Άρθρο 1 Αναδιάρθρωση Δημοσίων Αστικών Συγκοινωνιών – Μετασχηματισμός εταιρειών

1. Οι δημόσιες συγκοινωνίες εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής, όπως αυτή ορίζεται στο νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης» πλην νήσων, οι οποίες εξυπηρετούν το γενικότερο δημόσιο συμφέρον, αναδιαρθρώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται στον παρόντα Νόμο.

Όπου στον παρόντα Νόμο γίνεται μνεία στον «Όμιλο ΟΑΣΑ» ή στις «Εταιρείες του Ομίλου ΟΑΣΑ» νοούνται ο ΟΑΣΑ και οι εταιρείες της παρ. 1 του άρθρου 7 του παρόντος Νόμου.

2. Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης της κείμενης νομοθεσίας και προκειμένου να εξυπηρετηθεί το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον που συνίσταται στην αποδοτικότερη λειτουργία των ακόλουθων φορέων – εταιρειών προς όφελος του επιβατικού κοινού και της Εθνικής Οικονομίας με την παράλληλη τεχνικοοικονομική εξυγίανσή τους, οι εταιρείες «ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ» με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 31381/002/Β/94/0206 (εφεξής «ΕΘΕΛ»), «ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 99108/098/Β/86/0004 (εφεξής «ΗΛΠΑΠ»), «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 48261/001/Β/01/0109 (εφεξής «ΑΜΕΛ»), «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 03151/098/Β/86/0003 (εφεξής «ΗΣΑΠ»), και «ΤΡΑΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «ΤΡΑΜ») με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 48374/1ΝΤ/Β/01/0259 μετασχηματίζονται κατά τις διατάξεις του παρόντος Νόμου.

3. Οι μετοχές της ΑΜΕΛ που ανήκουν στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 24623/001/Β/91/0105 μεταβιβάζονται από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε διατύπωσης και άνευ τιμήματος στην εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με Αριθμό Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών 99170/098/Β/93/0001 («ΟΑΣΑ»). Οι μετοχές της ΤΡΑΜ που ανήκουν στην  ως άνω εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» μεταβιβάζονται από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε διατύπωσης και άνευ τιμήματος στον ΟΑΣΑ. Η μία μετοχή που κατέχει ο Δήμος Αγ. Ιωάννη Ρέντη στην ΕΘΕΛ μεταβιβάζεται από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε διατύπωσης και άνευ τιμήματος στον ΟΑΣΑ. Οι μεταβιβάσεις μετοχών της παρούσας παραγράφου  απαλλάσσονται από την  καταβολή φόρου μεταβίβασης ή οποιουδήποτε άλλου φόρου ή τέλους ή άλλης επιβάρυνσης για οποιαδήποτε εταιρεία. Μετά την συντέλεση των μεταβιβάσεων των προηγούμενων εδαφίων με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο ΟΑΣΑ ως μοναδικός μέτοχος των ΤΡΑΜ, ΕΘΕΛ και ΑΜΕΛ  ασκεί μόνος του όλα τα δικαιώματα του μετόχου στις Γενικές Συνελεύσεις των εν λόγω εταιρειών.

4. Από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

(α) Εντός προθεσμίας ενός (1) έτους, είναι δυνατή η έκδοση απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, δυνάμει της οποίας μεταβιβάζονται από την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» προς την ΑΜΕΛ ή στην εταιρεία της περ. β΄ της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου, άνευ ανταλλάγματος, το σύνολο του τροχαίου και λοιπού υλικού, το οποίο χρησιμοποιεί η ΑΜΕΛ για την άσκηση της δραστηριότητάς της. Με την εν λόγω απόφαση μπορεί να καθορίζεται και κάθε σχετικό με την μεταβίβαση θέμα και λεπτομέρεια καθώς και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την τυχόν απαιτούμενη συναίνεση στην εν λόγω μεταβίβαση από τους πιστωτές της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.», οι οποίοι διατηρούν εμπράγματες ασφάλειες επί των μεταβιβασθησομένων περιουσιακών στοιχείων.  Η εν λόγω μεταβίβαση απαλλάσσεται παντός φόρου, τέλους ή άλλης επιβαρύνσεως πάσης φύσεως υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

(β) Η Εταιρεία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» δύναται να παραχωρεί οποτεδήποτε σταθμούς ή / και οποιαδήποτε άλλα περιουσιακά της στοιχεία στην ΑΜΕΛ ή στην εταιρεία της περ. β΄ της παραγράφου 5 του παρόντος με συμφωνίες προς εκμετάλλευση.

5. Από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

(α) η ΕΘΕΛ τίθεται σε διαδικασία συγχώνευσης με τον ΗΛΠΑΠ με απορρόφηση του τελευταίου από την πρώτη. Με την συντέλεση της συγχώνευσης, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, η ΕΘΕΛ μετονομάζεται σε «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «ΟΣΥ»).

(β) η ΑΜΕΛ τίθεται σε διαδικασία συγχώνευσης με τον ΗΣΑΠ και την ΤΡΑΜ με απορρόφηση των τελευταίων από την πρώτη. Με την συντέλεση της συγχώνευσης, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, η ΑΜΕΛ μετονομάζεται σε «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «ΣΤΑΣΥ»).

6. Οι κατά την προηγούμενη παράγραφο συγχωνεύσεις λαμβάνουν χώρα κατά τις διατάξεις του Ν. 2166/1993 και των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν. 2190/2910, όπως ισχύουν, με τις ακόλουθες παρεκκλίσεις:

(α) Η διαδικασία της συγχώνευσης κινείται με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς να απαιτείται προς τούτο η λήψη απόφασης από οποιοδήποτε εταιρικό όργανο των μετασχηματιζόμενων εταιρειών ή οποιαδήποτε άλλη πράξη από οποιαδήποτε αρχή.

(β) Οι Ισολογισμοί Μετασχηματισμού του Ν. 2166/1993 καταρτίζονται με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων τους με ημερομηνία μετασχηματισμού οποιαδήποτε ημερομηνία στο χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι την 28.2.2010.

(γ) Οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.), στις οποίες υπάγονται οι Φορείς, συντάσσουν την έκθεση του άρθρου 3 παρ. 2 Ν. 2166/1993 το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών με βάση τους ανωτέρω Ισολογισμούς Μετασχηματισμού, με ευθύνη του Προϊσταμένου της εκάστοτε Δ.Ο.Υ. Οι εν λόγω εκθέσεις εγκρίνονται οριστικά από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετασχηματιζόμενων εταιρειών εντός πέντε (5) ημερών από την κατάρτισή τους.

(δ) Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων καταρτίζεται πράξη συγχώνευσης, η οποία έχει το περιεχόμενο της παραγράφου 2 του Άρθρου 69 Κ.Ν. 2190/1920, όπως αυτός ισχύει, και καταχωρίζεται αμελλητί και χωρίς έλεγχο στο αρμόδιο για κάθε μετασχηματιζόμενη εταιρεία Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών και δημοσιεύεται σε περίληψη στο Φ.Ε.Κ. Με την καταχώριση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών συντελείται η συγχώνευση και επέρχονται τα αποτελέσματα του άρθρου 75 ΚΝ 2190/1920.

(ε) Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 2166/1993 και του Ν. 2190/1920, στο μέτρο που δεν είναι αντίθετες προς τις ρυθμίσεις του παρόντος Κεφαλαίου.

7. Μετά την συντέλεση της διαδικασίας συγχώνευσης κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου οι αρμοδιότητες εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου στην περιοχή που ορίζεται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου ασκούνται ως εξής:

(α) από την ΟΣΥ με τα μέσα οδικής μεταφοράς (θερμικά λεωφορεία, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία – τρόλλευ και λοιπά μέσα οδικής μεταφοράς),

(β) από την ΣΤΑΣΥ με τα (επίγεια και υπόγεια) μέσα σταθερής τροχιάς (αστικοί σιδηρόδρομοι, τροχιόδρομοι – τραμ και λοιπά μέσα σταθερής τροχιάς), και

(γ) από τις λοιπές Ε.Π.Σ.Ε. του άρθρου 4 του παρόντος Νόμου.

8. Τα εταιρικά όργανα των φορέων που μετασχηματίζονται κατά το παρόν άρθρο λαμβάνουν κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου να προσαρμοστούν οι καταστατικές ρυθμίσεις των ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ στις ανωτέρω αρμοδιότητές τους.

9. Οποιεσδήποτε διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις ενέργειες του παρόντος Κεφαλαίου δεν εφαρμόζονται, εφ’ όσον είναι αντίθετες προς τις διατάξεις του παρόντος.

  • 18 Ιανουαρίου 2011, 15:42 | Βασιλης Γ.

    Πραγματικα οποιος εχει γνωσεις βασικων οικονομικων, ειναι αδυνατο να συνεχιζει να προτεινει να εχουμε δημοσιου ειδους υπηρεσιες.-
    Αυτο ειναι εναντια στην εξελιξη μιας κοινωνιας και το μονο που προσφερει ειναι να κρατα ομηρους εργαζομενους για ψηφοθυρικους και μονο λογους.
    Η δουλεια της κυβερνησης ειναι να απελευθερωσει οσο το δυνατο ποιο πολλες δημοσιες υπηρεσιες με τροπο τετοιο ωστε να εξασφαλισει το μεγαλυτερο δυνατο ανταγωνισμο, μεσα βεβαια σε καθαρο νομοθετικο πλαισιο που θα εξασφαλιζει τον πολιτη και το περιβαλλον.-
    Εμεις αυτο που κανουμε στην ελλαδα ειναι να περνουμε ολες τις στρεβλωσεις αλλων χωρων και να παραδειγματιζομαστε με αυτες και να λεμε αφου το εκανε η Γερμανια, η Αμερικη ειναι σωστο.
    Αυτο ειναι τεραστιο λαθος, γιατι και σε αυτους βεβαια υπαρχει ενα ειδος διαφθορας μεταξυ πολιτικων και πολιτων.
    Αμα συνεχισουμε με αυτο τον τροπο, με απλα λογια, σε λιγα χρονια απο τωρα με την αναπτυξη της Βραζιλιας, Ινδιας και Κινας, δεν θα εχουμε ψωμι να φαμε.
    Αυτη ειναι η πραγματικοτητα οπου πρεπει να αντιμετωπισουμε και την ξερουν καλα ολοι οι οικονομολογοι.

  • 18 Ιανουαρίου 2011, 15:02 | Κατερινα

    Ας μπει επιτελους μια σειρα και μια ταξη στις δημοσιες συγκοινωνιες.
    Ας ξεκαθαρισει η ηρα απο το σιταρι! Αρκετα τοσα χρονια με τις κλαψες των συνδικαλιστων που »δηθεν» υπερασπιζονται το δικαιωμα ΤΟΥΣ στην εργασια! Μηπως υπερασπιζονται το δικαιωμα τους στην τεμπελια;
    Ξεκαθαρισμα στις δημοσιες συγκοινωνιες!
    Εξορθολογισμος!
    Χρειαζονται υπαλληλοι; Να προσληφθουν και να δουλεψουν! Οχι να προσληφθουν και να καθονται στη γωνια και καθε 1 και 15 να πανε να κανουν αναληψη του μισθου τους απο τη τραπεζα. Ας κοπει ο βηχας μια και καλη σε ολους! Μαθανε τωρα ολοι ζητανε επιδοματα για ο,τι απιθανο βαζει ο νους τους! Δουλεψε κυριε και τιμα την εργασια σου, τιμα τη δουλεια που εχεις , πες δοξα τω θεω που την εχεις! Δε σου αρεσει; Αντε μαζεψε τα κι αδειασε μας τη γωνια! Να μπει αυτος που θελει να δουλεψει εστω και με λιγα, εστω και μεροκαματο, να βγαλει το ψωμι του. Εξω οι τεμπεληδες και οι κλαψιαρηδες!

  • 18 Ιανουαρίου 2011, 02:49 | Γεώργας Θωμάς

    κάποια σημεία για σκέψη και συζήτηση
    1 ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Νομιζω ότι πρέπει τα μέσα σταθερης τροχιας (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ) να ένωθουν ώστε οι υπαλληλοι να μετακινούνται ελεύθερα για την κάλυψη κενών και αναγκών (πιστεύω ότι το αντικείμενο είναι παρόμοιο). Τα λεωφορεία και τρόλευ να ενωθούν υπαλληλικά και αυτά. Και όλα μαζι κάτω από ένα διοικητικό φορέα υπευθυνο μόνο για τον συντονισμό των μέσων και την χάραξη δρομολογίων

    2 ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: Καμιά αφετηρία λεωφορείου για προάστιο από το κέντρο. Συνεχεις αλλαγή των δρομολογίων ανάλογα με την προσθήκη των νέων σταθμών του μετρό. Μικρές διαδρομές ώστε να εξασφαλιστεί η ακρίβεια στην τήρηση των δρομολογίων.

    3 ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: νομίζω ότι είναι απαραίτητο η τοποθέτηση καμερών στα λεωφορεία με σκόπευση μπροστά και καταγραφή του περιεχομένου αντίτοιχο προς τις κάμερες των περιπολικων στις Η.Π.Α. με αυτό τον τρόπο θα εντοπίζονται οι οδηγοί που είτε παραβιάζουν τον λεωφοριόδρομο και καθυστερούν το λεωφορείο δοκιμάζοντας τα νεύρα του οδηγού και των επιβατων, είτε σταθμεύουν σε στροφή λεωφορείου ακινητοποιώντας λεωφορεία και αυτοκίνητα. Οι οδηγοί που θα εντοπίζονται θα πρέπει να κατηγορούνται για παρακώληση συγκοινωνιών με τις αντιστοιχες ποινές

  • 17 Ιανουαρίου 2011, 21:20 | Τσακιρόπουλος Δημήτρης

    Αναφορικά με το κόστος εισητηρίου είναι πολύ λογικό αυτό να κυμανθεί στο 1,20-1,40 αναφορικά με το κόστος χρήσης όλων των μέσων.
    Επιπλέον η εισαγωγή εισητηρίου μεμονομένα μετρό ή λεωφορείου κρίνεται επιτακτική σε αυτήν περίπτωση σε τιμή περίπου στα 0,80 ευρώ.
    Τέλος για χρήση απο εργαζομένους πρέπει να προβλεφτεί η έκδοση φτηνής μηνιαίας καρτας που θα πέρνεται απο αυτούς που εχουν ανάγκη καθημερινά τα ΜΜΜ, ενώ για την έκδοσή της θα προσκομίζεται αντίγραφο εκκαθαριστικού, στο οποίο να προκύπτει εισόδημα κάτω απο ένα συγκεκριμένο όριο….ίσως 12000 ή παρόμοιο.Με αυτό τον τρόπο να ενισχυθούν αποτελεσματικά τμήματα του πληθυσμού που θα θιχθούν απο την αύξηση του εισητηρίου ενώ λοιποί θα επιβαρυνθούν αμελητέα καθώς θα συνεχίσει να εκδίδεται η κανονική μηνιαία κάρτα, η οποία θα είναι σάφεστατα όπως και σήμερα, ποιο οικονομική απο τα μεμονομένα εισητήρια.
    Στρέφοντας το βλέμμα στην ευρώπη όντως τα μεμονωμένα εισητήρια είναι ακριβά στις ευρωπαικές χώρες στις οποίες οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν κυρίως τις μηνιαίες ή ακόμη ετήσιες κάρτες χωρίς να γεμίζουν χαρτάκια τους σταθμούς και χωρίς να καθυστερούν σε εκδοτήρια.

  • 17 Ιανουαρίου 2011, 17:46 | politis

    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΜ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ , ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΕ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Ή Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΠΛΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 17 Ιανουαρίου 2011, 11:20 | Γιώργος Καμίτσης

    Είναι λυπηρό να βλέπω πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ να επιζητούν τέτοιου είδους «Εξυγίανση».Επειδή είμαστε λαός που ξεχνά πολύ γρήγορα, θα ήθελα να σας «θυμίσω» ότι το εισιτήριο των ΜΜΜ το 2008 είχε 0.80 ευρώ.Επι υπουργίας Χατζηδάκη «σέρβιραν» την Παράταση Λετουργίας κάθε Παρασκευή -Σάββατο για να χρυσώσουν το χάπι και πήγαν το εισιτήριο 1 ευρώ!!Η παράταση λειτουργίας ανεστάλη το 2010 στον ΗΣΑΠ (αφού πρώτα «φόρτωσε» το λειτουργικό κόστος της Εταιρείας) αλλά το εισιτήριο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.Και σήμερα το εισιτήριο θα πάει 1.40 δηλαδή αύξηση μέσα σε 2 χρόνια 80%.Για πείτε μας τώρα όλοι εσείς που ασκείτε κριτική αυξήθηκε κανένας μισθός 80% τα τελευταία 2 χρόνια;Και σε όλα αυτά προσθέτω τα μειωμένα δρομολόγια, προσωπικό που έρχεται με το ζόρι στη δουλειά γιατί του «έκλεισαν το σπίτι», επιβάτες που θα ξανασκεφτούν να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ γιατί θα θέλουν 3 ευρώ να πάνε στη δουλειά τους. Το πιό απτό παράδειγμα της πρωτοποριακής εξυγιανσής που έχει σχεδιαστεί και προοωθείται είναι ο ΟΣΕ : Αθήνα-Θεσσαλονίκη με το intercity από 35 στα 55 ευρώ!!!!Αναρωτιέμαι γιατί δεν μιλάει κανείς για αυτό;Δεν πειράζει όμως γιατί σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε πια «ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ ΔΕΚΟ», θα έχουμε όμως ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.

  • 17 Ιανουαρίου 2011, 10:41 | STATHIS

    Νομίζω οτι πρέπει να αρχίσουν πραγματικά την αναδιάρθρωση κι οχι να μας κοροιδεύουν. Το μόνο που είδαμε μέχρι τώρα είναι οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων, λές και φταίνε αυτοί για τα ελλείματα, αλλά αυτό ειναι ο εύκολος τρόπος!
    Πουθενά οι συγκοινωνίες δεν είναι κερδοφόρες,αυτό το ξέρουν όλοι και δέν είναι κερδοφόρες γιατί επιτελούν κοινωνικό έργο,αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι οι εκάστοτε διορισμένες διοικήσεις διαχειρίζονται της ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΚΟ όπως βολεύει το δικό τους κομματικό συμφέρον.
    Απ’ όσο γνωρίζω οι οδηγοί στην ΕΘΕΛ ( και είμαι σίγουρος γι’αυτό ) μπαίνουν μέσο Α.Σ.Ε.Π. και μάλιστα τα τελευταία χρόνια βλέπω μεγάλη άνοδο και καλυτέρευση στη συμπεριφορά τους, τα νέα παιδιά είναι ευγενέστατα και πολύ εξυπηρετικά. Τη δουλεία τους δε; προσωπικά δεν θα μπορούσα να την κάνω όσα κι αν μου δίνανε.Ολοι ξεσπάμε πάνω τους και στην ουσία δε φταίνε πουθένα,τόσα βρισίδια που ακούνε δεν αντέχονται,ε΄χει κήνηση; φταίει ο οδηγός, ακυρώσαν απ’το γραφείο τη βάρδια; φταίει ο οδηγός,χάλασε το λεωφορείο;φταίει ο οδηγός.Μάλλον στο τέλος όλοι εμείς είμαστε άξεστοι και αγενείς και για όλα αυτά που λέω είμαι αυτίκοος μάρτυρας μέχρι που εγώ ντρέπομαι γι’αυ΄τα που τους λέμε!!!
    Μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούμε, για το χάλι αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, φταίνε άλλοι και πάντως σίγουρα όχι οι έκαστοτε υπάλληλοι που πάντα την πληρώνουν χωρίς να φταίνε σε τίποτε.-

  • 17 Ιανουαρίου 2011, 00:30 | Γιώργος

    Αν γίνεται γι τον εκ συγχρονισμό και την εξυγίανση των Μ.Μ.Μ. Ναι αν γίνεται για να τα δώσουν στον ……. Για να τα πουλήσει μετά αυτός σε υπερδιπλάσια τιμή, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή κ.λ.π. Θα λυπηθώ πραγματικά όχι για τους εργαζόμενους η τους επιβάτες, αλλά για το άσχημο τέλος που θα έχουν οι υπουργοί που θα υπογράψουν το νταλαβέρι, κάλιο τους να ανέβουν στον τέταρτο…

  • 16 Ιανουαρίου 2011, 22:20 | Τσακιρόπουλος Δημήτρης

    Αναφορικά με τον διαχωρισμό σε δυο εταιρείες μέσων σταθερής τροχιάς και οδικών είναι απλά επιεικώς απαράδεκτο η ύπαρξη αυτών ως ενδιαμέσων προς τον ΟΑΣΑ εταιρειών με άπειρες και άχρηστες θέσεις διοικητικού προσωπικού….
    Η πλέον δραστική λύση είναι η απόλυτη υπαγωγή συνόλου των αστικών μέσων στον ΟΑΣΑ απο πλευράς οργανωτικού αλλά και διαχείρισης.
    Η ύπαρξη ανάλογων διευθύνσεων οδικών και μέσων σταθερής τροχιάς και ο συντονισμός τους απο μια διεύθυνση εκμετάλλευσης και σχεδιασμού δρομολογίων υπό τη σκέπη ενός φορέα του ΟΑΣΑ θα επιφέρει μείωση στην απόκριση αλλαγών και καλύτερο συντονισμό λειτουργίας και υποστήριξης.

    Τουλάχιστον αυτό γίνεται στις ανεπτυγμένες συγκοινωνιακά πόλεις όπου το σύνολο των μέσων διοικούνται και υποστηρίζονται κεντρικά από ένα και μόνο φορέα.

  • 16 Ιανουαρίου 2011, 19:57 | Argikeraunos

    αρα καλε μου φιλε Σπυρο Μαρκου η κυβερνηση ειναι φασιστικη αφου κυβερνα με το 15% του εκλογιμου δυναμικου σωστα??? Ο καθενας οτι θελει…!! Μπηκα για να δω σοβαρα πραγματα και βλεπω ασχετες καταχωρησεις!!
    Φιλε Κωστα οταν πληρωνεις τις επιδοτησεις των αγροτων δεν νιωθεις κοροιδο?? οταν πληρωνεις φορους για να εχεις δρομους αλλα πληρωνεις διοδια ,οταν πληρωνεις φορους για υγεια παιδεια και ολα οσα σου προβλεπει το συνταγμα??? τοτε δεν νιωθεις κοροιδο???
    φιλε kaserol διαβασε λιγο το συνταγμα!!!
    καπου εκει στο αρθρο 23 κανε μια αυτοκριτικη για το τι γραφεις!!!!
    Μην πιασω αλλα…δεν θελω!!
    Θλιβομαι για την εμπαθεια που σας διακρινει!! απογοητευομαι γιατι ως Ελληνες ειστε ξερολες!!!
    και σας προσκαλω να κανετε μια Βολτα μαζι μου σε οποιο δρομολογιο θελετε!!!
    ειμαι οδηγος της ΕΘΕΛ και εχω ιδεες…για καλυτερες συγκοινωνιες
    αυτες απαιτουν ομως πρωτα καλυτερους επιβατες!
    Αληθεια εσεις ευγενεστατοι ποτε ειπατε καλημερα στον οδηγο??
    η εστω καλη βαρδια!!!

  • 16 Ιανουαρίου 2011, 17:14 | ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

    Οι «κύριοι» αυτοί των ΜΜΜ ποτέ δεν σεβάστηκαν το επιβατικό κοινό και ποτέ δεν υπήρξαν επαγγελματίες.Η γελοιότητα στο μεγαλείο της! Γιατί δεν τους απολύετε όλους αμέσως και να προσλάβετε τίμιους και ευσυνείδητους εργαζομένους, οι οποίοι θα τιμήσουν την εργασία τους και θα δώσουν αξιοπιστία στα ΜΜΜ.Έζησα πολλά χρόνια στην Αθήνα και καθημερινά χρησιμοποιούσα τα ΜΜΜ από Ηλιούπολη προς Σύνταγμα και από Μαρούσι προς Κολωνάκι, όπου εργαζόμουν.. Όποτε ήθελαν τραβούσαν χειρόφρενο, για τις πολύ σπουδαίες τους «συνδιακλιστικές» συνελεύσεις! Οποία γελειότητα!! Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνουν αυτά, δηλ. σε ώρες αιχμής και εργάσιμες ημέρες, να σταματούν τα ΜΜΜ, π.χ. 12.00-16.00, για να πίνουν τον καφέ τους, να καπνίζουν το τσιγάρο τους -όπως έκαναν άλλωστε μία ζωή στο τιμόνι, εν ώρα εργασίας-και να κάνουν τον συνδικαλιστικό τους χαβαλιέ.
    Η κοροϊδία εις την Νιοστήν Δύναμιν.!! Εκατομμύρια εργαζόμενοι- και όχι καπιταλιστές με τις λιμουζίνες τους- να ξεροσταλιάζουν, είτε με κρύο, είτε με ζέστη, στις διάφορες στάσεις, περιμένοντας αυτούς τους …»μάγκες» -διότι έτσι θεωρούν τον εαυτόν τους- πότε θα ξανανέβουν στο τιμόνι… Γιατί τους χαϊδεύτε, κύριοι του υπουργείου; Απολύστε τους όλους, αύριο.!!Να τελειώνει αυτή η αηδία. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με όλους αυτούς, αλλά και με εσάς για την ατολμία σας.
    Ως πότε σε αυτήν την χώρα, οι μικρές μειοψηφίες στα ΜΜΜ, στα σκουπίδια, στον αποκλεισμό λιμανιών και της Ακρόπολης, ΘΑ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    Ο φασισμός τους δεν έχει όρια. Διότι πάντα -σε όλον τον κόσμο- οι ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ και κατέστρεψαν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,όπου οι αρμόδιοι τους το επέτρεψαν.Αυτή η Κυβέρνηση θα τους το επιτρέψει αυτό;
    ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

  • 16 Ιανουαρίου 2011, 16:25 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ »ΠΟΛΥ ΚΟΡΟΙΔΟ» ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ..ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ?ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ..ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ..!!

  • 16 Ιανουαρίου 2011, 11:31 | ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ;. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ;ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ.

  • 16 Ιανουαρίου 2011, 03:56 | kaselor

    Είναι κρίμα να ασχολούμαστε μ’ αυτούς τους κηφήνες που αμοίβονται αδρά
    και παρόλο που η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους. Γιατί δε βγάζετε μια απόφαση κύριε υπουργέ, πως όποιος δεν πάει στη δουλειά του σε τρεις μέρες από σήμερα λόγου χάρη θα πάρει την απόλυση στο χέρι. Γιατί άραγε οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται, αφού υπάρχει νόμος περί απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Τι κάνετε άραγε; Γι αυτό σας εκλέξαμε για να φοβάστε τους συνδικαλιστές κοπρίτες;Πάρτε σοβαρές αποφάσεις προς το συμφέρον του Ελληνικού λαού και όχι των λίγων συνδικαλιστών. Νομίζω πως θά’ ρθει η ώρα να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας εμείς οι απλοί πολίτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ανεχόμαστε άλλο να πληρώνουμε αδρά αυτό το κηφηναριό να μας κοροιδεύει ότι τάχα δουλεύουν! Τα γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουν.
    Ιδιωτικοποίηση σε όλες τις συγκοινωνίες ή αλλάξτε το νόμο άρδην με ανώτερο μισθό 1000 € και δυνατότητα απόλυσης και στο δημόσιο τομέα. Δεν ντρέπονται, έχουν το θράσος να απεργούν! Αντί να σκεφτούν δίκαια και να πουν αντί να αποφύγουμε τη χρεοκοπία που τότε δε θα παίρνουν τίποτα, ας πάρουμε και λιγότερα αρκεί να μη χρεοκοπήσουμε, γιατί τέτοιοι κηφήνες έφτασαν τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας.

  • 15 Ιανουαρίου 2011, 23:50 | Ευστάθιος Ευσταθιάδης

    Κανένας οργανισμός δεν πρέπει να είναι ελλειμματικός, ακόμα και αν είναι του δημοσίου. Η εξυγείανση και το νοικοκύρεμα όλων των οργανισμών, στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα είναι επιτακτική και αναγκαία. Από την στιγμή που δεν γίνονται απολύσεις προσωπικού, δεν έχουν κανένα λόγο να αντιδρούν αυτοί οι απίστευτοι συνδικαλιστές που προκαλούν με το ύφος και τη στάση τους, βάζοντας το προσωπικό συμφέρον πολύ πιο πάνω από το κοινωνικό και αυτό του κράτους αυτή τη δύσκολη εποχή. Ας σκεφθούν λίγο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που στερούνται το υπέρτατο προνόμιο, αυτό της μονιμότητας.

  • 15 Ιανουαρίου 2011, 18:40 | basilis

    μισθοι και εργασια ιδιωτικου δικαιου ο οασα να γινει ΝΠΙΔ με μονο αυτον στις θυγατρικες του και στον ιδιο τον οασα να κατεχει το συνολο των μετοχων η περιφερεια αττικης τωρα μια εταιρια για λεωφορια και τρολευ με ταυτοχρονη εξαγορα δημοτικων επιχειρησεων συγκινωνιας και των αστικων δρομολογιων των κτελ αττικης το τραμ να μεινει διακριτη θυγατρικη του οασα και ο λοιποσ ομιλος του μετρο με τους ησαπ αλλη εταιρια του οασα οι περιουσιες των συγχωνευομενων εταιριων να περιελθει στις νεεσ

  • Άρθρο 3) «Οι μεταβιβάσεις μετοχών της παρούσας παραγράφου απαλλάσσονται από την καταβολή φόρου μεταβίβασης ή οποιουδήποτε άλλου φόρου ή τέλους ή άλλης επιβάρυνσης για οποιαδήποτε εταιρεία»: Η μεταβίβαση μετοχών κατεχόμενων από ανώμυμες εταιρείες ή λοιπούς φορείς υπαγόμενες σε φόρος εισοδήματος (και όχι κατεχόμενες από την ίδια την Κεντρική Διοίκηση-Κράτος) να μην απαλλάσσονται καθώς καθιστά προνομιακό το χειρισμό σε σχέση με τους λοιπούς φορολογούμενους και ενδέχεται να περιέχει κινδύνους χαρακτηρισμούς προνομιακής κρατικής ενίσχυσης με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το ίδιο ισχύει και για την τελευταία φράση του άρθρου 4 παρ. α.

    Οποιαδήποτε μεταβίβαση να γίνει με αποτιμήσεις των μεταβιβαζόμενων στοιχείων υλικών και άυλων σε πραγματικές αξίες από εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους αποτιμητές.

    Αρθρο 6
    «(β) Οι Ισολογισμοί Μετασχηματισμού του Ν. 2166/1993 καταρτίζονται με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων τους με ημερομηνία μετασχηματισμού οποιαδήποτε ημερομηνία στο χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι την 28.2.2010.»

    Μάλλον εκ παραδρομής έχει γραφθεί η ημερομηνία 28.2.2010 αντί για 28.2.2011.

    Η διαπίστωση των αξιών προτείνουμε να γίνει από αναγνωρισμένους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές καθώς έχουν ευρύτερη εμπειρία σε γενικότερα θέματα ελεγκτικολογιστικού υπόβαθρου και εξειδικευμένα στελέχη συγχωνεύσεων και αποτιμήσεων σε σχέση με τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες οι οποίες έχουν εξειδικευτεί στο αντικείμενο τους που είναι το φορολογικό. Άπαξ και αποφασίζεται η εκ βάθρων διόρθωση στρεβλώσεων των παλαιότερων ετών ας μην μεταφερθούν στο νέο σχήμα ατέλειες αποτιμήσεων και σημαντικών λοιπών θεμάτων.

    Με Εκτίμηση,

    Ντάβος Παναγιώτης
    Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής

    Γραφείο Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή
    Ντάβου Παναγιώτη
    info@pdavos.gr
    http://www.pdavos.gr

  • Την τρέχουσα χιλιετία αξιωθήκαμε και φτιάξαμε Μετρό στην πρωτεύουσα της χώρας μας το οποίο βελτίωσε κατά πολύ τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Δυστυχώς όμως, δέκα χρόνια μετά δεν έχει γίνει καμία σοβαρή αναπροσαρμογή στις επίγειες συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα σχεδόν από όλους τους Δήμους ξεκινάνε λεωφορεία τα οποία καταλήγουν στο κέντρο της πόλης στον χώρο της Ακαδημίας, ενισχύοντας έτσι την κυκλοφοριακή συμφόρηση, επιβαρύνοντας με επιπλέον ρύπους, καθυστερώντας στα δρομολόγιά τους, καταναλώνοντας καύσιμα, κλπ. Φυσικά το επιβατηγό κοινό τα χρησιμοποιεί μέχρι τον κοντινότερο σταθμό του Μετρό όπου αποβιβάζεται και τα λεωφορεία συνεχίζουν τις διαδρομές τους άδεια.

    Η μεγάλη παράνοια όμως έρχεται στις ανταγωνιστικές γραμμές που δημιούργησε ο ΟΑΣΑ σε σχέση με αυτές του Μετρό. Συγκεκριμένα κάποιες από τις λεωφορειακές γραμμές Xpress ξεκινούν από διάφορα μέρη της πρωτεύουσας και καταλήγουν στο Αεροδρόμιο ακλουθώντας ακριβώς παράλληλα τις διαδρομές του Μετρό/Προαστιακού! Η γραμμή Χ95 που ξεκινάει από το Σύνταγμα κοστίζει στον Έλληνα πολίτη πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο σε καύσιμα, μισθούς, συντήρηση οχημάτων, χωρίς να υπολογίζουμε τις έμμεσες επιβαρύνσεις στο κυκλοφοριακό, ρύπους, θόρυβος, ατυχήματα, κλπ.

    Αντιθέτως δεν υπάρχει πρόβλεψη για το δεύτερο μεγαλύτερο επιβατηγό λιμάνι της χώρας αυτό της Ραφήνας προς εξυπηρέτηση ομάδων πολιτών που έχουν παρκινγκ στην περιοχή, των ΚΤΕΛ, και των ΤΑΞΙ.

    Δεν θα μιλήσουμε βέβαια για δημιουργία λεωφορειολωρίδων ή λωρίδων αποκλειστικής κίνησης λεωφορείων/δικύκλων, μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν την κίνηση και των Ι.Χ. στην πόλη, απλά έχουμε αφήσει το μπάχαλο να μεγαλώνει.

    Π.χ. η παραπληγική λεωφορειολωρίδα στην Συγγρού είναι μόνιμα μποτιλιαρισμένη όταν έχει κίνηση, από Ι.Χ. ή ταξί και ένα λεωφορείο θα ξεκινήσει και θα σταματήσει καμία 10αριά φορές μέχρι να προσεγγίσει στη στάση, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος καυσίμων, ρύπων, χρόνου κλπ. Οι γραμμές 219/218 επιβαρύνουν την κίνηση στην Δαβάκη δημιουργώντας συνεχώς μποτιλιαρίσματα ενώ θα μπορούσαν να κινούνται σε κάποιον «άδειο από κίνηση» παράλληλο όπου θα επιτρεπόταν η διαμήκης κίνηση μόνο λεωφορείων και δικύκλων. Αντίστοιχα προβλήματα συναντάμε σχεδόν σε όλες τις διαδρομές του ΟΑΣΑ.

    Τα ίδια βέβαια ισχύουν για το Τραμ, με τα άστατα δρομολόγια, το ανύπαρκτο πράσινο κύμα, την λάθος χάραξη διαδρομής (αρχικά ανέβαινε την Συγγρού που θα ήταν και η λογική λύση «μειώνοντας» την υπερδιαστασιολογημένη αυτή λεωφόρο), το μποτιλιάρισμα με τα Ι.Χ. στις διασταυρώσεις αλλά και σε τμήματα κοινής πορείας.

    Έτσι έχουμε φτάσει η πρωτεύουσα να έχει προβληματικές συγκοινωνίες και ταυτόχρονα μόνο το έλλειμμα του ΟΑΣΑ να ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί (με τον γνωστό τρόπο στην Ελλάδα) είναι ένα μάτσο άξεστοι αγενέστατοι αγράμματοι οι οποίοι δεν ξέρουν να οδηγούν, μιλάνε στο κινητό, καπνίζουν μέσα στα λεωφορεία, βρωμάνε.
    Επίσης πληρώνονται για να κινούν τους συρμούς 70.000€ το χρόνο ενώ στο εξωτερικό όλα αυτά έχουν αυτοματοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. (αυτόματη κίνηση συρμών με κεντρικό έλεγχο)

    Αντί να πέσουν πάνω στα προβλήματα και να τα λύσουν, κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις, καμία οργάνωση, κανένα σχέδιο, όλα στην μοίρα τους. Οι επίγειες γραμμές πρέπει να «συμπληρώσουν» αυτές των μέσων σταθερής τροχιάς και όχι να τις ανταγωνίζονται. Κάποιος να βάλει τάξη!

    Προσωπικά κάθε χρόνο έβγαζα ετήσια κάρτα, φέτος πήρα ποδήλατο και ταλαιπωρία τέλος!

  • 15 Ιανουαρίου 2011, 04:35 | ΠΑΝΑΓΙΟΤΙΣ Ν ΣΚΟΚΕΑΣ

    ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΚΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΓΙΝΑΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ(ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ…………

  • 15 Ιανουαρίου 2011, 02:46 | Bill

    1) Είμαι αντίθετος στο «Πρέπει» να παραμείνουν οι Συγκοινωνίες Δημόσιες.Γιατί ? Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Στην Αθήνα και Θεσ/κη είναι Δημόσιες στους άλλους νομούς της Ελλάδος δεν είναι εδώ και 10ετίες . Δεν πάθαμε κ τίποτε.
    2) Να απολυθούν όλοι όσοι είναι περιττοί
    3) Το εισιτήριο να είναι ελκυστικό για καθημερινούς επιβάτες με ειδικές κάρτες χρήσης.
    4) Να συσταθεί ένας ενιαίος φορέας στην Αθήνα για όλες τις Συγκοινωνίες
    (ΕΘΕΛ κτλ.) έχουμε ένα σωρό φορείς και γραφιάδες που δεν εργάζονται για την ποιότητα των υπηρεσιών.
    5) Ψηφιακά εισιτήρια . Να αγοράζει εισιτήριο με αποστολή sms δεν είμαι τρελλός γίνεται στην ΙΑΠΩΝΙΑ αυτό.Έτσι δεν χρειάζομαστε διάφορους ελέγχους απο υπαλλήλους που τάχα ελέγχουν. Άσε που έτσι δεν θα μπορεί κάποιος να κλέψει.(Το πώς δουλεύει … θα σας το πω αν υπαρχει ενδιαφέρον)
    6) Τέλος στις αμοιβές και στα παράλογα επιδόματα.
    7) Συγκοινωνίες και τα Σαββατοκυριακα όπως και στις Καθημερινές σε διαδρομές που θα φέρνουν κέρδος. Δεν θα κάνει το Λεωφορείο 20χλμ για 5 επιβάτες όλο κ όλο.
    8) Να εξυπηρετούν και εμπόρους πχ με μεταφορά πακέτων κ διαφόρων σε τιμές που να φέρνουν κέρδος.
    9) Ευπαθείς ομάδες : Να έχουν δικαίωμα σε φτηνό εισιτήριο
    10) Αναβάθμιση της συμπεριφοράς των οδηγών. Ναι κ. των Συγκοινωνιών να μάθετε να δουλευται με σεβασμό στον πολίτη και όχι σαν να κάνετε αγκαρία επειδή είστε Δημόσιοι….!Οποιος δεν θέλει να δουλέψει να πάει σπίτι του.

  • 15 Ιανουαρίου 2011, 01:41 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 23:30 | KONSTANTINOS

    ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΨΟΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ….ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΞΥΓΙΑΝΘΟΥΝ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΔΙΑΦΥΓΗ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠ΄ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 20:27 | Ανδρέας

    Για τα ελλείματα στις ΔΕΚΟ φταίνε οι διάφορες Διοικήσεις που δεν θέλησαν ποτέ να πουνε όχι σε διορισμούς πολύ περισσότερων υπαλλήλων από αυτούς που χρειάζοντο για την εύρυθμη λειτουργία των φορέων που διοικούσαν. Που δεν αρνήθηκαν διάφορες ασύμφωρες ή/και αχρηστες υπερτιμολογημένες συμβάσεις παροχής συμβουλών, προμήθειας τεχνικού και λοιπού υλικού, υπηρεσιων συντήρησης, τοποθετήσεων αποθεματικών ή/και διαθεσίμων σε «αέρα πατέρα» μετοχές, άχρηστη διαφημιστική προβολή (μονοπώλεια να διαφημίζονται !! τι αστείο) κλπ που δεν βάζει ο νούς μου. Για τι δεν μπορεσαν ? Μα απλά δεν λες όχι σε αυτόν που σε διόρισε Διευθύνοντα, Γενικο Δ/ντη, Πρόεδρο, Μέλος ΔΣ. Ποιός είναι αυτός ? Μα φυσικά ο γνωστός πολιτευτής που στηρίζει τον Βουλευτή – Υπουργό – Γεν. Γραμματέα κλπ. Και άν κατά τύχη βρεί το θάρος κάποιο στέλεχος – εργαζόμενος να καταγγείλει κάτι από τα παραπάνω άμεσα κατασπιλώνεται σε υπηρεσιακό ή/και προσωπικό επίπεδο και εφόσον είναι μόνιμο στέλεχος του φορέα οδηγείται στο «ψυγείο» για να περάσει εκεί την υπόλοιπη υπηρεσιακή του καριέρα διαφορετικά απολύεται μετά επαίνων. Η αναφορά βεβαίως θα πρέπει να γίνεται πάντα στα αρμόδια όργανα του φορέα διότι αν τα δημοσιεύσει ελέγχεται πειθαρχικά και για τη συγκεκριμμένη πράξη η τιμωρία είναι σίγουρα άμεση και σκληρή, («μη βγάζουμε τα άπλυτα μας στη φόρα»). Για αναφορά στην Ελληνική Δικαιοσύνη δε θα ήθελα να μιλήσω γιατί έχει και ποινικό.

    Αυτά λοιπόν περι ελλειμάτων στις ΔΕΚΟ και σκεφτείτε τα Νοσοκομειακά ελλείματα και τους πολυδιαφημισθέντες μανατζαρέους των.

    Πάλι εμείς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό και όταν εξυγειανθεί το Κράτος και αποκτήσει κάποιο ευρώπουλο στο ταμείο πάλι τα ίδια θα γίνουν (με τη χρήση των υπολογιστων αυτή τη φορά).

    Συμπέρασμα σκεφτείτε τι θα ψηφίσετε και να πάτε να ψηφίσετε γιατί στο τέλος το 10% θα κυβερνά το 90%.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 20:51 | thanos

    ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Π Ρ Ε Π Ε Ι ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ.
    ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΠΟΙ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ) ΑΜΟΙΒΟΝΤΕ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ Ή ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΛΟΓΩ ΝΥΚΤΕΡΙΝΩΝ Ή ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ Ή ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ. ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Ή ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
    ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ή ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΙΑΤΡΟ;
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΩΣΕΙΣ 1500euro/ΜΗΝΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 900euro ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2000euro;
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΩΒΗΤΟΙ!

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 20:55 | thanos

    να απολυθουν αυτοι που μπηκαν με μεσον και αμειβονται αδρα και αυτοι που τουσ εβαλαν να φυγουν δεν γινεται να πληρωνουμε 1.000.000 αραχτους και ολοι οι υπολοιποι να ειμαστε σκλαβοι του ιδιωτη

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 20:02 | thanos

    ειναι ντροπη για ολους τους υπολοιπους ελληνες αποφοιτοι δημοτικου να αμοιβονται με τετοια ποσα εχοντας σαν μοναδικο κριτηριο την κομματικη ταυτοτητα οπως ολοι οι εργαζομενοι στις συγκοινωνιες γιατι ασεπ δεν εχει γινει ποτε για αυτες τις θεσεις.ντροπη στους ιδιους που ζουν εις βαρος των υπολοιπων ντροπη και σε αυτους που τους εβαλαν

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 19:13 | SafelandGC

    Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια τώρα τις συγκοινωνίες στο Λονδίνο. Το έργο του εκεί πλέγματος αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία – υπόγειος σιδηρόδρομος – προαστιακός σιδηρόδρομος) είναι πολύ πιο σύνθετο από το δικό μας. Πάνω από 250 λεωφορεικές γραμμές, 11 γραμμές υπόγειο και τουλάχιστον 100 διαδρομές προαστικού σιδηρόδρομου. Βέβαια έχουν και εκεί κάποια προβλήματα σαν τα δικά μας αλλά σε πολυ μικρότερη κλίμακα (λαθρεπιβίβαση – κρατική ενίσχυση). Ας πάρουμε παράδειγμα το πως λειτουργούν αυτά και ας τα μεταφέρουμε σε αντίστοιχη κλίμακα στα δικά μας. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε υποδομές (ηλεκτρονικά εισητήρια – ιδιωτικές γραμμές λεοφωρείων & μετρό & προαστιακών) συγκεντρωτική διοίκηση όλων των συγκοινωνιών, έτσι ώστε να μειωθούν τα σημερινά προβλήματα και να μην επιβαρύνουμε τις τσέπες όλων μας, ακόμα και αυτών των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, με τα ελλείματα και τους πρόσθετους φόρους. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ας παραδειγματιστούμε από τις λειτουργείς αστικών συγκοινωνιών σε άλλες Ευρωπαϊκες πρωτεύουσες. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 19:49 | Γιώργος

    Ας πάνε κάποιοι από το υπουργείο στο μετρό του Λονδίνου να δουν πώς ελέγχονται τα εισιτήρια και τις ειδικές μπάρες που υπάρχουν για τον έλεγχο, να τα εφαρμόσουν και εδώ να τελείωνουμε με τους λαθρεπιβάτες!

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 18:23 | Κωνσταντίνος

    Όπως πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για την ΕΡΤ, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να πληρώνουμε ΟΛΟΙ για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν νοείται πόλη χωρίς δημόσια συγκοινωνία. Δεν νοείται να αναλαμβάνουν το κόστος μόνο όσοι τη χρησιμοποιούν, διότι από την ύπαρξη της δημόσιας συγκοινωνίας οφελούνται ΟΛΟΙ, ανεξάρτητα αν τη χρησιμοποιούν ή όχι (είδαμε τη συμβαίνει στους οδηγούς ΙΧ όταν δεν λειτουργεί). Εξυγίανση ναι, όχι περικοπή δρομολογίων, ανάπτυξη μέσω χρηματοδότησης από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι μόνο από τους μεροκαματιάρηδες. Αραίωση δρομολογίων που αλληλοεπικαλύπτονται (π.χ. Μετρό – λεωφορεία από Κατεχάκη έως Νομισματοκοπείο).

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 17:16 | ΝΙΚΟΣ

    Με το νέο μισθολόγιο να δούμε ποιός θα έρθει να οδηγεί τρένο και να αμείβεται με 688 ευρώ καθαρά το μήνα και μάλιστα 12 μισθούς και όχι 14
    Ο μισθός θα είναι 814 ευρώ μικτά μαζί με ασφαλιστικές εισφορές όπως τόσα παίρνουν και στον ΟΣΕ με το νέο νόμο
    Περαστικά στους εργαζόμενους των συγκοινωνιών του ΟΣΕ και όλων αυτών που θα έρθει η σειρά τους

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 17:15 | manos

    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ??? ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΖΩΕΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ? ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΑΥΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ € 1.400 ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 16:07 | Γιωργος Γςωργιαδης

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΟΥς ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (ΟΧΙ ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΫΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΠΙΒΑΤΩΝ —–

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 16:51 | Δημήτρης

    1. ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
    2. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΑΡΑΚΩΛΥΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ(Π.Χ. ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ)ΓΙΑ ΔΙΑΦΥΓΩΝΤΑ ΚΕΡΔΗ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 14:43 | Έλενα

    Πρέπει να ληφθεί υπόψη και το θέμα των πολλών αμαξοστασίων και γραφείων. Η σύμπτιξη των εταιρειών πρέπει να ακολουθηθεί από μια εξοικονόμιση χρημάτων σε επίπεδο ύπαρξης-συντήρησης κτιρίων και χώρων που θα είναι πλέον περιττοι.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 14:19 | ΘΟΔΩΡΗΣ

    OI ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ(ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΝΕΣ Π.Χ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΕΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΥΝΟΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ Ι.Χ.(ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ/ΦΟΡΤΗΓΑ)ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ/ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ/ΤΕΛΗ/ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ.ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 13:07 | Πρασσάς Σπύρος

    ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗΣ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ 50 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ 1 ΕΥΡΩ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ.ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 13:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΞΕΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ !!!! ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 13:37 | Χρυσή Πότσιου

    Για την δημοκρατική, ορθολογική και διάφανη διαχείριση των εισπραττομένων φόρων, τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών (όπως και όλων των άλλων υπηρεσιών του δημοσίου) πρέπει να καλύπτουν τα έξοδά τους. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος λειτουργίας τους (και τα λοιπά κόστη) θα καλύπτονται από όσους τις χρησιμοποιούν και όχι από όλους τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας εξίσου, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ορισθεί ανώτατο όριο στο ενδεχόμενο κέρδος της κάθε δημόσιας υπηρεσίας που έχει το μονοπώλιο συγκεκριμένων υπηρεσιών/προϊόντων, ώστε να αποφευχθεί η αλόγιστη αύξηση των εσόδων (του εισητηρίου εν προκειμένω) εις βάρος των χρηστών. Τα όποια κέρδη πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών που προσφέρει και των προϊόντων που παράγει η υπηρεσία, στο πλαίσιο της διαφάνειας.

    Αυτές οι πολιτικές εξυγίανσης του δημόσιου τομέα έχουν ήδη ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’80 και έχουν εφαρμοσθεί στην Ευρώπη (σε όλον το δημόσιο τομέα).

    Απορώ πραγματικά γιατί σήμερα δημιουργείται τόσο μεγάλη συζήτηση στην τοπική κοινωνίας μας για ένα θέμα πραγματικά απλό και αναγκαίο, που έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί από χρόνια στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της εναρμόνισης της πολιτικής της χώρας.

    Λογικά, όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι πολίτες, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να υποστηρίζουν αυτήν την αλλαγή.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 13:35 | ΥΑΝΝΙΣ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ Κ.Α , ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ » ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ» ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΟΣΑ ΠΕΤΥΧΑΝ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΣ- ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΥΤΕ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΥΤΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ(ΔΗΜΟΣΙΟΙ – ΔΕΚΟ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ (ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ).ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΜΟΥΝ ΤΙΣ 50.000€ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    Φ Θ Α Ν Ε Ι Π Ι Α !!!!!
    Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 12:30 | Γρηγόρης

    Κύριοι,
    Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση η οποία διευκολύνει τη λειτουργία και τη μείωση του κόστους λειτουργίας των Αστικών Συγκοινωνιών είναι ευπρόσδεκτη ότι και αν είναι το πολιτικό ή άλλο παρόμοιο κόστος. Επιτέλους ας βρεθεί κάποια Κυβέρνηση που να αποφασίζει με βάση το κοινό και κοινωνινκό συμφέρον και ευχαρίστως θα την ξαναψηφίσω και όχι μόνον εγώ. Επίσης δεν με ενδιαφέρει ούτε πόσοι θα χάσουν την εργασία τους (ούτως ή άλλως μάλλον πελατειακά προσελήφθησαν), ούτε πόσο θα μειωθούν οι αμοιβές εκείνων που παραμένουν. Οι Αστικές Συγκοινωνίες αποτελούν Επιχείρηση που πρέπει να υφίσταται στηριζόμενη στα δικά της πόδια και όχι στους φόρους του κοινωνικού συνόλου. Εάν αυτή είναι η βάση της αναδιάρθρωσης τότε είναι ευπρόσδεκτη.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 12:45 | ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Κύριοι
    Μετά την καταστροφική καθυστέρηση να υπάρξει ένα πραγματικό ενδιαφέρον για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των Αστικών συγκοινωνιών, κάτι για το οποίο αναμφίβολα ευθύνονται οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου μεταφορών από το 2000 μέχρι σήμερα, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η παρούσα προσπάθεια είναι κατά κύριο λόγο προς την σωστή κατεύθυνση.
    Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω δύο σημεία.
    α- Για μία ακόμα φορά προβάλλεται η παντογνωσία του νομοθετούντος. Ιστορικά στην χώρα μας, κάθε φορά που κάποιος έρχεται να διορθώσει τα κακώς κείμενα, το πράττει τούτο θεωρώντας ότι έχει θεσμικά και ουσιαστικά την απόλυτη αυτογνωσία του θέματος, τίποτα δεν έχει κάνει κανείς πριν σωστό, και κανείς πλέον αυτού δεν μπορεί να γνωρίζει τα θέματα καλύτερα από τον ίδιο. Και κυρίως όταν σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ενδέχεται να φέρει και ουσιαστική ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο.
    Μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις, πρίν οι εκάστοτε σοφοί των Υπουργείων οριστικοποιήσουν τις θέσφατες αποφάσεις τους που εκφράζονται σαν σχέδιο νόμου (δηλ. σχεδόν «αυτό είναι, αν σας αρέσει καλώς») θα βοηθούσε και η συλλογή γνώσεων, εμπειριών και προτάσεων από προηγούμενα στελέχη των σχετικών ΔΕΚΟ, που μέσα από την θητεία τους και γιατί όχι και τα λάθη τους θα μπορούσαν να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στο πόνημα; ¨ όλοι ήσαν τόσο άχρηστοι ή άσχετοι? Μα τότε πάλι την ευθύνη φέρει η Πολιτική ηγεσία που τους επιλέγει.
    Πιστεύω οτι ο συγκερασμός των απόψεων τους μαζί με αυτών των συνδικαλιστικών εκπροσωπήσεων των εργαζομένων, θα ήταν πολύ πιό χρήσιμος στον επί της ύλης Υπουργό, από την πεπατημένη και αναποτελεσματική μέχρι σήμερα τακτική της μονομερούς συνταγογραφίας θεραπειών, των οποίων την ….αποτελεσματικότητα πληρώνει σήμερα η πατρίδα μας.
    β- Ο επαναπροσδιορισμός του οργανωτικού και ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΔΕΚΟ Συγκοινωνιακού έργου, είναι μικρό μέρος του προβλήματος. Βεβαίως και πρέπει να γίνει.
    Όμως η πεμπτουσία του προβλήματος έγκειται στην εκδήλωση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ επιθυμίας της πολιτικής ηγεσίας να αποτρέψει την σπατάλη, να προστατέψει από την παρανομία και την κλοπή, την ασύδοτη προμήθεια άχρηστων, αχρείαστων και κακών υλικών, την ανεξέλεγκτη υπεριωρο-γραφία, και την φεουδαρχική χρησιμοποίηση των ΜΜΜ για εκλογο-σταυροθηρικούς λόγους από …όλους.
    Τίποτα περί αυτού. Αν νομίζετε ότι με ΕΔΕ θα λυθεί το θέμα, λυπάμαι άλλα το αποτέλεσμα θα είναι σε λίγα χρόνια, μία άλλη κυβερνητική σύνθεση, του ιδίου ή άλλου χώρου είναι αδιάφορο, να ΞΑΝΑ έρθει να …διορθώσει τα αδιόρθωτα.
    Πραγματικά, ώς Έλληνας πολίτης κυρίως, και ως πρώην ΔΣ ΔΕΚΟ, εύχομαι ολόψυχα να πετύχετε.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 12:47 | Χρηστος

    Το πιο σημαντικο θεμα κατα την αποψη μου ειναι το κοστος για το κοινο. Το εισιτηριο!!! Πρεπει να βρει το Κρατος τροπο να εχει λογο στην τιμη του εισιτηριου. Πρεπει να μην μπορει ο ιδιωτης (ΑΡΓΟΤΕΡΑ) να ανεβαζει την τιμη χωρις ελεγχο.
    Αν οι συγκοινωνιες μεινουν δημοσιες (για οσο μεινουν) τοτε θα πρεπει το Κρατος να κανει κοινωνικη πολιτικη με την τιμη του εισιτηριου. Μεχρι τωρα δεν ηταν συνεπες στις επιδοτησεις και ετσι (κυριως) φτασαμε εδω που φτασαμε.
    Προτεινω επισης να υπαρχει αισθητα μειωμενη τιμη εισιτηριου για τις ωρες μεχρι 0800 (ή καποια αλλη ωρα που μπορει να καθοριστει) για να βοηθηθουν οσοι χρησιμοποιουν τα ΜΜΜ και εκ των πραγματων εχουν αναγκη (αλλιως θα πηγαιναν με ΙΧ!!!)

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 12:24 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Μεγαλο % του ελήματος προερχετε απο την μη πληρωμή εισιτηρίου.

    Να επιτρεπετε η είσοδος μονο απο την μπροστινή πόρτα στα λεοφορία καιο οδηγόσ να εποπτευη την εγκηρότητα των καρτων και την ακήρωση των εισιτηριών.

    στο metro να τοποθετηθουν turn styles που θα επιτρέπουν την προσβαση μόνο με την ακύρωση εισητιριου.

    χρηση ηλεκτρονικών εισητιρίων

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 11:39 | χρηστος τσιωλης

    μην κανετε πισω πουθενα και σε τιποτα.προχωρειστε ολες τις αλλαγες

    οι οποιες ειναι απαραιτητες για να κανουν τις αστικες συγκοινωνιες

    να ειναι απο μονες τους βιωσιμες χωρις την στηριξη του κρατους με χρηματα

    των εντιμων φορολογουμενων πολιτων.αλωστε αυτος ειναι και ο λογος που

    ο λαος σας ψηφισε.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 11:53 | Stefanos

    Ιδιωτικοποίηση εδώ και τώρα. Δεν με ενδιαφέρει αν 5.000 υπάλληλοι θα χάσουν τις δουλειές τους, ούτε όσοι μείνουν αν αμοιβονται όσο προβλέπετε από συμβάσεις. Έτσι κι αλλιώς ΠΑΣΟΚοσυνδικαλιστές είναι. Καιρός να δούνε τη γλύκα που τραβάμε οι υπόλοιποι.

    Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πηγαίνω στη δουλειά μου στην ώρα μου, χωρίς πολλά λεφτά. Ενδεικτικά, όμως, εκεί που είναι η δουλειά μου δεν έχει συγκοινωνία. Χρόνια τώρα.

    Συμπέρασμα: Αφού αυτές οι ΔΕΚΟ δεν μου κάνουν ωφέλιμο έργο, ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ.

    Στην πυρά.
    Αυτό το νομοσχέδιο είναι χάδι.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 11:58 | TK

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ) ΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ) ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 11:24 | Ελευθερία

    Άς έχουμε επιτέλους ένα υγειές σύστημα μεταφορών, χωρίς συμφέροντα και αδικαιολόγητα υψηλούς μισθούς!!Είμαι απόφοιτος πολυτεχνείου και μέχρι σήμερα δεν έχω βρει ούτε κατά διάνοια μισθό έστω παρόμοιο με τους μισθούς που αναφέρονται ότι παίρνουν αυτοί(λόγω επιδομάτων).Και επιτέλους ας σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία με τις απεργίες, δεν είμαστε εκατομμυριούχοι να παίρνουμε ταξί για να μετακινούμαστε. Τέλος θα ήθελα να επισημάνω τα σχεδόν ανύπαρκτα δρομολόγια του ΟΑΣΑ στην περιοχή της Άνω Αγίας Βαρβάρας όπου και μένω προσωρινά. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για να πάω στην περιοχή της ομόνοιας αν δεν λειτουργεί το μετρό πρέπει να αλλάξω τρία λεωφορεία!!!Ευχαριστώ.

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 11:23 | nikolaos

    όταν το 1990-1992 ο Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα, το ΠαΣοΚ όταν επανεξελέγη τις έκανε πάλι δημόσιες (δεν εξετάζω το καλώς ή κακώς).

    Τώρα, αφού με τον παρόν Ν/Σ κόβονται μισθοί, αφού καταργούνται ΣΣΕ και αφού επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με τα χρέη των αστικών συγκοινωνιών (προκειμένου να τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι) τις κάνετε ΑΕ για να τις ιδιωτικοποιήσετε (;;;)

    Τελικά τι διαφορετικό έχει τούτο το Ν/Σ από το προηγούμενο;

  • 14 Ιανουαρίου 2011, 11:26 | Δημήτρης

    Ας ξεριζωθούν επιτέλους τα συμφέροντα όλων και να έχουμε ένα υγειές σύστημα συγκοινωνιών!!!

  • 13 Ιανουαρίου 2011, 23:50 | politis

    ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΝΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΥΠΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΕΙ ΜΕ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ ΤΟ 1996 ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ 641 ΚΑΙ 642 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΓΕ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙ Ο ΟΑΣΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΑΠΟΔΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ