Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 07: Το άρθρο 55 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Υπαλληλικός Κώδικας, ν. 3528/2007, ΦΕΚ 26/Α΄) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«Άρθρο 55
Χορήγηση αναρρωτικής άδειας
1. Η αναρρωτική άδεια χορηγείται ανά μήνα με εξαίρεση την περίπτωση των δυσίατων νοσημάτων όπως αυτά ορίζονται με την απόφαση της παραγράφου 4 του άρθρου 54 που χορηγείται ανά εξάμηνο κατ` ανώτατο όριο.
2. Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται:
α) με γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού έως τρεις (3) ημέρες κάθε φορά και όχι περισσότερες από έξι (6) κατ` έτος και
β) με γνωμάτευση του διευθυντή κλινικής ή του επικεφαλής μονάδας δημόσιου νοσοκομείου έως πέντε (5) ημέρες κάθε φορά και όχι περισσότερες από δέκα (10) κατ` έτος.
Το σύνολο των βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών των περιπτώσεων α` και β’ δεν υπερβαίνει αθροιστικά τις δέκα (10) ημέρες το χρόνο.
3. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δεχτεί την επίσκεψη του ελεγκτή ιατρού.
4. Η αποστολή ιατρού για έλεγχο υπαλλήλου, που κάνει χρήση βραχυχρόνιων αναρρωτικών αδειών κατ` επανάληψη, είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία.»

  • 17 Μαΐου 2013, 13:03 | SOFIA

    ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΥΝΟΪΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΦΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΛΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΄Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.