Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 10: Υγειονομικές Επιτροπές: Το άρθρο 164 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υπαλληλικός Κώδικας, ν. 3528/2007, ΦΕΚ 26/Α΄) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 164
Είδη υγειονομικών επιτροπών
1. Αρμόδιες να αποφαίνονται για θέματα υγείας των υπαλλήλων είναι οι υγειονομικές επιτροπές που διακρίνονται σε: α) ειδικές και β) προσφυγών.
2. Αρμόδιες να γνωματεύουν προκειμένου να χορηγηθούν αναρρωτικές άδειες σε μονίμους υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι οποίοι κατά τη μονιμοποίηση τους διατήρησαν την υγειονομική ασφάλιση του Ι.ΚΑ, είναι οι οικείες υγειονομικές επιτροπές του Ι.ΚΑ.»

  • Πιθανώς να συνίσταται μια επιτροπή από ένα πεπερασμένο συγκεκριμένο και καλά ορισμένο σύνολο ανάλογων γιατρών, προκειμένου να αποφεύγονται ταλαιπωρίες.
    Το γεγονός ότι εμπλέκονται στα διάφορα νοσοκομεία έλεγχοι, πχ για την υγεία των προσφύγων που ζητούν άδεια παραμονής, είναι μη-πρακτικό καθώς το θέμα χρήζει ιδιαίτερης μέριμνας από το εν γένει σύνολο των ιατρικών εξετάσεων.
    Επίσης σχετικά με τα έγγραφα, προτείνεται το υποσύστημα αυτό να είναι αποκεντρικοποιημένο, καθώς και αυτοματοποιημένο για διευκόλυνση.
    (υποκειμενική άποψη)

  • 14 Μαΐου 2013, 14:32 | Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

    Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ζητάει την από κοινού εξέταση του παρόντος άρθρου με τη Διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμπλοκής των υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ που η λειτουργία τους είναι στην ευθύνη του ΙΚΑ από τα οριζόμενα στην παρ. 2.

  • 14 Μαΐου 2013, 13:05 | ΕΥΑ

    Δεν υπάρχει κανένα όφελος να παραπέμπονται οι υπάλληλοι στις Επιτροπές όταν ασθενούν Δευτέρα ή Παρασκευή. Επιβαρύνονται με μεγάλο έργο οι Επιτροπές και χάνει το Δημόσιο τουλάχιστον για μισή μέρα επιπλέον τις υπηρεσίες ενός υπαλλήλου.