- Πρώην Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης - http://www.opengov.gr/minreform -

Άρθρο 25: Δικαίωμα ένστασης

1. Με εξαίρεση τους προϊσταμένους οργανικών μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης Υπουργείων και φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος διατάγματος, καθώς και το προσωπικό που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των παραγράφων 7 έως 9 του άρθρου 16 του ιδίου διατάγματος, ο αξιολογούμενος υπάλληλος δύναται να ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου Αξιολόγησης είτε ένσταση μεροληψίας του Αξιολογητή είτε ένσταση λόγω αποδεδειγμένης πλάνης περί τα πράγματα.

2. Το Συμβούλιο Αξιολόγησης εξετάζει το παραδεκτό και το βάσιμο της ένστασης και δύναται είτε να οριστικοποιήσει είτε να διορθώσει την έκθεση αξιολόγησης.

3. Η ένσταση πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικά τα συγκεκριμένα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά στα οποία ο αξιολογούμενος θεμελιώνει τους ισχυρισμούς του καθώς και τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ανακρίβεια των επικαλούμενων από τον Αξιολογητή γεγονότων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα (Ανοιχτό | Κλείσιμο)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 25: Δικαίωμα ένστασης"

#1 Σχόλιο Από ΓΙΩΡΓΟΣ Στις 5 Απριλίου 2012 @ 20:02

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΕΟΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤ’ΟΥΣΙΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ.

#2 Σχόλιο Από baia Στις 12 Απριλίου 2012 @ 11:19

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 3 ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ