- Υπουργείο Τουρισμού - http://www.opengov.gr/tourism -

Άρθρο 22: Μορφές Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού

1.Επιχειρήσεις Αγροτουρισμού κατά την έννοια του παρόντος νόμου δύνανται να χαρακτηριστούν:
1.1. Τα Αγροκτήματα κατά την έννοια της παρ.3 του άρθρου 14 του νόμου αυτού. Η αγροτουριστική δραστηριότητα εντός του Αγροκτήματος αφορά αποκλειστικά την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, φιλοξενίας ή και εστίασης εντός της κατοικίας του επαγγελματία αγρότη και είναι ασύμβατη με οποιαδήποτε άλλη παροχή υπηρεσιών υποδοχής και φιλοξενίας εκτός Αγροκτήματος. Στις περιπτώσεις που επιχειρήσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του νόμου αυτού παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, χρησιμοποιούν και προσφέρουν υποχρεωτικά προς κατανάλωση προϊόντα από το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της παρ. 4 του άρθρου 14 του νόμου αυτού, όπως και Προϊόντα Οικοτεχνίας.
1.2. Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις κατά την έννοια του εδαφίου δ΄ της παραγρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 2520/1997, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίες συνοδεύονται υποχρεωτικά με τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες επιχειρηματικά οργανωμένες υπηρεσίες:
1.2.1. Υπηρεσίες Εστίασης με υποχρεωτική χρησιμοποίηση και προσφορά προϊόντων από το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της παρ. 4 του άρθρου 14 του νόμου αυτού, όπως και Προϊόντων Οικοτεχνίας.
1.2.2. Υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε τουριστικά καταλύματα των παραγρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μέγιστης δυναμικότητας σαράντα (40) κλινών.

2. Οι επιχειρήσεις αγροτουρισμού της προηγούμενης παραγράφου δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες επίδειξης, ενημέρωσης, παρακολούθησης ή συμμετοχής σε δράσεις και δραστηριότητες που προωθούν την επαφή του επισκέπτη-τουρίστα με την αγροτική ζωή, την αγροτική παραγωγή, την γαστρονομία, την γευσιγνωσία και την οινογνωσία.

3. Οι επιχειρήσεις αγροτουρισμού της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού δύνανται να διοργανώνουν εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια, που συνδυάζονται με τις δράσεις και τις δραστηριότητες της προηγούμενης παραγράφου.