- Πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης - http://www.opengov.gr/ymakthr -

Άρθρο 3

Το άρθρο 3 του Ν.3489/2006 (Α΄205) , όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 14 του Ν.4072/2012 (Α΄86) αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 3
Ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.»
1. Ιδρύεται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.» («Εταιρεία»), με έδρα την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία εποπτεύεται από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης. Η εταιρεία επιδιώκει σκοπούς κοινωφελείς και δημοσίου συμφέροντος και έχει ως κύρια αποστολή τη διαχείριση και την ανάπτυξη της Ζ.ΚΑΙ.Θ. Η εταιρεία δεν υπάγεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κάθε φορά, και λειτουργεί αποκλειστικά με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, στο πλαίσιο των διατάξεων του παρόντος νόμου και του καταστατικού της και συμπληρωματικά, των διατάξεων του κ.ν. 2190/1920 (Α`37), εξαιρείται δε από τις διατάξεις του Ν. 3429/2005 (Α΄314).
2. Η διοίκηση της εταιρείας, η οργάνωση και η λειτουργία της, οι αρμοδιότητες των οργάνων της και κάθε ειδικότερο θέμα ρυθμίζονται με το καταστατικό της, το οποίο καταρτίζεται από το Δ.Σ. αυτής και εγκρίνεται με απόφαση του εποπτεύοντος Υπουργού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια διαδικασία τροποποιείται το καταστατικό της Εταιρείας».