Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 18:Γενικές Διατάξεις περί καταργήσεων – συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του παρόντος νόμου

1. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού:
α) Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται οι συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου, χωρίς προς τούτο να απαιτείται διατύπωση, δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση ή άλλο, δικαιουμένων των υπαλλήλων αυτών τη νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση για την περίπτωση της καταγγελίας της σύμβασης.
β) Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως ισχύει, το μόνιμο προσωπικό καθώς και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται τίθεται σε διαθεσιμότητα, με εξαίρεση όσους εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 2 περίπτωση Δ` του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται αυτοδικαίως στο φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων, σε κενές ή συνιστώμενες με την απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης προσωποπαγείς θέσεις, κατηγορίας και κλάδου/ειδικότητας αντίστοιχου με τα τυπικά τους προσόντα. Σε περίπτωση μετάταξης ή μεταφοράς σε κενή θέση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου διοίκησης.
γ) Τα Υπουργεία ή οι φορείς στους οποίους περιέρχονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων με το νόμο αυτό φορέων, δύνανται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, να συνάψουν τις απολύτως αναγκαίες, για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου.
δ) Λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, η θητεία του Προέδρου, των μελών των οργάνων διοίκησης και του προσωπικού με θητεία των φορέων που καταργούνται.
ε) Παύουν, αυτοδικαίως:
αα) Οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού άλλων υπηρεσιών και φορέων, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί στους καταργούμενους φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό επανέρχεται στην υπηρεσία ή στο φορέα της οργανικής του θέσης. Για το σκοπό αυτόν, εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου για την απόσπαση οργάνου.
ββ) Οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων που καταργούνται, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες και φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό υπάγεται στις αντίστοιχες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις για το προσωπικό των φορέων που καταργούνται, που προβλέπουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.
στ) Οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, ανεξάρτητων υπηρεσιών και έργου μεταξύ οιουδήποτε προσώπου και οιουδήποτε εκ του και των φορέων που καταργούνται λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου, που αποτελεί και σπουδαίο λόγο λύσης της σύμβασης, χωρίς προς τούτο να απαιτείται διατύπωση, δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση ή άλλο, ούτε να οφείλεται οιαδήποτε αποζημίωση.
ζ) Ειδικά και μόνο προς απόληψη της επιδότησης και λοιπών βοηθημάτων ανεργίας, κάθε συνδεθείς με νομικό πρόσωπο που καταργείται με τον παρόντα νόμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η οποία λύθηκε κατά τα προαναφερθέντα, οφείλει, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να προσκομίσει στον Ο.Α.Ε.Δ. αντίγραφο του ΦΕΚ δημοσίευσης του παρόντος, το οποίο και θα υπέχει θέση καταγγελίας.
η) Η σύμβαση ή/και σχέση έμμισθης εντολής των δικηγόρων που έχουν προσληφθεί και υπηρετούν στα νομικά πρόσωπα που καταργούνται λύεται αυτοδικαίως.
Οι δικηγόροι αυτοί υποχρεούνται μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου να υποβάλουν στον Υπουργό που εποπτεύει τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής:
αα) Αναλυτική κατάσταση των εκκρεμών και των περατωμένων δικαστικών υποθέσεων που χειρίστηκαν. Στην πιο πάνω κατάσταση για τις εκκρεμείς υποθέσεις γίνεται λεπτομερής μνεία του διαδικαστικού σταδίου στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και η ημερομηνία της επόμενης διαδικαστικής πράξης.
ββ) Πλήρεις φακέλους των ανωτέρω εκκρεμών και περατωμένων υποθέσεων με ακριβή αντίγραφα των δικογράφων, εισηγητικών εκθέσεων, δικαστικών αποφάσεων και των σχετικών εγγράφων.
Αν τα πιο πάνω στοιχεία δεν παρασχεθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή δεν είναι πλήρη, ο δικηγόρος ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκύψει για το Δημόσιο από την καθυστέρηση.
2. Όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη έκθεσης απογραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων που καταργούνται, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από τη σύσταση της προβλεπόμενης στις επιμέρους διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του παρόντος νόμου επιτροπής. Εντός της ίδιας προθεσμίας απόσπασμα της εγκεκριμένης από τους, κατά περίπτωση, αρμόδιους Υπουργούς έκθεσης απογραφής, το οποίο περιγράφει τα αποκτώμενα κατά κυριότητα ακίνητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, με την περίληψη που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 του β.δ. 533/1963 (Α` 147) καταχωρίζεται ατελώς στα οικεία βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου ή στο οικείο κτηματολογικό φύλλο.
3. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, υφιστάμενες μισθώσεις ακινήτων των φορέων που καταργούνται λύονται το αργότερο τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατόπιν σχετικής καταγγελίας της μίσθωσης από τον οικείο Υπουργό. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να παρατείνεται η μίσθωση έως έναν ακόμη μήνα και για μία μόνο φορά, με την προϋπόθεση ότι συντρέχει σοβαρός λόγος που μνημονεύεται στην απόφαση αυτή. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη λύση των μισθώσεων.
4. Όπου σε νόμο, διάταγμα ή υπουργική απόφαση γίνεται αναφορά στους φορείς που καταργούνται, νοείται, από την έναρξη της ισχύος του παρόντος, η υπηρεσία ή ο φορέας στον οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητες τους.
5. Τα λογότυπα και τα σήματα που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν κατοχυρώσει νομικά πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται οι διατάξεις του, χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 14:59 | Προστατεύστε τα Αμέα και τους ΑΣΕΠΙΤΕΣ

    Προστατεύστε τα Αμέα και τους ΑΣΕΠΙΤΕΣ από τις απολύσεις από τα ΝΠΙΔ .Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο. Βγείτε και πείτε τωραααα στον κόσμο ποιοι θα απολυθούν και απο που θα απολυθούν. Ποιοι εξαιρούνται από την διαδικασια.Μην μας πετάτε ενα νομοσχέδιο που παρουσιάζει την χειροτερη φάση και μετα την διαβουλευση μας βγειτε και μας πείτε «παλεψαμε και καταφεραμε και υπάρχουν κάποιες εξαίρεσης» .Πετάτε άδεια για να πιάσετε γεμάτα για να δείτε αντιδράσεις απο τον κόσμο. Σταμαστήστε αυτο τον Ψυχολογικο πόλεμο που κάνετε δεν θα σας βγει σε καλό.Οι υπομονή μας έχει εξαντλήθει. Ανεβάζετε και λετε στο νομοσχέδιο οτι θα απολυθούν όλοι από τα ΝΠΙΔ και διαβάζω παρακάτω ότι κάποια ΝΠΙΔ εξαιρούνται και μεταφέρετε το προσωπικό (βλέπε «Κατάργηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και μετατροπή του σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.» )που το προσωπικο μεταφέρθηκε .Μην λέτε μισές αλήθειες στον κόσμο.Μιλήστε ξεκάθαρα.

    Προστατεύστε τα Αμέα και τους ΑΣΕΠΙΤΕΣ από τις απολύσεις από τα ΝΠΙΔ

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 14:19 | Sofia

    Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: Εξαιρέστε τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ που διαθέτουν τα απαιτούμενα πτυχία-προσόντα από τις απολύσεις σε περίπτωση κλεισίματος ενός Ν.Π.Ι.Δ.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:39 | capital

    Δεν είμαστε με τα καλά μας!
    Διώχνετε ΑΣΕΠίτες και κρατάτε συμβασιούχους και παυλόπουλους???

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:05 | ANTREAS ZOIS

    φευγουν οι διδακτορες και μενουν στο δημοσιο οι αποφοιτοι…νηπιαγωγείου!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:09 | POLITELEIA

    Μάλλον συνιστά πολυτέλεια οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ να γλυτώσουν από τις απολύσεις. Διώξτε μας λοιπόν και αφήστε τα βύσματα τους συμβασιούχους και τα παιδιά του παυλόπουλου να μείνουν στο δημόσιο!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:14 | nikos

    ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ) ΛΟΓΩ «ΤΥΦΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»!!!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:23 | σπανος

    παρακαλω δειξτε μεριμνα για εμας τους επιτυχοντες του ασεπ!
    Δεν μας αξίζει να πληρώσουμε εμείς το τίμημα, εμείς που περάσαμε αξιοκρατικά και μπορούμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.
    Ευχαριστώ.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:21 | ΣΟΦΙΑ ΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ποια δικαιοσυνη και ποιο ΑΣΕΠ υποστηριζετε?
    ολα τα εχετε ισοπεδωσει κυριολεκτικα!
    ελεος πια!
    ουτε τους διορισμους του ΑΣΕΠ δεν γλωτώνετε απο τις απολυσεις?!…

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:06 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.
    ΑΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΘΑ ΠΑΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.-

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:21 | katerina sotirxou

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΜΑΣ?
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ?
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ?
    ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΞΑΙΡΕΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 13:40 | ανωνυμος

    ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΕΠΙΤΗ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ!
    ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:34 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΟΣ

    Είμαι υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο εποπτεύεται από Υπουργείο. Διορίστηκα σ’ αυτήν την θέση έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλαδή τήρησα την αξιοκρατία & την διαφάνεια στις προσλήψεις του δημοσίου εφόσον ο διορισμός μου έγινε μέσω ΑΣΕΠ. Διαθέτω πτυχίο πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό και είμαι διδάκτωρ Ελληνικού Πανεπιστημίου. Κατέχω επίσης άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών και άριστη γνώση Η/Υ με πιστοποιήσεις επίσημων φορέων. Και σας ερωτώ:
    1. Σε περίπτωση κατάργησης του Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ εγώ θα απολυθώ; Δηλαδή είμαι επιτυχών ΑΣΕΠ με διδακτορικό και θα μείνω άνεργος όταν χιλιάδες συμβασιούχοι μπήκαν για παράδειγμα στο Δήμο Αθηναίων από την πίσω πόρτα, εκτός ΑΣΕΠ, απασχολούνται ακόμη λόγω ασφαλιστικών μέτρων αν και μπήκαν στον Δήμο από την πίσω πόρτα, πληρώνονται ακόμη και σήμερα κανονικά και ενώ είναι και καλά υπάλληλοι καθαριότητας δεν έχουν μαζέψει ούτε ένα σκουπίδι από τους δρόμους της Αθήνας;
    2. Ή μήπως οφείλω να αξιολογηθώ ξανά ή να δώσω ξανά εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ ενώ ήδη είμαι από τους λίγους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ με πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες και Η/Υ; Και από την άλλη έχω προϊσταμένους – διευθυντές ανθρώπους που διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ και διαθέτουν μόνο απολυτήριο λυκείου (για να μην αναφέρω καλύτερα γυμνασίου ή και δημοτικού) και οι οποίοι ενδέχεται να αξιολογηθούν μόνο μέσω των υπηρεσιακών τους φακέλων ενώ εμείς οι ΠΕ ενδέχεται να δώσουμε γραπτό τεστ γνώσεων μέσω ΑΣΕΠ, ακόμη κι αν διοριστήκαμε και συνεπώς αξιολογηθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ ήδη;! Συμπερασματικά, οφείλετε να μεριμνήσετε ορθολογικά για τα άτομα εκείνα τα οποία διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα και διαθέτουν πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες και Η/Υ! Δεν είναι δυνατόν άνθρωπος που ακολούθησε τον δρόμο του διορισμού μέσω ΑΣΕΠ & συγχρόνως διαθέτει πληθώρα ουσιαστικών & τυπικών προσόντων να απειλείται με απόλυση ή να πρέπει να αξιολογηθεί ξανά από το ΑΣΕΠ! Δώστε προτεραιότητα στους επιτυχόντες ΑΣΕΠ και εξαιρέστε τους από τις απολύσεις ή γραπτούς διαγωνισμούς! Είμαστε άτομα που κάναμε χρόνια σπουδών, διοριστήκαμε αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ, αφήσαμε δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε και άνεργοι επειδή το Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο απασχολούμαστε κλείνει;! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Οφείλετε να μεριμνήσετε με υπευθυνότητα και κυρίως σοβαρότητα για την συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων!!!.-

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:52 | ΚΩΣΤΑΣ

    Είναι ανεπίτρεπτο επιτυχών του ΑΣΕΠ με πλήθος πτυχίων (ΑΕΙ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ Κ.Α.) να κινδυνεύει με απόλυση επειδή αποφασίστηκε να κλείσει το Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ. Πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να παίρνουν μετάθεση για κάποια άλλη υπηρεσία του δημοσίου! Διαφορετικά θα καταλαμβάνει την θέση του άλλος μέσω ΑΣΕΠ; Γιατί εφόσον κι ο ίδιος είναι επιτυχών ΑΣΕΠ;!…

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:14 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Δεν νοείται άνθρωπος που πέρασε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ να απολύεται επειδή εσείς τώρα θέλετε να κλείσετε το Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο το ίδιο το ΑΣΕΠ τον επέλεξε να απασχοληθεί! Απομακρύνετε πρωτίστως τους ανθρώπους που γίνανε αορίστου εκτός ΑΣΕΠ μέσω Π.Δ. Παυλόπουλου, απολύστε τους χιλιάδες συμβασιούχους στους Δήμους οι οποίοι μπήκαν από το παράθυρο και μέσω ασφαλιστικών μέτρων παραμένουν με το έτσι θέλω στο δημόσιο και μετά ελάτε να ασχοληθείτε με τους ανθρώπους-επιτυχόντες ΑΣΕΠ οι οποίοι διορίστηκαν αξιοκρατικά στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ! Σοβαρευτείτε επιτέλους γιατί η υπομονή μας έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό! Κρατάτε τα βύσματα και διώχνετε τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ οι οποίοι διαθέτουν πτυχία, γνώσεις, ουσιαστικά & τυπικά προσόντα για την ουσιαστική αναβάθμιση που χρειάζεται το δημόσιο.-

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:41 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Αποφασίστε επιτέλους εάν θέλετε να εδραιώσετε το ΑΣΕΠ ή αν θέλετε να το υποβαθμίσετε! Δεν γίνεται να απολύετε από τα Ν.Π.Ι.Δ. επιτυχόντες ΑΣΕΠ και από την άλλη μεριά να συντηρείτε ανθρώπους τεμπέληδες, αγράμματους οι οποίοι δεν δουλεύουν καθόλου και πληρώνονται κανονικά! Δεν είναι δυνατόν διδάκτωρ να έχει διευθυντή του υπάλληλο ΔΕ ο οποίος δεν ξέρει να γράφει το όνομά του και απλώς διορίστηκε στο δημόσιο επειδή είχε μέσον! Βάλτε ιεραρχικά πρώτους στην λίστα ανθρώπους με πτυχία και ουσιαστικές γνώσεις, ανθρώπους οι οποίοι διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ! Θα δείτε μετά πόσο παραγωγικός θα γίνει ο δημόσιος τομέας…

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:40 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Καμία απόλυση για κανέναν ΑΣΕΠίτη!
    Μετάθεση των επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε άλλο φορέα σε περίπτωση που ο φορέας στον οποίο εργάζονταν μέχρι χτες κλείνει.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:06 | georgia soulioti

    Κάτω τα χέρια σας από τους διοριστέους μέσω ΑΣΕΠ!
    Είναι οι μόνοι που πέρασαν στο δημόσιο με το σπαθί τους!
    Διώξτε την χαμηλή στάθμη δημοσίων υπαλλήλων που δεν είναι ικανοί για να προσφέρουν στο δημόσιο και κρατείστε τους ικανούς, άξιους, μορφωμένους δημοσίους υπαλλήλους!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:09 | ΑΣΕΠΙΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

    ΑΣΕΠΙΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    Τρίτη, 3 Απριλίου 2012ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑΣ/ΣΥΛΛΟΓΟΥ/ΕΝΩΣΗΣ κοκ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ
    ΑΣΕΠΙΤΕΣ Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΄΄ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ΄΄ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ (πχ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ Ή ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ).
    ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ MAIL asepites.syllogos@yahoo.gr και αφήστε κάποια στοιχειώδη για να επικοινωνήσουμε ή καλέστε στο 6987993677 (WHAT’S UP).http://asepites.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:56 | ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ

    Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Στο «Άρθρο 11: Κατάργηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και μετατροπή του σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.» αναφέρεται στην παράγραφο 8. «Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο ΝΠΙΔ «Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών», αποτελούμενο από δύο (2) υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπηρετούντες από το έτος 1985, εντάσσεται στο προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διατίθεται στη Νομική Σχολή του.»
    Με ποια κριτήρια συγκεκριμένοι υπάλληλοι μεταφέρονται ενώ οι υπάλληλοι του ΕΙΕΑΔ (υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων και διορισθέντων βάσει προκηρύξεως και αποφάσεως του ΑΣΕΠ), οι οποίοι διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα δεν μεταφέρονται και δεν ενσωματώνονται στο ήδη υπάρχον προσωπικό του ΟΑΕΔ; Με δύο μέτρα και δύο σταθμά γίνονται οι καταργήσεις των ΝΠΙΔ ως προς την τύχη των υπαλλήλων τους; Ωραία αξιοκρατία!!!Για ποιους λόγους έχει γίνει η παραπάνω διάκριση;

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:15 | ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Επιστολή στον Σαμαρά από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

    Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,Συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όπου σύμφωνα με τις προκηρύξεις (οι οποίες είναι νόμοι του κράτους), έπρεπε να γίνει ο διορισμός μας το αργότερο εντός 4 μηνών από την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων (ΦΕΚ προκηρύξεων). Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους όρους της προκήρυξης είναι εκτός της κείμενης νομοθεσίας και του Συντάγματος, γιατί έπρεπε να αναφέρεται στους όρους και τα παραρτήματά της η οποιαδήποτε διαδικασία για αναβολή των διορισμών μας.Την αναστολή διορισμού που έγινε το 2010 (άρθρο 10 του ν. 3833/2010) και ανέφερε ότι οι διορισμοί θα γίνουν σταδιακά από το 2011 έως το 2013, ακολούθησε η κοινή εγκύκλιος ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ με αριθμό ΔΙΠΠ/Φ.2.9/29/22433/20-10-2010 που όριζε ότι οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ έπρεπε όλοι να διοριστούν μέχρι το 2013 κάτι που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Ακολούθησαν το «μεσοπρόθεσμο», όπου το 2013 έγινε 2015 και τώρα με το «Νέο Μεσοπρόθεσμο » μεταβαίνουμε στο 2016 !!!. Όλα αυτά τα χρόνια με έκπληξη παρακολουθούμε να γίνονται διορισμοί σε διάφορους τομείς χωρίς να τηρείται ουδεμία αναλογία, να γίνονται μετατάξεις, να παραμένουν υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο και γενικά να κατασπαταλάται δημόσιο χρήμα, ενώ από την άλλη εμάς, μας κάλεσε το ίδιο το κράτος να συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς του και κριθήκαμε με βάση τα προσόντα μας αξιοκρατικά, έναντι πολλών άλλων, για να υπηρετήσουμε σε διάφορους φορείς του δημοσίου. Παρά το γεγονός ότι έχουν δημοσιευθεί για όλους εμάς οριστικά αποτελέσματα στο τεύχος Γ΄ του ΑΣΕΠ υπάρχουν ακόμη επιτυχόντες με οριστικά αποτελέσματα από το 2009 και ακόμη περιμένουν την πρόσληψη τους. Με ποια αναλογία, με ποια κριτήρια και με ποιόν έλεγχο;ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. (Όπως συμβαίνει πάντα με όλες τις προκηρύξεις του Ελληνικού Δημοσίου). ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. Δυστυχώς η κατάργηση της αξιοκρατίας που συντελέστηκε σε παρά πολλές περιπτώσεις στο μεταπολιτευτικό ελληνικό κράτος αποτέλεσε μια από τις κυρίαρχες αιτίες που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα. Διέλαθε τη προσοχή από τους κατεξοχήν πολιτικούς, που ήταν επιφορτισμένοι να διαχειριστούν τις τύχες της ελληνικής κοινωνίας, ότι όταν καταργείς την αξιοκρατία πρέπει να γνωρίζεις ότι έχεις καταργήσει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των πολιτών, τη γνώση των υποχρεώσεων από μέρους των πολιτών, τη φορολογική συνείδηση, ακόμη περισσότερο την τήρηση των νόμων και έχεις δημιουργήσει μια κοινωνία της ελάχιστης προσπάθειας, έχεις επιβραβεύσει τον πονηρό και έχεις στείλει στον κάλαθο των αχρήστων ανθρώπους που από ηθική επιλογή και παιδεία επέλεξαν τον ανηφορικό δρόμο που συνοψίζεται στο:
    1. Προσπαθώ,
    2. Εκ-παιδεύομαι,
    3. Αγωνιώ για να πετύχω, δεν προσπαθώ δεν θα πετύχω.Περιμένουμε επιτέλους, έστω και ετεροχρονισμένα, να δείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία και να εφαρμοστούν οι επιταγές του Συντάγματος στα θέματα της ισότητας και του δικαίου, βασικά θεμέλια μιας δημοκρατίας. Τα αιτήματα μας, εν προκειμένω, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το νομικό πλαίσιο που παραβιάζεται κατάφωρα, αλλά πέραν αυτού υπάρχουν και ζητήματα ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ που σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    1. Η Πολιτεία να υλοποιήσει, σύμφωνα με όσα υπαγορεύουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, όλους τους διορισμούς των ανθρώπων που πέτυχαν αξιοκρατικά – με ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ για να υπηρετήσουν στο δημόσιο.
    2. Όσοι έχουν απόφαση διορισμού ΑΣΕΠ να προτάσσονται από όλους τους άλλους για τις συγκεκριμένες θέσεις, όπως αυτές ορίζονται στα ΦΕΚ των προκηρύξεων!!!. Αν και μόνο αν δεν καλύπτονται, τότε να προβαίνει το υπουργείο στην τοποθέτηση άλλων (μετατάξεις – διαθεσιμότητες κλπ.) στις συγκεκριμένες θέσεις. Εδώ σας υπενθυμίζουμε την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών σχετικά με τους διαγωνισμούς για το ΙΚΑ, όπου αντί των επιτυχόντων του εν λόγω διαγωνισμού, είχαν διοριστεί άτομα από άλλη προκήρυξη και που σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η πράξη αυτή κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική.
    3. Πέρα από την καταγραφή των διοριστέων που έχει γίνει πολλαπλά, οφείλετε να ζητήσετε από όσους είναι με τελικά σε πολλές προκηρύξεις, να οριστεί σε ποιάν επιθυμούν να διοριστούν. Ας τονιστεί ότι πολλοί διοριστέοι είναι πρώτοι σε πολλές προκηρύξεις. Ας επιλέξουν σε ποια θέλουν, όμως και το κράτος οφείλει να τους πει επιτέλους συγκεκριμένα πότε οφείλει να εκδώσει τα ατομικά ΦΕΚ διορισμού τους(μήνα / χρόνο). Είναι προφανές πως ο αριθμός των ατόμων για τους οποίους εκκρεμεί ο Διορισμός είναι αρκετά μικρότερος από αυτόν που αναφέρει το Υπουργείο σας.
    4. Να καταργηθεί η διάταξη της τριετίας των τελικών ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΣΕΠ που ισχύει εφεξής, διότι προσβάλλει βάναυσα τη συνταγματικότητα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο όπου αναγνωρίζει το διορισμό στο δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες, ως περιουσιακό στοιχείο. Να διευκρινιστεί επαρκώς ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν ισχύει, ούτε πρόκειται να ισχύσει σε όλους του προηγούμενους διαγωνισμούς και προκηρύξεις ΑΣΕΠ.
    Αν θέλουμε ως κοινωνία να μεταβούμε σε ένα επίπεδο αξιοκρατίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας και να εμπεδώσουμε στους πολίτες τις αξίες και τους συμβολισμούς της ευγενούς άμιλλας και της παροχής ίσων ευκαιριών, πρέπει οι προσλήψεις στο δημόσιο να διενεργούνται υποχρεωτικά και μόνο μέσω της ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗΣ και επιχορηγούμενης από τον κρατικό Προϋπολογισμό Αρχής του Α.Σ.Ε.Π.
    Στην κρίσιμη καμπή στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία ένας σημαντικός λόγος που υπαγορεύει την υλοποίηση των ανωτέρω διορισμών, είναι και το γεγονός ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη σε πολλαπλά επίπεδα από παραδείγματα προς μίμηση. Δυστυχώς ενόσω οι διορισμοί μας δεν υλοποιούνται, γινόμαστε παράδειγμα προς αποφυγή με πολλές παρεπόμενες αρνητικές ερμηνείες.Είμαστε οι μοναδικοί έλληνες πολίτες που το κράτος μας εμπαίζει και μας τιμωρεί συστηματικά, επειδή ακολουθήσαμε τη νόμιμη οδό του Α.Σ.Ε.Π., για το διορισμό μας στο δημόσιο τομέα.
    Ρωτάμε συνεπώς τον Πρωθυπουργό οι αναξιοκρατικοί διορισμοί που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια (Συμβασιούχοι, Stage που ενώ αποκτούσαν εργασιακή εμπειρία στη συνέχεια μονιμοποιήθηκαν έναντι ψήφων, Μετακλητοί κ.α,) είναι κάτι που πρέπει να εξακολουθήσει, έτσι θα εμπεδώσουν οι πολίτες την εμπιστοσύνη τους απέναντι στο κράτος αλλά και οι θεσμοί με αυτό το τρόπο διαχέουν την αξιοπιστία τους στο κοινωνικό σύνολο και σε τελική ανάλυση όσοι δεν έχουν « μπάρμπα στη Κορώνη » δεν πρέπει να ζούν;

    Με τιμή
    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΑΣΕΠ

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:44 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    Η αξιοποίηση και εξαίρεση από οποιονδήποτε σχεδιασμό για απολύσεις μετά την κατάργηση ή συγχώνευση ΝΠΙΔ όσων έχουν διοριστεί σε αυτά μέσω ΑΣΕΠ είναι πρωτίστως ηθικό θέμα, εφόσον το ζητούμενο είναι η ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου με αξιοκρατικές διαδικασίες, ευρέως αποδεκτές από το κοινωνικό σύνολο. Τα άτομα αυτά, κατά κανόνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με εξειδίκευση, γνώσεις ξένων γλωσσών και εξοικειωμένα με την τεχνολογία επέλεξαν την οδό της αξιοκρατίας για να υπηρετήσουν το δημόσιο. Η συμμετοχή του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες πρόσληψής τους δεν ήταν μια απλή επικύρωση πινάκων με μόρια,αλλά υπήρξε ουσιαστική, καθώς το ΑΣΕΠ αναβαθμολόγησε, άλλαξε την σειρά κατάταξης και σε ορισμένες περιπτώσεις απέλυσε υπαλλήλους ενώ είχαν ήδη αναλάβει καθήκοντα για να προσληφθούν αυτοί που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.
    Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει πρόβλεψη στο παρόν νομοσχέδιο για να δοθεί και στους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ που έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ η δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλες κενές θέσεις τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο τομέα με βάση τα τυπικά τους προσόντα και το αντικείμενο της προϋπηρεσίας τους.Η ενδεχόμενη απόλυσή τους θα αποτελέσει πλήγμα στην αποδοχή του ΑΣΕΠ από την κοινωνία ως μιας αδιάβλητης αρχής και θα στιγματίσει την όποια προσπάθεια για αναβάθμιση της δημόσιας διοικησης με τις προαναγγελθείσες νέες αντικειμενικές προσλήψεις, καθώς ο ίδιο ΑΣΕΠ είχε εγκρίνει με την ίδια διαδικασία τις προσλήψεις αυτών που θα πρέπει τώρα να απολυθούν αν δεν υπάρξει μέριμνα.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:49 | demy

    Διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ, είμαι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου, μεταπτυχιακού, διδακτορικού, πτυχίων ξένων γλωσσών και υπολογιστή, έχω 15 περίπου χρόνια υπηρετήσει το δημόσιο και τώρα θα πρέπει να απολυθώ γιατί δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για να εξαιρεθούν όσοι επέλεξαν να διοριστούν αξιοκρατικά με ΑΣΕΠ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; Σε τί ακριβώς θα εξυπηρετήσει η ενδεχόμενη απόλυσή μου την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης;Πόσο πιο αντικειμενικές θα είναι οι λεγόμενες νέες αντικειμενικές προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο ενέκρινε και τη δική μου πρόσληψη;

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:55 | laterina

    Πριν από τους επίορκους (των οποίων τα υπηρεσιακά συμβούλια κάνουν μήνες για να εκδώσουν αποφάσεις), τους άπειρους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των Δήμων (που χάρη σε δικαστικές αποφάσεις παραμένουν και μισθοδοτούνται κανονικά επί χρόνια), τους καταρτιζόμενους του προγράμματος Stage (που επίσης με προσωρινές διαταγές επίσης παραμένουν στις θέσεις τους και μισθοδοτούνται)θα απολυθούν άμεσα οι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ υπάλληλοι των ΝΠΙΔ που καταργούνται!Αυτή η διοικητική μεταρρύθμιση και η προσπάθεια για αναδιάρθρωση του δημοσίου για να είναι επιτυχημένες οφείλουν να μην στοχοποιούν άκριτα όσους με αδιάβλητο τρόπο διορίστηκαν και να μην καταστρατηγούν τις αποφάσεις του ΑΣΕΠ.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:52 | marina

    Επιβάλλεται να υπάρξει μέριμνα για τη μεταφορά σε άλλες υπηρεσίες όσων υπαλλήλων Ν.Π.Ι.Δ. που καταργούνται ή συγχωνεύονται διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ. Προφανώς δεν αποτελούν την πλειοψηφία του προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αλλά η απόλυση έστω και ενός ΑΣΕΠίτη είναι σε συμβολικό επίπεδο η χειρότερη νάρκη στην όποια προσπάθεια διοικητικής μεταρρύθμισης στο δημόσιο, όσο οργανωμένη και να είναι.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:34 | NIKI DROUGA

    Καμία απόλυση κανενός επιτυχών του ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο αποφασίσετε να καταργήσετε στο μέλλον! ΕΛΕΟΣ! Σεβαστείτε τους ανθρώπους οι οποίοι με το σπαθί τους και τα πτυχία τους εφάρμοσαν τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Διώξτε τους χιλιάδες συμβασιούχους που μπήκαν από το παράθυρο και πληρώνονται κανονικά λόγω ασφαλιστικών μέτρων αλλά και όσους έγιναν αορίστου μέσω Π.Δ. Παυλόπουλου! Τιμήστε τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ όπως ο Νόμος ορίζει!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:33 | ΜΑΡΙΑ Ν.

    Επαναφέρετε στον παρόντα νόμο τη διάταξη που εσείς ψηφίσατε στο Ν. 4093/12 (και την οποία καταργήσατε με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο) για δικαίωμα μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες υπαλλήλων των ΝΠΙΔ που καταργούνται, ιδιατέρως όσων έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
    Τιμήστε τις δεσμεύσεις σας ότι «δεν θα κάνετε ανθρωποθυσίες» και ότι θέλετε «αναβαθμισμένο δημόσιο με τους άριστους». Η απόλυση υπαλλήλων από ΝΠΙΔ, οι οποίοι συνειδητά επέλεξαν τον δρόμο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακολουθία και καταστρέφει τις όποιες εξαγγελίες για αναβάθμιση του δημοσίου και μεταρρύθμιση.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:24 | ΜΠΙΛΗΣ

    Θα ήταν αδιανόητο να απολυθούν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω των αξιοκρατικών διαδιακασιών του ΑΣΕΠ στα νπιδ που καταργούνται!! Αναρωτιέμαι σε ποιο βαθμό θα συμβάλει μία τέτοιου είδους απόλυση στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου!!?? Πιστεύω πως η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να ενισχύει τον θεσμό του ΑΣΕΠ κι όχι να τον απαξιώνει!!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:46 | ΜΟΥΡΓΕΛΑ Κ.

    Είμαι υπάλληλος ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Ν.Π.Ι.Δ. το οποίο εποπτεύεται από Υπουργείο. Διορίστηκα σ’ αυτήν την θέση έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλαδή τήρησα την αξιοκρατία & την διαφάνεια στις προσλήψεις του δημοσίου εφόσον ο διορισμός μου έγινε μέσω ΑΣΕΠ. Διαθέτω πτυχίο πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό και είμαι διδάκτωρ Ελληνικού Πανεπιστημίου. Κατέχω επίσης άριστη γνώση 2 ξένων γλωσσών και άριστη γνώση Η/Υ με πιστοποιήσεις επίσημων φορέων. Και σας ερωτώ:1. Σε περίπτωση κατάργησης του Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ εγώ θα απολυθώ; Δηλαδή είμαι επιτυχών ΑΣΕΠ με διδακτορικό και θα μείνω άνεργος όταν χιλιάδες συμβασιούχοι μπήκαν για παράδειγμα στο Δήμο Αθηναίων από την πίσω πόρτα, εκτός ΑΣΕΠ, απασχολούνται ακόμη λόγω ασφαλιστικών μέτρων αν και μπήκαν στον Δήμο από την πίσω πόρτα, πληρώνονται ακόμη και σήμερα κανονικά και ενώ είναι και καλά υπάλληλοι καθαριότητας δεν έχουν μαζέψει ούτε ένα σκουπίδι από τους δρόμους της Αθήνας;2. Ή μήπως οφείλω να αξιολογηθώ ξανά ή να δώσω ξανά εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ ενώ ήδη είμαι από τους λίγους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ με πτυχίο ΑΕΙ, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ξένες γλώσσες και Η/Υ; Και από την άλλη έχω προϊσταμένους – διευθυντές ανθρώπους που διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ και διαθέτουν μόνο απολυτήριο λυκείου (για να μην αναφέρω καλύτερα γυμνασίου ή και δημοτικού) και οι οποίοι ενδέχεται να αξιολογηθούν μόνο μέσω των υπηρεσιακών τους φακέλων ενώ εμείς οι ΠΕ ενδέχεται να δώσουμε γραπτό τεστ γνώσεων μέσω ΑΣΕΠ, ακόμη κι αν διοριστήκαμε και συνεπώς αξιολογηθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ ήδη;! Συμπερασματικά, οφείλετε να μεριμνήσετε ορθολογικά για τα άτομα εκείνα τα οποία διορίστηκαν αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. του ευρύτερου δημόσιου τομέα και διαθέτουν πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες και Η/Υ! Δεν είναι δυνατόν άνθρωπος που ακολούθησε τον δρόμο του διορισμού μέσω ΑΣΕΠ & συγχρόνως διαθέτει πληθώρα ουσιαστικών & τυπικών προσόντων να απειλείται με απόλυση ή να πρέπει να αξιολογηθεί ξανά από το ΑΣΕΠ! Δώστε προτεραιότητα στους επιτυχόντες ΑΣΕΠ και εξαιρέστε τους από τις απολύσεις ή γραπτούς διαγωνισμούς! Είμαστε άτομα που κάναμε χρόνια σπουδών, διοριστήκαμε αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ, αφήσαμε δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε και άνεργοι επειδή το Ν.Π.Ι.Δ. στο οποίο απασχολούμαστε κλείνει;! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Οφείλετε να μεριμνήσετε με υπευθυνότητα και κυρίως σοβαρότητα για την συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων!!!.-

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:55 | ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ [Ν.Π.Ι.Δ.] ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕ ΑΣΕΠ.

    Προς:
    Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια,
    Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αντώνη Σαμαρά,
    Το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

    Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου» ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου στοχοποιούνται ως άντρο ρουσφετολογίας για να παρέχουν άλλοθι για τις όποιες απολύσεις. Αποσιωπάται επιμελώς ότι εδώ και χρόνια υπήρξαν πολλές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ που τροφοδότησαν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με νέους ανθρώπους, κατά κανόνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι προσλήφθηκαν με την εγκυρότητα αυτής της ανεξάρτητης αρχής.

    «Θα διώξουμε όλους τους επίορκους, όλους αυτούς που μπήκαν από το παράθυρο και όχι με αξιοκρατικό τρόπο, τους κοπανατζήδες, θα κλείσουμε τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν προσφέρουν έργο», «δεν θα κάνουμε ανθρωποθυσίες» διατείνεται ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κύριος Αντώνης Μανιτάκης. «Θέλουμε την αφρόκρεμα» διακηρύσσει ο κύριος Τόμσεν με τον κύριο Γ. Στουρνάρα δίπλα του να συναινεί.

    Επειδή κυριαρχεί η ηθελημένη άγνοια και η σκόπιμη παραπληροφόρηση δηλώνουμε πως έχουμε προσληφθεί στα ΝΠΙΔ στα οποία υπηρετούμε με αξιοκρατικές διαδικασίες μέσα από την επίβλεψη, έλεγχο και επικύρωση από το ΑΣΕΠ. Η ανεξάρτητη αυτή αρχή επικύρωσε τις προσλήψεις μας και, σε όσες περιπτώσεις έκρινε ότι οι νεοπροσληφθέντες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, διέταξε τις Υπηρεσίες τους να προβούν σε απολύσεις κι ενώ ήδη είχαν αναλάβει καθήκοντα, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικό ρόλο και διασφαλίζοντας τον αδιάβλητο και αξιοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας.

    Οι περισσότεροι από εμάς που διοριστήκαμε με αυτές τις διαδικασίες μέσα από το ΑΣΕΠ έχουμε υψηλά επιστημονικά και ερευνητικά προσόντα και είμαστε εξειδικευμένοι στα ζητήματα που δραστηριοποιούνται οι Υπηρεσίες μας. Οι διαδικασίες της πρόσληψής μας μέσω ΑΣΕΠ είναι ή θεωρούνται υποδεέστερες από τις διαφημιζόμενες νέες «αντικειμενικές» προσλήψεις; Οι τίτλοι σπουδών μας, οι οποίοι έχουν ήδη αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ είναι λιγότερο έγκυροι; Η εργασιακή μας εμπειρία δεν μπορεί να συμβάλει στο παραμικρό στην αναβάθμιση του Δημοσίου; Η απόλυσή μας με μοναδικό κριτήριο την κατάργηση του ΝΠΙΔ στο οποίο υπηρετούμε σε ποιο βαθμό θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση, η οποία κατά τα λεγόμενα αποτελεί πρωταρχικό στόχο της δημόσιας διοίκησης και άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης; Για ποιούς λοιπόν λόγους αποσιωπάται η ύπαρξή μας;

    Γιατί κυριάρχησε αυτή η ισοπεδωτική αντίληψη και δεν δίνεται σε όσους έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ, εφόσον οι οργανισμοί τους θεωρούνται περιττοί, η δυνατότητα μετακίνησης σε κάποιες από τις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του δημοσίου; Πόσο μάλλον όταν το αντικείμενο των καταργούμενων φορέων ενσωματώνεται ή απορροφάται από άλλες δημόσεις υπηρεσίες με τραγικά μεγάλα οργανικά κενά;

    Και επιτέλους τί είναι το ΑΣΕΠ για την Ελληνική Πολιτεία: ένα αδιάβλητο, αξιοκρατικό και ευρέως αποδεκτό από την κοινωνία μέσο πρόσληψης για την επάνδρωση της δημόσιας διοίκησης ή κάτι που αλλάζει περιεχόμενο κατά περίσταση; Δεν ακυρώνουν τη θεσμικότητα του ΑΣΕΠ οι εξαγγελίες για «αντικειμενικές» νέες προσλήψεις από την ίδια ανεξάρτητη αρχή που επικύρωσε πριν κάποια χρόνια τις προσλήψεις αυτών που στοχοποιούνται σήμερα ως υποψήφιοι απολυμένοι;

    Η άγνοια και η αδιαφορία δεν είναι καλοί σύμβουλοι μιας χρηστής διοίκησης. Οδηγούν συχνά σε παράλογες και καταστροφικές αποφάσεις. Πολύ περισσότερο, όμως, η διαπόμπευση πως έχουμε προσληφθεί όλοι με ρουσφετολογικό τρόπο αποτελεί άμεση προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταρράκωση της κοινωνικής μας υπόληψης.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:01 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ

    Τις τελευταίες μέρες ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και τα ΝΠΙΔ του Δημοσίου στοχοποιούνται ως άντρο ρουσφετολογίας για να παρέχουν άλλοθι για τις όποιες απολύσεις.

    Αποσιωπάται επιμελώς ότι εδώ και χρόνια υπήρξαν πολλές προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ που τροφοδότησαν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με νέους ανθρώπους, κατά κανόνα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι προσλήφθηκαν με την εγκυρότητα αυτής της ανεξάρτητης αρχής.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:47 | MARIA DHMOY

    Βαρέθηκα να ξυπνάω και να κοιμάμαι με τον φόβο μήπως κλείσει το Ν.Π.Ι.Δ. όπου εργάζομαι και μείνω στο δρόμο!
    Αλήθεια, το γεγονός ότι πέρασα κι εγώ εκεί μέσω ΑΣΕΠ δεν μετράει;
    Ήθελα να ήξερα τους νόμους αυτούς τους βγάζετε βράδυ και δεν υπολογίζετε καθόλου τις αξιοκρατικές προσλήψεις των επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ.;
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ!

    ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 12:49 | MARIA DHMOY

    Δεν ακούτε τόσες φωνές που κράζουν για την προστασία των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. ?
    Για ποιο λόγο τα παιδιά αυτά να πληρώσουν το τίμημα της ανεργίας?
    Οφείλετε να τα προστατέψετε!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 10:51 | a.strat

    Χαρακτηριστική περίπτωση ρουσφετολογικής ρύθμισης αποτελεί η διάταξη του εφαφίου γ παρ. 1 του άρθρου 18 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου. Απολύονται δηλαδή υπάλληλοι που προσλήφθηκαν αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ για να βολευτούν «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» ορισμένοι εκλεκτοί για λίγους μήνες; Και αυτό ονομάζεται μεταρρύθμιση ή παλαιοκοματισμός; Είναι συνταγματική αυτή η διάταξη; Δεν θα μπει κάποτε τέλος στις κατά παρέκκλιση προσλήψεις συμβασιούχων; Εχθές ο κ. Υπουργός σε συνέντευξή του ανέφερε ότι μια από τις σημαντικές κακοδαιμονίες της δημόσιας διοίκησης είναι οι στρατιές συμβασιούχων. Με το άρθρο 18 παρ. 1γ δημιουργεί άλλη μια αιτία κακοδαιμονίας. Νέοι συμβασιούχοι που μάλιστα θα προσληφθούν «κατά παρέκκλιση». Αν χρειάζονται οι υπάλληλοι γιατί απολύονται όσοι υπηρετούν ήδη για να προσληφθούν άλλοι και μάλιστα απροσδιόριστος αριθμός. Τι σημαίνει οι «απολύτως απαραίτητοι»; Πόσοι είναι αυτοί; Και πόσο θα κοστίσουν; Μηπως τελικά αυτή η ρύθμιση είναι η κερκόπορτα που τινάζει στον αέρα το όποιο δημοσιονομικό όφελος του νομοσχεδίου; Νομίζω ότι η ρύθμιση του άρθρου 18 1γ θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί γιατί αποτελεί απαράδεκτη ανάμνηση πασοκικής ρουσφετολογίας της εποχής του ’80.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 10:22 | Σταύρος Γέμελος

    Διαβάζοντας το παρόν Νομοσχέδιο το οποίο έχει αναρτηθεί για διαβούλευση, με έκπληξη στο άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ διαπίστωσα ότι τελικά ακόμα και μετά από σχεδόν 4 χρόνια κρίσης και πολλές εξαγγελίες της κυβέρνησης για αξιοκρατία και διαφάνεια, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η συγγεκριμένη διάταξη λέει ότι οι φορείς που αναλαμβάνουν την εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων έργων τα οποία διαχειρίζονταν έως τώρα οι οργανισμοί οι οποίοι καταργούνται, μπορούν να προσλάβουν «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ» προσωπικό ορισμένου χρόνου ή έργου για να «τρέξουν» τα εν λόγω προγράμματα. Δηλαδή απολύονται εργαζόμενοι πτυχιούχοι, με τεχνογνωσία, οι οποίοι έχουν προσληφθεί με διαδικασία ΑΣΕΠ και εργάζονται χρόνια για να προσληφθουν αναξιοκρατικά, χωρίς αξιολόγηση εργαζόμενοι συμβασιούχοι και να βολευτούν τα «δικά μας» παιδιά. Πιστεύω ότι αυτές οι πρακτικές αποτελούν το παρελθόν και δεν έχουν καμιά θέση στην Ελλάδα του 2014. Κύριε Υπουργέ είμαι σίγουρος ότι θα πράξετε με γνώμονα την αξιοκρατία και διαφάνεια και η εν λόγω διάταξη θα αποσυρθεί.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:09 | K. Παπαδόπουλος

    «Δεν κινδυνεύουν με απόλυση όσοι μπήκαν με ΑΣΕΠ, δηλώνει ο Κυρ.Μητσοτάκης» 13 Ιουλ. 2013, 18:16, in.gr
    Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυρ.Μητσοτάκης, τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους που παρατείνουν καταχρηστικά την παραμονή τους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.

    Και αντί αυτών οι πρώτοι που απολύονται με το παρόν σχέδιο νόμου είναι οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ. Αυτό θεωρείται αξιόπιστος πολιτικός λόγος και αξιοκρατία;

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:08 | ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΧΟΥΛΙΑ

    Α ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ!!! ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΣ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:39 | ΝΙΚΟΛΕΤΑ Ζ.

    ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΕΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:20 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ.

    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ!

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΒΥΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

    ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ!…

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:20 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΔΩΣΤΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!

    ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΩΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:59 | ELENI F.

    ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΣΤΕ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΑΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:03 | ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΕΓΩ ΟΧΙ!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 09:34 | ΦΩΤΕΙΝΗ Σ.

    ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ.

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΜΟΥ;

    ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:40 | ΖΩΗ ΚΛ.

    ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ 11.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ 2014. ΔΙΩΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ!!!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:00 | ΝΙΚΟΣ ΦΡ.

    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:05 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚ.

    ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΩ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΑΙ 4 ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ! Ε, ΒΕΒΑΙΑ ΣΩΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ! ΩΡΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ…

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:40 | ΜΟΥΡΓΕΛΑ Λ.

    ΔΩΣΤΕ ΑΣΕΠ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ….

    ΒΡΕΙΤΕ ΒΥΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ!!!

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΣΕΠ = ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΝΩ ΒΥΣΜΑ = ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:50 | ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ Κ.

    ΣΏΣΤΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:27 | ANDREAS DROUGAS

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΝΩ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:12 | ΠΡΕΠΑΣ Χ.

    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΤΥΧΙΟ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, Η/Υ) ΣΕΒΑΣΤΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΒΑΡΕΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ … ΤΥΦΛΗ!

    ΤΥΦΛΟΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΚΑΙ ΣΛΑΤΑΛΗΣΑ ΧΡΟΝΟ, ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΠΕΙΤΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΩ … ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΣΕΠΙΤΗΣ!

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ:

    http://www.gopetition.com/petitions/διαμαρτυρια-υπαλληλων-σε-νομικα-προσωπα-ιδιωτικου-δικαιου-νπιδ-που-εχουν-προσληφθει-με-ασεπ.html.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 08:36 | ZOLOTAS KOP.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ-ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΤΕ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.