- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Αρθρο 18 Διεύθυνση Διανομής και Προώθησης (Hellas Film)

1. Η Διεύθυνση Διανομής και Προώθησης :

α. Προωθεί κινηματογραφικές ταινίες που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του παρόντος νόμου, σε διεθνή Φεστιβάλ και αγορές.

β. Συνεργάζεται με αλλοδαπούς δημόσιους ή/και ιδιωτικούς φορείς για τη διανομή κινηματογραφικών ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4  του παρόντος νόμου.

γ. Ενισχύει τις δαπάνες διανομής και εκμετάλλευσης των κινηματογραφικών ταινιών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.

δ. Δημιουργεί δίκτυο κινηματογραφικών αιθουσών για την προβολή κινηματογραφικών ταινιών

ε. Ενισχύει κινηματογραφικές λέσχες και εναλλακτικά δίκτυα διανομής με τους όρους των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων.

στ. Ενισχύει κινηματογραφικά φεστιβάλ που λειτουργούν στην Ελλάδα σύμφωνα με τους όρους των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων.

2. Ο Διευθυντής Διανομής και Προώθησης καταρτίζει τα προγράμματα χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Διεύθυνσής του. Τα εν λόγω προγράμματα υποβάλλονται προς έγκριση στον Γενικό Διευθυντή του Ε.Κ.Κ., ο οποίος, αφού τα εγκρίνει, τα προωθεί προς οριστική έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Κ.

3. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή, διορίζεται ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης με τριετή θητεία που μπορεί να ανανεώνεται, κατά παρέκκλιση κάθε ισχύουσας διάταξης. Ο Διευθυντής Διανομής και Προώθησης πρέπει να είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους με σημαντική συμβολή στον ελληνικό ή παγκόσμιο κινηματογράφο.

4. Η θέση του Διευθυντή Διανομής και Προώθησης είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

5. Οι περιορισμοί της παρ. 12 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου, ισχύουν και για τον Διευθυντή Διανομής και Προώθησης.