- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Άρθρο 11 Κίνητρα για την ίδρυση και λειτουργία καταδυτικών αξιοθέατων

 

1. Η χωροθέτηση, η αδειοδότηση, η κατασκευή και η λειτουργία ΕΕΑΧ, καταδυτικών πάρκων και ελεύθερων τεχνητών θαλάσσιων αξιοθέατων θεωρούνται επενδύσεις αναπτυξιακού, τουριστικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα και μπορούν να επιδοτούνται από εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματοδοτικά προγράμματα.
2. Χορηγίες από φυσικά ή νομικά πρόσωπα προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα για τη χωροθέτηση, αδειοδότηση, ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία ΕΕΑΧ καταδυτικών πάρκων και ελεύθερων τεχνητών θαλάσσιων αξιοθέατων απαλλάσσονται του φόρου δωρεάς και ισχύει γι’ αυτές οποιαδήποτε άλλη απαλλαγή ή ευνοϊκή διάταξη της ισχύουσας για τις χορηγίες νομοθεσίας.
3. Οι χορηγίες της προηγούμενης παραγράφου, που γίνονται από επιχειρήσεις, θεωρούνται ως δαπάνες κοινωνικής ευθύνης, που γίνονται στο πλαίσιο της δραστηριότητάς τους και συνυπολογίζονται στα έξοδα για τον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος μόνο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και κατά τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας του επιχορηγούμενου Καταδυτικού Αξιοθέατου.