Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 08: Κατάργηση του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.)

1. Το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού» (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που συστάθηκε με το άρθρο 88 του ν.3996/2011 (ΦΕΚ 170/Α) και εποπτεύεται από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καταργείται.
Μεταφέρονται και ασκούνται ως αρμοδιότητες:
α) από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι περιπτώσεις α΄, δ΄ και ε΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 88 του ν.3996/2011 και οι περιπτώσεις α΄, β΄, δ΄, ε΄, στ΄ ζ΄ και η΄ της παραγράφου 3 του ιδίου άρθρου.
Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 4178/2013, με πρόταση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, μπορεί να αναδιαρθρώνονται οι οργανικές μονάδες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με συγχώνευση ή διάσπαση των υφιστάμενων ή με τη δημιουργία νέων και να καθορίζονται ή να ανακαθορίζονται οι αρμοδιότητες τους. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος η κατανομή των αρμοδιοτήτων του καταργούμενου νομικού προσώπου μεταξύ των τμημάτων των υφιστάμενων Διευθύνσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γίνεται με απόφαση του οικείου Υπουργού.
β) από τον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) οι περιπτώσεις β΄, γ΄, στ΄, ζ΄ και η΄ της παραγράφου 2 του παραπάνω άρθρου και οι περιπτώσεις γ΄, θ΄, ι΄, ια΄, ιβ΄, ιγ΄, ιδ΄, ιε΄, ιστ΄, ιζ΄, ιη΄, ιθ΄, κ΄ και κα΄ της παραγράφου 3 του ιδίου άρθρου.
Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 54 του ν. 4178/2013, με πρόταση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών και κατόπιν προηγούμενης εισήγησης του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ. μπορεί να αναδιαρθρώνονται οι οργανικές μονάδες του Ο.Α.Ε.Δ. με συγχώνευση ή διάσπαση των υφιστάμενων ή με τη δημιουργία νέων και να καθορίζονται ή να ανακαθορίζονται οι αρμοδιότητες τους. Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος η κατανομή των αρμοδιοτήτων του καταργούμενου νομικού προσώπου μεταξύ των τμημάτων των υφιστάμενων Διευθύνσεων του Ο.Α.Ε.Δ γίνεται με απόφαση του Διοικητή αυτού.
Ο Ο.Α.Ε.Δ. καθίσταται καθολικός διάδοχος που υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις του καταργούμενου Ε.Ι.Ε.Α.Δ..
Οι πόροι του καταργούμενου Ν.Π.Ι.Δ. που αναφέρονται στην παρ. 4 του άρθρου 88 του ν. 3996/2011 εξακολουθούν να αποτελούν πόρους του Ο.Α.Ε.Δ., εκτός της περίπτωσης γ΄.
2. Τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία, η κυριότητα και κάθε άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου περιέρχονται αυτοδικαίως χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα στον Ο.Α.Ε.Δ. και η αποκλειστική χρήση και διαχείρισή τους ανήκει στον Ο.Α.Ε.Δ., με την επιφύλαξη της κείμενης νομοθεσίας για δωρεές, κληρονομιές και κληροδοσίες, απαλλασσόμενου παντός φόρου, τέλους χαρτοσήμου ή άλλου τέλους εισφοράς δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των παγίων και αναλογικών δικαιωμάτων, επιδομάτων ή άλλων τελών υπέρ υποθηκοφυλακείων.
Η ακίνητη περιουσία του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. μεταβιβάζεται στον Ο.Α.Ε.Δ. από την ημερομηνία μεταγραφής των πράξεων μεταβίβασής της στα βιβλία μεταγραφών του οικείου Υποθηκοφυλακείου/ Κτηματολογικού Γραφείου, ενώ η κινητή από την ημερομηνία παράδοσής της στον Ο.Α.Ε.Δ.
Οι συμβατικές υποχρεώσεις και οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. μεταφέρονται στον Ο.Α.Ε.Δ., ο οποίος λειτουργεί ως καθολικός διάδοχος αυτού. Ο Ο.Α.Ε.Δ. καθίσταται δικαιούχος των προγραμμάτων και των δράσεων που έχουν εκπονηθεί καθώς και των πόρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά.
Μισθώσεις ακινήτων, εκκρεμείς διαδικασίες του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. που αφορούν τη σύναψη συμβάσεων εργασίας, μισθώσεων, προμηθειών και παροχής υπηρεσιών και κάθε είδους διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί για πάσης φύσεως έργα, εργασίες, μελέτες και είναι σε εξέλιξη κατά την κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. εξακολουθούν να διέπονται από το νομικό καθεστώς που ίσχυε κατά το χρόνο της σχετικής προκήρυξης και ολοκληρώνονται από τον Ο.Α.Ε.Δ..
Οι πάσης φύσεως νομικές και οικονομικές δεσμεύσεις που απορρέουν από Τεχνικά Δελτία συγχρηματοδοτούμενων έργων, στα οποία το καταργούμενο Ν.Π.Ι.Δ. υπεισέρχεται ως τελικός δικαιούχος ή ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης, καθώς και από τα έργα που θα προκύψουν από την επιτελική αρμοδιότητα του Ε.Ι.Ε.Α.Δ., μεταφέρονται και αναλαμβάνονται από τον Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να διασφαλισθεί η διοικητική και οικονομική υποστήριξη των έργων.
3. Όπου σε νόμο, διάταγμα ή υπουργική απόφαση αναφέρεται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) νοείται ότι αναφέρεται ο Ο.Α.Ε.Δ.. Απαιτήσεις, υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων και η υποχρέωση καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ και του φόρου ακίνητης περιουσίας, και πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις που υφίστανται κατά την κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. μεταφέρονται στον Ο.Α.Ε.Δ.. Οι εκκρεμείς δίκες του καταργούμενου Ν.Π.Ι.Δ. συνεχίζονται από τον Ο.Α.Ε.Δ. χωρίς καμία άλλη διατύπωση και χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή τους.
Μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη δημοσίευση του παρόντος το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Δ. συγκροτεί με απόφασή του τριμελή επιτροπή με αντικείμενο τη διενέργεια απογραφής όλων των κινητών και ακινήτων που κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου περιέρχονται στην κυριότητα και στην αποκλειστική χρήση και διαχείριση του Οργανισμού. Η έκθεση απογραφής εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών. Ταμειακά υπόλοιπα και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών του καταργούμενου Ν.Π.Ι.Δ. μεταφέρονται, μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του παρόντος, με εντολή του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σε λογαριασμό του Δημοσίου και αποτελούν έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού και εγγράφονται ως αντίστοιχες πιστώσεις σε λογαριασμό του Ο.Α.Ε.Δ. που θα υποδειχθεί από αυτόν.
5. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθορίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα και λεπτομέρεια εφαρμογής του άρθρου αυτού.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 14:14 | Ναταλία Αγγελοπούλου

    Είμαι φίλη εργαζόμενης στο ΕΙΕΑΔ και γνωρίζω καλά ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων έχει διοριστεί σ’ αυτήν την υπηρεσία με ΑΣΕΠ. Θα ξεκινήσει η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα με την απόλυση των διορισθέντων με ΑΣΕΠ; Ποιο σοβαρό κράτος θα προβεί σε μια τέτοια ενέργεια;

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 14:09 | ΚΕΚ ΣΑΦΑΡΙΚΑ – ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές. Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 14:53 | ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και έντονες αντιδράσεις στα μέλη του συλλόγου μας η είδηση πως το Εθνικά Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας πρόκειται να σταματήσει την λειτουργία του, απολύοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό του.
    Η ιδιαίτερη ανησυχία των μελών μας έγκειται στο γεγονός πως κατά την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή και αποπληρωμή, του προγράμματος που υλοποίησε ο φορέας μας «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ» όπως επίσης και περίπου άλλων 13.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης».
    Συνεπώς, η καθυστέρηση ή ματαίωση του ήδη χρονοβόρου Προγράμματος, θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις του φορέα μας και τους εργαζόμενους σε αυτές, αφού θα καθυστερήσει η αποπληρωμή του προγράμματος που συμμετείχαν.
    Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουμε διαπιστώσει ότι ανήκει στις ελάχιστες Υπηρεσίες του Δημοσίου με τις οποίες, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, βρίσκοντας λύσεις σε όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων/μελών μας. Άλλωστε, λίγα άτομα δύναται να διεκπεραιώνουν ένα έργο που διαχειρίζεται 200 εκατ. Ευρώ, κατά γενική ομολογία σύντομα και αποτελεσματικά, για τον λόγο αυτό θεωρούμε λανθασμένη ενέργεια τη κατάργησή του.
    Τέλος, ως σύλλογος που ενδιαφέρεται για την οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως οι εργαζόμενοι στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π., είναι σχεδόν όλοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, πολλοί από αυτούς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού και αρκετοί κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, είναι παράλογο λοιπόν απομάκρυνση τέτοιου είδους στελεχών του δημοσίου σε περίοδο ανεργίας, χωρίς κριτήριο, αξιολόγηση και ορθολογική δικαιολογητική βάση. Η συνεργασία μας με τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ επιβεβαιώνει ότι, έχουν τις γνώσεις, τα προσόντα, την εξειδίκευση και την εμπειρία για να υλοποιούν πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την απασχόληση, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.
    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔ καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.

    Με εκτίμηση

    Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
    Ανδρεόπουλος Διονύσιος

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 14:47 | Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτριών Νομού Ζακύνθου «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

    Προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και έντονες αντιδράσεις στα μέλη του συλλόγου μας η είδηση πως το Εθνικά Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας πρόκειται να σταματήσει την λειτουργία του, απολύοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό του.
    Η ιδιαίτερη ανησυχία των μελών μας έγκειται στο γεγονός πως κατά την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή και αποπληρωμή, του προγράμματος που υλοποίησε ο φορέας μας “Σύλλογος Καταστηματαρχών Κουρέων-Κομμωτριών Νομού Ζακύνθου «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» “ όπως επίσης και περίπου άλλων 13.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης».
    Συνεπώς, η καθυστέρηση ή ματαίωση του ήδη χρονοβόρου Προγράμματος, θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις του φορέα μας και τους εργαζόμενους σε αυτές, αφού θα καθυστερήσει η αποπληρωμή του προγράμματος που συμμετείχαν.
    Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουμε διαπιστώσει ότι ανήκει στις ελάχιστες Υπηρεσίες του Δημοσίου με τις οποίες, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, βρίσκοντας λύσεις σε όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων/μελών μας. Άλλωστε, λίγα άτομα δύναται να διεκπεραιώνουν ένα έργο που διαχειρίζεται 200 εκατ. Ευρώ, κατά γενική ομολογία σύντομα και αποτελεσματικά, για τον λόγο αυτό θεωρούμε λανθασμένη ενέργεια τη κατάργησή του.
    Τέλος, ως σύλλογος που ενδιαφέρεται για την οικονομική ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως οι εργαζόμενοι στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π., είναι σχεδόν όλοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, πολλοί από αυτούς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού και αρκετοί κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, είναι παράλογο λοιπόν απομάκρυνση τέτοιου είδους στελεχών του δημοσίου σε περίοδο ανεργίας, χωρίς κριτήριο, αξιολόγηση και ορθολογική δικαιολογητική βάση. Η συνεργασία μας με τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ επιβεβαιώνει ότι, έχουν τις γνώσεις, τα προσόντα, την εξειδίκευση και την εμπειρία για να υλοποιούν πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την απασχόληση, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.
    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔ καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 14:15 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

    Η σύζυγός μου είναι υπάλληλος του υπό κατάργηση Ε.Ι.Ε.Α.Δ. στη Ρόδο.
    Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω περισσότερο, απ’ ότι έκαναν οι προηγούμενοι 344 σχολιαστές, προκειμένου να γίνει κατανοητό, το πόσο απαραίτητο είναι να διατηρηθεί το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. μαζί με το προσωπικό του.
    Θα παρατηρήσει ίσως ο κ. Υπουργός, ότι κανένα άλλο άρθρο, πλην του άρθρου 8, δεν συγκέντρωσε τόσα πολλά σχόλια, που όλα συγκλίνουν στο ίδιο αίτημα. Αυτό και μόνο θα είναι αρκετό – για κάποιον που ισχυρίζεται ότι έχει ανοιχτά αυτιά – για να τον κάνει να αναθεωρήσει την άποψή του.
    Πίσω από αυτά τα 344 σχόλια κύριε Υπουργέ, δεν βρίσκονται μόνο οι λίγοι εργαζόμενοι του φορέα, αλλά οι εξυπηρετούμενες 14.000 επιχειρήσεις (που ακόμα επιβιώνουν με νύχια και με δόντια σε αντίξοες συνθήκες), 500 εργοδοτικοί φορείς που κάνουν την δουλειά τους με μειωμένο κόστος και επομένως ωφελούνται, αλλά το κυριότερο, 100.000 μισθωτοί, που εργάζονται στις επιχειρήσεις αυτές.
    Βγάλτε λοιπόν επιτέλους το βουλοκέρι (της επίτευξης του στόχου των αριθμών που σας επιβάλλει η Τρόικα και οι εντολείς της) και δείξτε ότι δεν είστε άλλος ένας οσφυοκάμπτης, από αυτούς που μας κυβερνάνε και έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Δείξτε το πολιτικό θάρρος και το ανάστημα να πείτε ένα βροντερό όχι, στις επιταγές αυτών που θέλουν να διαλύσουν τα πάντα.
    Η κοινωνία, έστω και με αυτόν τον τρόπο της διαβούλευσης, σας δείχνει τον δρόμο.
    Οι εργαζόμενοι που ελαφρά τη καρδία στέλνετε στη λαιμητόμο της ανεργίας και μαζί με αυτούς, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα και τις 14.000 επιχειρήσεις και τους 100.000 εργαζομένους τους, δεν θα «φάνε» πρωτογενές πλεόνασμα.
    Εάν υπάρχουν βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, που διαβάζουν όσα γράφονται εδώ μέσα, ας δράσουν συντεταγμένα, για να αποτρέψουν το επιχειρούμενο έγκλημα. Είναι εξ άλλου στο χέρι σας.
    Επειδή όμως πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί βουλευτές που αγνοούν αυτήν την διαβούλευση, καλώ τους εργαζόμενους του Ε.Ι.Ε.Α.Δ., στην περιοχή που βρίσκεται ο καθένας και όπου αλλού μπορούν, να ενημερώσουν τους βουλευτές, ώστε, να μην επικαλεστούν «άγνοια του θέματος», κατόπιν εορτής.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 14:03 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    Ο σύλλογός μας, ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΣEBA)», συμμετέχει ως κλαδικός φορέας στο πρόγραμμα «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 1-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Ο φορέας μας συμμετέχει στο πρόγραμμα με 8 εκδοτικούς οίκους και συνολικά 35 εργοδότες και εργαζόμενους.

    Ενώ το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, η αιφνίδια ανακοίνωση για το άμεσο κλείσιμο της ΕΙΕΑΔ δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για την εξέλιξη της υλοποίησης του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί με διοικητικές αλλαγές η ομαλή εξέλιξη του προγράμματος. Η προβλεπόμενη πρόταση στο σχέδιο του Υπουργείου να μεταφερθεί η υλοποίηση του προγράμματος σε άλλο κρατικό φορέα δε μας εφησυχάζει. Με τα γνωστά προβλήματα που έχει σήμερα ο κρατικός τομέας και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχει κίνδυνος διακοπής του προγράμματος με δυσμενείς συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους.

    Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι θεωρούμε απαράδεκτη πολυτέλεια η χώρα μας με τα γνωστά δημοσιονομικά προβλήματα να χάνει κοινοτικά κονδύλια, πόσο μάλλον κονδύλια που κατευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί με μεγάλη σφοδρότητα από την οικονομική κρίση.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

    ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
    Κωνσταντίνος Αρ. Παπαδόπουλος Φαίδων Κυδωνιάτης

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:36 | Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

    Προς
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κοινοποίηση
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Αγανάκτηση μας προκάλεσε η πληροφορία ότι η Κυβέρνηση προχωρά στον «ξαφνικό θάνατο» και σε άμεση απόλυση των εργαζομένων του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που είναι ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας.
    Σήμερα, είναι σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή και αποπληρωμή επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και ο κλαδικός μας φορέας Ε&ΕΣΠ με 93 επιχειρήσεις.
    Η επιχειρούμενη κατάργηση του ΕΙΕΑΔ είναι εντελώς παράλογη, καταχρηστική και μη δίκαιη, όπως εξηγούμε παρακάτω:
    *Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με το ΕΙΕΑΔ διαπιστώσαμε ότι ανήκει στις ελάχιστες Υπηρεσίες του Δημοσίου με τίς οποίες όχι μόνο δεν βιώσαμε αμαρτωλές στάσεις και συμπεριφορές που είχαμε βιώσει σε προηγούμενες συνεργασίες με φορείς του Δημοσίου, αλλά αντιθέτως, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά..
    *Το γεγονός ότι τόσο λίγα άτομα διεκπεραιώνουν ένα τόσο τεράστιο έργο που διαχειρίζεται 200 εκατ. Ευρώ, με ρυθμούς τόσο γρήγορους και αποδοτικούς έχει προκαλέσει ευχάριστη έκπληξη σε εμάς που συνεργαζόμαστε με το πάντα πρόθυμο και εξυπηρετικό προσωπικό του.
    *Βάσιμα φοβόμαστε ότι το έργο θα καθυστερήσει , κινδυνεύει ακόμη και από ματαίωση, γεγονός που θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις του φορέα μας και τους εργαζόμενους σε αυτές.
    *Η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, είναι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι μεταπτυχιακού και κάποιοι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου. Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν τις γνώσεις, τα προσόντα, την εξειδίκευση και την εμπειρία για να υλοποιούν πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την απασχόληση, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων

    *Τέλος, είναι εντελώς παράλογο σε περίοδο τέτοιων μεγεθών ανεργίας να καταργούνται τέτοιοι οργανισμοί όπως το Ε.Ι.Ε.ΑΔ
    -ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΙΕΑΔ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΕΑΔ

    -ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8 ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    -Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΩΣΥΝΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ!!!

    Με εκτίμηση

    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Γεώργιος Ρώρος Γεώργιος Βαγενάς

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:22 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠANOΠΟΥΛΟΥ

    Προκαλούμε τον υπουργό εργασίας και τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης, με το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, να πάρουν ξεκάθαρη θέση, και να πουν ΟΧΙ στο κλείσιμο ενός φορέα καταπολέμησης της ανεργίας, και στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

    Η δουλειά του ΕΙΕΑΔ έχει πάρει τα εύσημα από τους κοινωνικούς εταίρους και τους κλαδικούς φορείς.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:19 | Ολυμπία Καμινιώτη

    Το ΕΙΕΑΔ δημιουργήθηκε το 2011 από τη συννένωση των εταιρειών Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική Α.Ε. και Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. Στο ΕΙΕΑΔ μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες των φορέων που το δημιούργησαν. O σκοπός του ΕΙΕΑΔ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (N.3996/2001, άρθρο 88, παράγραφος 2), είναι η παροχή επιστημονικής τεκμηρίωσης προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικώς με τις πολιτικές που σχεδιάζει και εφαρμόζει το Υπουργείο, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το εποπτεύον Υπουργείο και άλλους φορείς του Υπουργείου, η στήριξη των δράσεων και των πολιτικών του Υπουργείου με εργαλεία, μεθόδους και τεχνικές που είναι διαθέσιμες στο ΕΙΕΑΔ, η εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο αρμοδιότητάς του, η έκδοση της Ετήσιας Έκθεσης για την Απασχόληση στην Ελλάδα, η προώθηση της επαγγελματικής κατάρτισης και της διά βίου μάθησης, η ανάπτυξη εργαλείων για την εφαρμογή της διά βίου μάθησης και ο σχεδιασμός και η εκτέλεση προγραμμάτων κατάρτισης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
    Η αναγκαιότητα ενός επιστημονικού συμβουλευτικού Ινστιτούτου προς το Υπουργείο Εργασίας οδήγησε συνεπώς στο σχεδιασμό των φορέων που προϋπήρξαν του ΕΙΕΑΔ και μετεξελίχτηκαν σε αυτόν. Δημιουργήθηκε ο επιστημονικός αυτός φορέας που ασκεί συμβουλευτικό ρόλο προς το Υπουργείο Εργασίας, στελεχώθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό που με τα χρόνια απέκτησε σημαντική εμπειρία στους τομείς δραστηριότητάς του και δημιουργήθηκαν και διαδικασίες λειτουργίας του εν λόγω οργανισμού ώστε ευέλικτα, έγκαιρα και έγκυρα να επιτελεί το έργο του. Η δημιουργία ενός επιστημονικού φορέα που παρέχει επιστημονικό-συμβουλευτικό ρόλο προς το Υπουργείο Εργασίας αλλά παράλληλα διατηρεί και την (επιστημονική) ανεξαρτησία του επιλέγεται από όλες τις χώρες της Ε.Ε. ως η βέλτιστη πρακτική. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που το έργο του ΕΙΕΑΔ και των φορέων που το δημιούργησαν χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το προς διαβούλευση άρθρο προβλέπει την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ. Συνεπώς, θεωρείται ότι οι αρμοδιότητες του ΕΙΕΑΔ είναι σημαντικές και για το λόγο αυτό απαιτείται η μεταφορά τους. Βεβαίως, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και το κλείσιμο ενός λειτουργικού φορέα χάνεται η δυναμική των αποτελεσμάτων του αλλά και το προσωπικό του που είναι υψηλών προσόντων και εξειδικευμένο στο έργο του. Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά από τον προτεινόμενο σχεδιασμό κατάργησης του ΕΙΕΑΔ:

    1. Θεωρείται ότι οι δράσεις του ΕΙΕΑΔ θα υλοποιούν αποτελεσματικότερα από το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ; Δύσκολο να τεκμηριωθεί μια τέτοια άποψη καθώς το προσωπικό του Υπουργείου έχει μειωθεί και ο ΟΑΕΔ έχει επιφορτιστεί με ιδιαίτερα μεγάλο βάρος λόγω της εκτόξευσης της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα. Εξάλλου, η δυσκολία ανάληψης επιπρόσθετων αρμοδιοτήτων έχει επισημανθεί τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Επιπροσθέτως, το προσωπικό του ΕΙΕΑΔ εκτός των υψηλών προσόντων, διαθέτει και εξειδικευμένη εμπειρία στα θέματα που πραγματεύεται, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στους φορείς που προτείνεται να μεταφερθούν οι δράσεις του ΕΙΕΑΔ.
    2. Θεωρείται ότι οι δράσεις του ΕΙΕΑΔ θα υλοποιηθούν με χαμηλότερο κόστος αν καταργηθεί το ΕΙΕΑΔ; Και πάλι είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί αυτό το επιχείρημα. Το ΕΙΕΑΔ έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, ιδιόκτητο κτίριο, το προσωπικό του – παρότι ιδιωτικοί υπάλληλοι – αμείβονται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και γενικά η σχέση κόστους-οφέλους των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγει κρίνεται ιδιαιτέρως θετική, αν τουλάχιστον λάβουμε υπόψη τα εκατοντάδες θετικά σχόλια ατόμων και φορέων που συμμετείχαν στην παρούσα δημόσια διαβούλευση.
    3. Μήπως αξιολογήθηκε ο φορέας και το προσωπικό του και κρίθηκε/κρίθηκαν αρνητικά; Καμία τέτοια αξιολόγηση δεν πραγματοποιήθηκε για το ΕΙΕΑΔ και το προσωπικό του παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι κανένας φορέας δεν θα καταργηθεί και κανένας υπάλληλος δεν θα απολυθεί αν δεν προηγηθεί αξιολόγηση. Άλλαξε κάτι σχετικώς με την αναγκαιότητα αξιολόγησης και τη σημασία της στη διοικητική μεταρρύθμιση; Η πολύπλευρη δράση του ΕΙΕΑΔ και των φορέων που δημιούργησαν το ΕΙΕΑΔ παρέχουν ισχυρά στοιχεία προς την κατεύθυνση της θετικής αξιολόγησης.
    4. Κρίθηκε σκόπιμη η κατάργηση του ΕΙΕΑΔ ως ανεξάρτητου επιστημονικού φορέα και προτιμείται η συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων του σε κεντρικό επίπεδο και για ποιο λόγο; Δεδομένου ότι ούτε οι διαδικασίες ούτε το σχετικό προσωπικό υπάρχει στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ, πώς θα υλοποιηθούν οι δράσεις που σήμερα υλοποιεί το ΕΙΕΑΔ; Μια λύση είναι με ad hoc αναθέσεις. Οι ad hoc αναθέσεις θα καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί; Και με ποιο τίμημα – οικονομικό αφενός και αφετέρου ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται; Η δημόσια διοίκηση και δη ο σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας δεν μπορεί – κατά τη γνώμη μου – να βασιστεί σε ad hoc αναθέσεις έργων αλλά χρειάζεται σταθερό σχεδιασμό και επανασχεδιασμό και συνέχεια.

    Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά για το έργο του ΕΙΕΑΔ και ειδικότερα το ερευνητικό/μελετητικό έργο του φορέα, το οποίο γνωρίζω λόγω αντικειμένου καλύτερα. Πολύ συνοπτικά θα αναφέρω τις εκδόσεις για θέματα απασχόλησης και ανεργίας, τις πολυάριθμες εκθέσεις με προτάσεις πολιτικής που έχουν κατά καιρούς ζητηθεί από τους υπευθύνους σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών (και οι οποίες δεν δημοσιεύονται), εκπροσώπηση του Υπουργείου Εργασίας σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, ανάπτυξη μεθοδολογικών εργαλείων για τον προσδιορισμό της προσφοράς και ζήτησης ειδικοτήτων και δεξιοτήτων, υποστήριξη της ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων για την αγορά εργασίας (LMP database), επιστημονική τεκμηρίωση για θέματα απασχόλησης και ανεργίας προς κάθε ενδιαφερόμενο, κ.λπ. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν μελέτες για τον κατώτατο μισθό και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ έχουν σχεδιαστεί έργα αξιολόγησης των πολιτικών της αγοράς εργασίας και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, έργα αντιμετώπισης των αναντιστοιχιών στην αγορά εργασίας, κ.λπ. τα οποία όμως μάλλον δεν θα υλοποιηθούν λόγω της κατάργησης του ΕΙΕΑΔ.

    Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο άρθρο προωθείται προς ψήφιση μόνο και μόνο για να εξασφαλιστούν κάποιες θέσεις εργαζομένων που θα συμπληρώσουν την μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για μείωση του δημόσιου τομέα ή αν προωθείται και για άλλους λόγους. Αμφισβητώ όμως την προσδοκώμενη (?) αποτελεσματικότητα της προώθησης του συγκεκριμένου άρθρου ενώ μου δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά σχετικώς με την σκοπιμότητα αυτής. Στην περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε, θα περίμενα αφενός υψηλότερη αυστηρότητα στην επιλογή των όποιων αποφάσεων, ενίσχυση της αξιοκρατίας (και όχι καταργήσεις χωρίς αξιολόγηση) και μεγαλύτερη ευαισθησία όχι μόνο για τους εργαζόμενους του φορέα που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αλλά και μεγαλύτερη ευαισθησία σχετικά με το έργο που οφείλει να παράγει το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ και το οποίο απευθύνεται σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

    Ολυμπία Καμινιώτη
    Διευθύντρια Ανάλυσης Αγοράς Εργασίας και Εργασιακών Σχέσεων, ΕΙΕΑΔ
    Β.Α. Οικονομικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ)
    Β.Α. Ψυχολογίας (Open University, UK)
    M.A. Κοινωνιολογίας (Cornell University, USA)
    Ph.D. Κοινωνιολογίας (Cornell University, USA)

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:08 | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Κύριοι,

    Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε για την ενδεχόμενη κατάργηση του φορέα ΕΙΕΑΔ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με 79 επιχειρήσεις.

    Η προβλεπόμενη δυνατότητα στο σχέδιο του υπουργείου, να μεταφερθεί η υλοποίηση του προγράμματος σε άλλο κρατικό φορέα δεν μας εφησυχάζει.

    H κατάργηση του ΕΙΕΑΔ, πέρα από την αδικαιολόγητη απόλυση του προσωπικού του, το οποίο κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη συνέχιση του προγράμματος, τινάσει στον αέρα την πληρωμή των εκπαιδευτικών επιδομάτων χιλιάδων εργαζομένων, την ώρα που οποιαδήποτε ενίσχυση καθίσταται μεγάλης σημασίας.

    Ζητούμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔ καθώς και η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.

    Με εκτίμηση

    Για το Δ.Σ,

    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου

    Βαργίαμης Δημήτριος

    Ο Γραμματέας του Συνδέσμου

    Καραπινίδης Ιωάννης

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:14 | EUROTEAM KEK A.E.

    Η πολιτική κατάργηση της ΕΙΕΑΔ , είναι ένα μέτρο που αφενός μεν μεγαλώνει την ήδη εφιαλτική λίστα των ανέργων, και αφετέρου πετά στο δρόμο εκατομμύρια ευρώ, λες και περισσεύουν. Η κατάργηση του ΕΙΕΑΔ, ενός ινστιτούτου με μεγάλη ερευνητική δράση σταματά την υλοποίηση έργων απασχόλησης που, αν μη τι άλλο έχει ανάγκη η χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες . Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υποστηρίζει 13,000 επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 100.000 άτομα . Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα κάθε σχέδιο κλεισίματος του ΕΙΕΑΔ και να εντάξει τη δράση του στο υπό σύσταση Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης . Πρέπει να κατανοήσουν επιτέλους , Κυβέρνηση και αρμόδιοι υπουργοί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες απολύσεις ούτε για νέα λουκέτα στην αγορά .

    Με το κλείσιμο του ΕΙΕΑΔ , δεν είναι μόνο ότι πετιούνται στην χωματερή της ανεργίας, 65 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι, εκ των οποίων 56 είναι απόφοιτοι
    ΑΕΙ , 21 έχουν μεταπτυχιακό και 7 διδακτορικό .

    Πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμο , 120 εκατ. Ευρώ που τις μέρες αυτές αποπληρώνουν 560 κλαδικούς φορείς των εργοδοτών, που καλύπτουν 13.000 επιχειρήσεις με απασχόληση 100.000 σχεδόν εργαζομένων και είναι δικαιούχοι του προγράμματος της διαρθρωτικής προσαρμογής , το οποίο αυτή τη στιγμή υλοποιεί το ΕΙΕΑΔ .

    Το κλείσιμο της ΕΙΕΑΔ , θα φέρει νέα περισσότερα λουκέτα .

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:33 | ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Αν και συλλογικά δώσαμε τον παρόν στην προσπάθεια να αποσοβηθεί η κατάργηση του φορέα του ΕΙΕΑΔ εντελώς φυσιολογικά θα ήθελα να εκφράσω ιδία άποψη.
    Από την πρώτη στιγμή και την επίσκεψη του κ.Κεγκέρογλου στην Πάτρα δώσαμε την μάχη για την υλοποίηση του έργου «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης».
    Περίπου 15.000 επιχειρήσεις, έχουν ενταχθείστο πρόγραμμα και ωφελούνται πάνω 100.000 απασχολούμενοι.
    Η μετάβαση των αρμοδιοτήτων του στον ΟΑΕΔ θα δημιουργήσει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση, και αποπληρωμή του έργου.
    Δικαιολογημένα η εκκίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών από τον φορέα που θα το αναλάβει θα καθυστερήσει και αναμφίβολα θα επηρεάσει όχι μόνο τις ίδιες τις επιχειρήσεις άλλα και όλους τους εμπλεκόμενους.
    Οταν το έργο αυτό, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συγκεκριμένα η ολοκλήρωση του δείχνει να είναι κοντά με απλή σκέψη καταλαβαίνει ο καθένας τί θα γίνει με αλλαγη φορέα στην παρούσα φάση.
    Ευθέως θα επισημάνω την άψογη συνεργασία και προσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους και του συντονιστη της Νότιας Ελλάδας και Ιονίου
    με τον οποίο σε ωρες και εκτός εργασίας και σε μέρες αργιών η διακοπών είχε την προσωπική γραμμή ανοιχτή καιαυτό χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος σύνδεσμος ή γνωριμία.
    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθεί το ΕΙΕΑΔ διότι η εμπειρία των στελεχών του θεωρείται απαραίτητη για τη σωστή διαχείριση του συγκεκριμένου έργου και όχι μόνο.
    Αλλωστε τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ στην πλειοψηφεία τους είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και άρα και προφανώς θα μεταταχθουν αρχίζοντας σχεδον με καινούργιες αρμοδιότητες με ότι αυτό σημαίνει για εύρυθμη λειτουργικότητα και προπάντων δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό ώφελος.
    Βεβαίως και ζητούμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ινστιτούτου καθώς και την ομαλή ολοκλήρωση των έργων και γιατί όχι την ανάληψη νέων.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:42 | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Κύριοι,
    Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε για την ενδεχόμενη κατάργηση του φορέα ΕΙΕΑΔ που διαχειρίζεται το πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με 79 επιχειρήσεις.
    Η προβλεπόμενη δυνατότητα στο σχέδιο του υπουργείου, να μεταφερθεί η υλοποίηση του προγράμματος σε άλλο κρατικό φορέα δεν μας εφησυχάζει.
    H κατάργηση του ΕΙΕΑΔ, πέρα από την αδικαιολόγητη απόλυση του προσωπικού του, το οποίο κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη συνέχιση του προγράμματος, τινάσει στον αέρα την πληρωμή των εκπαιδευτικών επιδομάτων χιλιάδων εργαζομένων, την ώρα που οποιαδήποτε ενίσχυση καθίσταται μεγάλης σημασίας.
    Ζητούμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔ καθώς και η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.
    Με εκτίμηση
    Για το Δ.Σ,

    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
    Βαργίαμης Δημήτριος

    Ο Γραμματέας του Συνδέσμου
    Καραπινίδης Ιωάννης

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:02 | Α.Λ

    Πριν δέκα χρόνια διορίστηκα στην τότε «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ» μέσω ΑΣΕΠ. Γεμάτη όνειρα, εφόδια αλλά και προσδοκίες ότι μπορώ να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό και να συνεισφέρω και εγώ για την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, ανέλαβα καθήκοντα διαχείρισης προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δέκα χρόνια αργότερα και λίγες μέρες μετά την απόφαση του Υπουργείου να κλείσει το ΕΙΕΑΔ, κάνοντας έναν απολογισμό, διαπιστώνω ότι τελικά θα πρέπει να «θυσιαστούν» οι εργαζόμενοι του ΕΙΕΑΔ για να επιτευχθούν αφενός μεν οι μνημονιακοί στόχοι, αφετέρου δε να σωθεί η Ελλάδα από τους άχρηστους εργαζομένους του δημοσίου οι οποίοι κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και είναι αντιπαραγωγικοί. Εύχομαι ολόκληρο το Δημόσιο να στελεχωθεί κάποτε με άτομα όπως αυτά του ΕΙΕΑΔ τα οποία κατέχουν τεχνογνωσία, μόρφωση και όρεξη να παράξουν έργο και που ποτέ δυστυχώς δεν κλήθηκαν για αξιολόγηση. Εύχομαι επιτέλους να γίνει μια σωστή αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου και να απολυθούν άτομα που ποτέ δεν δούλεψαν, που διορίστηκαν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και που λόγω συμπεριφοράς και έλλειψης ικανοτήτων διοίκησης φορέων και προσωπικού δεν θα έπρεπε να κατέχουν θέσεις δημόσιων υπηρεσιών. Μόνο τότε η συνείδησή μου θα ηρεμήσει και θα αποδεχτώ την αναγκαιότητα της «θυσίας»…
    Εύχομαι το ΕΙΕΑΔ να μην είναι ο μοναδικός φορέας που θα κλείσει και το προσωπικό του να απολυθεί, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα, γιατί τότε τα όνειρά μου ως νέος άνθρωπος που θέλει να μείνει και να ζήσει στην Ελλάδα θα γκρεμιστούν….
    Αναμένοντας επιτέλους, μια Δημόσια Διοίκηση αποτελεσματική, άρτια και αξιοκρατικά στελεχωμένη, ώστε να ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης…..

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:29 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΚΚΕ)Ε

    Η λειτουργία του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. αποσκοπεί στην «παροχή επιστημονικής τεκμηρίωσης προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τις πολιτικές, τις οποίες σχεδιάζει και εφαρμόζει. Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το εποπτεύον Υπουργείο, και η στήριξη των δράσεων και των πολιτικών του Υπουργείου με εργαλεία, μεθόδους και τεχνικές που αναπτύσσονται, συγκροτούνται και είναι διαθέσιμα από το Ε.Ι.Ε.Α.Δ., παρέχουν κάθε δυνατή υποστήριξη στα εξειδικευμένα θέματα στα οποία καλείται να συμβάλει, σε εθνικό, περιφερειακό, τοπικό και κλαδικό επίπεδο».
    Στη σημερινή συγκυρία που η χώρα επιζητεί τη χάραξη μακρόπνοων αναπτυξιακών πολιτικών για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας και τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών ισορροπιών (που αποτελούν άλλωστε διακηρυσσόμενους και πρωτεύοντες στόχους της κυβέρνησης) η αποστολή του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. κρίνεται ευλόγως αναγκαία και ουσιαστική.
    Εξάλλου, τα Άρθρα και οι Μελέτες, αλλά και οι Ετήσιες Εκθέσεις για την «Εργασία και την Απασχόληση στην Ελλάδα» που εκδίδει από σειρά ετών το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. αποτελούν για την ερευνητική κοινότητα μία σημαντική πηγή τεκμηριωμένης γνώσης και προβληματισμού που δύναται να αξιοποιηθεί περαιτέρω σε διεπιστημονικές και συναφείς αναπτυξιακές μελέτες κα έρευνες.
    Η αποστολή του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. και ο όγκος της τεκμηριωμένης γνώσης που έως τώρα έχει αποδώσει για θέματα που άπτονται της αγοράς εργασίας και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης αναδεικνύουν ένα Ινστιτούτο που θα έπρεπε σήμερα να υποστηρίζεται σθεναρά στο έργο του προκειμένου το τελευταίο να συμβάλλει στη χάραξη αναπτυξιακών εργασιακών πολιτικών για τη χώρα. Για αυτό, ως μέλη της ερευνητικής κοινότητας εκφράζουμε την προτροπή για απόσυρση του Άρθρου 8 του εν λόγω Σχεδίου Νόμου που προβλέπει την κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΕΚΚΕ)

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:22 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Με την απόφαση να κλείσετε το ΕΙΕΑΔ, πετάτε στον δρόμο, όχι μόνο τους εργαζόμενους του, αλλά και 200 εκατ ευρώ, εμπαίζοντας τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους.

    Το κλείσιμο τπυ ΕΙΕΑΔ θα επιφέρει νέα λουκέτα, νέες απολύσεις,ακόμα μεγαλύτερη κατάρρευση της αγοράς, για τα οποία υποτίθεται ότι «κόπτεται» η κυβέρνηση.

    Προκαλούμε τον υπουργό εργασίας να μην μετατραπεί σε υπουργό ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΙΚΑΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης σε υπουργό ΤΕΡΑΣ που μαίνεται κατά των ΝΠΙΔ αορίστου χρόνου με ΑΣΕΠ, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

    Θα του βγάζαμε το καπέλο, αν είχε μια τέτοια συμπεριφορά προς ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ, τους ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΥΣ, όλους αυτούς με τα ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:19 | Ρηγίνος Γ Ευθυμίου

    Είμαι ένας από τους ανθρώπους, στους οποίους αναφέρονται τόσοι άνθρωποι που είτε εκφράζουν Κλαδικούς φορείς, ΚΕΚ, Γραφεία Συμβούλων, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες Εργαζομένων, Συνδέσμους Βιοτεχνών και Βιομηχάνων, είτε εκφράζουν προσωπικές τους απόψεις στην παρούσα διαβούλευση για το εν λόγω Σχέδιο Νόμου.
    Είναι συγκινητικό να είμαι και εγώ αποδέκτης των τόσο ενθαρρυντικών σχολίων. Αισθάνομαι ότι είναι η αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο τόσα χρόνια συνεργαστήκαμε με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι η αποτύπωση της κουλτούρας που υπάρχει στον Οργανισμό μας.
    Πιθανολογώ λοιπόν βάσιμα ότι τα πήγα καλά! Ότι μου εμπιστεύτηκε η Ελληνική Πολιτεία και το τίμησα και το έφερα σε πέρας με σεβασμό στον άνθρωπο. Δεν έκρυψα το «τάλαντο» στη γη, αντιθέτως συνέβαλα και εγώ στον πολλαπλασιασμό «των ταλάντων»
    Στην περίπτωση μας ταιριάζει η περικοπή του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού που παραθέτει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος:

    Η παραβολή των ταλάντων
    (Κατά Ματθαίον κε΄ 14-30)
    Είπεν ο Κύριος την παραβολήν ταύτην• άνθρωπος τις απορών, εκάλεσε τους ιδίους δούλους και παρέδωκεν αυτοίς τα υπάρχοντα αυτού, και τω μεν έδωκε πέντε τάλαντα, τω δε δύο, τω δε εν, εκάστω κατά την ιδίαν δύναμιν, και απεδήμησεν ευθέως. Πορευθείς δε ο τα πέντε τάλαντα λαβών ειργάσατο εν αυτοίς και εποίησεν άλλα πέντε τάλαντα. Ωσαυτώς και ο τα δύο εκέρδησε και αυτός άλλα δύο. Ο δε το εν λαβών απελθών ώρυξεν εν τη γη και απέκρυψε το αργύριον του κυρίου αυτού. Μετά δε χρόνον πολύν έρχεται ο κύριος των δούλων εκείνων και συναιρεί μετ’ αυτών λόγον. Και προσελθών ο τα πέντε τάλαντα λαβών προσήνεγκεν άλλα πέντε τάλαντα λέγων κύριε, πέντε τάλαντα μοι παρέδωκας• ίδε άλλα πέντε τάλαντα εκέρδησα επ’ αυτοίς.
    Εφη αυτώ ο κύριος αυτού• ευ, δούλε αγαθέ και πιστέ. Επ’ ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω• είσελθε εις την χαράν του κυρίου σου. Προσελθών δε και ο τα δύο τάλαντα λαβών είπε• κύριε, δύο τάλαντα μοι παρέδωκας• ίδε αλλα δύο τάλαντα εκέρδησα επ’ αυτοίς. Εφη αυτώ ο κύριος αυτού• ευ, δούλε αγαθέ και πιστέ• επ’ ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω• είσελθε εις την χαράν του κυρίου σου. Προσελθών δε και ο το εν τάλαντον ειληφώς είπε• κύριε, έγνων σε ότι σκληρός ει άνθρωπος, θερίζων όπου ουκ έσπειρας και συνάγων όθεν ου διεσκόρπισας• και φοβηθείς απελθών έκρυψα το τάλαντον σου εν τη γη• ίδε έχεις το σον. Αποκριθείς δε ο κύριος αυτού είπεν αυτώ• πονηρέ δούλε και οκνηρέ• ηδείς ότι θερίζω όπου ουκ έσπειρα και συνάγω όθεν ου διεσκόρπισα, έδει ουν σε βαλείν το αργύριόν μου τοις τραπεζίταις, και ελθών εγώ εκομισάμην αν το εμόν συν τόκω• Άρατε ουν απ’ αυτού το τάλαντον και δότε τω έχοντι τα δέκα τάλαντα.
    Τω γαρ έχοντι παντί δοθήσεται και περισσευθήσεται, από δε του μη έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ’ αυτού. Και τον αχρείον δούλον εκβάλετε εις το σκότος το εξώτερον εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων. Ταύτα λέγων εφώνει• ο εχων ώτα ακούειν ακουέτω».

    Επειδή, οι αρμόδιοι τεχνοκράτες αναμένεται να μελετήσουν και να αξιολογήσουν τα σχόλια αυτά, ώστε να μορφώσουν τελική γνώμη, ή να κάνουν διορθωτικές παρεμβάσεις που χρειάζεται στο εν λόγω Σχέδιο Νόμου.
    Επειδή ο κάθε άνθρωπος δικαιούται και λάθος να κάνει και άτυχες στιγμές να έχει. Επειδή, στον Αναστοχασμό του, στον απολογισμό του στο τέλος της ημέρας, όταν βρεθεί σε διαύγεια του νου του, ο κάθε άνθρωπο μπορεί να αναθεωρήσει τις λάθος ενέργειες και επιλογές του.
    Επειδή ο έξυπνος άνθρωπος αλλάζει γνώμη…
    Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ να αποσύρετε το άρθρο 8 και κάθε άλλη παράγραφο του σχεδίου Νόμου που συνδέεται με το άρθρο 8.
    Αν τελικά φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων, το Σχέδιο Νόμου, ως έχει, παρακαλώ τους βουλευτές να το καταψηφίσουν ως προς το άρθρο 8.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:15 | ΑΜΑΛΙΑ Λ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ που διαθέτουν τα απαιτούμενα πτυχία-προσόντα σε περίπτωση κλεισίματος ενός Ν.Π.Ι.Δ.
    ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ από τους επίορκους (των οποίων τα υπηρεσιακά συμβούλια κάνουν μήνες για να εκδώσουν αποφάσεις), τους άπειρους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου των Δήμων (που χάρη σε δικαστικές αποφάσεις παραμένουν και μισθοδοτούνται κανονικά επί χρόνια), τους καταρτιζόμενους του προγράμματος Stage (που επίσης με προσωρινές διαταγές επίσης παραμένουν στις θέσεις τους και μισθοδοτούνται).

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:54 | Ν. Παπακώστα

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.
    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε στάδιο πληρωμών. Η κατάργηση του φορέα θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις πληρωμών, δεδομένου ότι το πρόγραμμα απευθύνεται στην πραγματική οικονομία (πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας σε όλη την Επικράτεια).
    Η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακρόχρονο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ,
    τα οποία έχουν προσληφθεί με νόμιμες διαδικασίες.

    Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΙΕΑΔ προέρχεται από την συγχώνευση των ανώνυμων εταιρειών «Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Πληροφορική (ΠΑΕΠ) Α.Ε.» και «Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΚΑΕ) Α.Ε.» η οποία έλαβε χώρα μετά το 1ο μνημόνιο για την «ορθολογική οργάνωση του συμβουλευτικού και υποστηρικτικού οργάνου του Υπουργείου, ως κέντρου σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων με σημαντικές παραμέτρους επιπτώσεων στην κοινωνική και οικονομική συνοχή της χώρας».
    Με την υλοποίηση της ως άνω συγχώνευσης, ως προς τον σκοπό της ελάφρυνσης του κρατικού προϋπολογισμού και στο πλαίσιο των αρχών της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας, από τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ προέκυψε ΗΔΗ ιδιαίτερα σημαντική μείωση των δαπανών λειτουργίας σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα των συγχωνευθέντων φορέων. Είναι εμφανές ότι έχει ήδη ληφθεί κάθε πρόνοια για μείωση του δημοσιονομικού κόστουςενώ το προσωπικό έχει ήδη ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο και δεν λαμβάνει κανενός είδους πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές.

    Επισημαίνεται ότι η επιχειρούμενη κατάργηση είναι καταχρηστική και αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας, εφόσον δεν έχει προηγηθεί οποιαδήποτε αντικειμενική αξιολόγηση τόσο του φορέα καθαυτού, όσο και ενός εκάστου του πάσης φύσεως προσωπικού του. Και τούτο, διότι η αιτιολογική έκθεση αναφέρεται σε «φορείς που εδώ και καιρό έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους». Η αξιολογική αυτή κρίση είναι προφανές ότι δεν αφορά στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ., καθόσον η κατάργησή του επιχειρείται ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί καμία από τις Προσκλήσεις των οποίων έχει την ευθύνη ο φορέας.
    Η επιχειρούμενη κατάργηση είναι μη νόμιμη καθώς δεν αιτιολογείται ουδόλως από το εμφατικό αλλά λανθασμένο επιχείρημα της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 8 του εν λόγω νομοσχεδίου.
    Στο γενικό μέρος της αιτιολογικής έκθεσης αναφέρεται, ως πρώτος λόγος καταργήσεως των φορέων του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, «οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων». Από την αντιπαραβολή – σύγκριση των αρμοδιοτήτων του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. και του ΟΕΑΔ προκύπτει ότι δεν υπάρχει ουδεμία επικάλυψη, για αυτό και δεν γίνεται ειδική αναφορά για την περίπτωση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ.
    Τέλος, στο γενικό μέρος της αιτιολογικής έκθεσης αναφέρεται, ως δεύτερος λόγος καταργήσεως των φορέων του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, «η σπατάλη δημόσιων πόρων», το οποίο δεν συμβαίνει στην περίπτωση του ΕΙΕΑΔ.
    Καταλήγοντας:
    Το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των φορέων εκείνων που έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους, ούτε έχει αρμοδιότητες που επικαλύπτονται από τις αρμοδιότητες άλλου φορέα, επιτελεί δε το έργο του με επιτυχία και η κατάργησή του αποστερείται οιασδήποτε δικαιολογητικής βάσης. Σχετική είναι η κοινή επιστολή του ΣΕΒ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ που πλήρως τεκμηριώνει την αναγκαιότητα διατήρησης του φορέα προς α) τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και β) τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
    Σημειώνεται και απόσπασμα από την παρέμβαση της Εκπροσώπου της Ε.Ε. κατά την «6η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» στις 10/12/2013, (ΠΡΑΚΤΙΚΑ, σελ 60): «Μία παρατήρηση όσον αφορά την ανακοίνωση σχετικά με το σύστημα διάγνωσης αναγκών, θα έλεγα ότι μας εκπλήσσει κάπως, το λιγότερο που θα έλεγα, αυτή η αναφορά στην υπουργική απόφαση για τη μεταφορά της αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εργασίας, όχι αυτή καθεαυτή η ανακοίνωση γιατί προφανώς ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέρος του Υπουργείου και θα έπρεπε ίσως, αλλά το λέω περισσότερο με το σκεπτικό ότι για πολλά χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποστηρίξει αρχικά το Παρατηρητήριο Απασχόλησης και στη συνέχεια τη μεταμόρφωσή του σε ΕΙΕΑΔ κι έτσι αυτή τη στιγμή μας εκπλήσσει να ακούμε γι΄ αυτή τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, αλλά νομίζω ότι κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να δούμε διμερώς σε κάποια άλλη φάση.»
    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΕΑΔ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:37 | Φαίη Σωτηρίου

    324 σχόλια τη στιγμή που ξεκινάω να γράφω! Όλα υπέρ του ΕΙΕΑΔ! Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτούς που έτυχε να συνεργαστούν μαζί μας. Και η δημόσια διαβούλευση ακόμα διαρκεί. Είμαι εργαζόμενη του ΕΙΕΑΔ, όπως καταλαβαίνετε, κύριε υπουργέ, αλλά δεν θα προσπαθήσω εδώ να αποδείξω ότι οι συνάδελφοί μου κι εγώ δεν είμαστε ελέφαντες. Η αξία μας ως εργαζομένων και η προσφορά του φορέα μας έχουν αποτιμηθεί ποιοτικά και ποσοτικά (δηλαδή σε ευρώ, αφού έτσι μετριούνται όλα στην εποχή μας) και έχουν παρουσιαστεί στην παρούσα διαβούλευση τόσο από το Σωματείο μας όσο και από τους εμπλεκόμενους στο έργο μας. Θα περιοριστώ λοιπόν στο να σχολιάσω το κείμενο του νόμου:

    1) Ισχυρίζεστε, στην αιτιολογική έκθεση, ότι το Υπουργείο Εργασίας διαθέτει τις υπηρεσίες που μπορούν να διαχειριστούν το έργο μας και τελικά προβλέπετε, στο άρθρο 8, τη μεταφορά του έργου στον ΟΑΕΔ. Αυτό από τη μία ενέχει αντίφαση, καθώς φαίνεται να μην έχετε αποφασίσει ακόμα με βεβαιότητα σε ποια ακριβώς υπηρεσία θα πρέπει να μεταφερθούν οι αρμοδιότητές μας, και από την άλλη προχειρότητα, καθώς καλύπτει ένα μέρος μόνο του έργου μας, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ παραβλέπει το ερευνητικό κομμάτι, που, όπως φαίνεται, θα καταργηθεί εντελώς.

    2) Προβλέπετε, όπως προκύπτει από το συνδυασμό των άρθρων 8 και 18, την απόλυση του προσωπικού του ΕΙΕΑΔ, παρά την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, και ταυτόχρονα την πρόσληψη συμβασιούχων για τις ανάγκες των συγχρηματοδοτούμενων έργων «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ». Δηλαδή στην ουσία καταργείτε το ρόλο του ΑΣΕΠ, που μας επέλεξε με διαφάνεια, και ετοιμάζεστε να προσλάβετε στη θέση μας συμβασιούχους, χωρίς να εξηγείτε τη μέθοδο και τα κριτήρια. Ή μήπως το «ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ…» υπονοεί πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Και πάντως είναι σαφές ότι ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, αφού προνοείτε τουλάχιστο για τη συνέχιση του έργου του (έστω και από άλλους εργαζόμενους).

    3) Προωθείτε, με τον ίδιο νόμο, από τη μια πλευρά τη ρύθμιση των θεμάτων αξιολόγησης του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο και από την άλλη την απόλυση προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο χωρίς καμία αξιολόγηση. Αξιολογήθηκε, λέτε, ο φορέας μας. Γιατί εμείς δεν γνωρίζουμε το πόρισμα της αξιολόγησης; Και πάντως εμείς ως εργαζόμενοι δεν αξιολογηθήκαμε ποτέ. Η μόνη αξιολόγηση του φορέα και των εργαζομένων είναι αυτή που λαμβάνουμε εδώ, στη δημόσια διαβούλευση, και είναι θετική.

    4) Επιλέγετε, με τον ίδιο νόμο, διαφορετική αντιμετώπιση για τους υπαλλήλους διαφορετικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα που καταργούνται. Δηλαδή κάποιοι μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες και κάποιοι απολύονται. Δεν θέλω να πω ότι κακώς μεταφέρονται οι άλλοι και όχι εμείς ούτε ότι οι υπάλληλοι του ΕΙΕΑΔ συμφωνούμε να καταργηθεί ο φορέας μας, που και αντικείμενο έχει και έργο παράγει, αρκεί να σωθούμε εμείς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι διαπιστώνω πως η απόλυση δεν είναι τελικά μονόδρομος, ώστε να επιτευχθούν οι μνημονιακοί στόχοι – αριθμοί. Είναι επιλογή.

    Η ρύθμιση του άρθρου 8 πάσχει, κύριε υπουργέ, και ζητούμε την απόσυρσή της. Κι επιπλέον ζητούμε όχι απλώς τη συνέχιση του έργου του ΕΙΕΑΔ από το φορέα μας και από εμάς τους ίδιους, αλλά και την ενίσχυσή του. Και έχετε έρεισμα για αυτό: την επιστολή του Υφυπουργού Εργασίας. Το ΕΙΕΑΔ θα έπρεπε, αντί να καταργηθεί, να αποκτήσει ενισχυμένο ρόλο κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

    Με τιμή,
    Φαίη Σωτηρίου
    Υπάλληλος ΕΙΕΑΔ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:14 | Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Η ΓΣΕΒΕΕ, τόσο με επιστολή της από τις 5/4/2013, όσο και με κοινές επιστολές που υπέγραψε από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους (24/4/2013 και 30/12/2013), έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην κατάργηση του ΕΙΕΑΔ.

    Ειδικά, κατά την τρέχουσα περίοδο της ύφεσης, όπου τα λουκέτα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πολλαπλασιάζονται και η ανεργία έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, η τυχόν κατάργηση του ΕΙΕΑΔ, θα επιφέρει πρόσθετο σημαντικότατο πλήγμα στην αγορά και στις επιχειρήσεις.

    Το σύνολο σχεδόν των Ομοσπονδιών και των σωματείων – μελών της ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχουν στο Πρόγραμμα που υλοποιεί το ΕΙΕΑΔ με τίτλο «Διαθρωτική Προσαρμογή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 1-49 άτομα».

    Το έργο μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι στη κρίσιμη φάση πληρωμής ή αποπληρωμής των επιχειρήσεων και των εκπαιδευτικών επιδομάτων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα η κατάργηση του ΕΙΕΑΔ, λόγω της συγκριμένης εξειδίκευσης του στο συντονισμό και την υλοποίηση του έργου, να θέτει σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο τις επιχειρήσεις – μέλη μας.

    Η πρόνοια για μεταφορά του έργου στον ΟΑΕΔ του οποίου το προσωπικό δε γνωρίζει το καν έργο, όχι μόνο θα δημιουργήσει καθυστερήσεις, αλλά ενέχει τον υπαρκτό κίνδυνο να το οδηγήσει σε κατάρρευση και να χαθούν πολύτιμα κονδύλια.

    Για τους λόγους αυτούς, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την απόσυρση του άρθρου 8 περί κατάργησης του ΕΙΕΑΔ, αντιθέτως προτείνει την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:07 | Νικολέττα Ματαλή

    Κύριε Υπουργέ,

    Χωρίς εξαίρεση όλοι οι σχολιαστές του άρθρου 8, προτείνουν την απόσυρσή του απο το νομοσχέδιο, τεκμηριώνοντας την πρότασή τους με πολλά και ποικίλα επιχειρήματα, τα οποία συμμερίζομαι.

    Τα πολυάριθμα σχόλια, τα οποία προέρχονται στην πλειονότητά τους απο εκπροσώπους κλαδικών φορέων (που εκπροσωπούν πολλές μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίοι επέλεξαν να εκφραστούν συλλογικά), εταιριών συμβούλων και κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης:

    1)αναδεικνύουν την ανάγκη διατήρησης του Ε.Ι.Ε.Α.Δ., για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου που του έχει ανατεθεί απο τον ιδρυτικό του Νόμο, με αιχμή του δόρατος το Πρόγραμμα «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΠΟ 1-49 ΑΤΟΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» στα πλαίσια του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» ,το οποίο διαχειριζόμαστε και είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να επιδέχεται καμία καθυστέρηση.

    και

    2)εξαίρουν το επαγγελματικό ήθος και την αποτελεσματικότητα του ανθρώπινου δυναμικού του.

    Έχετε στα χέρια σας ένα εργαλείο της δημοκρατίας και την ευκαιρία να το αξιοποιήσετε, αποσύροντας το άρθρο 8.Αν δεν το κάνετε, θα πρέπει να αντικρούσετε όλα τα ατράνταχτα επιχειρήματα που έχουν διατυπωθεί ή να παραδεχθείτε ότι δεν τα λάβατε υπόψη.

    Επίσης προτείνω να αξιοποιήσετε τη δημόσια διαβούλευση ως εργαλείο αξιολόγησής μας (την οποία δεν κάνατε εσείς) και να μην απολύσετε μία αποτελεσματική και ευέλικτη(κατά τα λεγόμενα των συναλλασσόμενων με το ΕΙΕΑΔ) ομάδα εργαζόμενων, που δουλεύει με ρυθμούς ιδιωτικού τομέα.

    Εμάς μας αξιολόγησαν οι αποδέκτες των υπηρεσιών μας, μέσα απο το βήμα της δημόσιας διαβούλευσης.

    Αποσύρετε το άρθρο 8 και αναθέστε μας κι άλλο έργο.

    Τέλος αισθάνομαι την ανάγκη να καταχραστώ αυτό το βήμα, για να ευχαριστήσω και δημόσια όλους τους σχολιαστές, οι οποίοι τόνισαν και τις επαγγελματικές αρετές των εργαζομένων του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. ως επιχείρημα για την διατήρησή του αλλά και των θέσεων εργασίας μας. Η αναγνώριση των προσπαθειών και η ηθική επιβράβευση στον επαγγελματικό βίο είναι σπάνια και δεν είναι δεδομένη.

    Με εκτίμηση
    Νικολέττα Ματαλή
    Εργαζόμενη στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:44 | ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑ

    Τον Δεκέμβριο του έτους 2003, διορίσθηκα μέσω ΑΣΕΠ στον φορέα Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.(σήμερα ΕΙΕΑΔ) και πραγματικά πίστεψα ότι κάτι αλλάζει στην Ελλάδα, καθώς χωρίς να έχω καμία πολιτική εξάρτηση (όπως άλλωστε και οι περισσότεροι των συναδέλφων μου, επιλέχθηκα για την προκυρηχθείσα θέση. Μάλιστα το διατυμπάνιζα με κάθε ευκαιρία σε φίλους – που με αντιμετώπιζαν με δυσπιστία – για να τους αποδείξω και να τους ενθαρρύνω, ότι υπάρχει και μία άλλη προοπτική στην οποία δεν χρειάζεται να παρακαλάς και να εξευτελίζεσαι. Δούλεψα με συνέπεια, ανταποκρινόμενη στα διαφορετικής φύσης έργα που ο φορέας ανελάμβανε – όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί μου. Ακόμα και το 2013 και το 2014 – αν και βρισκόμουν σε άδεια εγκυμοσύνης και τώρα λοχείας – συνεχίζω να χειρίζομαι τους κλαδικούς φορείς που έχουν ανατεθεί στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της διεύθυνσης ΕΦΔ του ΕΙΕΑΔ.
    Όταν ο κ. Υπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του, έσπευσε να τονίσει την πρόθεσή του για κάθαρση και αναβάθμιση του δημόσιου τομέα με κύριο κριτήριό του τους διορισμούς μέσω ΑΣΕΠ ως το μόνο βέβαιο εργαλείο αξιοκρατικής αξιολόγησης. Λίγους μήνες μετά προχωρά στο κλείσιμο του φορέα, που στην πλειονότητά του αποτελείται από άτομα που διορίσθηκαν μέσω ΑΣΕΠ και που τα βιογραφικά και οι τίτλοι σπουδών των περισσοτέρων είναι αξιοζήλευτα. Μάλιστα το προσωπικό του φορέα απολύεται, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα της μετακίνησης ή έστω της θέσης του σε διαθεσιμότητα.
    Κρίνει δηλαδή ο Υπουργός, ότι ένα εξειδικευμένο και γεμάτο προσόντα ανθρώπινο δυναμικό, δεν μπορεί να παράξει έργο σε υποστελεχωμένους (τόσο αριθμητικά, όσο και σε επίπεδο προσοντολογίου) οργανισμούς του Υπουργείου Εργασίας, όπως είναι ο ΟΑΕΔ (που απορροφά το αντικείμενο εργασίας και την υλικοτεχνική υποδομή του ΕΙΕΑΔ, όχι όμως και το προσωπικό του).
    Αξιολογήστε και αξιοποιείστε το υπάρχον δυναμικό. Ακούστε τους φορείς που έχουν συνεργαστεί μαζί μας και γνωρίζουν την ταχύτητα και την ποιότητα παραγωγής του έργου μας. Είναι λυπηρό και εξοργιστικό το πισωγύρισμα σε τακτικές του παρελθόντος !!

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:49 | Δ. ΡΟΥΣΙΩΤΗ

    Αρκετά με τους αυτοσχεδιαμούς στη δημόσια διοίκηση. Για ποια μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΙΕΑΔ στον ΟΑΕΔ μιλάμε; Οποιος έχει καθημερινές συλλαγές με τον οργανισμό αυτό γνωρίζει από πρώτο χέρι την υποστελέχωση, τον απίστευτο όγκο εργασίας και την ανεπάρκεια του στελεχιακού του δυναμικού. 65 υπάλληλοι του ΕΙΕΑΔ αυτή τη στιγμή υποστηρίζουν ένα προγραμμα για 15.00 επιχειρήσεις και 100.000 εργαζόμενους και παίρνουν τα εύσημα από όλους τους κλαδικούς φορείς ανά την Ελλάδα. Υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση της αναγκαιότητας διατήρησης του ΕΙΕΑΔ και του προσωπικού του;

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:38 | ΗΛΙΟΚΑΥΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Σύνδεσμος Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχώων καταστηματαρχών ωρολογοποιών Ν. Αχαϊας
    ΠΑΤΡΑ 21-1-2014

    Προς
    κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κοινοποίηση
    κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Με έκπληξη και ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά, με νομοσχέδιο που κατέθεσε στον «ξαφνικό θάνατο» του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) που είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εργασίας και σε άμεση απόλυση των εργαζομένων

    Κατά την τρέχουσα περίοδο είναι σε πλήρη εξέλιξη η πληρωμή και αποπληρωμή περίπου 13.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων/μελών των κορυφαίων εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας.
    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με ……..… επιχειρήσεις.
    Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. είναι απαράδεκτη για τους παρακάτω λόγους:
    Από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας με το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουμε διαπιστώσει ότι ανήκει στις ελάχιστες Υπηρεσίες του Δημοσίου με τις οποίες, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα των επιχειρήσεων/μελών μας.
    Ομολογούμε την έκπληξή μας από το γεγονός ότι τόσο λίγα άτομα διεκπεραιώνουν ένα τόσο τεράστιο έργο που διαχειρίζεται 200 εκατ. Ευρώ, με ιδιαίτερα γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς.
    Υπάρχει ο βάσιμος φόβος της καθυστέρησης, ακόμη και πιθανής ματαίωσης του ήδη χρονοβόρου Προγράμματος που θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις του φορέα μας και τους εργαζόμενους σε αυτές.
    Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Ε.Ι.Ε.Α.Δ. έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π., είναι σχεδόν όλοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, πολλοί από αυτούς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού και αρκετοί κάτοχοι διδακτορικού τίτλου. Η συνεργασία μας με τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ επιβεβαιώνει ότι, έχουν τις γνώσεις, τα προσόντα, την εξειδίκευση και την εμπειρία για να υλοποιούν πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την απασχόληση, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.
    Τέλος, είναι εντελώς παράλογο σε περίοδο τεράστιων ποσοστών ανεργίας, να καταργούνται τέτοιοι οργανισμοί όπως το Ε.Ι.Ε.ΑΔ., χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς την παραμικρή αξιολόγηση, χωρίς καμία ορθολογική δικαιολογητική βάση.

    Θεωρούμε ότι: όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί το ΕΙΕΑΔ, αλλά αντιθέτως πρέπει να ενισχυθεί το έργο του και οι παρεμβάσεις του.
    Για τους λόγους αυτούς ζητούμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔ καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.

    Με εκτίμηση

    Τo Διοικητικο συμβουλιο.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:59 | Η.Δ.

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ

    παρακαλώ θερμά όπως πάρετε θέση απέναντι στις παρακάτω διατάξεις του υπό κατάθεση νομοσχεδίου

    Διάταξη του εδαφίου γ παρ. 1 του άρθρου 18 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου.
    γ) Τα Υπουργεία ή οι φορείς στους οποίους περιέρχονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων με το νόμο αυτό φορέων, δύνανται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, να συνάψουν τις απολύτως αναγκαίες, για την ολοκλήρωση της εκτέλεσης των εκκρεμών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν αναλάβει οι ανωτέρω φορείς, συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου

    Άρθρο 11: Κατάργηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών και μετατροπή του σε εργαστήριο της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.
    8. Το προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο ΝΠΙΔ «Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών», αποτελούμενο από δύο (2) υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπηρετούντες από το έτος 1985, εντάσσεται στο προσωπικό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διατίθεται στη Νομική Σχολή του.

    Άρθρο 06: Κατάργηση της Ανώνυμης Εταιρίας Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της

    3. Από την κατάργηση της Εταιρίας:
    α. Το σύνολο του προσωπικού, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, που υπηρετεί στους σταθμούς διοδίων των Μαλγάρων και του Ακτίου μεταφέρεται και εντάσσεται αυτοδίκαια στην εταιρία με την επωνυμία Εγνατία Οδός Α.Ε. σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας. Το εν λόγω προσωπικό κατατάσσεται σε μισθολογικά κλιμάκια της οικείας κατηγορίας, ανάλογα με τα τυπικά του προσόντα και το συνολικό χρόνο υπηρεσίας και λαμβάνει τις αποδοχές της υπηρεσίας υποδοχής. Τυχόν πρόσθετες αποδοχές ή απολαβές, ειδικά επιδόματα οποιασδήποτε ονομασίας και προσωπικές διαφορές δεν διατηρούνται. Για τη μεταφορά του ως άνω προσωπικού εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ?

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:47 | Παπαγιάννη Ιωάννα

    Κε υπουργέ,
    Είμαι υπάλληλος στο ΕΙΕΑΔ και έχω προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 31/2003 τ.ΑΣΕΠ).
    Αυτή η απόφαση κατάργησης ενός τόσο ευέλικτου και αποδοτικού φορέα, ο οποίος έχει δημιουργηθεί από πρόσφατη κατάργηση (2011) δύο ΝΠΙΔ (ΠΑΕΠ & ΕΚΑΕ), έχει μειωθεί το προσωπικό του και λειτουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο – κατά συνέπεια τα έξοδα του είναι κατά πολύ μειωμένα – είναι μέσα στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης;;;
    Επίσης ούτε οι αρμοδιότητες του, ούτε το έργο του είναι εύκολο να ολοκληρωθεί/ αναληφθεί από άλλο φορέα τόσο «εύκολα», όπως φαίνεται στον άρθρο 8 και 18 του παρόντος νομοσχεδίου, όπου υπάρχουν αντιφάσεις με την αιτιολογική έκθεση.
    Αυτό που είναι λογικό στη παρούσα φάση είναι να αφήσετε το ΕΙΕΑΔ να ολοκληρώσει το σκοπό του και από επιστημονική / συμβουλευτική /ερευνητική/μελετητική θέση και από την εκτέλεση δράσεων κατάρτισης και επανακάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού ως ΕΦΔ στο έργο «Διαρθρωτική Προσαρμογή Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» (€ 200.000.000.-) στο οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις!
    Ζητάμε ως απλοί πολίτες αυτής της χώρας να μας αξιολογήσετε ως οφείλετε και να μη μας στερήσετε το δικαίωμα μας στην εργασία!
    Με εκτίμηση
    Παπαγιάννη Ιωάννα

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 13:17 | Ματίνα Ρωμηού

    Εργάζομαι στο ΕΙΕΑΔ από τον Δεκέμβριο του 2003 και προσλήφθηκα με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Δεν χρειάζεται να αναφέρω το έργο που επιτελεί αυτή τη στιγμή ο Φορέας γιατί το έχουν κάνει με τον καλύτερο τρόπο οι κλαδικοί φορείς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Διαρθρωτικής Προσαρμογής Εργαζομένων και Επιχειρήσεων καθώς και όσοι γνωρίζουν το έργο του.
    Θα αναφερθώ στους συνεργάτες μου οι οποίοι εκτός από το ότι είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα. Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για την συνεργασία και την συμπόρευση για αυτό τον κοινό στόχο. Πίσω από κάθε αίτημα, από κάθε δικαιολογητικό υπήρχε κάποια επιχείρηση, κάποιος συνάνθρωπός μας που έπρεπε να στηρίξουμε για να αντεπεξέλθει σ’ αυτή την τόσο δύσκολη για τον τόπο μας συγκυρία. Ευχαριστούμε για την ανταπόδοση της προσπάθειάς μας με τα τόσα θετικά σχόλια όλων για το προσωπικό και το έργο του ΕΙΕΑΔ.
    Βεβαίως και δεν πρέπει να καταργηθεί το ΕΙΕΑΔ και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος σ’ αυτό.Γιατί τότε πείτε μου και κ.κ. Υπουργοί τι νόημα έχει το ΑΣΕΠ και για ποιά ανάπτυξη μιλάτε;

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:43 | Πηνελοπη Χολεβα

    Αναρωτιεμαι, πώς θα μεταφερθουν οι αρμοδιότητες του ΕΙΕΑΔ στον ΟΑΕΔ, όταν ένα απόλυτο ευέλικτο σχήμα όπως είναι το ΕΙΕΑΔ με προσωπικό που το διέπει η υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία έχει βάλει πολύ υψηλά τον πήχυ για τη διαχείριση και την κατάρτιση πολιτικών σε θέματα ανεργίας και κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού θα ανταπελξελθει, πως θα μπορεσει ο ΟΑΕΔ να συνεχισει το εργο του…..
    Πρέπει αυτός ο Φορέας να συνεχίσει να προσφέρει τις σημαντικές υπηρεσίες και όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί το ΕΙΕΑΔ, αλλά αντιθέτως πρέπει να ενισχυθεί το έργο του και οι παρεμβάσεις του.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:18 | Ελένη Μπάτση ΚΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

    Αξιότιμοι κύριοι/ίες,
    Θεωρώ τελείως άδικο το κλείσιμο της Ε.Ι.Ε.Α.Δ. Οι άνθρωποι της Ε.Ι.Ε.Α.Δ. είναι όλοι τους εξειδικευμένοι στο αντικείμενο της δουλειάς τους, πολύ συνεργάσιμοι, άνθρωποι με μόρφωση, συνεννοήσιμοι που στάθηκαν κοντά μας σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε και που από κοινού αναζητήσαμε λύσεις για κάθε θέμα που έπρεπε να λυθεί. Θέλω σε αυτό το σημείο να καταθέσω την εμπειρία μου, με την υπεύθυνη της Ε.Ι.Ε.Α.Δ. στη Ρόδο τη κυρία Ρία Κακά, η οποία ενώ βρισκόταν σε άδεια εγκυμοσύνης και μετά λοχείας, δούλευε από το σπίτι της ακόμα και τις γιορτές, προκειμένου να εξυπηρετήσει το πρόγραμμα και κάθε ανάγκη που προέκυπτε, ιδιαίτερα στο θέμα των πληρωμών. Θεωρώ ότι τόσο αξιόλογα στελέχη δεν πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο, το Δημόσιο χρειάζεται ικανούς, μορφωμένους, εργατικούς και πρόθυμους ανθρώπους, όπως είναι οι άνθρωποι της Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

    Με εκτίμηση

    Ελένη Μπάτση
    Νόμιμη Εκπρόσωπος
    Κ.Ε.Κ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  • ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΕΑΔ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

    1) Κάτοχοι διδακτορικού, 8 εργαζόμενοι (11,9%)
    2) Κάτοχοι μεταπτυχιακού, 22 εργαζόμενοι (32,4%)
    3) Απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, 29 εργαζόμενοι (43,3%)
    4) Απόφοιτοι Λυκειου, 8 εργαζόμενοι (11,9%)

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:39 | ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:20 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:27 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:10 | Γ.Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    Δυστυχώς για ακόμη μια φορά πράτετε λάθος σε σχέση με την κατάργηση Φορέων του Δημοσίου.
    Η Ε.Ι.Ε.Α.Δ. παρά το γεγονός της υποστελέχωσης της προσπαθούσε να φέρει εις πέρας το έργο της. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την διαχείριση του Προγράμματος «Διαρθρωτική προσαρμογή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» παρά τις όποιες αστοχίες, ήταν αρκετά αποτελεσματικότερη σε σχέση με τον ΟΑΕΔ, όπου ακόμη και σήμερα επιχειρήσεις δεν έχουν αποποπληρωθεί παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρώσει το σχετικό Πρόγραμμα από τον Μαιο του 2012!!!!

    Αν πρέπει οπωσδήποτε να καταργηθεί ο εν λόγω Φορέας θα πρέπει τουλάχισοτν να ολοκληρωθούν τα Προγράμματα που «τρέχουν» προκειμένου και οι επιχειρήσεις να πληρωθούν αλλά και συγχρηματοδοτούμενοι πόροι να μην χαθούν.

    Γ.Δ. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:05 | ΙΩΑΝΝΑ ΝΑΝΗ

    Προς: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κο Κυριάκο Μητσοτάκη
    Κύριε Υπουργέ
    Είμαι εργαζόμενη στο ΕΙΕΑΔ, που ετοιμάζεστε να κλείσετε!
    Δεν θα αναφερθώ στο πολύ σημαντικό έργο που υλοποιεί ο Φορέα μας , ούτε στις χιλιάδες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα προγράμματά μας και κινδυνεύουν με λουκέτα!
    Δεν θα αναφερθώ στην ικανότητα του προσωπικού (ανεξαρτήτως πτυχίων, προσόντων κλπ, οι οποίοι με εξαιρετική προσπάθεια υλοποίησαν το έργο μέχρι σήμερα) γιατί μάλλον δεν σας ενδιαφέρει!
    Κύριε Υπουργέ θέλω μόνο να σας πω:
    • ΘΥΜΑΣΤΕ , όταν λέγατε, ότι οι φορείς που έχουν ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ και οι εργαζόμενοι που εργάζονται ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΥΧΟΥΝ;
    • ΘΥΜΑΣΤΕ, όταν λέγατε, ότι αυτοί που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, δεν διατρέχουν ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΝΔΥΝΟ;
    • Το ΑΣΕΠ την περίοδο 2003-2005 ήταν αναξιόπιστο;

    ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ;
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ;
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΣΑΤΕ;

    Παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου απαντήσετε;

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:34 | ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:34 | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:27 | ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

    ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:51 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:52 | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:33 | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:03 | ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:41 | ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

    Κύριοι,
    Με έντονη δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε την αιφνίδια ανακοίνωση κατάργησης του Ε.Ι.Ε.Α.Δ.
    Η συνεργασία μας με τον υπό κατάργηση φορέα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των έργων των Προσκλήσεων Α΄, Β΄ και Γ΄ της Διαρθρωτικής Προσαρμογής εργαζομένων και επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης, έργα προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων.
    Οι εργαζόμενοι του ΕΙΕΑΔ απέδειξαν ότι κατέχουν την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που απαιτούσε η μεγάλη πολυπλοκότητα διαχείρισης του έργου. Ανέλαβαν και αντιμετώπισαν την υλοποίηση των προγραμμάτων με αποτελεσματικότητα, άριστο επαγγελματισμό και δείχνοντας μεγάλη προθυμία για την επίλυση των εκάστοτε θεμάτων. Ήταν πάντα διαθέσιμοι για να απαντήσουν σε οποιαδήποτε κλήση μας, με ιδιαίτερη ευγένεια και προθυμία, τις περισσότερες φορές αφιερώνοντας χρόνο ακόμη και εκτός των ωραρίων εργασίας τους!
    Σήμερα, το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε πολύ κρίσιμο στάδιο, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.
    Η ενδεχόμενη κατάργηση του ΕΙΕΑΔ ως ΕΦΔ του εν λόγω έργου θα οδηγήσει σε χρονικές καθυστερήσεις κάτι που μπορεί θα απειλήσει την ολοκλήρωση και την επιτυχία του προγράμματος, καθώς πολλές επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να αναμείνουν περαιτέρω για τη λήψη της ενίσχυσης. Η πολυπλοκότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν τέτοια περιθώρια, η απώλεια της τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ θα είναι αναντικατάστατη.
    Θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση πλήττει ταυτόχρονα και τον κλάδο των επιχειρήσεων κατάρτισης και συμβουλευτικής στον οποίο και ανήκουμε, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια εργαζόμενοι αφιερώνουν μεγάλο αριθμό ανθρωποωρών χωρίς καμία ενίσχυση μέχρι να απορροφηθούν τα κονδύλια.
    Σας καλούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα της κατάργησης του ΕΙΕΑΔ καθώς μία τέτοια ενέργεια θα θέσει την ολοκλήρωση του έργου σε κίνδυνο ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλους του εμπλεκόμενους.
    Με εκτίμηση
    ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:36 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

    Θεωρούμε ότι: όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί το ΕΙΕΑΔ, αλλά αντιθέτως πρέπει να ενισχυθεί το έργο του και οι παρεμβάσεις του.

    Πρέπει να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΙΕΑΔμ καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του Έργου της διαρθρωτικής προσαρμογής, και να αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει την κατάργησή του.

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-Συνεργατης ΕΙΕΑΔ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:53 | ΜΑΡΙΝΑ Π

    Θεωρούμε ότι η επιχειρούμενη κατάργηση του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. είναι απαράδεκτη για τους παρακάτω λόγους:

    ανήκει στις ελάχιστες Υπηρεσίες του Δημοσίου με τις οποίες, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και αποτελεσματικά, βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα των επιχειρήσεων/μελών μας.

    • Ομολογούμε την έκπληξή μας από το γεγονός ότι τόσο λίγα άτομα διεκπεραιώνουν ένα τόσο τεράστιο έργο που διαχειρίζεται 200 εκατ. Ευρώ, με ιδιαίτερα γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς.

    • Υπάρχει ο βάσιμος φόβος της καθυστέρησης, ακόμη και πιθανής ματαίωσης του ήδη χρονοβόρου Προγράμματος που θα επιφέρει ισχυρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις του φορέα μας και τους εργαζόμενους σε αυτές.

    ΜΑΡΙΝΑ Π-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΕΑΔ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:49 | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:29 | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    Προς:
    – κ. Ιωάννη Βρούτση
    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
    Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Κοιν.:
    – κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου
    Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
    – Κα Εύη Χριστοφιλοπούλου
    Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

    Κύριοι,

    Το ΕΙΕΑΔ υλοποιεί ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης το συγχρηματοδοτούμενο έργο με τίτλο «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης» του ΕΠ ΑΝΑΔ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εν λόγω έργο συμμετέχουν πάνω από 14.000 επιχειρήσεις και 500 εργοδοτικοί φορείς και ωφελούνται πάνω από 100.000 μισθωτοί που εργάζονται σε αυτές.

    Το έργο αυτό συμβάλει στη διασφάλιση της εργασίας 100.000 μισθωτών εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. «Διαρθρωτική Προσαρμογή Εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 εργαζόμενους σε περίοδο οικονομικής κρίσης», πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει και o κλαδικός μας φορέας με τις επιχειρήσεις του.

    Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας και της συνεχιζόμενης ύφεσης που πνίγει την αγορά, οδηγώντας πολλές μικρές επιχειρήσεις ακόμα και σε κλείσιμο, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της καθοδικής πορείας των μικρών επιχειρήσεων και του ποσοστού απασχόλησης σε αυτές.

    Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε κρίσιμο στάδιο δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτό αναμένουν είτε προκαταβολές, είτε αποπληρωμές για τα έργα που έχουν αναλάβει.

    Στο πλαίσιο αυτό με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την πορεία του έργου στην περίπτωση που η σχετική με την κατάργηση του ΕΙΕΑΔ εξέλιξη εμποδίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου. Σημειώνω επιπλέον ότι η συνθετότητα και η ιδιαιτερότητα του έργου, καθώς και το μακροχρόνιο διάστημα προετοιμασίας, που απαιτήθηκε δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για περαιτέρω καθυστερήσεις ούτε για την απώλεια της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας διαχείρισης που έχουν αποκτήσει τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ.

    Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος για εργαζόμενους και εργοδότες σας ζητούμε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΙΕΑΔ καθώς και η απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του.

    Με εκτίμηση,
    Το ΔΣ

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:10 | ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο ΝΠΙΔ Ε.Ι.Ε.Α.Δ., έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π., είναι σχεδόν όλοι πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης, πολλοί από αυτούς είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού, και αρκετοί κάτοχοι διδακτορικού τίτλου.

    Η ουσία, ωστόσο δεν έγκειται στα πτυχία, αλλά στο ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ συνεργασία μας με τα στελέχη του ΕΙΕΑΔ, επιβεβαιώνει ότι, έχουν και τις γνώσεις, τα προσόντα, αλλά και την εξειδίκευση και την εμπειρία, για να υλοποιούν πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για την απασχόληση, την ανάσχεση της ανεργίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.

    ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΕΑΔ.

  • 21 Ιανουαρίου 2014, 12:26 | ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΑΚΗ

    Προέρχομαι από φορέα κατάρτισης και έχω συνεργαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και με την ΕΙΕΑΔ στα πλαίσια του προγράμματος «Διαρθρωτικής προσάρμογής εργαζομένων μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 20-49 άτομα» αλλά και με τις επιχειρήσεις.
    Πιστεύω ότι θα είναι τραγικό λάθος να κλείσει στην παρούσα φάση η ΕΙΕΑΔ, αφήνοντας μετέωρους επιχειρήσεις, φορείς κατάρτισης, εταιρείες συμβούλων. Προγράμματα που έχουν ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι είναι απλήρωτα, υπάρχει χιλιάδες κόσμος που έχει προσφέρει έργο και δεν έχει αμοιφθεί και ούτε που ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό.
    Άραγε την δουλειά των υπαλλήλων της ΕΙΕΑΔ, ποιος θα την κάνει;
    Εχω να δηλώσω ότι ήταν άμεση και αποτελεσματική. Έαν κλείσει η ΕΙΕΑΔ η καθυστέρηση στην ομαλή συνέχεια του έργου θα είναι τεράστια.
    Οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να αμφισβητούν το θεσμό, που σημαίνει ότι σε περίπτωση που θα προκηρυχθούν ανάλογα έργα δεν θα θέλουν να λάβουν μέρος.
    Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, το κλείσιμο της ΕΙΕΑΔ θα σημαίνει στάση εργασιών για πολλούς μήνες, κάτι που θα είναι τραγικό για χιλιάδες κόσμο που περιμένει εδω και μήνες να πληρωθεί.
    Το θέμα λοιπόν είναι πιο σύνθετο, ας το ξανασκεφτείται πριν την τελική σας κίνηση.