- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Άρθρο 13: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΔΙΗΡΗΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

Εκτός από τις υπηρεσίες που παρέχει προς τις αυτοτελείς διηρημένες ιδιοκτησίες ο φορέας διαχείρισης, παρέχονται προς αυτές και ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές υπηρεσίες. Επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση των ενοίκων και φιλοξενουμένων των αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των έργων ειδικής τουριστικής υποδομής. Η χρήση των καταστημάτων (εστιατόρια, μπαρ, χώροι παιγνίων, SPA, γήπεδο γκολφ κ.λπ.) γίνεται με τους ίδιους όρους που ισχύουν για τους πελάτες των ξενοδοχείων και των έργων ειδικής τουριστικής υποδομής.

Παροχή ιδιαιτέρων ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών υπηρεσιών γίνεται με ειδική συμφωνία μεταξύ των ενοίκων των αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών και του φορέα διαχείρισης (εφ’ όσον παρέχει ο ίδιος τις υπηρεσίες αυτές), ή των διαχειριστριών εταιριών (management), εφ’ όσον έχουν αναλάβει αυτές τη διαχείριση των ξενοδοχείων ή/και των έργων ειδικής τουριστικής υποδομής. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δυνατόν να περιλαμβάνουν όλο το φάσμα ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών υπηρεσιών, όπως καθαρισμός επιπλωμένων κατοικιών, τοποθέτηση και αλλαγές κλινοσκεπασμάτων, room service, φύλαξη αντικειμένων, πλύσιμο ρούχων, στεγνό καθάρισμα κ.λπ.