- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Άρθρο 08: Σύσταση διυπουργικών συντονιστικών επιτροπών σε θέματα τουρισμού

1. Η παράγραφος 13 του άρθρου 1 του ν. 3270/2004 τροποποιείται ως εξής:

«13. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού συγκροτείται Διαρκής Συντονιστική επιτροπή για θέματα τουρισμού με μέλη τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Τουρισμού και έναν Γενικό Γραμματέα από κάθε κατά περίπτωση συναρμόδιο Υπουργείο. Της επιτροπής προεδρεύει ο Υπουργός Τουρισμού. Σκοπός της επιτροπής είναι η επεξεργασία προτάσεων για θέματα τουρισμού σε συνεργασία με συναρμόδια κατά περίπτωση Υπουργεία, τους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού και λοιπούς κρατικούς φορείς. Ειδικότερα :
α)Με κοινή απόφαση των Υπουργών Τουρισμού, Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξης και Προστασίας Πολίτη συνίσταται μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης και συντονισμού θεμάτων Τουρισμού και διαχείρισης κρίσεων σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Στην επιτροπή προεδρεύει ο εκάστοτε αντιπεριφερειάρχης με μέλη του Δημάρχους της περιφερειακής ενότητας, τους Διευθυντές τοπικών και περιφερειακών δημοσίων υπηρεσιών και ένα εκπρόσωπο από το τοπικό Επιμελητήριο και την ένωση ξενοδόχων. Η επιτροπή συνεδριάζει άπαξ του μηνός με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, για θέματα τουρισμού, καθώς και για την παρακολούθηση και τον έλεγχο θεμάτων παραβατικότητας και προτείνει τα κατάλληλα μέτρα για τον έλεγχο των παρανομιών, την καθαριότητα, την ευταξία και ευπρεπή εμφάνιση όλων των σημείων της Χώρας που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Ειδικότερα τεχνικά θέματα λειτουργίας της ανωτέρω επιτροπής ρυθμίζονται από την κοινή υπουργική απόφαση του προηγούμενου εδαφίου. Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού καθορίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των οποίων οι προϊστάμενοι Διεύθυνσης συμμετέχουν στην επιτροπή του άρθρου αυτού
β) το στοιχείο β παραμένει ως έχει
γ) στο στοιχείο γ) όπου αναφέρεται ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ εννοείται εφεξής ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. Όπου αναφέρεται Νομάρχης εννοείται Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης.
δ) Το στοιχείο δ) καταργείται»