Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 14:

Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 148 ν. 3528/2007 καταργείται. Οι παράγραφοι (3), (4), (5) και (6) αναριθμούνται ως (2), (3), (4) και (5) αντιστοίχως.

  • 13 Ιουνίου 2013, 11:49 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΕΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΜΟΝΗ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.(ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟ, ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΣτΕ.
    ΟΛΟΙ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗΣ ΑΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΟΙΝΗ Η ΝΑ ΑΘΩΩΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟΕΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣ Η ΑΔΙΚΩΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ.

  • 12 Ιουνίου 2013, 13:40 | ΝΙΚΟΣ

    Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 14 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ: α)ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 148 ΤΟΥ Υ.Κ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΧΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ (ΠΟΙΝΙΚΗΣ) ΕΞΕΤΑΣΗΣ Ή ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ β) ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 103 ΚΑΙ 104 ΤΟΥ Υ.Κ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ Ή ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ Ή ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ γ)Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ δ) Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ

  • 12 Ιουνίου 2013, 08:25 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΟΜΑΚΑΣ

    Καιρός ήταν να απαλειφθούν αντισυνταγματικές διατάξεις σε υπάρχοντες νόμους. Αναφέρομαι στη κατάργηση της παρ.2 του άρθρου 148 του Ν.3528/2007.Η ύπαρξή της δεν έχει νόημα, αφού έτσι κι’ αλλιώς οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης συνεχίζονται και μετά τη παραίτηση κάποιου.

  • 11 Ιουνίου 2013, 07:47 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Δεν έχετε ίχνος τσίπας κύριε Μανιτάκη, ομότιμε καθηγητή της Νομικής;
    Η κατάργηση της παραγράφου 2 του άρθρου 148 του 3528/2007 καθώς και οι προσθήκες στο άρθρο 15 του υπο διαβούλευση σχεδίου, ένα πράγμα δείχνουν. Ότι κυβερνούν η κόζα νόστρα και η καμόρα.
    Με λίγα λόγια ΟΛΟΙ ΑΘΩΩΝΟΝΤΑΙ.
    Όσοι έχουν από 25 χρόνια και πάνω υπηρεσία μπορούν να ασελγούν σε ανήλικους, να διακινούν ναρκωτικά, να υπεξαιρούν, να…να…να… και τόσα άλλα. Απλά θα βγαίνουν στη σύνταξη και όλα μέλι γάλα.
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 14, 15 ΚΑΙ 16 ΤΟΥ ΠΑΡΌΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΙΤΑΚΗ.