- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Άρθρο 63 Αρμοδιότητες ΕΥΠΑΤΕ

 

1. Στην παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4002/2011 (Α’ 180), η φράση «άνω των 300 κλινών» αντικαθίσταται με τη φράση «άνω των 100 κλινών».
2. Στο τέλος του α εδαφίου της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4002/2011 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής « Συγκεκριμένα για την περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα για τις τουριστικές περιοχές Καβάλας και Ν. Θάσου, η ΕΥΠΑΤΕ είναι αρμόδια για τουριστικά καταλύματα άνω των 50 κλινών για θέματα που εμπίπτουν στη διαδικασία έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών, για χρονική περίοδο ενός έτους αρχής γενομένης από την ισχύ της παρούσης διάταξης».
3. Στο τέλος της περ. β της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4002/2011 προστίθενται νέα εδάφια ως εξής:
«Η ΕΥΠΑΤΕ είναι αρμόδια για τη χορήγηση αδειας λειτουργίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κ.υ.ε) και κολυμβητικές δεξαμενές, τα οποία λειτουργούν εντός εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής, καθώς και για την έκδοση κάθε άδειας δόμησης εντός εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής. Η άδεια χορηγείται ανά κ.υ.ε ή ανά κολυμβητική δεξαμενή με την προϋπόθεση της προηγούμενης υποβολής των κατά περίπτωση προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία δικαιολογητικών. Η άδεια χορηγείται το αργότερο εντός πενήντα (50) ημερών από την προσήκουσα υποβολή των δικαιολογητικών. Η ΕΥΠΑΤΕ αναζητεί υπηρεσιακά από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία τη σχετική γνωμοδότηση που επιβεβαιώνει ότι το υπό αδειοδότηση κ.υ.ε. πληροί τους όρους της απόφασης με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21.06.2017 (Β’ 2161). Αν παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία τεκμαίρεται η χορήγηση της Βεβαίωσης Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων . Η χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων σε κ.υ.ε. εντός των ανωτέρω εγκαταστάσεων δηλώνεται στο πλαίσιο της έκδοσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, με προσδιορισμό της μέγιστης Α – ηχοστάθμης, (μέχρι 80db) του χώρου. Σε περίπτωση χρήσης μουσικής, η ΕΥΠΑΤΕ κοινοποιεί την άδεια στην αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας και στην Ελληνική Αστυνομία. Εφόσον η χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων γίνεται σε υπαίθριο χώρο, υποβάλλεται τεχνική έκθεση μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής ή άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας, η οποία συντάσσεται σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις. Αντίγραφο της τεχνικής έκθεσης πρέπει να βρίσκεται στο χώρο εγκατάστασης και στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών.
Η άδεια της παραγράφου 3 του άρθρου 3 της Αστυνομικής Διάταξης 3/1996 (Β΄ 15) περί παράτασης ωραρίου εξακολουθεί να ισχύει. Για τα καταστήματα εντός εγκαταστάσεων ειδικών τουριστικών υποδομών η άδεια χορηγείται από την ΕΥΠΑΤΕ με την υποβολή σχετικής αίτησης του φορέα διαχείρισης του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ειδικά για τους τουριστικούς λιμένες, η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του φορέα διαχείρισης ότι η παράταση του ωραρίου μουσικής δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της μαρίνας. Υποχρεώσεις ή άδειες σχετιζόμενες με τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας δεν θίγονται.»