Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Ολοκλήρωση της Δημόσιας Διαβούλευσης

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Θα επεξεργαστούμε τα σχόλια και τις προτάσεις που αναρτήθηκαν ώστε να ληφθούν υπόψη πριν την τελική διαμόρφωση του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Δημόσια διαβούλευση στο Σχέδιο Νόμου: «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»

Θέτουμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αντικείμενο μία σειρά ρυθμίσεων που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό ζητημάτων κατάστασης προσωπικού του Δημόσιου Τομέα. Μεταξύ άλλων, εξορθολογίζεται το πλαίσιο των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, ενισχύεται η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και διευκρινίζονται ζητήματα που αφορούν την αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας, επιχειρείται επίλυση της εκκρεμότητας των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ ενώ εισάγονται και διατάξεις που αφορούν την Διαύγεια, το ΑΣΕΠ κ.λπ. Παράλληλα, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για διάφορα ζητήματα των Υπουργείων Ανάπτυξης, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη και άλλων.

Παρακαλούμε για τα σχόλιά σας μέχρι την Πέμπτη 03/10/2013.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», αρμοδιότητας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των πολιτών, παραμένουν στη διαβούλευση μέχρι και την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου. Για τις υπόλοιπες διατάξεις η διαβούλευση ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.