Άρθρο 8 Έλεγχος – Kυρώσεις

  1. Οι έλεγχοι ως προς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον ΕΜΣΚΚ πραγματοποιούνται από την ΕΕΑΕ στο πλαίσιο των  αρμοδιοτήτων της.
  2. Σε περίπτωση παράβασης των γενικών ή ειδικών διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας και των οριζομένων πολεοδομικών μεγεθών για τις ΕΜΣΚΚ της παρούσας απόφασης επιλαμβάνονται οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες.
  3. Σε περίπτωση παράβασης της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των τηλεπικοινωνιακών χαρακτηριστικών των ΕΜΣΚΚ, επιλαμβάνεται η ΕΕΤΤ.
  4. Στην περίπτωση παράβασης διατάξεων της παρούσας απόφασης επιβάλλονται εκτός των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, και οι κυρώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 63 του ν.3431/2006, όπως εκάστοτε ισχύει.
  • Παράγραφος 4:
    Τα πρόστιμα της παρ. 2 του άρθρου 63 ν. 3431/2006 είναι ιδιαίτερα υψηλά για κάποιες περιπτώσεις ενώ μεγάλο μέρος αυτού του άρθρου αφορά σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους μόνο.
    Προτείνουμε την προσθήκη της ακόλουθης παραγράφου “Σε περίπτωση που η παραβίαση αφορά μέλος ή ασύρματη ζεύξη μη κερδοσκοπικού σωματείου ραδιοερασιτεχνών και λοιπών πειραματικών και ερευνητικών οργανώσεων/κοινοτήτων, τότε η σύσταση του άρθρου 62 παρ. 1 του Ν. 3431/2006 κοινοποιείται υποχρεωτικά και στην έδρα του σωματείου.”.
    Εναλλακτικά προτείνουμε την ολοκληρωτική αφαίρεση ή απαλλαγή πειραματικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων από τέτοιες κυρώσεις.

  • 16 Απριλίου 2011, 19:45 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε περίπτωση πολεοδομικών παραβάσεων θα επιλαμβάνεται η αρμόδια πολεοδομία (που θα είναι πλέον δημοτική υπηρεσία). Ίσως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός αυστηρού προστίμου απ’ ευθείας, από την παρούσα νομοθεσία.

  • ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΔΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ΄, ΠΑΡΑΝΟΜΗς ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ.. ΤΑΡΑΤΣΑ. ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕς ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΕς, ΚΑΙ ΧΔΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΙΚΟΣΑΠΛΑΣΙΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΔΕ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ «ΜΙΚΡΕΣ» ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ … ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΩΣΕΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ.