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ?

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 17:34 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 16:03 | sigmaΚ

    Για να μην υπάρχουν ερωτήματα μετά την ψήφιση του Νόμου, να διευκρινιστεί τι θα γίνει και με τις μειωμένες άδειες 4,5 μηνών (9 μηνη κατά το ήμισυ) που δικαιούται ο πατέρας τώρα αν η σύζυγος του εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.
    Αυτή η άδεια θα αντικατασταθεί με 9μηνη?
    Και όσοι έχουν ήδη κάνει χρήση της άδειας αυτής θα δικαιούνται επιπλέον 4,5 μήνες άδεια?

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:46 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/590/οικ.14346/29-05-2008 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Χορήγηση αδειών σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα και τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων», διάστημα 3 μηνών της άδειας άνευ αποδοχών χορηγείται με πλήρεις αποδοχές στην περίπτωση γέννησης τρίτου παιδιού και άνω.
    Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18§1 ‘‘Ειδικές περιπτώσεις γονικής άδειας’’ του Ν. 3801/2009 (ΦΕΚ 163/τ.Α’/04-09-2009, σε περίπτωση πολύδυμης κύησης, η άδεια λοχείας αυξάνεται κατά 1 μήνα για κάθε τέκνο πέραν του ενός.
    Πιστεύω πως η επιπλέον άδεια ανατροφής τέκνου που προτείνεται στο σχέδιο νόμου θα λειτουργήσει επιπλέον των ανωτέρω παρατιθέμενων διευκολύνσεων, ή κάνω λάθος???

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:11 | nsmoloktos

    ο δικαίωμα χορήγησης γονικής άδειας για κάθε τέκνο προβλέπεται από την 64/2008 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία αναφέρει ότι μητέρα υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού και πριν από την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο.Στην ανωτέρα γνωμοδότηση αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι το δικαίωμα είναι » αυτοτελές για κάθε τέκνο που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το τέταρτο έτος της ηλικίας του και ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο υπάλληλος έχει αποκτήσει και άλλο τέκνο, είναι δυνατή η διαδοχική χορήγηση σε αυτόν της εν λόγω άδειας και των λοιπών διευκολύνσεων, δηλαδή η χορήγηση της μιας άδειας αμέσως μετά την εκπνοή της προηγούμενης ακέραιας και χωρίς καμμία απομείωση (Βλ. ΣτΕ 2/2006,420/2005 και Διοικ. Εφ. Αθ. 1110/2007)».Επίση η 3μηνη προβλεπόμενη άδεια μετά το 3ο παιδί, είναι για κάθε τέκνο και πρέπει να διευκρινιστεί αυτό στο νόμο και όχι να λένε ότι δίνεται άπαξ, όσα παιδιά και να κάνει η γυναίκα!..

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:27 | ΝΙΚΟΣ Τ.

    Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στο Υπουργείο διότι επιτέλους αποκαθιστά την αδικία σε βάρος των πατέρων δημοσίων υπαλλήλων των οποίων η σύζυγος δεν εργάζεται. Εξάλλου, ο Συνήγορος του Πολιτη έχει υποβάλλει πόρισμα από το 2010 προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ έτσι τηρούνται και οι αρχές της ισότητας και της ισονομίας, όπως και οι οδηγίες της Ε.Ε. Παράλληλα,δίνονται κίνητρα στις άνεργες μητέρες για αναζήτηση εργασίας, αφού ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να αναλάβει για ένα διάστημα την ανατροφή του τέκνου. Και πάλι συγχαρητήρια για την αποκατάσταση της αδικίας.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:16 | ΚΩΣΤΑΣ Μ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝ ΕΓΩ ‘Η Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ….ΕΛΕΟΣ .ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΑΚΙ,ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ….!!

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:11 | Ηλίας

    Οι γονικές άδειες στον Δημόσιο Τομέα, σε σχέση με τα παιδιά που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να δίνονται αναλογικά, και να είναι δύο (2) ημέρες για κάθε παιδί ανά έτος. Προτείνεται μάλιστα μετά το τρίτο παιδί να είναι τρεις (3) ημέρες ανά παιδί. Διότι σήμερα ένας γονέας με δύο (2) παιδιά δικαιούται σήμερα με τον υφιστάμενο νόμο τέσσερις (4) ημέρες το έτος, ενώ ένας άλλος με τέσσερα (4) ή με έξι (6) παιδιά, δικαιούται μόλις έξι (6) ημέρες ετήσιας Γονικής άδειας, κάτι το οποίο είναι άδικο και όχι αναλογικό. Επίσης προτείνεται να έχουν δικαίωμα της γονικής άδειας ετησίως και οι δύο (2) γονείς, για όσες οικογένειες έχουν περισσότερα των τριών (3) τέκνα. Καθώς έτσι θα στηριχτεί και η πολύτεκνη οικογένεια η οποία σε όλο τον Δημόσιο Τομέα των Ευρωπαϊκών Κρατών, έχει εντελώς και διαφορετική μεταχείριση, απ’ ότι στην Ελλάδα. Σε αντιστάθμιση και της ετήσιας άδειας των έξι (6) ημερών ετησίως του Η/Υ, την οποία έχει εξαγγείλει ο Υπουργός κ. Μητσοτάκης ότι θα καταργηθεί από το έτος 2014.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:21 | Μανώλης

    Η υπ’ αριθ. 496/2007 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Παιδείας και η οποία επικαλείται τις αποφάσεις 420/2000 1/2006 και 2/2006 του Συμβουλίου Επικρατείας (7-μελούς συνθέσεως και οι τρείς) με σαφή τρόπο ορίζει: «ότι το δικαίωμα για την απόληψη της άδειας αυτής είναι αυτοτελές για κάθε τέκνο που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το τέταρτο έτος της ηλικίας του και ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο γονέας υπάλληλος έχει αποκτήσει άλλο τέκνο, το οποίο επίσης δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το τέταρτο έτος της ηλικίας του, είναι δυνατή η διαδοχική χορήγηση σ’ αυτόν της εν λόγω αδείας, δηλαδή η χορήγηση αμέσως μετά τη λήξη της εννεάμηνου άδειας για την ανατροφή του πρώτου τέκνου του και νέας εννεαμήνου αδείας για την ανατροφή και του δεύτερου τέκνου του».

    Το δικαίωμα χορήγησης γονικής άδειας για κάθε τέκνο προβλέπεται από την 64/2008 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία αναφέρει ότι μητέρα υπάλληλος που λαμβάνει ήδη τη διευκόλυνση του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού και πριν από την εξάντλησή τους αποκτά νέο τέκνο, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο των διευκολύνσεων για το πρώτο τέκνο αργότερα, αθροιστικά με τις διευκολύνσεις που αντιστοιχούν στο νέο τέκνο.

    Στην ανωτέρα γνωμοδότηση αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι το δικαίωμα είναι » αυτοτελές για κάθε τέκνο που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το τέταρτο έτος της ηλικίας του και ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο υπάλληλος έχει αποκτήσει και άλλο τέκνο, είναι δυνατή η διαδοχική χορήγηση σε αυτόν της εν λόγω άδειας και των λοιπών διευκολύνσεων, δηλαδή η χορήγηση της μιας άδειας αμέσως μετά την εκπνοή της προηγούμενης ακέραιας και χωρίς καμμία απομείωση (Βλ. ΣτΕ 2/2006,420/2005 και Διοικ. Εφ. Αθ. 1110/2007)».

    Επίση η 3μηνη προβλεπόμενη άδεια μετά το 3ο παιδί, είναι για κάθε τέκνο και πρέπει να διευκρινιστεί αυτό στο νόμο και όχι να λένε ότι δίνεται άπαξ, όσα παιδιά και να κάνει η γυναίκα!..

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 15:33 | Α.Καραφέρης

    Μπράβο στον ΣτΠ πρωτίστως ο οποίος συνέβαλε με πόρισμα από το 2010 προς την κατεύθυνση αυτή και έπειτα μπράβο και στον κο Μητσοτάκη και στους συνεργάτες του που το εφαρμόζουν. Όντως ήταν μέχρι τώρα μια διάκριση σε βάρος των πατεράδων. Οι κυρίες που διαμαρτύρονται προφανώς δεν είναι μητέρες, όταν γίνουν πιστεύω θα αναθεωρήσουν.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 14:24 | Λέκκας Νίκος

    Για τους γονείς που είναι πολύτεκνοι και έχουν μικρά παιδιά δεν λαμβάνεται καμιά μέριμνα. Έχω 5 παιδιά το ένα σπουδάζει και τα άλλα πηγαίνουν, Α Γυμνασίου, ΣΤ΄ Δημ., Β΄ Δημ., Παιδικό σταθμό που σχολάζουν διαφορετικές ώρες και οι δύο γονείς εργαζόμαστε πως θα τα καταφέρουμε να παίρνουμε τα παιδιά μας το μεσημέρι ιδίως τα μικρότερα;
    Πιστεύω ότι μέχρι την ηλικία των 10 ετών που θα γίνει το μικρότερο παιδάκι από μια πολύτεκνη οικογένεια να μπορεί – έστω – ο ένας γονέας να έχει διευκόλυνση από την δουλεία του για να μπορεί να τα παίρνει από το σχολείο.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 14:56 | Ermioni

    Η σύζυγος κάθεται και θα κάθεται και ο σύζυγος για ποιο λόγο? Όταν στην υπηρεσία του κάποιοι συνάδελφοι θα προσπαθούν να βγάλουν και την δική του δουλειά? ΄Αν είναι ο μοναδικός υπάλληλος στον συγκεκριμμένο κλάδο τι γίνεται? Καλό μέτρο για τους τεμπέληδες σας πειραξε η μηχανογραφική.΄Η μήπως θα εργάζονται σε ανασφάλιστη εργασία και κάποιοι θα περιμένουν στις λίστες του ΟΑΕΔ. Ευχαριστώ.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 14:52 | Σταύρος

    Η όντως υφιστάμενη διάκριση λόγω φύλου σε βάρος των πατέρων, επιλύεται προς την κατεύθυνση του να κάθονται δύο γονείς στο σπίτι για την ανατροφή του ιδίου παιδιού, την ώρα που το Υπουργείο κόπτεται για χαμένες εργατοώρες? Η άρση της διάκρισης και η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο μπορούσε κάλλιστα να γίνει προς την κατεύθυνση του να μην δικαιούται άδεια κανένας γονέας εάν ο άλλος δεν εργάζεται. Έτσι θα εξυπηρετείτο και η ίση μεταχείριση αλλά και οι πολύτιμες εργατοώρες.Όλα γίνονται απερίσκεπτα και υποκριτικά, μόνο για εντυπωσιαμό και χωρίς καμία προοπτική η έννοια κράτους δικαίου.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 13:58 | Π. Λούτας

    Η αύξηση των μηνών της άδειας ανατροφής σε περίπτωση διδύμων αποτελεί πολύ σωστή απόφαση. Πρέπει να διευκρινισθεί τι γίνεται για όσους γονείς είναι σε άδεια ανατροφής αυτή τη στιγμή, αν μπορούν να παρατείνουν την άδεια τους υπαγόμενοι σε αυτό το νόμο. Επίσης να διευκρινισθεί αν υπάγονται στο νόμο όσοι γονείς διδύμων έχουν ολοκληρώσει την άδεια ανατροφής αλλά έχουν τέκνα κάτω των 4 ετών.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 13:15 | Ευαγγελος

    Συγχαρητήρια γιατί αίρετε μια αδικία ετών για την οποία ο Συνήγορος του Πολίτη και τη ΕΕ έχουν αποφανθεί ότι υπάρχει εδώ και χρόνια.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 13:09 | Μανώλης

    Θα πρέπει κύριοι, να διευκρινιστεί και να δίνεται η 3μηνη άδεια ανατροφής για κάθε τέκνο που γεννιέται μετά το 3ο τέκνο και όχι άπαξ όπως το ερμηνεύουν κάποιοι ανεγκέφαλοι!
    Δώστε δημογραφικά κίνητρα…

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 13:52 | Νικολαϊδου Ευθυμία

    Θα ήθελα να μας γνωρίσετε τι θα γίνει με τις μητέρες που έχουν χάσει δικαστικά την επιπλέον άδεια ανατροφής σε περίπτωση γέννησης διδύμων.
    Επίσης στην περίπτωση της γέννησης τρίτου παιδιού είχε δοθεί η δυνατότητα να την λάβουν εκ των υστέρων οι γονείς με τρίτο παιδί. Θα ήθελα να διευκρινίσετε εάν θα γίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τουλάχιστον για τους γονείς που έχουν κάνει αίτηση στην προθεσμία που το δικαιούνταν και έχει απορριφθεί.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 12:01 | Α.Μουρατιάν

    Το σχόλιό μου αφορά στο αρ. 6 σχετικά με τη γονική άδεια. Ειδικότερα, με το σχέδιο νόμου προστίθεται εδάφιο στην παρ. 2 του αρ. 53 του Υπαλληλικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο η εννεάμηνη άδεια ανατροφής παρατείνεται κατά 3 μήνες για κάθε επιπλέον τέκνο πολύδυμης κύησης.
    Θεωρώ ότι με το ίδιο (προτεινόμενο) άρ. 6 το εδάφιο αυτό θα πρέπει να προστεθεί και στο όμοιο άρ. 60 παρ. 2 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007, ΦΕΚ Α’ 143) που ρυθμίζει ακριβώς το ίδιο ζήτημα για τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Υπαλλήλους.
    Επίσης, προτείνω να προβλέπεται ρητά ότι η ρύθμιση της διάταξης καταλαμβάνει και τις μητέρες διδύμων, τριδύμων κλπ οι οποίες κατά το χρόνο δημοσίευσης του νόμου διανύουν την περίοδο της εννεάμηνης άδειας ανατροφής.
    Ευχαριστώ

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 12:22 | Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 10:08 | ΚΩΣΤΑΣ Β

    Συγχαρητήρια γιατί αίρετε μια αδικία ετών για την οποία ο Συνήγορος του Πολίτη και τη ΕΕ έχουν αποφανθεί ότι υπάρχει εδώ και χρόνια.

    Για τους πατέρες που αδικηθήκαμε ή αδικούμαστε πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει παράταση των 4 ετών ώστε να προλάβουμε να κάνουμε χρήση της άδειας.

    Όσο για τις γυναίκες που αντιδρούν παραπάνω:
    α)θεωρούν άσχετους την ΕΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη
    β)δεν βλέπω να αγανακτούν για τις γυναίκες που κάνουν χρήση ενώ ο άντρας τους δεν δουλεύει (τα ίσα δικαιώματα τα θυμάστε μόνο όταν σαν συμφέρουν????)
    γ)έτσι βγάλατε μόνες σας τα ματάκια σας ως τώρα και μυαλό δεν βάζετε.
    Η εξίσωση μπορεί να γίνει ξέρετε και προς τα κάτω. Δεν νομίζω ότι αργεί η κυβέρνηση να καταργήσει την άδεια και για τις γυναίκες.

    Και πάλι συγχαρητήρια στον Κ.Μητσοτάκη (και το γράφω αυτό εγώ που ήμουν το καλοκαίρι σε διαδηλώσεις κάτω από το γραφείο του για τις διαθεσιμότητες). Το σωστό να λέγεται και να γράφεται.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 10:48 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ Μ.

    θεωρώ ότι η ρύθμιση αναφορικά με την χορήγηση επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός, στις περιπτώσεις γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. τέκνων, δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στους υπαλλήλους που υπάγονται στον Ν. 3528/2007 (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας), αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβει και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, οι οποίου υπάγονται στον Ν. 3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων). Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε μιλάμε για διάκριση υπέρ των Υπαλλήλων του Στενού Δημόσιο Τομέα και εις βάρος των υπαλλήλων των ΟΤΑ!

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 10:01 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Σχετικά με την άδεια ανατροφής διδύμων – τριδύμων τέκνων κλπ, θεωρώ οτι η επιπρόσθετη άδεια των τριών μηνών για κάθε τέκνο πέραν του ενός πρέπει να είναι μεγαλύτερη (τουλάχιστον έξι μηνών ), γιατί οι απαιτήσεις για την ανατροφή διδύμων κλπ είναι ιδιαίτερα αυξημένες έναντι των τέκνων που γεννιούνται με διαδοχικές γεννήσεις και δικαιούνται εκ νέου εννιάμηνη άδεια ανατροφής. Αποτελεί το άρθρο αυτό άνιση μεταχείριση των μητέρων που δικαιούναι την άδεια τριμήνου έναντι αυτών που με διαδοχικούς τοκετούς λαμβάνουν τους εννέα μήνες ανατροφής και έναντι αυτών που δικαστικά έχουν δικαιωθεί πολλάκις μέχρι σήμερα με χορήγηση επιπρόσθετου εννιάμηνου για κάθε τέκνο πέραν του ενός.
    Επίσης, η έναρξη ισχύος θα αφορά τις γεννήσεις που θα γίνουν απο την ψήφιση του νόμου, η θα συμπεριλάβει και τις περιπτώσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί η άδεια ανατροφής τους ; αν όχι θα αποτελεί πάλι διακριτική μεταχείριση.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 10:51 | Σ.Σ.Σ

    Η εργαζόμενη γυναίκα που γεννάει, μετά από λίγους μήνες θα επιστρέψει στην εργασία της. Η άνεργη γυναίκα που γεννάει, δεν έχει καν τη δυνατότητα να ψάξει για εργασία, εφόσον ο σύζυγός της δεν μπορεί να φροντίσει το/τα παιδί/παιδιά τους. Αυτή είναι η λογική αυτής της απόφασης.

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 09:11 | ΟΛΓΑ ΜΑΥΡΟΝΑΣΙΟΥ

    παρακαλω ενημερωστε μας εαν η ρυθμιση για επιπλεον αδεια τριμηνου σε περιπτωση διδυμων ισχυει και για εμας που βρισκομαστε ηδη στην εννιαμηνη αδεια ανατροφης

  • 3 Οκτωβρίου 2013, 08:21 | Ι.Μ.Κ.

    Γιατί αποφεύγεται διακαώς να δώσετε περισσότερες διευκολύνσεις σε οικογένειες που εργάζονται και οι 2 γονείς και φέτος δυσκολεύονται ιδιαίτερα με την υπολειτουργία όλων των σχολείων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση να είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους?

    Δίνεται συνέχεια διευκολύνσεις μόνο σε οικογένειες που ο ένας από τους 2 γονείς δεν εργάζεται? Οικογένειες όπως η δική μου με 3 μικρά παιδάκια των οποίων το σχολείο τελειώνει καθημερινά υποχρεωτικά στις 12:30 και 13:15 τι πρέπει να κάνουμε? Να παραιτηθούμε ή να βγάλουμε τα παιδιά από το σχολείο?

  • 2 Οκτωβρίου 2013, 15:04 | ΕΙΡΗΝΗ Τ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΤΑΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ! ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΤΡΟΠΗ!!

  • 2 Οκτωβρίου 2013, 15:53 | ΓΟΝΙΟΣ(ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ)

    AΦΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΕΝΙΚΑ,ΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ (ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ).ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΠΑΣΗ ,ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΟΥΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ…ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ….!

  • 2 Οκτωβρίου 2013, 13:10 | Δανάη Λ.

    Να αποσύρετε την διάταξη για τις άδειες των πατεράδων. Δεν είναι δυνατόν να λείπουν από την δουλειά χωρίς να υφίσταται κανένας λόγος, εφόσον δεν εργάζονται οι σύζυγοι. Καταλαβαίνετε πόσες εργατοώρες θα πάνε χαμένες, χωρίς να υπάρχει λόγος;

  • 2 Οκτωβρίου 2013, 13:33 | Ε.Παππά

    Ποιός ο λόγος να δώσετε άδεια στους πατεράδες, που η σύζυγός τους δεν εργάζεται; Όλο το σύστημα δουλεύει για τους αρχιτεμπέληδες; Αφαιρείτε ημέρες αδειών από τους υπαλλήλους που δουλεύουν και χαρίζετε στους κοπανατζήδες, γιατί περί αυτών πρόκειται. Δώστε μου έναν λόγο για να πάρει άδεια ανατροφής τέκνου υπάλληλος που η σύζυγός του μένει στο σπίτι. ΕΝΑΝ!!!! Να πάρετε πίσω την διάταξη, γιατί θα γεμίσει το δημόσιο άχρηστους λεχώνους, που λειτουργούν σε βάρος των συναδέλφων τους. Αρκετά πια!!!