Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 18:Γενικές Διατάξεις περί καταργήσεων – συγχωνεύσεων νομικών προσώπων και υπηρεσιών του παρόντος νόμου

1. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού:
α) Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του τελευταίου εδαφίου της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται οι συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου, χωρίς προς τούτο να απαιτείται διατύπωση, δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση ή άλλο, δικαιουμένων των υπαλλήλων αυτών τη νόμιμη κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποζημίωση για την περίπτωση της καταγγελίας της σύμβασης.
β) Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της υποπαραγράφου Ζ2 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως ισχύει, το μόνιμο προσωπικό καθώς και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται τίθεται σε διαθεσιμότητα, με εξαίρεση όσους εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ. 2 περίπτωση Δ` του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται αυτοδικαίως στο φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων, σε κενές ή συνιστώμενες με την απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης προσωποπαγείς θέσεις, κατηγορίας και κλάδου/ειδικότητας αντίστοιχου με τα τυπικά τους προσόντα. Σε περίπτωση μετάταξης ή μεταφοράς σε κενή θέση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου διοίκησης.
γ) Τα Υπουργεία ή οι φορείς στους οποίους περιέρχονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων με το νόμο αυτό φορέων, δύνανται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, να συνάψουν τις απολύτως αναγκαίες, για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου.
δ) Λήγει αυτοδικαίως και αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, η θητεία του Προέδρου, των μελών των οργάνων διοίκησης και του προσωπικού με θητεία των φορέων που καταργούνται.
ε) Παύουν, αυτοδικαίως:
αα) Οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού άλλων υπηρεσιών και φορέων, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί στους καταργούμενους φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό επανέρχεται στην υπηρεσία ή στο φορέα της οργανικής του θέσης. Για το σκοπό αυτόν, εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμοδίου για την απόσπαση οργάνου.
ββ) Οι αποσπάσεις του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων που καταργούνται, το οποίο έχει αποσπαστεί και υπηρετεί σε άλλες υπηρεσίες και φορείς. Το ανωτέρω προσωπικό υπάγεται στις αντίστοιχες, κατά περίπτωση, ρυθμίσεις για το προσωπικό των φορέων που καταργούνται, που προβλέπουν οι διατάξεις του παρόντος νόμου.
στ) Οι συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, ανεξάρτητων υπηρεσιών και έργου μεταξύ οιουδήποτε προσώπου και οιουδήποτε εκ του και των φορέων που καταργούνται λύονται αυτοδικαίως συγχρόνως με την κατάργηση του νομικού προσώπου, που αποτελεί και σπουδαίο λόγο λύσης της σύμβασης, χωρίς προς τούτο να απαιτείται διατύπωση, δήλωση, καταγγελία, ανακοίνωση ή άλλο, ούτε να οφείλεται οιαδήποτε αποζημίωση.
ζ) Ειδικά και μόνο προς απόληψη της επιδότησης και λοιπών βοηθημάτων ανεργίας, κάθε συνδεθείς με νομικό πρόσωπο που καταργείται με τον παρόντα νόμο με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η οποία λύθηκε κατά τα προαναφερθέντα, οφείλει, εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να προσκομίσει στον Ο.Α.Ε.Δ. αντίγραφο του ΦΕΚ δημοσίευσης του παρόντος, το οποίο και θα υπέχει θέση καταγγελίας.
η) Η σύμβαση ή/και σχέση έμμισθης εντολής των δικηγόρων που έχουν προσληφθεί και υπηρετούν στα νομικά πρόσωπα που καταργούνται λύεται αυτοδικαίως.
Οι δικηγόροι αυτοί υποχρεούνται μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου να υποβάλουν στον Υπουργό που εποπτεύει τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής:
αα) Αναλυτική κατάσταση των εκκρεμών και των περατωμένων δικαστικών υποθέσεων που χειρίστηκαν. Στην πιο πάνω κατάσταση για τις εκκρεμείς υποθέσεις γίνεται λεπτομερής μνεία του διαδικαστικού σταδίου στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση και η ημερομηνία της επόμενης διαδικαστικής πράξης.
ββ) Πλήρεις φακέλους των ανωτέρω εκκρεμών και περατωμένων υποθέσεων με ακριβή αντίγραφα των δικογράφων, εισηγητικών εκθέσεων, δικαστικών αποφάσεων και των σχετικών εγγράφων.
Αν τα πιο πάνω στοιχεία δεν παρασχεθούν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή δεν είναι πλήρη, ο δικηγόρος ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκύψει για το Δημόσιο από την καθυστέρηση.
2. Όπου στις διατάξεις του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη έκθεσης απογραφής της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων που καταργούνται, η σχετική διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από τη σύσταση της προβλεπόμενης στις επιμέρους διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του παρόντος νόμου επιτροπής. Εντός της ίδιας προθεσμίας απόσπασμα της εγκεκριμένης από τους, κατά περίπτωση, αρμόδιους Υπουργούς έκθεσης απογραφής, το οποίο περιγράφει τα αποκτώμενα κατά κυριότητα ακίνητα, καθώς και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, με την περίληψη που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 9 του β.δ. 533/1963 (Α` 147) καταχωρίζεται ατελώς στα οικεία βιβλία μεταγραφών του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου ή στο οικείο κτηματολογικό φύλλο.
3. Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων του παρόντος, υφιστάμενες μισθώσεις ακινήτων των φορέων που καταργούνται λύονται το αργότερο τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατόπιν σχετικής καταγγελίας της μίσθωσης από τον οικείο Υπουργό. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού μπορεί να παρατείνεται η μίσθωση έως έναν ακόμη μήνα και για μία μόνο φορά, με την προϋπόθεση ότι συντρέχει σοβαρός λόγος που μνημονεύεται στην απόφαση αυτή. Με όμοια απόφαση ρυθμίζεται και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη λύση των μισθώσεων.
4. Όπου σε νόμο, διάταγμα ή υπουργική απόφαση γίνεται αναφορά στους φορείς που καταργούνται, νοείται, από την έναρξη της ισχύος του παρόντος, η υπηρεσία ή ο φορέας στον οποίο περιέρχονται οι αρμοδιότητες τους.
5. Τα λογότυπα και τα σήματα που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν κατοχυρώσει νομικά πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται οι διατάξεις του, χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες και τους φορείς υποδοχής.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:36 | Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΑΣΕΠΙΤΗΣ. ΕΙΝΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ. ΑΠΛΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΤΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΣΕΠ.
    Ο ΠΡΩΘΟΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:40 | ΚΟΣΜΑΣ ΝΤΙΚΟΣ

    θα διώξετε τους εργαζόμενους στο ΕΙΕΑΔ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ?

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ…ΩΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ…

    ΑΠΟΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΑΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ….

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ…ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ…

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 10:32 | Λίλιαν Π.

    Καλώ των κύριο Υπουργό να αποσύρει άμεσα την άθλια και φωτογραφική διάταξη (άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ) που υπάρχει στο παρόν Νομοσχέδιο. Αλήθεια κύρις Υπουργέ είστε ενήμερος για αυτή τη διάταξη? Συμφωνήτε με την πρόσληψη Συμβασιούχων στη θέση εργαζομένων που έχουν προσληφθει αξιοκρατικά με διαδικασίες ΑΣΕΠ? Ποιούς ακριβώς καλύπτει η συγκεκριμένη διάταξη η οποία προβλέπει την «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ» προσληψη συμβασιούχων. Μήπως όλους αυτούς οι οποίοι χρόνια τώρα περιφέρονται σε πολιτικά γραφεία για προσωπικό κέρδος? Μήπως κάποιους οι οποίοι για χρόνια εργάζονται έχοντας προσληφθει με αδιφανείς διαδικασίες και τώρα προσπαθούν να κρυφτούν, ή μήπως τέλος όλους αυτούς που αποτελούν τους κοματικούς στρατούς?
    Κύριε Υπουργέ σας καλώ να αποσυρθεί άμεσα το παρόν εξάμβλωμα (άρθρο 18, παράγραφο; 1, εδάφιο γ) και να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια, η διαφάνεια και η Νομιμότητα.

    Ευχαριστώ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 10:31 | Ηλίας

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ και οι απολύσεις θα ξεκινήσουν με τους προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ.
    Τί περίμενα;

    Και στη συνέχεια τοποθετούνται άλλοι με σύμβαση (γιατί 120 εκατ. € περιμένουν διαχείριση).

    Πόση κρίση έχουμε νιώσει, πόση ανεργία. Κι ακόμα στην Ελλάδα υποστηρίζονται τα υπόγεια κυκλώματα. Κι ακόμα οι καρεκλοκένταυροι παίρνουν αποφάσεις κοιτάζοντας χαρτιά, όχι βλέποντας πού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γίνεται έργο.

    4 γεμάτα χρόνια κρίση πέρασαν για να καταργηθεί αυτός ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
    Και μαζί καίνε και τα χλωρά;

    Βαθειά θλίψη με συνεπήρε όταν μπήκα στις σελίδες αυτές. Αλλά και μια μικρή ελπίδα, βλέποντας πόσος κόσμος υπερασπίζεται την αξιοκρατία, το ΑΣΕΠ, τα πραγματικά προσόντα.
    Πόσος κόσμος υμνεί την εργατικότητα, τη γνώση, την υπευθυνότητα, την οργάνωση, την προσήνεια και τον επαγγελματισμό των στελεχών του ΕΙΕΑΔ. Και αν υπάρχει τόση υποστήριξη στις αξίες εδώ, θα υπάρχει και παραέξω.

    Πρέπει να συνεχίσει να παράγει έργο το ΕΙΕΑΔ.
    Κι οι συνεργάτες του να φυλάν τις Θερμοπύλες, ενάντια στις ορδές της Ανεργίας που βλέπουμε να πυκνώνουν.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 02:38 | ΜΑΡΙΑ ΛΑΛΟΥ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ:

    ΤΥΦΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΝΠΙΔ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΕΑΔ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΕΚΛΟΓΕΣ)ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 00:23 | Μάριος

    Για ποια αξιοκρατία μιλάτε όταν δεν σέβεστε το θεσμό του ΑΣΕΠ και απολύετε πρώτα από όλους ΑΣΕΠΙΤΕΣ???Αυτά τα παιδιά έπρεπε πρώτα από όλους να στηρίξετε για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημοσίου και ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ βλ.διάταξη του εδαφίου γ παρ. 1 του άρθρου 18 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 00:11 | Α. Στυλιανού

    Με το άρθρο 18 παρ. 1 περιπτ. η) ορίζεται ότι «Η σύμβαση ή/και σχέση έμμισθης εντολής των δικηγόρων που έχουν προσληφθεί και υπηρετούν στα νομικά πρόσωπα που καταργούνται λύεται αυτοδικαίως».
    Η εν λόγω διάταξη δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα δεδομένου ότι οφείλονται και για τις σχέσεις έμμισθης εντολής οι νόμιμες αποζημιώσεις, δεδομένου ότι κατισχύει η ειδική διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων – βλ. Άρθρο 46 παράγραφος 3 του Νόμου 4194/2013 (ΦΕΚ 208/Α/2013 ως ισχύει, ενώ, αντίστοιχη είναι και η πάγια νομολογία των Ανώτατων Δικαστηρίων. Η εν λόγω διάταξη είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον και στην αρχή της χρηστής διοίκησης, αφού εάν δεν δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις βάσει του Νόμου 4194/2013 (ΦΕΚ 208/Α/2013) θα σωρευθούν σε βάρος του Δημοσίου αναίτια δικαστικά έξοδα και τόκοι υπερημερίας, δεδομένου ότι είναι η βέβαιη η τελεσφόρηση των σχετικών αγωγών που θα υποβληθούν.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 00:57 | ΑΣΕΠίτης σε ΝΠΙΔ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΕΠίτης ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ(στενού η ευρύτερου δημοσίου)!!!
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΣΕΠίτες ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΣΕΙΡΑ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 00:52 | Καραγιάννης Μ.

    Κ Υπουργέ
    εκτίθεστε με τη διάταξη του εδαφίου γ παρ. 1 του άρθρου 18 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου…….Αποσύρετε αυτην την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΔΙΑΤΑΞΗ!!!

    Αξιοποιείστε τους διορισθέντες μέσω ΑΣΕΠ με την μεταφορά τους σε τόσες υπηρεσίες που έχουν πραγματικά ανάγκη από αξιόλογο προσωπικό. Επιτέλους φροντίστε λίγο αυτήν την χώρα και μην την καταδικάζετε για μια ακόμη φορά!

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 23:59 | Δέσποινα Μ.

    Κύριοι σταματήστε πια τις φωτογραφικές διατάξεις. Μιλάω για την απαράδεκτη, ρουσφετολογική και άθλια διάταξη (άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ), η οποία λέει ότι θα προσληφθούν παράνομα και αναξιοκρατικά «Κατά Παρέκλιση των Ισχυουσών Διατάξεων», συμβασιούχοι στη θέση εργαζομένων που έχουν προσληφθει αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ. Αλήθεια κύριε Υουργε, ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ? Η μέχρι τώρα πορεία σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιοι προσπαθούν κρυφά να βολέψουν «τα δικά τους παιδιά». Κύριε Υπουργε πάρτε θέση, ερευνήστε αποσύρεται την άθλια αυτή διάταξη και οδηγήστε τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη.
    Ευχαριστώ.

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 23:32 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ.

    Ποια αναμόρφωση του ελληνικού Δημοσίου κα ποια αξιοκρατία κάνατε σημαία σας κ.Υπουργέ?
    Όταν στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου υπάρχει η διάταξη του εδαφίου γ παρ. 1 του άρθρου 18 .Η συγκεκριμένη διάταξη λέει ότι οι φορείς που αναλαμβάνουν την εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων έργων τα οποία διαχειρίζονταν έως τώρα οι οργανισμοί οι οποίοι καταργούνται, μπορούν να προσλάβουν «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ» προσωπικό ορισμένου χρόνου ή έργου .
    Το ΕΙΕΑΔ στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» Θα απολυθεί λοιπόν το προσωπικό του με υψηλή τεχνογνωσία ,διορισμένο ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ» προσωπικό ορισμένου χρόνου ή έργου.
    Μιλάμε για τον ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ…………
    Και εφόσον το έργο του ΕΙΕΑΔ μεταφέρεται στον ΟΑΕΔ γιατί δεν μεταφέρεται και το προσωπικό του? Τα εξειδικευμένα στελέχη του ΕΙΕΑΔ σαφέστατα θα προσφέρουν στο έργο και τις ενεργητικές πολιτικές του ΟΑΕΔ ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων….» στην πληθώρα προγραμμάτων που χειρίζεται ο ΟΑΕΔ.
    Αλήθεια τι ακριβώς παραπάνω θα προσφέρουν ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ των 8 η 10 μηνών οι οποίοι μάλιστα ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ»(Τι εννοεί εδώ ο νομοθέτης ακριβώς?)Μήπως το μόνο που θα προσφέρουν ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ?????

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 14:49 | Α.ΧΡΗΣΤΟΥ

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το προσωπικό του ΕΙΕΑΔ:
    -84% είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
    -32% είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού
    -12% είναι κάτοχοι Διδακτορικού
    και κατά κανόνα έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η απόλυση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ είναι παράλογη και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αναμόρφωση του δημοσίου και για αξιοκρατία.
    Το μόνο που συνεχίζει να υπάρχει είναι η αναξιοκρατία και τα κομματικά ρουσφέτια. Όμως οι πολίτες αυτής της χώρας δεν δέχονται πια μικροπολιτικά παιχνίδια ,η απαντησή τους θα είναι άμεση με την ψήφο τους, όταν θα δείτε τα ποσοστά σας να κατρακυλούν…….

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 13:32 | Κωνσταντίνος Τσιόπτσιας

    Η διάταξη της παραγράφου 1 εδάφιο γ του άρθρου 18, αποτελεί απαράδεκτη ρύθμιση που δυστυχώς θυμίζει εποχές ρουσφετιού και αναξιοκρατίας. Τι σημαίνει «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» πρόσληψη συμβασιούχων στη θέση των ήδη υπηρετούντων; Πόσο κοροϊδία πια από την κυβέρνηση?

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 13:11 | Α.ΜΑΝΟΥ

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΑΣΕΠΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΠΙΔ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 13:09 | Λ. Παπαδοπούλου

    H περίφημη διοικητική μεταρρύθμιση αποδεικνύεται από το παρόν σχεδιο νόμου πρόχειρη και χωρίς σαφείς ποιοτικούς στόχους. Η έλλειψη οποιασδήποτε πρόβλεψης για όσους προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες του ΑΣΕΠ (σε αντίθεση με τον στενό δημόσιο τομέα όπου ο ίδιος υπουργός προέβλεψε γενναία πριμοδότηση μορίων) αποδεικνύει ότι οι αποφάσεις παίρνονται κυριολεκτικά στο πόδι. Η απαξίωση του ΑΣΕΠ, παρά τις όποιες τηλεοπτικές κορώνες για αναβάθμισή του, αποδεικνύεται στην πράξη. Άνθρωποι με προσόντα που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ οδηγούνται στην ανεργία, ενώ ταυτόχρονα αφήνονται στο απυρόβλητο στρατιές χιλιάδων ρουσφετολογικά προσληφθέντων που διαθέτουν ισχυρούς προστάτες.
    Επιβάλεται ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρουν ΤΩΡΑ θέση για το ζήτημα. Ακούστε και μια φορά επιτέλους τη φωνή των πολιτών. Διαφορετικά το τίμημα για όσους αγνοούν τουw ΑΣΕΠίτες θα είναι βαρύ.

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 11:44 | Αξιοκρατία

    Η διάταξη της παραγράφου 1 εδάφιο γ του άρθρου 18, αποτελεί απαράδεκτη ρύθμιση που δυστυχώς θυμίζει εποχές ρουσφετιού και αναξιοκρατίας. Τι σημαίνει «κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων» πρόσληψη συμβασιούχων στη θέση των ήδη υπηρετούντων; Σημαίνει νέοι διορισμοί συμβασιούχων εκτός ΑΣΕΠ ενώ απολύονται υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί υπό την εγγύηση της κατά το Σύνταγμα αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής; Απαράδεκτο!! Γιατί στην αιτιολογική έκθεση δεν γίνεται καμία αναφορά στην εμβλωματική ρύθμιση της παρ. 1γ του άρθρου 18; Γιατί προφανώς κανείς δεν τόλμησε να αιτιολογήσει μια προδήλως αντισυνταγματική αλλά και ανήθικη διάταξη. Το 18 1γ μας οδηγεί δεκαετίες πίσω στην καταδικασμένη και από τον νυν Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρακτική των συμβασιούχων που ταλαιπώρησε τη χώρα δημοσιονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά. Να αποσυρθεί αμέσως η απαράδεκτη αντισυνταγματική ρύθμιση του 18 1γ, ώστε να σταματήσει η παγίδευση αδαών στο όνειρο μιας παράνομης ψευτοσύμβασης και της Πολιτείας στον φαύλο κύκλο των «κατά παρέκκλιση» συμβάσεων εργασίας ή έργου. Κύριε Υπουργέ μην επιτρέψετε να συνδεθείτε με τη δημιουργία «κατά παρέκκλιση» συμβασιούχων την ώρα που προσπαθείτε να μεταρρυθμίσετε ένα κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης.

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 11:21 | ilias pot.

    Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ., καθοδηγούνται από το περί δικαίου αίσθημα, από το καθεστώς της νομιμότητας και εν γένει από τις συνταγματικά καθιερωμένες αρχές της Ισότητας (άρθρο 4 του Συντάγματος), Αξιοκρατίας (άρθρο 5 Συντάγματος), Αξιοπρέπειας και πιστεύοντας στην Διαφάνεια που διέπει ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος Δικαίου. Είναι αλγεινό αυτό που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν σε βάρος μας, παρουσιάζοντάς μας ως «αδηφάγα τέρατα» που προσπαθούμε να «κλέψουμε» την εργασία κάποιων άλλων. Εμείς είμαστε αυτοί, που ενώ έχουμε επιτύχει σε συγκεκριμένους διαγωνισμούς για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε άνεργοι. Εμείς είμαστε αυτοί, που έχουμε ξοδευθεί από το πραγματικό υστέρημά μας, σε δικαστικούς αγώνες, χωρίς καμία συνδικαλιστική βοήθεια κι ενίσχυση, χωρίς καμία ηθική συμπαράσταση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων! Αυτό κανείς δεν το αντιλαμβάνεται; Εμείς, το μόνο που θέλουμε, είναι την εργασία μας, αυτήν που με το «σπαθί» μας και με τα προσόντα μας, έκρινε το ΑΣΕΠ (το μόνο αξιόπιστο γι’ αυτή τη δουλειά όργανο της Πολιτείας), ότι μας ανήκει! Δεν θέλουμε να πάρουμε κανενός άλλου τη δουλειά, αλλά και κανείς άλλος, να μη πάρει τη δικιά μας…είναι άδικο αυτό που ζητάμε;
    Γι’ αυτό και καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, στην οριστική και δίκαιη επίλυση του ζητήματός μας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τους αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν υπάρξει, ευελπιστώντας ότι μετά από χρόνια άδικων και άνισων καταστάσεων, επιτέλους, θα αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας!

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 10:58 | markos ioannou

    Κανένα «χωμένο κομματόσκυλο» δεν έμεινε εκτός δημοσίου ποτέ.
    Οπότε, πρέπει κατά τη γνώμη του κυρίου Μητσοτάκη να αποχωρήσουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και να παραμείνουν οι συμβασιούχοι, τα βύσματα, τα ρουσφέτια!

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 10:35 | Γαλάνη Μ.

    Άμα διαβάζει κανείς τα σχόλια αυτά θα διαπιστώσει ότι το συμπέρασμα είναι ένα: ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΩΝ-ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΣ ΑΠΟ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!
    ΠΡΕΠΕΙ,ΣΥΝΕΠΩΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΟΦΕΟΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 10:18 | Μαρία Χ.

    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακόμα και τώρα μετά από όλες τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, καθώς και όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού για μεταρυθμίσεις που θα διέπονται από αξιοκρατία, έρχεται ο ίδιος με το παρόν Νομοσχέδιο και με σκανδαλώση τρόπο, απροκάλυπτα με το άρθρο 18, παρ. 1, εδ. γ, ανατρέπει τα πάντα και δείχνει σε όλους μας ότι το ρουσφέτι και η καμαρίλα καλά κρατούν. Με το παρόν άρθρο Κατά Παρέκλιση των Ισχυουσών Διατάξεων θα αντικαταστήσει εργαζόμενους με συμβασιούχους που θα προσληφθούν ρουσφετολογικά. Γιατί τέτοια αδιαφάνεια και κοροϊδία. Αν όντως χρειάζεται ανθρώπινο Δυναμικό για να λειτουργήσουν τα έργα, τότε γιατί απολύονται εργαζόμενοι με μεγάλη εμπειρία, με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά και οι οποίοι θα αντικατασταθούν με στρατιές συμβασιούχων.

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 10:39 | Μαριαρένα Κριεζή

    Δεν γνωρίζω κύριε υπουργέ αν οι συνολικές απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση δεν ξεπερνούν το 2% των δημοσίων υπαλλήλων (όπως δηλώσατε χθες), πάντως σίγουρα 2 είναι τα ρουσφέτια που την ύστατη στιγμή κάνετε στο παρόν νομοσχέδιο όπου με φωτογραφική διάταξη μεταφέρετε υπαλλήλους από ΝΠΙΔ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και επειδή αναφέτετε ότι προσλήφθηκαν το 1985, να σας θυμίσω ότι το ΑΣΕΠ ιδρύθηκε το 1994. Αφήστε λοιπόν τα ευφυολογήματα, νομίζοντας ότι θα έχετε άλλοθι για τις επικειμενες απολύσεις ΑΣΕΠιτών. Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε πολιτικές και δικαστικές θύελλες.

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 08:24 | Κώστας Καπλάρης

    ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ:

    http://www.seda.gr/content.asp?catid=472

    Η εγκύκλιος η οποία αφορά τις απολύσεις των συμβασιούχων λόγω μη εκδίκασης όπως σας έχουμε ενημερώσει προφορικά είναι λανθασμένη και εκ παραδρομής – όπως αναφέρει το υπουργείο – αφορά αυτούς οι οποίοι παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα και δεν έχουν εκδικαστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο μέχρι τις 30.11.2012.
    Δεν αφορά τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων .

    Από την άλλη μεριά, το άρθρο 106 του Ν.4172/2013 αναφέρει ξεκάθαρα πως:

    Άρθρο 106
    Μεταβατικές και καταργούμενες διατάξεις
    1. Αγωγές για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο, οι οποίες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι εκκρεμείς και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.12.2013 εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου που κατατίθεται στη γραμματεία του αρμόδιου δικαστηρίου και επιδίδεται στον αντίδικο μέσα σε είκοσι ημέρες από τη δημοσίευση του
    παρόντος νόμου, μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί.
    2. Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ρύθμιση καταστάσεως επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, για τις οποίες έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή και οι οποίες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου είναι εκκρεμείς, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο εδάφιο β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 693, και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μετά την 1.12.2013, εκδικάζονται υποχρεωτικά, ύστερα από κλήση οποιουδήποτε διαδίκου που κατατίθεται στη γραμματεία του αρμόδιου δικαστηρίου και επιδίδεται στον αντίδικο μέσα σε είκοσι ημέρες από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μέχρι την 1.11.2013, διαφορετικά παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 30.11.2012 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1.11.2013 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4172/2013 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ;

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΑΠΟ Ν.Π.Ι.Δ.

    ΔΗΛΑΔΗ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ = ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΩ
    ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΑΣΕΠ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ = ΑΝΕΡΓΟΣ!!!

  • 20 Ιανουαρίου 2014, 08:48 | mikos p.

    Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου να διώχνετε επιτυχόντες ΠΕ οι οποίοι διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνετε εσείς με το έτσι θέλω και κρατάτε συμβασιούχους στους δήμους; Πηγαίνετε να δείτε πόσοι από τους συμβασιούχους καθαριότητας απασχολούνται πραγματικά στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων! Α ρε μαύρισμα στις εκλογές που θα φάτε και θα είναι όλο δικό σας!!!

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 23:45 | natasha

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ? ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ? ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΚΕΦΑΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ.

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 23:31 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΗ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΜΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ? ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ? ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΥΝΗΓΟ ΚΕΦΑΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ.

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 23:31 | Δημήτρης Μ.

    Άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ, στο παρόν Νομοσχέδιο. Προσλήψεις ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στη θέση εργαζομένων πτυχιούχων, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. Δηλαδή χωρίς καμιά αξιολόγηση και αξιοκρατία, με μόνο εφόδιο την κομματική ταυτότητα. Νέες στρατιές συμβασιούχων θα προσληφθούν από το παράθυρο. Αλήθεια στην Αιτιολογική έκθεση δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ. ΝΤΡΟΠΗ ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν. ΑΙΣΧΟΣ και ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Παρακαλώ τον Υπουργό, την Κυβέρνηση, τα Κόματα της Αντιπολίτευσης, τα ΜΜΕ, να επέμβουν και να αποσυρθεί η διάταξη. ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 19:46 | Φώτης Θ.

    Το υπο κατάθεση νομοσχέδιο και ιδιαίτερα το άρθρο 8 που αφορά την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ το οποίο θυμίζει πρακτικές πολιτικής οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
    Από την μια μεριά καταργείται το ΕΙΕΑΔ το οποίο σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μια ανάσα ζωής με το προγραμμά του.
    Από την άλλη απολύεται το προσωπικό του ,το οποίο έχει διοριστεί με την μόνη ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ διαδικασία δηλ το ΑΣΕΠ.και γιατί?
    Για να προσληφθεί- σύμφωνα με τη διάταξη του εδαφίου γ παρ. 1 του άρθρου 18 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου- «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ» προσωπικό ορισμένου χρόνου ή έργου.(αυτό απλά στη λαική ορολογία ονομάζεται ΡΟΥΣΦΕΤΙ,…πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές εξάλλου).
    Επίσης Στο «Άρθρο 11: Κατάργηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και μετατροπή του σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.» αναφέρεται στην παράγραφο 8. «Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο ΝΠΙΔ «Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών», αποτελούμενο από δύο (2) υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπηρετούντες από το έτος 1985, εντάσσεται στο προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διατίθεται στη Νομική Σχολή του.» Αυτή η ΔΙΑΚΡΙΣΗ για ποιο λόγο γίνεται? Αλήθεια το 1985 που διορίστηκαν τα παραπάνω άτομα λειτουργούσε το ΑΣΕΠ???
    Γιατί λοιπόν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μεταφέρονται ενώ οι υπάλληλοι του ΕΙΕΑΔ(που κατά γενική ομολογία όσων γράφουν εδώ μέσα)είναι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα και διορισθέντες βάσει προκηρύξεως και αποφάσεως του ΑΣΕΠ ,δεν μεταφέρονται και δεν ενσωματώνονται στο ήδη υπάρχον προσωπικό του ΟΑΕΔ,εφόσον στον ΟΑΕΔ μεταφέρεται το αντικείμενο απασχολησης τους??
    ΑΠΟΡΩ με το πολιτικό σας θράσος να κατεβάζετε για ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που περιέχει όλα τα παραπάνω.
    ΑΠΟΡΩ όμως και ποιοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ θα ψηφίσουν υπέρ σε ένα ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ,ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ.

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 18:47 | Γιώργος Π.

    Χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω κανέναν από τους σχολιαστές τη συγκεκριμένη δήλωσή που επικαλείστε ο υπουργός την ανακάλεσε στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου «στον ενικό» στις 16/12/13 όταν μιλώντας σε εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα διορισμένους με γραπτό ΑΣΕΠ τους δήλωσε ότι… μετά λύπης του θα απολυθούν! Αν λοιπόν στις 22 Μαρτίου απολύονται γύρω στους 250 ΑΣΕΠίτες του ΣΤΕΝΟΥ δημόσιου τομέα γιατροί, οδοντίατροι,νοσηλευτές και πολλών άλλων ειδικοτήτων με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, δεύτερα πτυχία, ξένες γλώσσες και Η/Υ τι το διαφορετικό φαντάζόμαστε ότι θα συμβεί στους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ; Θα πει και σε μας ότι λυπάται, ότι δεν προλαβαίνει να διώξει τα βύσματα και να βρει τους επίορκους, ότι είναι αναγκασμένος να πάρει δύσκολες αποφάσεις, θα τα ξαναρίξει στην αδράνεια Μανιτάκη και θα προστεθούμε κι εμείς στην καινούρια λίστα «απολύσεις ΑΣΕΠιτών Μητσοτάκη».

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 15:38 | Amalia

    Ενώ κάνετε λόγο για εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα εσεις καταδικάζετε όλους όσους προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ με αξιοκρατικό τρόπο… Πώς λοιπόν ονομάζετε κράτος δικαίου αυτό το οποίο στέλνει στην ανεργία ανθρώπους οι οποίοι προσλήφθηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες και έχουν προσόντα ενω παράλληλα κρατάτε επίορκους και υπαλληλους με πλαστα πτυχία? Πώς είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος προσλήφθηκε μεσω ΑΣΕΠ σε ΝΠΔΔ να ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ενώ κάποιος που διορίστηκε με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ να ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ? Πώς είναι δυνατόν να ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ και να ΕΚΠΟΙΕΊΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ? Πώς είναι δυνατόν να ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της υπο κατάργηση ΤΕΟ Α.Ε. αφου τους μέν με δόλο «τακτοποιείτε» ενω τους δε, άλλους θέτετε σε διαθεσιμότητα και άλλους τους στέλνετε… στον ΟΑΕΔ της γειτονιάς τους? Πώς είναι δυνατόν να ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ και κομματικών φίλων σας και να αδιαφορείτε τόσο απροκάλυπτα για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ το οποίο και «υπηρετείτε»? Πώς είναι δυνατόν, κατα παρέκκλιση του νόμου, να δίνετε τη δυνατότητα σε κατα τ’ άλλα οργανωμένους και στελεχωμένους φορείς στους οποίους μεταφέρετε αρμοδιότητες των υπο κατάργηση οργανισμών να προσλαμβάνουν εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όταν απολύετε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΆ ΔΙΟΡΙΣΜΈΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ με εμπειρία και τεχνογνωσία? Αξιοποιήστε δημιουργικά και αξιοκρατικά το ανθρώπικο δυναμικό του ευρυτερου και στενού δημοσίου τομέα και μην το απαξιώνετε με το χειρότερο τρόπο… Εχετε ηθική υποχρέωση να υπερασπίσετε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαου ο οποίος σας νομιμοποίησε….έστω και προσωρινά….

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 13:09 | Σ. Γαβρόγλου

    Η …μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα ξεκινά με την κατάργηση, ως μη αναγκαίου, ενός φορέα που (α) έχει ως αντικείμενο το φλέγον πρόβλημα της ανεργίας και που (δ) διαθέτει ως προσωπικό (64) στελέχη έμπειρα και με ιδιαίτερα υψηλά εκπαιδευτικά προσόντα, και την απόλυση και οριστική απομάκρυνσή του προσωπικού του από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα! Είναι ντροπή και άκρως απογοητευτικό ότι ακόμα και τώρα η αξιοκρατία πάει περίπατο και ότι ακόμα δεσπόζουν η πελατειακή αντίληψη, η προχειρότητα και η ανευθυνότητα.

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 11:26 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Άρθρο 18, παρ.1.εδ.γ) Τα Υπουργεία ή οι φορείς στους οποίους περιέρχονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων με το νόμο αυτό φορέων, δύνανται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, να συνάψουν τις απολύτως αναγκαίες, για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου. Αλήθεια, τι εννοείτε με την παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων?

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 11:56 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.

    Με το να απολύσετε ΑΣΕΠΙΤΕΣ ουσιαστικά αυτό που καταφέρνετε είναι να τους εξισώνετε με όλους εκείνους τους άχρηστους, αναποτελεσματικούς και ρουσφετολογικά βολεμένους στο Δημόσιο υπαλλήλους που προαναγγείλατε ότι θα διώξετε, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου. Κι όχι μόνον αυτό,αλλά οι ΑΣΕΠΙΤΕΣ των ΝΠΙΔ θα φύγουν και πριν από τους επίορκους και τους κατέχοντες πλαστά δικαιολογητικά. Ουσιαστικά, αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή είναι να μας διασύρετε, διότι και τα προσόντα διαθέτουμε,αλλά και αξιοκρατικά προσληφθήκαμε. Πρέπει να μας αποζημιώσετε για την ηθική βλάβη,την οποία υφιστάμεθα αυτή τη στιγμή. Στο τέλος θα απολυθώ και θα αναγκάζομαι να αποδεικνύω ότι δεν προσλήφθηκα ρουσφετολογικά.Και το πιο παράδοξο είναι ότι θα απολυθούμε εμείς και στα ΝΠΔΔ θα εξακολουθούν να εργάζονται άτομα που έχουν μπει χωρίς καμία αξιολόγηση.Δεν έχω λόγια..

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 09:19 | Γεωργία Ζαρ.

    Άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ στο παρόν Νομοσχέδιο. Για μια ακόμα φορά ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διατάξεις για να βολευτούν οι «γνωστοί σας και να κανέτε μικροπολιτική προσλαμβάνοντας ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ στη θέση εργαζομένων που έχουν σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίουκαι και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Και όλα αυτά όπως λέτε στη διάταξη «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ». Θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί αυτή η διάταξη. Τα κόμματα, οι πολιτικοί και εσείς ο ίδιος κύριε Υπουργέ θα πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να προστατευτεί η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και γενικότερο το ήθος της πολιτικής ζωής του τόπου.
    Μια τελευταία λέξη. ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 03:06 | Μαρία Βιτζηλαίου

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

    -Με ποιο τρόπο θα προωθήσετε την επαγγελλόμενη διοικητική μεταρρύθμιση και αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα, όταν απαξιώνετε στη πράξη το ΑΣΕΠ απολύοντας υπαλλήλους ΙΔΑΧ που έχουν προσληφεί με διαδικασίες μέσα από αυτή την ανεξάρτητη αρχή;

    -Πως θα οργανώσετε τον δημόσιο τομέα, όταν απαξιώνετε το ΑΣΕΠ την πλέον αδιάβλητη διαδικασία επιλογής προσωπικού;

    -Πάνω σε ποια νομοθετική αρχή στηρίζεται η διάκριση που γίνεται ανάμεσα στους ΙΔΑΧ υπαλλήλους των ΝΠΙΔ, οι οποίοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ και τους οποίους απολύετε, ενώ άλλους, οι οποίοι προσλήφθηκαν το 1985 τους εντάσσετε απευθείας στο προσωπικό άλλων υπηρεσιών, (όπως διαβάζουμε στο Άρθρο 11: Κατάργηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και μετατροπή του σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.).Είναι γνωστό σε όλους πως το ΑΣΕΠ ιδρύθηκε το 1994 με το νόμο 2190/1994 και όχι το 1984.

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 03:15 | Μαρία Βιτζηλαίου

    Όταν απολύονται υπάλληλοι ΙΔΑΧ που έχουν προσληφθεί με το ΑΣΕΠ απαξιώνετε τον πιο αδιάβλητο τρόπο πρόσληψης προσωπικού. Όταν όμως ανάμεσα σε αυτούς που θα απολυθούν είναι γυναίκες έγκυες, γυναίκες σε άδεια λοχείας, πολύτεκνοι, προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών και ΑΜΕΑ, τότε απαξιώνετε το Ελληνικό Σύνταγμα.
    (Άρθρo 21
    1. H oικoγένεια, ως θεμέλιo της συντήρησης και πρoαγωγής τoυ Έθνoυς, καθώς και o γάμoς, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελoύν υπό την πρoστασία τoυ Kράτoυς
    2. Πoλύτεκνες oικoγένειες, ανάπηρoι πoλέμoυ και ειρηνικής περιόδoυ, θύματα πoλέμoυ, χήρες και oρφανά εκείνων πoυ έπεσαν στoν πόλεμo, καθώς και όσoι πάσχoυν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσo έχoυν δικαίωμα ειδικής φρoντίδας από τo Kράτoς.)

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 01:18 | ΑΣΕΠΙΤΕΣ

    Επιτέλους τί είναι το ΑΣΕΠ για την κυβέρνηση;Eνα αδιάβλητο, αξιοκρατικό και ευρέως αποδεκτό από την κοινωνία μέσο πρόσληψης για την επάνδρωση της δημόσιας διοίκησης ή κάτι που αλλάζει περιεχόμενο κατά περίσταση; Δεν ακυρώνουν τη θεσμικότητα του ΑΣΕΠ οι εξαγγελίες για «αντικειμενικές» νέες προσλήψεις από την ίδια ανεξάρτητη αρχή που επικύρωσε πριν κάποια χρόνια τις προσλήψεις όλων εμάς που στοχοποιούμαστε σήμερα ως υποψήφιοι απολυμένοι;

    Επιβάλεται η μετακίνηση σε κάποιες από τις πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν σε όλο το εύρος του δημοσίου όσων υπαλλήλων σε ΝΠΙΔ διορίστηκαν με διαδιακασίες ΑΣΕΠ(κατά το πρότυπο της μοριοδότησης του νόμου της διαθεσιμότητας), εφόσον οι οργανισμοί τους καταργούνται.

  • 19 Ιανουαρίου 2014, 01:07 | Λ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

    Κύριε Υπουργέ,
    σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το προσωπικό του ΕΙΕΑΔ:
    -84% είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
    -32% είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού
    -12% είναι κάτοχοι Διδακτορικού
    και κατά κανόνα έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΙΣΗΓΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;;;;

    Θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε τι ποσοστά αντίστοιχων προσόντων έχουν οι υπάλληλοι του Υπουργείου σας.Και φυσικά να μας πείτε σε τι ποσοστό οι υπάλληλοι του υπουργείου σας έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

    Επιβάλεται ο Πρωθυπουργός να λάβει άμεσα θέση για το θέμα και να πάψουν οι αυτοσχεδιασμοί στην δημόσια διοίκηση.

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 17:51 | Έλενα Λ.

    Έλεος πια με την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια. Στο παρόν Νομοσχέδιο στο άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ, υπάρχει η διάταξη για πρόσληψη ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ στη θέση εργαζόμενων με σχέση εργασίας Ι.Δ. που έχουν προσληφθεί ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΕΠ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ. Μέχρι πότε θα υπάρχουν τέτοιες ρυθμίσεις οι οποίες γεμίζουν το δημόσιο με νέες στρατιές συβασιούχων και βολεύουν τα δικά μας παιδία? Ντροπή και αίχος. Κάποτε θα πρέπει να υπάρξει πραγματική μεταρύθμιση σε αυτή τη χώρα, σε βάθος και όχι μόνο στα λόγια.
    Κύριε Υπουργέ δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είστε σύμφωνος με τέτοιες πρακτικές. Σας καλώ να πράξετε το αυτονόητο αποσύροντας την συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ) έτσι ώστε να προχωρήσει η Μεταρύθμιση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 17:54 | Α. Αποστολίδη

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=522310
    Συνέντευξη Κ.Μητσοτάκη «ΤΟ ΒΗΜΑ 14/7/2013
    -Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Οσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση.
    -Δηλαδή, θα κάνετε διάκριση και με βάση τον τρόπο πρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων;
    -«Βεβαίως, και πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης ως ένα δίκαιο κριτήριο. Δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια κατηγορία κάποιος που μπήκε στο Δημόσιο αξιοκρατικά με κάποιον που μπήκε από την πίσω πόρτα».

    Η απόλυση υπαλλήλων ΙΔΑΧ από ΝΠΙΔ που καταγούνται, οι οποίοι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είναι η μεγαλύτερη πολιτική ανακολουθία και αναξιοπιστία να ναρκοθετεί τις όποιες μεγαλόστομες δηλώσεις για μεταρρύθμιση στο δημόσιο.

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 17:09 | Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

    Η ύπουλη διάταξη του νόμου Μανιτάκη, ότι όσοι ΙΔΑΧ υπηρετούν σε ΝΠΙΔ απολύονται (την οποία επικαλείται και εδώ ο υπουργός)και όσοι σε ΝΠΔΔ μετακινούνται αντικατέστηκε διάταξη που η ίδια κυβέρνηση με τον ίδιο υπουργό είχε ψηφίσει τρεις μήνες πριν και προέβλεπε ότι και οι υπάλληλοι σε ΝΠΙΔ μετακινούνται. Αφού λοιπόν αλλάζετε τόσο γρήγορα γνώμη και πέφτετε από το ένα λάθος στο άλλο, φροντίστε να ανακαλέσετε ή τουλάχιστον να προβλέψετε στον παρόντα νόμο ότι εξαιρούνται όσοι διορίστηκαν με διαδικασίες που επέβλεψε το ΑΣΕΠ, κατά τον ίδιο τρόπο που τους πριμοδοτείτε στον νόμο περί διαθεσιμότητας. Δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε αυτή τη χώρα. Ούτε υπάρχουν δύο ΑΣΕΠ, που τα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Επιτέλους μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς.

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 16:13 | g. nikolaou

    Δεν νομίζω ότι η τρόϊκα όταν σας είπε να μειώσετε το δημόσιο για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό εννοούσε να απολύσετε τη μειοψηφία των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με διαδικασίες που επέβλεψε το ΑΣΕΠ και μάλιστα τους πτυχιούχους πανεπιστημίων με εξειδικευμένες γνώσεις και προσόντα. Κάπου παρανοήσατε, κύριοι της κυβέρνησης. Αν θέλετε να είστε συνεπείς στις μνημονιακές σας δεσμεύσεις διώξτε πρώτα όσους διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, είναι επίορκοι και οι υποθέσεις τους σέρνονται επί χρόνια και την στρατιά των ρουσφετολογικών συμβασιούχων. ‘Η μήπως βρήκατε την εύκολη λύση και στοχοποιείτε τους κάθε είδους ΑΣΕΠίτες, που ανέκαθεν θεωρούνταν τα «αποπαίδια» στη δημόσια διοίκηση, καθώς οι υπόλοιπες κατηγορίες ήταν διαχρονικά οι καλύτεροί σας πελάτες;

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 11:09 | d.roussioti

    Στο «Άρθρο 11: Κατάργηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και μετατροπή του σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.» αναφέρεται στην παράγραφο 8. «Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο ΝΠΙΔ «Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών», αποτελούμενο από δύο (2) υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπηρετούντες από το έτος 1985, εντάσσεται στο προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διατίθεται στη Νομική Σχολή του.»

    Δηλαδή υπάλληλοι ΙΔΑΧ σε ΝΠΙΔ που καταργείται όχι απλώς δεν απολύονται όπως όλοι οι υπόλοιποι στο παρόν σχέδιο νόμου, αλλά μετακινούνται μάλιστα και σε ΝΠΔΔ. ΡΟΥΣΦΕΤΙ ακόμη και την ύστατη στιγμή και κατά τα άλλα το δημόσιο ετοιμάζεται να απολύσει υπαλλήλους με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ επειδή καταργείται το ΝΠΙΔ;
    Αυτή είναι η περίφημη διοικητική μεταρρύθμιση;;;;;

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 11:09 | Άγγελος Παντ.

    Η Αναμόρφωση του Δημοσίου ΑΡΧΙΣΕ….με την απόλυση των ΑΣΕΠίτων!!Πω πω ΜΑΥΡΟ που θα φάτε ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 09:51 | ΑΣΕΠίτης

    Μετακίνηση των διορισθέντων μεσω ΑΣΕΠ σε άλλη υπηρεσία σε περίπτωση που το ΝΠΙΔ στο οποίο είχαν διορισθεί κλείνει. Αλλιώς καταργείστε το ΑΣΕΠ και τοποθετείστε μηχανήματα με χαρτάκια προτεραιότητας έξω από τα πολιτικά σας γραφεία!…..

  • 18 Ιανουαρίου 2014, 00:09 | ΑΣΠΑ K.

    Η απόλυση υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ σε ΝΠΙΔ είναι παράλογη, ανήθικη και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αναμόρφωση του δημοσίου και για αξιοκρατία. Παρακαλούνται ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να λάβουν θέση σε αυτό το ηθικό και πολιτικό ζήτημα ΑΜΕΣΑ ακούγοντας τη φωνή των πολιτών και την λογική.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 23:45 | Αλεξάνδρα Τ.

    Η διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ, του παρόντος Νομοσχεδίου είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά με διαδικασίες ΑΣΕΠ απολύονται για να προσλυφθούν συμβασιούχοι χωρίς καμία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Έλεος πια κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Ελπίζω ο κύριος Υπουργός να αντιληφθεί το μείζων θέμα αξιοπιστίας που υπάρχει, τόσο του παρόντος Νομοσχεδίου, του ιδίου αλλά και σνολικά της Κυβέρνησης και να αποσύρει την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ αυτή διάταξη (άρθρο 18, παράγραφος 1, εδάφιο γ).

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 17:31 | Ελένη Ε.

    Μετακίνηση των επιτυχόντων ΑΣΕΠ σε άλλο φορέα όταν ο φορέας στον οποίο εργάζονταν -ακόμη και αν είναι ΝΠΙΔ-κλείνει.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δώστε μια ευκαιρία στο ελληνικό δημόσιο να στελεχωθεί με προσοντούχα άτομα που διορίστηκαν με αξιοκρατικές διαδικασίες(ΑΣΕΠ).ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταματήστε να γεμίζετε τις υπηρεσίες με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για να διατηρήσετε τις πελατειακές σας σχέσεις ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεκαθαρίστε τις υπηρεσίες απο τους επίορκους,τα άτομα που διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εφαρμόστε για μια φορά την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και μην βρίσκετε »εύκολα» θύματα τους ΑΣΕΠίτες για να δώσετε τον απιτούμενο αριθμό απολύσεων στη Τρόικα.

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 16:51 | ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ Κ

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=522310
    Συνέντευξη Κ.Μητσοτάκη «ΤΟ ΒΗΜΑ 14/7/2013
    Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Οσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση.
    Δηλαδή, θα κάνετε διάκριση και με βάση τον τρόπο πρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων;
    «Βεβαίως, και πιστεύω ότι αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε πολίτης ως ένα δίκαιο κριτήριο. Δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια κατηγορία κάποιος που μπήκε στο Δημόσιο αξιοκρατικά με κάποιον που μπήκε από την πίσω πόρτα. »
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231257351
    «Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυρ.Μητσοτάκης, τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους που παρατείνουν καταχρηστικά την παραμονή τους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά»
    Αυτές είναι οι καταγεγραμμένες δηλώσεις του κ.Υπουργού στον Τύπο σχετικά με την τύχη των ατόμων που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ.Τώρα βλέπουμε οτι οι διοριστέοι μέσω ΑΣΕΠ οδηγούνται στην ανεργία -σαν πρόβατα σε σφαγή- την στιγμή που συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου χάρη σε δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στις θέσεις τους ,όπως παραμένουν ακόμη στη θέση τους καταρτιζόμενοι STAGE με προσωρινές διαταγές.Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη αξιοκρατία?Αυτή λοιπόν είναι η περίφημη αναβάθμιση του στενού και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα?

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 14:33 | nikos adamoy

    ΩΡΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΑΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ!
    Α ΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

  • 17 Ιανουαρίου 2014, 14:38 | maria

    Εννοείτε ότι σαν κράτος πρέπει να προστατεύσετε τον κόσμο που αξίζει, τον κόσμο που με πτυχία και ασεπ διορίστηκε στο δημόσιο αξιοκρατικά και με τον νόμο. Διαφορετικά μην κάνετε λόγο για καμία αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης.